Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

У тих кому нав'язують таке упередження постійно
    і регулярно поза віртуальним спілкуванням, мабуть таки не зникне.

Не бачачи і не чуючи мене, кожен підсвідомо приписує інтонацію, мотиви, емоційне забарвлення моїм дописам, відповідно таке, яке хоче бачити, тобто на основі свого упередженого ставлення. Я і сама сприймаю дописи інших, але добре розумію причину негативу. У цитованих мною статтях чітко вказано що слід розрізняти організацію СЄ і окремих СЄ.

"... вы и сами отступница, и цитируете тех, кто ... сожженные в совести и озлоблены так же, как и сами бесы .." - свого роду духовний расизм, але як на мене, дуже корисний допис - яскраво демонструє відношення СЄ до тих, хто не хоче більше бути СЄ. Це практичний досвід, який може комусь пригодитися. Якщо Вам особисто цей досвід не потрібен і не цікавий, то в чому справа? Особливо, якщо Ви так болісно на це реагуєте, що аж втрачаєте різницю між реальністю та грою (до речі, де гра?).

• Подобається Подобається x 2
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Мабуть ВИ праві.
    Але слід шукати спільну мову з тими кого раніше не розуміли.
    2. Це можна сказати практично про кожного.
    3. А гризтись нащо?
    4. Болісно?
    Анітрохи.
    Просто байдуже.

Жизнь - театр, а люди все актерьі...

Але тут трохи не так:
    на форумах, чатах присутні реальні люди з видуманим життям, світом фантазій, але часом був саме там людина говорить те що не змогла б сказати людині в очі, саме те що вона думає.
    Тут важко зрозуміти якою людина є насправді, скинувши всі маски, і тому межа між реальним і віртуальним є розмитою.

Як каже народна мудрість:
    що в тверезого в голові, те в п?яного на язиці.

Перефразовуючи отримуємо:

Що в реалі людина думає, те у віртуалі вона говорить.
    Хоча це не завжди є так...

• Подобається Подобається x 1
  3. layer9

layer9 Well-Known Member

а я один раз був пяний, святкували день народження з пацанами, прийшли якісь до мене, так я їм задав тільки 3 запитиння
    чи вважаете ви свої походеньки проповідуванням
    чи недумали ви що я можу бути арабом з вірою в аллаха)
    чи недумали ви що я можу взяти молотка і дати вам в голову за те що я можливий араб і ви навязуете мені свою віру

більше слава Богу не приходять :pardon:

4. Radistka

Radistka Rändaj

Дивно що Ви це запитуєте ... але я Вам відповім: "гризлися" тут до нас, і будуть гризтися і після нас з Вами. Бо така особливість ідеології Свідків Єгови.

• Подобається Подобається x 4
  5. Nefesz

Nefesz Member

А чому цей лінк невідомого походження? Хто за цим стоїть? Кому це вигідно? (Як сказав би Шерлок Холмс)
    А чого ж про ПОЖАДЛИВІСТЬ забули ??? Бгато осіб будуть лити бруд на замовлення, запінюючись, будуть цитувати будь що, бо де докази ?
    Цікаво, а Ви без призми отих статейок, щось можете пояснити по-людському, без істерик?
    Шкода, але в наш час розвелось безліч псевдовчених, що не можуть два слова стулити доладу, а всім тицяють дешевенькими фальшивими цитатками без жодних доказів.

"... вы и сами отступница, и цитируете тех, кто ...
    Про Вас пишуть, що Ви відступниця... нічого подібного, просто Сугестія, Гіпноз то нові божки і Ви ними дуже тішитесь...

Останнє редагування: 13 чер 2010
  6. Radistka

Radistka Rändaj

"... что и требовалось доказать" :pardon:

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Оскільки на форумі в черговий раз піднялась питання про методи залучення нових членів свідками Єгови коментар книи Кирилової почну саме з цієї теми.
    Введенню проповідницької діяльності та підготовці до не у свідків Єгови справді присвячується багато часу . Розглянема для чого і як це робиться. ***
    sg ур. 2 с. 9 абз. 2 Школа теократического служения приносит пользу ***
    Эта Школа предоставляет бесплатное обучение для служения. Она приносит пользу собранию в двойном отношении: 1) у каждого в отдельности есть учебная программа, которая помогает улучшать способность собирать материал, раскрывать его и логически излагать другим; 2) каждую неделю в ходе программы целое собрание получает много полезных сведений. Это непременно ведет к более глубокой признательности за духовное и к качественному улучшению проповеднической деятельности.

