Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

Мои измышления, приведенные выше, как раз и ответили вам на все это: если баптизматос не буквально что-то делает, то какая разница в какой воде баптизо и как баптизо людей? Итак, людей можно баптизо даже соком березы - не согласны? Почему же? Скажете что это не вода? Разве? А что же это как не вода с различными химическими элементами? ;) Вы думаете что когда Иисус мыл ноги апостолам в той воде не примешалось множество химических элементов? Я вам скажу больше: В ТОЙ ВОДЕ БЫЛА ПОЛОВИНА ТАБЛИЦЫ МЕНДЕЛЕЕВА! Ибо ходили они тогда по пыльным жарким дорогам, причем ходили в сандалиях. Итак, что чище: вода из березы (или того же апельсина) или вода из тазика, которым Иисус омыл ноги 12 мужиков? ;)

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

спаравдлі їх повторюють тричі чи тематика всеж таки різна?

3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не дай Бог.
    Де сказано, що це символи?
    А ви як вважаєте? Що означало хрещення в Мойсея?
    Хрещення в Мойсея відбулось один раз, при переході через море.
    Бо це відбулось лише раз. А згадки в Новому Завіті, що недостатньо?
    Ну що ви заладили як мантру, образ, образ, доведіть, що це образ! Може і хрещення Ісусове, теж образ?
    Відколи це читачі башти стали мудріші? На практиці я бачу зворотній процес. :)
    Давайте мухи окремо і котлети окремо. Не плутайте образи і реалії.
    Так що, ви хочете сказати, що Ісусове хрещення теж образ?
    В Колосян сказано, що хрещення Ісуса є нерукотворне обрізання, але це не означає що хрещення є тільки образом, а те що обрізання було прообразом хрещення.
    Самі не викручуйтесь.
    Читати цей збірник людських фантазій? Може перестанете мені радити, що мені читати, а я вам не буду казати куди вам іти?

Свої поради тримайте при собі. Ок?
    Ви вважаєте, що це було просте обмивання ніг? Те, що це було саме хрещенням, вказує те, що від цього залежало спасіння апостолів. Коли апостол Петро відмовився від вмиття ніг, то Ісус сказав йому, що той тоді не буде мати спасіння! Хіба спасіння залежить від простого вмиття ніг? Крім того, Ісус підкреслив, що значення цього вмиття апостоли поки що не розуміють, а зрозуміють пізніше. Яке значення мало це вмиття ніг, що апостоли його не розуміли?
    Якщо наведене місце, по вашому не є хрещенням апостолів, то наведіть цитату, де Ісус хрестить апостолів. Бо якщо апостоли хрестили, то й самі мали б бути хрещені! Правильно? Адже не може хтось хрестити, сам не будучи хрещеним. Чи апостоли хрестили, самі не будучи хрещені? Якщо так, то це важливе місце обовязково має бути описане в Євангелії. Де про це сказано з вашої точки зору??? Чекаю відповіді, надіюсь зїжджати з теми не будете і викручуватись також. Хоча у вас відповіді нема, тому напевно знову будете викручуватись.

• Подобається Подобається x 2
  4. Witness

И это говорит мастер по выкручиванию? ;) :good:

Кстати, вопрос мой к вам по сатане так и завис: если вы говорите, что сатана это ангел бездны потому что он там сидит, то как он там может сидеть если его туда посадят лишь перед 1000 лет суда, который не начался еще? Итак, сидит ли сатана в бездне, и если да то с какого момента/года?

Так там же и сказано, чи ви не видели? ;) Вот ваш стих: 1Кор 10:2, а уже в 11 стихе сказано что это были образы. :)

---------- Додано в 22:10 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Это вы мне скажите, учитель ;) ведь не я этот стих привел, верно? Вот и объясните его!
    У вас есть серьезная логическая ошибка. Вам придется выбирать:

1) либо обрезание было предшественником христианского крещения
    2) либо "крещение в Моисея" было предшественником христианского крещения

а то вы валите все в одну кучу :)

а вот на форуме этом не видно сего :) Почему?

В Библии вообще нет такой фразы "Иисусово крещение" (насколько я помню). Итак, определитесь: 1) под ним вы подразумеваете крещение в воде 2) или под ним вы имеете в виду крещение святым духом? ;)

5. Witness

Нет, не так сказано. А вот так: "если не умою тебя, не имеешь части со мною" (Иоанна 13:8). Смысл такой: если Петр сопротивляется Иисусу в малом, то как может быть Его соправителем?
    Кстати, вы не задумывались над 10 стихом? Получается, что Иисус здесь дает заповедь, что крестить нужно именно омовением ног? ;)
    где це сказано??? Я уже устал искать за вами стихи - приводите их! Итак, где сказано, что они сейчас не поймут значение этого мытья ног? И что они могли бы не понять? Разве тогда уже не был распространен обычай баптизматос? Чего тут не понимать то? ;)

Более того, если считать ваши фантазии истиной, то тогда мы приходим к противоречию с текстом евангелия Иоанна. Иисус когда омыл ноги, тут же объясняет им: знаете ли что я сделал вам?

