Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

свідки Єгови не заперечують проти того що необхідні люди які давали керівництво. Але в зборах є кілька старійшин які приймають рішення колективно. Вони відрізняються вд інших лише додатковими обовязками іне вимагають до себе особливого ставлення.
    Апостоли таінші учні Христа активно проповідували ,якщо священники вважають що цей париклад не для них - це їх справа.

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Ви зустрічали в Новому завіті термін священник по відношенню до апостолів, інших 70
    , Тимофія, Филимона, Тита та інших згаданих в Новому Завіті осіб?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Думаю, що занадто "молода" Церква. Молода в лапках, бо мені йдеться про час після переслідувань і підпілля. Це перше. Друге, думаю, що має вплив допомога з діяспори, але оскільки вона зменшується, то є надія, що почнуть щось міняти. Проблема за тим, що на парохіях у священиках багато обов*язків і він би не мав можливості працювати на звичайній роботі, йому би треба було щось із гнучким розкладом.

Третє, це те, що УГКЦ стоїть кісткою в горлі кільком великим конфесіям, тому в нас іноді свідомо забувають про потреби одруженого священства. Може, доростемо колись до інакшого ставлення. Тут би добрим прикладом слугували священичі сім*ї в Північній Америці.

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

В офіційних документах це слово не вживається. Про що мова?
    Вживаються слова "пресвітер", "ієрей".
    Священик - радше розмовна назва.

3. Сергій аспірант

Було б бажання....
    УГКЦ є юрисдикцією Ватикану і яне думаю що ця держава скаржиться на бідність

У цих конфесій такі самі проблеми отриманням грошей тільки це роится неприкрито , принаймі прайси вивішувати не стидаються.
    Та й важливо щоб миряни усвідомлювали на що підуть подертвувані кошти

так вживається слово пресвітер або старійшина і функції цих людей були однаковими і зовсім не відповідали сьогоднішньому священству.

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

А навіщо це роити священника якщо можна почекати поки влада насильно зажене в церкви? Як це роила і робить Росія?
    навіщо проповідувати людям із сформованим світоглядом якщо легше провестипевні уроки в школах?

4. Liliyah Romanova

Може, в свідків спосіб фінансування інший, не знаю. Ми все-таки є окремою конфесією.
    Саме це засудив Патріярх, і не тільки він. :)
    Та я знаю, як було. Й знаю, яким чином видозмінилося. Тільки мене то не дивує й не заважає. А те, що хтось має поживу для язика та злослів*я, то це справа його та його співпраці з тим, кому таке на руку. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Фінансування свідків єгови здійснюється добровільними пожертвами. Уся діяльність повязана з управлінням, друком літератури, будівництвом здійснюється добровольцями які не отримують платні

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Правда в 90 роки він мовчавб а засудив тільки тому що це надто кидалось в очі. Звязок церкви , влади і бізнесу в Росії дуже тісний і вигідний для усіх сторін.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Я це теж знаю але ні біблійних а н інших вагомих підстав для цього не бачу.

6. Liliyah Romanova

Дуже тішуся за свідків єгови, що вони такі ідеальні та непомильні.
    То є їхня справа. Головне, що кроки роблять.
    Ну так, бо ні традиція, ні спільнота для вас не існує як вагомий фактор, якщо це не СЄ. Коротше, нема про що балакати.

7. Сергій аспірант

дуже часто не ідеальні і дуже часто помильні як і всі інші людию тільки намагаються втілюввати біблійні принципи в життя і їм вдається це робити ефективно

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Вагомим факторм є Біблія. Для євреїв часів Ісуса вагомою була традиція навіщо повторювати їх помилки.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви вбачаєте у цьому якусь проблему? Чия вона?

9. Сергій аспірант

так це проблема зокрема для дітей свідків Єгови яким або постіно доводиться іноді терпіти тиск з боку викладачів які намагаються примусити дітей вдвідувати такі уроки без врахування бажання самих дітей та позиції батьків.

щодо розлучення то таке ставлення до розлучення з боку РПЦ сприяє розпаду сімей якщо хтось з подружжя змінює релігію

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Очевидно ваш друг немає через те що знає щ е не так багато і далеко не все розуміє займає надто радикальну позицію - з часом вона може змінитись.
    Ви людина мисцецтва і тому надто емоційно судите лише по одному випадку.

здебільшого люди з власною думкую які можуть чітко обгрунтувати чому і в що вони вірять.

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Очевидно ваш друг немає через те що знає щ е не так багато і далеко не все розуміє займає надто радикальну позицію - з часом вона може змінитись.
    Ви людина мисцецтва і тому надто емоційно судите лише по одному випадку.

здебільшого люди з власною думкую які можуть чітко обгрунтувати чому і в що вони вірять.
    ви спілкувались лише з одною людиною у якої справді можуть бути емоційні проблеми і конфесіна приналежність тут ні дочого. Я наприклад бачив грекокотоличку з шизофренією алеж я не буду звинувачувати в релігію в її стані.

---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

АЛе дещо у вашому повідомлені справді дивне - зазвичай свідки Єгови не поспішають з одруженням та й закоханість не вважається надійним критерієм у виборі партнера.

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

Приклади навести можете?
    абсолютно ні
    немає тут нісого смішного зокрема у вашлому не розумінні суті справи. Сумління у кожного різне ві приймаючи якісь рішеня свідки Єгови думають не тільки про своє а йпро сумління інших

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

Допускаю що католики орієнтуються в біблії в межах згаданих мічць але ж мова йде про систематичне вивчення і читання

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

Мені потрапив до рук Катехизм християнської віри - що вразило так це те що посилання на білію ддавались дрібним шрифтом у примітках і тільки після переказів білійних історій. жодного такого посилання після питань які стосувались догматики не було.

