Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

можливо і знає, але не хоче вас шокувати наповал, бо відразу всерівно не зрозумієте чого...
    1. Чому ні?
    2. На противагу вашій історії я міг би навести з десяток інших абсолютно протилежних історій про людей що кардинально змінили свій спосіб життя (з аморального, безбожного і кримінального на побожний і моральний і чесний).

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Якій моїй історії?
    Я до (вдамся до гордого узагальнення) західноукраїнського примітивізму стараюся не вдаватися.
    Мінуси й плюси є всюди, як і правдиві віруючі. Ціле щастя, бо Дух віє, де бажає, а не там, де йому би люди хотіли вказати.
    Доводити мені щось даремно - я своє собі знаю. ;)
    Благо тут такими дурницями ніхто не запарюється, тому ця гілка мені чужа своїми тонами та дописами. Я сюди лише заради Вітторії зазирнула.

3. ABDURAKHMAN

1 помилився адресою, не вашій історії.
    2. А на арабів і тибетців дух трохи дує? Чи зупинився лише на хрестиянах?
    3. Аналогічно...

4. Liliyah Romanova

Я не вважаю, що поза Католицькою Церквою нема спасіння. Однак вважаю, що його нема поза Христом.
    Пояснювати не хочу, бо то вже вкотре буде.

• Подобається Подобається x 1
  5. Radistka

Radistka Rändaj

Колись, коли я ще була СЄ, я була на концерті в храмі Лазаря - був концерт і там грав один СЄ. Кілька любителів класики зі збору на чолі з старійшиною були там теж. І у Катедру ми заходили - один брат показував мені десь там мало бути написане ім'я "Єгова". Так що, мабуть просто Вам не повезло з другом.

Окрім загально-людський норм моралі - не вбий, не кради, не займайся перелюбством, і т. ін. у СЄ є повно дріб'язкових абсурдних заборон, які не прописані чітко. Вони варіюються від збору, місцевості - свого роду "фольклор". Кожен збір, залежно від рівня розвитку його старійшини і від його амбіцій до влади, по іншому відноситься до поведінки своїх братів і сестер у питаннях які, як кажуть, "є справою власного сумління". І тут починаються розбіжності - ще не свобода волі і дій, і вже не тоталітарні регламентовані заборони. На основі таких заборон формується поведінка вісника - хто дуже "ревний", "духовно зрілий" і "сильніше любить Єгову", той буде обмежувати себе "по саму зав'язку" - про всяк випадок. У СЄ так формують сектантський "страх бути неугодним Єгові". Так мабуть і сталося з Вашим другом. Позиція церкви у цих питаннях сформувалася набагато виваженішою - врешті решт Бог все бачить і йому судити.

Приклади. Хоча тут прочитати сторінку вище, і вже є приклади .. Не можна казати людям, які працюють на полі "Дай Боже щастя", можна лише "Бог в поміч". У школі не можна було вчити на пам'ять і розповідати деякі вірші які, на думку старійшин, носили релігійний чи патріотичний зміст. Ба, мені навіть заборонили розповідати на історії про трипільську культуру. Одного разу дістала догану від старійшин коли наші гості з-за кордону - теж СЄ (місіонери!), накупили собі на Вернісажі писанок на сувеніри. За вимогою старійшин, мені прийшлось їм довго пояснювати що то "ідолопоклонство" і то треба повикидати, а вони ніяк не розуміли - для них то були просто сувеніри і їхнє сумління мовчало!

Я просто думаю, як же той Бог там нагорі сміється з того всього :)

• Подобається Подобається x 8
  6. ABDURAKHMAN

погоджусь з вами, що спасіння душ не є прерогативою католицької церкви, можна навіть сказати більше це не є їх компетенцією...
    З другою тезою теж згідний - по3а Христом спасіння немає.
    Христос повідав нам Любов. Той хто немае любові не може спастися.
    А що важливіше просто зватися християнином, а таким не бути, чи невірним але жити праведно, не маючи ні крихти люті й ненависті, перебуваючи в гармонії зі світом і людьми, маючи любов котра в десятки разів перевищує любов пересічного хрестияна.
    Люди котрі ніц не знали про Христа й жили згідно своєї совісті - будуть спасенні.
    А ті хто знали як слід чинити, але не чинили - будуть знищені раз і назавжди.
    Називатися християнином - це пустий звук, треба ним бути.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

язик без костей....можна говорити що завгодно.

8. Nefesz

Nefesz Member

До Радистки:
    Бог не сміється… Він сумує бо у декого перекручений розум.
    Дії 20:30 «І з-поміж вас самих постануть чоловіки, які будуть перекручувати правду, щоб потягти за собою учнів
    Справа в тому, що усі ми різні, тому й сумління неоднакове в усіх. Про це говорив Павло у 1 листі до Коринфян 8:7-13: «Однак таке знання мають не всі, бо дехто все ще тримається звичаїв, пов’язаних з ідолопоклонством, і дотепер, споживаючи їжу, вважає її пожертвуваною ідолу; і, оскільки сумління таких людей слабе, воно стає нечистим. 8 Проте їжа не може принести нам Божого схвалення. Бо якщо ми не їмо, то нічого не втрачаємо, і якщо їмо — нічого не здобуваємо. 9 Але вважайте, щоб часом це ваше право не стало каменем спотикання для слабих. 10 Бо, коли хтось зі слабих побачить, що ти, маючи знання, споживаєш їжу в ідольському храмі, хіба ж сумління такої людини не спонукає її теж їсти пожертвуване ідолам? 11 Отже, своїм знанням ти губиш слабу людину — свого брата, за якого помер Христос. 12 А коли ви грішите проти своїх братів і вражаєте їхнє слабе сумління, то грішите проти самого Христа. 13 Тож, якщо їжа стає для мого брата каменем спотикання, я ніколи не буду їсти м’яса, аби не дати йому підстави для спотикання.» Павло ж заохочував користуватись свободою з огляду не лише на себе, але й на інших. Часом людина у своїх інтелектуальних гордощах забуває, що є важливіші речі ніж те, щоб пережовувати раз у раз чиїсь промахи. Ті люди, мабуть, давно змінили погляди, виросли духовно, а Ви досі про це торочите.

