Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. majolika

majolika Well-Known Member

і їй самій той шейпінг не заважав у духовних справах? :)))

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Їй просто шейпінг непомагав що до схуднення, от вона з заздрості до Радістки.... Ну я прямо Шерлок Холмс....

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Я сам не рідко роблю помилки, але все таки, Сергію, ви не прогулювали уроки української мови?

3. todem

todem New Member

Привіт всім! Бачу у вас тут файна дискусія розгорнулася на 498 сторінок))
    З вашого дозволу долучуся до обговорення.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

коли нема шо сказати... то можна вальнути на півсторінки всякого хламу і піти на конгрес.

• Подобається Подобається x 1
  5. todem

todem New Member

Сергій, я так розумію це цитата із російського перекладу СЄ "Новый мир".

В перекладі Огієнка це звучить так: "25 Він був навчений дороги Господньої, і, палаючи духом, промовляв і про Господа пильно навчав, знаючи тільки Іванове хрищення. І він сміливо став промовляти в синагозі. 26 Як Акила й Прискилла почули його, то його прийняли, і докладніш розповіли йому про дорогу Господню. " (Дії 18:25,26)

До того ж в грецькому оригіналі в 25 вірші в обох випадках, де стоїть слово "Гсподньої" та "Господа" використовується слово "куріос", що частіше всього вживається по відношенню до Ісуса Христа і означає "Господь, господар, пан".
    В 26 вірші у виразі "про дорогу Господню" слово переведене Огієнком як "Господню" в оригіналі означає "Бог".
    Лука в 25-му вірші вживаючи вираз "дорога Господня" в значенні "дорога Ісуса Христа", в 26-му вірші сміливо говорить, що це є "дорога Божа"
    Звідси походить, що Лука ототожнює ці два поняття і не розділяє їх.

Звісно, ви скажете, що дорога Божа і дорога Ісуса Христа, то йдеться просто про те, що це дорога, яка угодна Богу і все. Навіщо ж тоді заміняти в своєму перекладі в 25 вірші слово "Господь" на слово "Єгова". Знаю, що СЄ стоять на позиції, що Бібілія має трактувати саму себе, але тут виходить так, що Біблію організація СЄ трактує і перекладає так, як їй те потрібно. Прикро:sad:

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

Вибачте за цитування допису. Не розібрався з функціями форуму...

• Подобається Подобається x 3
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Слово Господь може стосуватись як Єгови так І Ісуса. те що в пізніших редакціях Септуагінти і можливо книг Нового Завіту - імя Єгови було замінено словом Киріос
    зробил не чіткою межу між Ісусом і Єговою. Тому в контексті даного вірша вживання імені Єгова н суперечить контексту

---------- Додано в 19:00 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

ви так і не зрозуміли що не в шейпінгу справа-))))

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Імя Єгова в Новому завіті вжито Свідками Єгови 237 раз - в місцях де є цитати з єврейських писань, там де воно необхідне згідно контексту. Кожне иісце де вжито імя Єгова пітвержується іншими перекладами зробленими на сучасну єврейську чи інші мови.

7. majolika

а вони напевно так і не зрозуміли закон Ньютона про те, що сила дії рівна силі протидії, і що на будь-який тиск завжди буде спротив :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Сергій аспірант

часом старійшинам доводииться давати поради і дехто може реагувати на них не відповідно. АЛе мова не йде про тиск на людиную Хоча е знаючи конкретного випадку говорити складно.

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

І тому я не схильний підтримувати обговорення особистих негараздів Радистки.

Цікаво що її дописи високо оцінюють представники традиціних конфесій. Цікаво а дії людей які покинули ці церкви і активно паплюжать їх внеті ними також поважаються і високо оцінюються?

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сергію, я ніколи не робив і не роблю наголос на інет. Це Ваше покоління без інету, як без кисню. Коментарі до Біблії я читаю ті, які написали люди з певним духовним та теоретичним досвідом і відповідною освітою, а не самозванці-проповідники. Я навів кілька коментарів з інтернету тільки по тій причині, що море цитат. які я навів з Біблії, Ви просто ігноруєте або відповідаєте не по суті, а так як Вам вигідно. За весь період спілкування з Вами я не побачив жодної цитати з Біблії, яка б могла підтвердити те, що Ви пишете. Підсумовуючи все, прийшов до висновку, що скоріш за все Ви навіть не читали Біблії, а якщо читали, то тільки те, що рекомендують свідки Єгови, щоб знайти підтвердження своїй ніби-то правоті. Еому потрібен Бог, той шукає Його, а не намагається підтасувати Його під своє поняття, ставлячи в певні рамки.

• Подобається Подобається x 2
  10. majolika

ну, з її дописів я зрозуміла, що тиск таки був

то ваше право, ми можемо поговорити і без вас

про "паплюжать" я би не казала - людина описує свій власний життєвий досвід таким, яким він є. Чи вона повинна казати те, що подобається вам чи ще комусь?

11. majolika

12. Сергій аспірант

Про тещ о радиска когось паплюжить я теж не казав просто задав питання.
    так вона описує свій досвід і неможливо перевірити аскільки цей опис обєктивний

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

з її дописів я зрозумів що вона хотіла жити як усі інші іне особливо рахуватись з принципами і обмеженнями. Прикро але багато чого вона не розуміла або їй не змогли цього грамотно і тактовно донести.

13. Сергій аспірант

наведіть приклади кометарів якими користуєтесь?

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

свідки Єгови рекомендують читати усю Біблію і причому постійно-)))))))

14. majolika

ну, повіримо їй на слово :)))

ну, а я от з її дописів цього не зрозуміла. Просто свідки не приймають інших пояснень для тих, хто покидає організацію.

15. Сергій аспірант

проблема Радистки також була в тому що надто багато уваги вона приділяла помилкам іншим а не своїм власним мотивам і власним помилкам.

16. majolika

а може вона навпаки, зрозуміла занадто багато?

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

Скоріше би вже Радистка прийшла, а то виходить. що говоримо про неї за її спиною. негарно якось :nea:

17. Сергій аспірант

Цілком згоден що говорити за спиною її негарно. АЛе питання що її стосуються є надто особистим для неї і краще їх обговрювати в приваті..
    З власного досвіду спілкування з колишніми свідками знаю що часто реальні причини їх виходу з громади чи виключення з неї і їх поясненя чи виправданя зовсім різні речі.

18. majolika

Радистка, ви вже на нас не ображайтесь дуже:)

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

може вона і захоче їх з кимось в приваті обговорювати :)

19. Сергій аспірант

Врешті свідки Єгови звичайні люди і можуть помилятись, бути нетактовними чи занаддто чсуворими але це радше винятки ніж правила, як хоче показати Радиска.
    Якщо чиїсь дії ставали для неї каменем спотикання то вона також комусь могла ставати таким каменем.

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

Раз мова зайшла про колишніх свідків то про жодного не можу сказати що ї життя стало якісно кращим а ні в моральному а ні в будь якому іншому відношенні.

20. majolika

ну тут я вам точно не повірю, бо сама знаю таких людей. і життя таки стало кращим

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)