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

А не вже не можна бути православним , католиком чи будь ким іншим і ставитись толерантно до інших релігій?

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:33 ----------

У чому ж ця позиція є більш виваженою?

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

та не в самому знанні є спасіння, знання не спасає, так же само як і віра єдна, не підкріплена добрими ділами.
    Біблія - Боже слово?
    Якщо так, то не можна вести праведне життя, яке буде співпадати з Божим замислом для спасіння всього людства і при цьому не знати, що саме від нас вимагає Бог Єгова.
    Не читаючи Святого Письма людина не знає вимог, норм і правил яким Бог регламентує життя християнина. Не свідомо але всеодно людина порушує вимоги Бога, про які навіть не знає.
    Ось чому слід досліджувати Святе Письмо, щоб не виявилося дня посліднього, що все що вам говорили це омана, яка не має нічого спільного з праведним служінням Богу, а оправдання на кшталт: "нас так навчили" - не врятує.

Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.
    Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?
    І їм оголошу я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від мене хто чинить беззаконня!
    [Матвія 7:21-23]

Останнє редагування: 21 чер 2010
  11. Radistka

Radistka Rändaj

а я повАшому шо? там нененАпиСала ПРикладыв? зовсЫм-зовсім ни написала?!

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

абсолютно ні, що ні :)

---------- Додано в 22:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Я нЭ смыятись я плякаль :cry: і дузє дузє сумУваль за моїм нерозумынням ссУті справы :sad:
    ві мене неправильно розумыти

Останнє редагування: 21 чер 2010
    • Подобається Подобається x 3
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

бути, як всі... а невиходить....

• Подобається Подобається x 1
  13. Radistka

Radistka Rändaj

"Рожденный ползать летать не сможет".. Що тут пояснювати

Ви замість старатись зрозуміти незрозуміле, поясніть на основі Біблії, чому СЄ не можна казати людям що працюють на полі "Дай Боже щастя", а "Бог в поміч" можна? А ще можна розказати чому чоловікам СЄ не рекомендується носити бороди (теж на основі Біблії!)? :)

14. Сергій аспірант

Причина напевно в походженні даного вислову

Дажбог (Даждьбог). Сонячний Бог, якому поклонявся весь слов'янський світ, має прозору назву: дождь — «дай» і бог — близьке до «багатство», тобто дослівно Даждьбог — «податель» добра, багатства. У південних слов'ян аналогічне божество мало назву Дабог, Дайбог. В українській обрядовій поезії знайдемо безліч звертань типу: «Ой дай, боже», або «Дай, боже, дай», які ряд вчених вважають первісним язичницьким «Ой, Дажбоже!».
    http://readbookz.com/book/190/7024.html

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

Не рекомендується через те які асоціації це може викликати в суспільстві - оскільки практика носінння бороди для сучасної культури нехарактерна, то люди якії її носять можуть розшлядатись як диваки, екстремісти тощо.

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Чомусь Радистка від вас не можливо отримати іпояснень

15. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Ви повністю повторили все те, що я думаю про Свідків Єгови. Бо це якраз Свідки НЕ ДОСЛІДЖУЮТЬ самостійно Святого Письма, а їдять ту локшину, яку їм на вуха навішало Товариство з Брукліна.
    Якщо я не правий, тоді скажіть, що саме з Біблії останнім часом ви дослідили ОСОБИСТО без оглядки на "Вартову Башту"?

• Подобається Подобається x 2
  16. Radistka

Radistka Rändaj

Ось вам ще приклади фольклору СЄ, які не мають під собою Біблійних підстав.

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Ну ... я краще мовчатиму, адже тут тільки Ви володієте істиною.
    Сергію, а розкажіть нам яке задоволення Ви особисто отримуєте від проповідування і просвітницької діяльності? Чи Ви любите проповідувати людям? І чи зараховується Вам час проведений на форумі за "години в служінні"?

• Подобається Подобається x 2
  17. Сергій аспірант

Хіба? А тещо вони постіно його читають, часто особисто досліджують деякі питання користуючись при цьому різноманітною літературою випущеною не лише Товариством?

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:55 ----------

Під білійними підставами ви розумієте чіткі вказівки чи загагльні принципи? В решті обмеження кі ви згадали не є категоричними і якщо свідки уникають висловів які мали колись абой мають зараз релігійне значення, або уникають вчинків які можуть неоднозначно трактуватись суспільством - це цілком узгоджується з білійними принципами.

---------- Додано в 20:02 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

Цього я ніколи не ствержував
    Звичайно що ні, грошей за це також не отримую

Оскільки я ще не є свідком Єгови то не беру участі в прроповідницькій діяльності але досить часто спілкуюсь з людьми на релігйні теми.
    Чи отримую задоволення- так. Чому ? Тому що мені цікаво - цікаво дізнаватичь точк у зору інших і пояснювати свою власну.

18. Radistka

Radistka Rändaj

Якими біблійними принципами?

19. Сергій аспірант

Ви думаю самі їх добре знаєте

20. Radistka

Radistka Rändaj

Дивно, невже норми змінилися? При бажанні Ви б могли брати участь.
    Ви навіть не "приєднані до збору"?

І мотиви проповідування у Вас того ... неправильні :sad:
    Не Ісусівські якісь і не апостольські. А любов до людей де?

Сергію, послухайте досвідчену кобіту .. якщо
    Вам цікаво, то Ваша дорога в науку,
    а не в релігію!!!

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Я забула, та й людям цікаво буде. Ну плізззз ...
    Сергійку, пліз, пліз, пліз ... :girl_tender:

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)