У своїй книзі Кирилова використовує кілька не чесних прийомів – 1) цитати наводяться з вириванням з контектсту, абож навмисно спотворюються 2) біблійні вірші які використовуються для обгрунтуваня тої чи іншої позиції свідків Єгови опускаються 3)інтерпретація цитат є вільною і часто суперечить реальному змісту.
    Богоугодный страх – это ещё одно чувство, которое тыдолжен помочь людям развивать… Например, ты можешь указать нафизические и эмоциональные последствия, к которым приводит отказ – пустьдаже на короткое время – от мудрости Иеговы… Помогай людям проводитьсамопроверку». (С.259-261)Итак, в данном отрывке наглядно показаны основные методыиеговистов: максимально собрать сведения о том, что интересует человека,заведя ради этого доверительные отношения с ним, однако не возбуждаяизлишних подозрений. Затем дать ему информацию, которую он, исходя изсвоих личностных особенностей, заведомо готов будет воспринять. Чтобы ненастроить жертву против себя, надо некоторое время «подыгрывать» ей, непоказывая своего истинного отношения к её мнению и убеждениям(«подавлять в себе желание показать человеку, что он неправ»), что наобыденном языке называется не иначе как лицемерием. Затем, достаточноподготовив жертву, пытаться удержать её в нужном русле при помощи страха. Показательна также фраза «покажи, что ты принимаешь во вниманиеих обстоятельства». Итак, важно не принять во внимание обстоятельствалюдей, а только показать им, что ты это сделал, опять же только для того,

чтобы подготовить человека к более охотному восприятию пропаганды.(ст 129)

Розглянемо що написано насправді –
    Як ви момітили після фрази Богоугодный страх – это ещё одно чувство, которое тыдолжен помочь людям развивать… є обрив цитати і не зрозуміло що свідки Єгови мають на увазі, і автор тарктує цю читату в тому руслі що свідки залякують людину з якою спіолкуються ( поняття страх божий є і в правослаї в подібному тратктуванні)
    *** be ур. 50 с. 258 абз. 1-2 Стремись достичь сердца ***
    ТВОЯ задача состоит не только в том, чтобы дать людям свидетельство, но и в том, чтобы постараться затронуть их сердце. Нередко Библия противопоставляет внешнее впечатление, которое производит человек, тому, какое у него сердце. В символическом смысле сердце представляет человека изнутри: его чувства, то, о чем он думает, почему он об этом думает и как эти размышления влияют на его поступки. Именно в этом символическом сердце сеется семя истины (Матф. 13:19). И из этого же сердца исходит побуждение слушаться Бога (Прит. 3:1; Рим. 6:17).
    *** be ур. 50 с. 258 абз. 1-2 Стремись достичь сердца ***
    Чтобы, уча, достигать таких глубин, старайся делать следующее: 1) определи, что влияло на сердце твоего собеседника раньше; 2) укрепляй его положительные качества, как например, любовь и богобоязненность; 3) побуждай его анализировать свои глубинные побуждения, чтобы он мог в более полной мере угождать Иегове.
    *** be ур. 50 с. 260 абз. 3-4 Стремись достичь сердца ***
    Богоугодный страх — это еще одно чувство, которое ты должен помогать людям развивать (Пс. 110:10; Отк. 14:6, 7). Глубокое благоговение, или страх перед Богом, может побудить человека достичь того, чего он не мог бы достичь обычными усилиями. Рассказывая о поистине устрашающих действиях Иеговы и его непревзойденной верной доброте, ты поможешь людям развить благотворный страх не угодить ему (Пс. 65:5; Иер. 32:40).
    Обязательно покажи слушающим тебя, что для Иеговы имеет значение, как они поступают. У него есть чувства, и наша реакция на его наставления может порадовать его, а может и огорчить (Пс. 77:40—42). Покажи, что их поведение влияет на то, какой ответ дается на вызов Сатаны, который он бросил Богу (Прит. 27:11).
    *** be ур. 50 с. 261 абз. 1 Стремись достичь сердца ***
    Помоги людям понять, что жизнь в согласии с Божьими требованиями приносит пользу (Ис. 48:17). Например, ты можешь указать на физические и эмоциональные последствия, к которым приводит отказ — пусть даже на короткое время — от мудрости Иеговы. Объясни, что грех отдаляет нас от Бога, лишает других людей возможности научиться от нас истине и различным образом ущемляет их права (1 Фес. 4:6). Побуди слушающих тебя дорожить теми благословениями, которые они уже имеют благодаря соблюдению законов Бога. Углуби их благодарность за то, что праведные пути Иеговы оберегают их от многих несчастий. Когда у человека появится убежденность в мудрости Божьих путей, он будет отвергать все, что идет вразрез с ними (Пс. 118:104). Послушание не будет казаться ему бременем, наоборот, он будет рассматривать его как возможность проявить свою любовь к Иегове и преданность ему.