Что дальше написано? Наверно у вас в Библии сказано так: "Я сейчас совершил баптизматос..." - так у вас написано? :)

---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

Не знаю :) А разве я должен знать? Я не выдумываю сверх написанного

6. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ви великий фантазер, переносите свої недоліки на інших. Це вас на теократичній школі вчили? Ну от і зараз, починаєте зїжджати з теми і викручуватись. Ви знову ні слова не сказали про те чи хрестив Ісус апостолів, чи ні? А це найважливіше питання. Ви ж переводите увагу на другорядні.
    Скажіть чесно і прямо: Ісус хрестив апостолів чи ні? Де на вашу думку описано хрещення апостолів? Як воно проходило?
    Хоча відповідей на ці питання у вас немає, тому зараз знову будете викручуватись.
    Це питання ми тимчасово відкладемо, а то ви знову будете спригувати на іншу тему. Спочатку розберемось із хрещенням.
    Так до чого те слово стосується? Може євреї в пустелі образну манну їли? Ні? Отже не образну, а реальну. Правильно? Отже і хрещення в Мойсея було реальне.
    Апостол Павло приводить паралель між хрещенням в Мойсея і в Христа.
    А ви експерт з логіки?
    Якась нелогічна у вас логіка. Навіщо вибирати? Хіба не може бути і те і інше? Хіба прообразами Ісуса є тільки Мойсей, а Ісаак, Йосип, та інші персонажі Старого Завіту, які символізували Христа, треба відкинути? Щось надто слабенька у вас логіка.
    Кому не видно? Вам? Може тому, щоб це побачити, треба самому мати мудрість?
    Ідіть і хрестіть всі народи в імя Отця, Сина і Святого Духа! Ось це і є Ісусове хрещення. А чому ви протиставляєте водне хрещення Святому Духу? Хіба Дух Святий не приймає участі у водному хрещенні?

• Подобається Подобається x 1
  7. Nadan

Nadan Well-Known Member

Відповідь неправильна. Сідайте "2". Насправді зміст такий: якщо Ісус не вмиє Петра, то той не буде мати із ним частки в Божому царстві, тобто втратить спасіння. Ці слова перекликаються з іншими словами Ісуса: "Коли хто не народиться з води і Духа, то не зможе ввійти в царство Боже. Звідси висновок - обмиття Ісусом ніг і було якраз тим народженням із води без якого неможливо ввійти в Царство Боже!
    Ніколи мене не перестають дивувати буквоїди. Та ж Ісус показав, що не важливо чи це обмиття ніг, чи поливання, чи кроплення, головне, щоб була вода! Форма може бути різна, гловне суть!
    Так свідки ж славляться своїм знанням Біблії, я думав, що ви це і так знаєте. Ладно, ловіть: "Каже йому Ісус у відповідь: "Те, що я роблю, ти під цю пору не відаєш; зрозумієш потім." (Ів.13:7)

На вашому прикладі добре видно, як тілесна людина не може зрозуміти речей духовних і того, що Духом дається.
    Вам що, треба що все тупо в лоб говорилось? Ісус провів хрещення в формі обмиття ніг, бо так він одночасно подав приклад служіння, тобто в одній формі Він реалізував 2 мети: хрещення і приклад служіння.
    Так питання повинно мати рішення. Чи ви вважаєте, що такий важливий момент, як хрещення апостолів висить в повітрі?

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не плутайте образи і символи - це різні поняття.
    Ви праві. Через спілкування з Христом і слуханням Його науки апостоли були чистими, про що й сказав Ісус. Їм достатньо було помити ноги щоб повністю бути чистими так само як людині, яка викупалась у воді і на березі вимазала лише ноги.
    Згадайте що після омиття ніг була Тайна Вечеря на якій Христос започаткував Святе Причастя, яке слід приймати ДОСТОЙНО.

• Подобається Подобається x 2
  9. Witness

Как вы так перескочили? о_О А вам не приходило в голову то, что в Библии просто не описано крещение апостолов? Вот вам вопрос: когда и где описано крещение Марии (матери Иисуса)?
    Я уж испугался, что вы имеете в виду стих Iв 16:12 :)
    Iв 13:7 он сказал именно Петру. А вот здесь он уже объяснил: "вы понимаете...? ..." (Iв 13:12,13...). Все просто оказалось ;)