9. Radistka

Radistka Rändaj

Я сі тащу ... :) Ну прям Бога та за бороду вхопили - МИ знаєм коли Бог сумує, МИ знаєм чого він сумує, МИ знаєм коли Бог тішиться, МИ знаєм чого Бог тішиться, МИ узурпували єдино правильне розуміння Бога... Який одначе примітивізм в розумінні Бога. Та людина все життя смиренно йде до пізнання Бога!

Я просто в захопленні з якою впевненістю мені доводять, що я не права, що випадків яких зі мною траплялися бути не могло! :) Вашу енергію та в корисних б цілях! Я прекрасно знаю на відміну від Вас згаданих людей особисто, їхню подальшу долю до сьогодні і їхні погляди. Слава Богу що серед СЄ є і такі люди і я їх поважаю.

• Подобається Подобається x 3
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ми не знаємо, що з ними станеться. Бог є мудріший за нас і більш справедливий, як суддя. То ж давайте це питання цілковито доручимо йому.

11. Nefesz

Nefesz Member

То Ви тоді не зрозуміли, що то є "милості хочу, а не жертви"...
    Можливо, що найбільше Вас сердить не те, як поступали вони, а що Ви не могли поступати згідно свого сумління. Але ж Вас НІХТО не примушував так поступати. Якщо ці люди, ще не готові мислити певними категоріями, то в такому випадку, духовна людина мала б поступати так, щоб не вразити сумління слабких. З цього робіть висновок самі.
    А щодо примітивізму, то це Ваше твердження. Мені ж важлива думка Бога. Проблема полягає в тому, що деякі люди не здатні, ані любити, ані поважати інших.
    Страждають від цього самі і завдають болю оточуючим їх близьким людям.

12. Liliyah Romanova

Миху, то правда. Поза Христом спасіння немає, але навіть ті, хто виріс в іншій релігії й ніколи не чув про Христа може спастися. Ми вже колись із вами про то говорили.

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

питання відкрите, бо не наше. Але... якщо читати Біблію, то нема.

14. Radistka

Radistka Rändaj

??? Повторюю -пів добре відомого у Львові збору на чолі зі добре відомим старійшиною (розумний і виважений дядько, до речі, поважаю до сих пір) прийшли на концерт в храм Лазаря, нікого то не "спотикало", мене в тому числі, не пригадую щоб когось із моїх багаточисельних на той час знайомих СЄ це "спокушало" чи вражало, професійний музикант СЄ який там грав до сих пір є музикантом і до сих пір є СЄ. Сорі, але ... Ви хто? а Ви є СЄ?

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Проблема якраз в тому полягає, що отак зайдеш собі на концерт (а не до церкви!) в церкву, або заглянеш заради цікавості в церкву ("не ходите дети в Африку гулять"!!:) ), а тут тобі р-р-раз і "пришили" - "нездатність в любові до ближнього", "нездатність в повазі до ближнього", "саму нездатність" ), "власні страждання", "страждання близьких", "страждання оточуючим", "спотикання ближнього", і зроблять тебе "нещасним" :)
    А ще дехто дивується чому на тотій гілці стільки суперечок і гризоти :)

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

яким чином?

по-моєму ми говорили про спасіння поза церквою, нє?

16. Liliyah Romanova

Не зовсім вас зрозуміла. Так Католицька Церква вчить. :)
    Нема спасіння поза Христом. Де в Біблії пише, що його нема поза Католицькою Церквою?

---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Я не богослов і воліла би в це не вдаватися, аби не наплутати. Спитайте освічених і дипломованих, то повинні відповісти. ;)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ніде... хіба я стверджував протилежне?

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. Звідки Ви таку маячню виколупали? В нас наполягають, щоби всі вірні ЩОДЕННО читали Біблію і коментарі до прочитаних місць. А також заохочують вивчати богослів'я глибше. От зараз в нашей церкві висить запрошення в заочну Школу Апостольсьтва мирян в Одесі.

19. ABDURAKHMAN

наполягають?
    скажуть та-та читайте Біблію, але хто її читає вдома, коли в церкві максимум, що можна почути з біблії це читання псалмів?
    Читання біблії не Є в церкві чимось таким обов'язковим для виконання, і ним можна знехтувати (але не можна упустити виконання якогось ритуалу чи свята, котрі нічого немають спільного з БІБЛІЄЮ), піп і так всьо знає, й розкаже нам саме те, що нам потрібно.
    - А перевірити чи те, що говорить священник відповидае біблейському вченню, слабо?
    - А нашо?!
    Менше знаєш - краще спиш.

20. Liliyah Romanova

А ви коли в церкві були?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)