Приклд з того самого фрагменту-
    Наведена цитата –
    Немедленно
    подавляй в себе желание показать человеку, что он неправ... Если ты хорошо
    знаком со своими слушателями, покажи, что ты принимаешь во внимание их
    обстоятельства…

Що написано на справді
    *** be ур. 50 с. 259 абз. 3 Стремись достичь сердца ***
    Проницательность поможет тебе правильно реагировать на слова человека. Помни: твоя цель — понять его и определить, какая именно библейская информация ему нужна. Немедленно подавляй в себе желание показать человеку, что он не прав. Старайся понять, какие чувства стоят за его словами. Поняв это, ты будешь знать, что́ ответить, а изучающий, видя, что его понимают, наверняка, более серьезно отнесется к твоим словам (Прит. 16:23).

Отже метою є зрозуміти співбесідника, його погляди і потреби а не виявити лицемірну згоду з його поглядами, як трактує її цю фразу Кирилова.

*** be ур. 50 с. 259 абз. 4 Стремись достичь сердца ***
    Если ты хорошо знаком со своими слушателями, покажи, что ты принимаешь во внимание их обстоятельства
    Кирилова упускає з уваги дуже важливий аспект – зрозуміти обставини людини і виявити це розуміння на прктиці зовсім інші речі. Наприклад ви розумієте що ваш співбессідник алкоголік? Як ви виявите що розумієте його проблему чи не тим що спробуєте дропомогти?
    *** be ур. 33 с. 197 абз. 1 Будь тактичным, но твердым ***
    ТАКТ — это умение говорить и вести себя так, чтобы по мере возможности не задевать чувства людей. Это означает, что нужно думать, когда говорить и как говорить. Тактичность не подразумевает, однако, что нужно поступаться праведными принципами или извращать факты. Не следует путать это качество со страхом перед людьми (Прит. 29:25).

8. Сергій аспірант

Ви аналізуєте відношення але не намагаєтесь зрозуміти його мотивацію чому свідки Єгови уникають спілкування з позбавленими спілкування та людьми які добровільно вийшли з організації. Обидві категорії згаданих людей не вважаються відступниками. Відступники – це люди які вдаються до публічної несправедливої критики організації до якої належали раніше. Обмеження спілкування з такими людьми має біблійні підстави і досвід свідчить що таке ставлення свідків Єгови до позбавлених спілкування є виправданим- це спілкування не приносить нічого доброго в духовному плані. Проповідуючи від дому до дому свідки Єгови дають людям альтернативу а не просто критикують поляди інших релігій. Що можуть запропонувати відступники? – нічого. Ні їх погляди, ні їх вчинки не показують що вони стали кращими людьми після того як перестали бути свідками єгови – зазвичай вони перейняли спосіб життя цілкрм звичний для світського суспільства, і часто далекий від християнства.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ----------

я один раз був пяний, святкували день народження з пацанами, прийшли якісь до мене, так я їм задав тільки 3 запитиння
    чи вважаете ви свої походеньки проповідуванням
    чи недумали ви що я можу бути арабом з вірою в аллаха)
    чи недумали ви що я можу взяти молотка і дати вам в голову за те що я можливий араб і ви навязуете мені свою віру

а ви не пробували зрозуміти різницю між проповіддю і нав’язуванням?
    Зазвичай людина яка має тверді переконання з повагою ставиться до поглядів інших. До речі мусульманам свідки Єгови теж проповідують,

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ісус сказав коли возносився на небо:

"А тих, хто ввірує, супроводити будуть
    ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть
    вигонити, говоритимуть мовами
    новими,
    братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде!" Мар.16:17

п.Сергію , у Вас особисто є знайомі зі Свідків Єгови, котрих супроводжують ознакі, про які сказав Христос?

