Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

вам відомо з якого року там цей символ?

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

наведіть тако ж фото символу.

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

в часи першого століття цей звичай в Римі мав швидше світський характер і сьогодн свідки Єгови застосвують обручки для підкреслення сімейного статусу.

2. majolika

majolika Well-Known Member

щось таке я теж чула, і ще важливо, щоб саме на безіменному пальці - це теж щось означає.
    я перечитувала, але до ДН, нового року тощо застосувати то не можу

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну а не знаєте, що фарисеї, навідміну від сандукеїв вірили у вічну душу.

4. Сергій аспірант

і навіть знаю коли вони почали вірити в неї

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

бачите, як файно (коли треба) можете язичницькі звичаї оправдати, було б бажання, нє?

• Подобається Подобається x 1
  6. Сергій аспірант

підкреслюю - цейзвичай виключно на власний розсуд. Якщо в певній культурі прийнятий інший звичай з явним релігійним корінням - свідки його уникатимуть.

7. majolika

по великому рахунку так можна сказати про все. Усі, що людина робить, повинно бути на її власний розсуд. А от яким саме буде той розсуд - це вже друге питання.

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Точно не знаю, але думаю що давно.
    Фото повірте є, сам бачив, але шукати зараз не маю часу. Може Аквінас його швидше знайде, спитайте його.
    А хіба від часу щось міняється? Може тоді почнете днюхи святкувати, паски святити, адже це вже давно було?

9. Сергій аспірант

ну ви мастри шукати усяку гидоту. В часи Расела такий символ був але від нього відмовились і споруда про яку ви говорите навряд чи зараз належить свідкам Єгови

---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

стосовно обручок то остаточної певності коли виник цей звичай немає і в що він трансформувався в різних культурах - питання зовсім інше.

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Чого зразу такі звинувачення? Я нічого не шукав спеціально, так попалась на одному форумі, тому й запамяталась, ще здивувався тоді, як це свідки таке допустили. Але фото було пізніших років ніж за Рассела, 60 чи 70-ті.
    О, то ви згодні, що немає гріха в святкуванні днів народження, свячені пасок та в народних традиціях, якщо в них нема язичницького змісту?

11. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Такий самий символ зображений на книзі вашого засновника Чарльза Рассела "Божественний план століть" (The Divine Plan of The Ages)

• Подобається Подобається x 3
  12. Сергій аспірант

з чого ви зробили висновок що я з цим згоден?
    Те що ви перерахували явні запозичення не просто з побути інших епох а запозичення саме з релігйних практик

13. Nadan

Nadan Well-Known Member

Обручки не побутова річ, а культова.
    До речі Аквінас виставив фото язичницького символу у свідків.
    То які будуть коментарі?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є язичницький символ сонця Ра, якщо я не помиляюся.

15. Сергій аспірант

Зараз цей символ застосовується? Та й поцікавтесь яке значеня вкладалось в цей символ
    Культова для вас тому багагто свідків обручками не користуєься. Воешті в нашому суспільстві одружена жінка і чи чоловік бех обручки можуть викликати певні підозри

16. Nadan

Nadan Well-Known Member

Все, в мене вже нема слів. Ви просто не хочете бачити плям на своєму ідолі - вартовій башті. Ви викручуєтесь і не хочете думати самостійно, подібно як сліпий вибрали сліпого поводиря. Я з вами марно втрачаю час.

• Подобається Подобається x 3
  17. Сергій аспірант

Я колись заперечував що колись свідки Єгови мали помилкові вчення? Вони і самі цього не заперечують і у відповідних виданнях свідків ця інформація є

18. majolika

от на рахунок пасок, я не думаю, явно не християнський обряд. Так, це традиція, гарна і приємна, але будьмо чесні - усі ми знаємо, що ця паска з яйцями означає :wacko:

19. Radistka

Radistka Rändaj

"О, отсебятинка пошла.." Чим дальше в ліс тим товщі партизани :)

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

В них так завжди, коли до стінки притиснуть. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)