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Итак, вам мои вопросы: Если "Дух дышит где хочет", то будем ли мы ставить условие для Духа крестить тогда когда он пожелает? Разве человек не может быть крещен духом тогда, когда выпьет стакан воды в знойный день? Это тоже крещение! А разве лишь при наличии воды может крестить Дух? О нет! Можно младенца взбрызнуть апельсиновым или березовым соком? Да! Не будем ставить условий Духу, ведь там тоже есть вода! Может ли человек быть крещен водкой? А почему нет? Если рядом ничего больше нет и алкаголик хочет принять крещение, то в водке аж 60 % воды! Итак, можно крестить алкаголика, брызнув на его ногу немного водки с молитвою... собственно почему именно нужно брызгать??? Можно и протереть его ваткой, смоченною в водке, разве нет?
    Вы наверное не поняли. Объясняю: ДОКАЖИТЕ МНЕ ПО БИБЛИИ ВАШИ ФАНТАЗИИ, и довольно с меня. "Духом дается?" Где это все дается и каким духом? Может это все дается вашими фантазиями? Это и есть тот "дух"? ;)

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

Вот ответ: они были крещены так же как и Мария :good:

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

:))) ну-ну.
    снова выкрутасы? ;) Крещение в Моисея если б было буквальным, то евреи бы о нем знали, разве нет? И разве буквальное крещение не нужно принимать всем евреям всех веков? Итак, "это были образы". Они были под облаком (прообраз крещения духом), и прошли сквозь море (прообраз водного крещения).

10. Witness

Ааа! Вот оно как :) То есть крещение во имя Отца и Иисуса и святого духа - это Иисусово крещение? хм... все верно? ;) Просто до этого вы смешивали стихи: крещение духом святым вы смешиваете с водным крещением. Итак, вы считаете что это одно и то же?
    Крещение водою делают люди. Крещение духом святым делает Бог. Кого он так крестит? Мы не знаем. Когда? Мы не знаем. Сегодня если вам кто-то скажет, что он крестился духом (то есть он был помазан духом) - это еще не о чем не говорит. Человек может просто не понимать что это такое, будучи наученным в церквях :)

---------- Додано в 01:14 ---------- Попередній допис був написаний в 00:52 ----------

Вопрос:

о чем сказано в Луки 12:50?

11. Сергій аспірант

питання стосувалось саме хрещення дітей і конкретно хрещення новонароджених.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

у цитаті, що я привів з Святого Письма йдеться про кожного, там нема поняття діти/недіти, дорослі/недорослі. А слово кожен означає кожен, а не всі, крім дітей. Згідні?

13. Сергій аспірант

Наскільки мені відомо коли мова йжде про хрещення мовай йде
    1) дорослих людей, які малт певні релігійні знання( були юдеями або прозелітами)
    2) які покаялись
    3)особисто прийняли рішення про хрещення

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

на здоровя вам так розуміти, але у Біблії НІДЕ не сказано, що лише дорослі.

для немовлят то безпотреби, бо вони ще не згрішили і каятись нема від чого.

ну які нехочуть хреститися, то який зміст їх хрестити, нє?

15. Сергій аспірант

Цікаво що більшість немовлят сьогодні не можна дропускати до хрещення оскільки вони виховуються в невоцерковлених сімях- ат
    І сьогодні хрещення здебільшого зведене до народного звичаю
    ---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

в усіх випадках коли описується хрещення ясно що мова йде про дорослих - наприклад написано що охрестились чоловіки та жінки але не згадано дітей.
    Зауважу хрещенню мала особиста передувати віра

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

А як ви дізнаєтесь у немовля чи хоче воно охреститись? Чи може воно виявляти віру?
    До речі Василій Великий та Іван Златоуст були охрещені дорослими

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

неправда, ось вам витяг:

Дії Апостолів 16:33
    І сторож забрав їх того ж часу вночі, їхні рани обмив, і охристився негайно він сам та його всі домашні.

17. Сергій аспірант

який зміст було хрестити людей в 988 році?

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

домашні які чули проповідь і повірили в Ісуса Христа. Все інше спекуляції від лукавого

---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

А вони відказали: Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений ти сам та твій дім.
    32. І Слово Господнє звіщали йому та й усім, хто був у домі його.
    33. І сторож забрав їх того ж часу вночі, їхні рани обмив, і охристився негайно він сам та його всі домашні

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрещення відкриває двері, але не дає гарантій.

Ви ж не чекаєте, коли дитині виповниться 18 років, щоб чпитати, чи воно хотіло йти в перший клас.
    Коли ми хрестимо дитину, ми впевнені у тому, що робимо правильно, тому нема сумніву.

Церква не забороняє хреститися нехрещеним у любому віці.

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ----------

О, ще питаєте!!!!Хіба не видно результату?

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

від лукавого те, що ви самі добавили, що у Біблії нема.

19. Сергій аспірант

результат - поява напівязичницької синкретичної релігії більшість вірн якої до Бога, христа і Біблії абсолютно байдуже
    та річ не в тім що ви вирішили - ви не вправі приймати рішення за дитину чи буде вона християнином чи ні - у вашій компетенції виховати її так щоб вона стала християнином

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

маю і то запроста до повноліття.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)