10. Сергій аспірант

Ви цитуэте фрагмент Марка який відсутній у найдавніших рукописах.
    Дари які мали перші християни мали тимчасовий характер і з часом мали припинитись. Їх функцією було довести що християни є справді посланцями Бога

11. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

а Павло пише, що чуда припиняться:
    1КОРИНТЯН 13:8
    Ніколи любов не
    перестає! Хоч пророцтва й
    існують, та припиняться,
    хоч мови існують,
    замовкнуть, хоч існує
    знання, та скасується.
    9
    Бо ми знаємо частинно, і
    пророкуємо частинно;
    10
    коли ж досконале настане,
    тоді зупиниться те, що
    частинне.

12. Radistka

Radistka Rändaj

Сергію, Ви завжди пишете від імені СЄ, хоча СЄ не є.
    Цікаво знати наскільки Ваші знання пов'язані з практикою.
    Ви сам "регулярний вісник" - проповідуєте "від дому до дому"?
    Маєте біблійні вивчення, "зацікавлених"?
    Ви коли-небудь були "піонером"?
    Чи Ви є членом "школи теократичного служіння"?
    Чи Ви особисто "привели до правди" кого-небудь?
    Якщо так, то чи коли-небудь Вам приходила в голову думка, що заохочуючи людину змінити свою релігію на СЄ, Ви можете спричинити їй багато незручностей, неприємностей, а то й серйозних проблем?
    Також було б цікаво почути, що кажуть СЄ про таких людей які роками навчаються зі СЄ, але не охрещуються. Правду очевидно вони знають, але обіцянки Богові не дають. Чим вони відрізняються від "позбавлених спілкування" і яка їх подальша доля у Армагедоні?

13. Сергій аспірант

Рышення ставати свыдком Эгови чи ны людина приймаэ особисто і проблеми які її можуть очікувати теж знає

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

Цього ніхто сказати напевно - неможе ьа й не справа людей робити такі припущення - суд належить Богов а не людям.

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

я близько 14 років знайомий із свідками Єгови хоча свідком Єгови зще не став. Причини цього я невважажю доцільним обговорювати на форумі- вони глибоко особисті і неторкаються дискусії.

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Уточныть яких саме проблем?

14. Radistka

Radistka Rändaj

Ще й як мають.
    Ви не знаєте справжнього життя організації СЄ зсередини - не зазнали на собі всіх механізмів впливу, покарань та заохочень цієї системи, не берете активної участі у житті організації, все ще перебуваєте у статусі потенційного її члена завдяки чому маєте привілейоване відношення до себе, жодного разу, як я розумію, не взяли на себе відповідальності привести в організацію нового адепта, маєте дуже туманне і ідеалістичне уявлення про життя зборів.
    А хто взагалі Вам дозволив виступати від імені СЄ?
    Просто пишіть під кожним дописом, що дискусії Ваші чисто теоретичні, як на цигарках - маленькими буквами. А то якісь діти прочитають Вашу писанину і повірять Вам.

• Подобається Подобається x 4
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, неправда. У церкві й досі виганяють злих духів. Очевидно, що вас дезінформували.

16. Radistka

Radistka Rändaj

Я не помилялася ... :sad:

17. Сергій аспірант

За 14 років спілкування зі свідками Єгови, відвідування зборів, спілкування з дуже різними людьми я дізнався досить багато щоб робити висновки.
    Я ніколи не пишу від імені свідків Єгови - лише звертаю увагу на те що вони пишуть і виправляю неточності брехнб яку дехто намагається пощирити тут.
    За 14 років

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Я задав конкретне питання і хочу почути відповідь а не натяк ана те що ви щось домислили. Про проблеми які можуть бути у людини яка збирається стати свідком я знаю і з свого досвіду і з досвіду багатьох знайомих.

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

Про вигнання бісів ппереджали ще апостоли.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

Викладаючі тут фрагменти книги Кирилової -це Вас не хвилювало.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, апостоли також це робили.

19. Сергій аспірант

так але це не є ознакою праведності. Але Ісус говорив що останніми днями будуть люди які виганятимуть бісів і чинитимуть великі чуда, хоча не виконують волю Бога.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден, але вигнання духів(бісів) церква займається не в останні дні, а постійно. Різницю відчуваєте?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)