Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

Не ищите оправдания человеческим философиям. Вы крестите младенцев не из-за сказанного в Библии про обрезание, а потому что у вас есть такой обычай - человеческий обычай (и крестите вы тоже по-своему. а не по библейски). Что касается обрезания младенцев 8-й день, то где вы в Библии видели, что обрезание является исключительно "обещанием Богу", как в случае с крещением?
    Вообще, православным объяснять что-то нет смысла: для них Библия - не конституция. Для них главное предание.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

у Біблії дітей не виділено окремо у питанні хрещення, тому то все є ваші вигадки, небіблійного характеру - чєловєчєскоє.

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

ті байки можете говорити своїм піонерам, бо ми знаємо "чому" без вашої інтерпретації

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

обрізання - вступлення в союз з Богом. Як то можливо вступати в союз у восьмиденному віці? Поясніть.

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

угу... модернізм у релігії не спримаю.

3. Witness

Естественно не выделено! А кому это может прийти вообще в голову крестить младенцев, чтобы они "обещали Богу чистую совесть"? Как их можно крестить, если они не ведают що це за бородатый дядька брызгает на них? Где основание в Библии для такого странного обычая? :)
    Да, и все это знают: вы заменили заповедь Бога человеческими традициями, и никогда не отвергнете их. Традиции - №1, затем все остальное.

Где сказано?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а воно й неповинно приходити в голову. Тре просто читати Біблію. Там й слова нема про дітей що до заборони хрещення.

Тре просто-напросто довіритися Божому слову, а не філософствувати : можна/неможна, а як воно буде і т.д. Написано хрестити - хрестимо з довірою до Божого проведіння і всі діла.

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

Нехрещена дитина, якщо помре не потрапить у рай.

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

а ви не знаєте?

5. Radistka

Radistka Rändaj

Чи може дитина у восьмилітньому віці свідомо вибрати віру і хреститися?
    Ні - читайте педагогіку і дитячу психологію. Ісус сам у скільки хрестився?
    Практично усі діти СЄ знаходяться під тиском охреститися! І не потрібно це заперечувати, бо це факт. Підіть на конгрес і послухайте, практично кожного року як наймолодшого охрещеного оголошують таку дитину - вік від восьми років. Бідні маленькі зомбі :sad:

• Подобається Подобається x 3
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

це не факт а чергова неправда з вашого боку-)))))
    ВИ можете навести хоч одне посилання що дітей примушують до хрещення?

---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

і куди вона потрапить?

---------- Додано в 09:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

обрізаня було символом угоди народу а не окремих людей.
    Хрещення - символ пплсвячення Богові.

---------- Додано в 09:13 ---------- Попередній допис був написаний в 09:08 ----------

так чого ж тоді хрестите? чітко написано що хрестились чоловіки та жінки але не діти

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:13 ----------

Крім того як ви уявляєте хрещення дитини зануренням у воду?

---------- Додано в 09:24 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

http://bibleist.ru/biblio.php?q=&f=022.html

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, давайте довіримо Богу це питання вирішувати. Звичайно, якщо та дитина помордувала багато людей, чи мала багато коханок/коханців, була великим злодієм, брехуном, то може і попаде в пекло.
    Але мабуть така дитина ще не народилася.
    А щодо нормальної дитини, то пригадується, ап Іван в Першому посланні пише "Бог є любов..."

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

То ми любимо Бога чи надіємось лише на Його любов? Ніколи не розуміла: ЩО заважає скористатись можливістю спасіння, вистраждану Христом, і привити дитину до Виноградини? Адже мова йде про ВІЧНІСТЬ ))

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ізраїльський народ хрестився пройшовши ногами по мокрому піску, а не повним занурення. Факт? Факт!
    Ісус при хрещенні апостолів, теж не використовував повного занурення. Факт? Факт!
    Напевно Ісус і євреї не знали, що хрещення означає занурення. :)
    Я не помилявся, просто ви постійно твердите своє, то який зміст вам щось толкувати. Я вважаю, що ангел безодні - Авадон - це диявол, а тартар має значення темної безодні. Тому вам все одно не получиться викрутитись і не пробуйте когось переконати, що ви не поклоняєтесь дияволу! :)

10. Oxid

Oxid Well-Known Member

Почитайте ще, та тільки крім видань пенсільванського товариства ви мабуть мало що читаєте http://kiev-security.org.ua/box/13/66.shtml

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Свідок хоче відкрити нам істину, що суддя, який присуджує злочинцеві покарання, є г у б и т е л е м цього злочинця. :mocking:

Свідок, ви розумієте що попали в халепу? :tongue:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знайшов гарну, на мій погляд цитату у Біблії що до хрищення.

Від Матвія 21:25
    Іванове хрищення звідки було: із неба, чи від людей? Вони ж міркували собі й говорили: Коли скажемо: Із неба, відкаже Він нам: Чого ж ви йому не повірили?

Якщо хрищення є з неба, тобто не від людей, то ця логіка, мов дитина ше несвідома, мов немаже покаятися, дати обітницю і т.д., немає жодного підгрунтя, якщо хрищення є від людей, то прошу дуже, хай росте, набирається свідомості і дає обітниці.

Від Марка 11:30
    Іванове хрищення з неба було, чи від людей? Відповідайте Мені!

13. Witness

Израильский народ "крестился" (это символическое крещение), а мы крестимся буквально - неужели не понимаете? Это был прообраз. Или вы хотите сказать, что когда они "крестились в Моисея", они посвятились Моисею? ;) И все же они прошли "через воды". Вы же когда крестите людей вы не проводите их через воды. Вы их слегка мочите :)

Для справки: славянское слово "креститься" ошибочно. В других языках оно точно передано: погружение. Смотрите любые греческие словари, и вы увидите, что греческий глагол баптейзо означает "погружение".

А это откуда? о_О Можно подробнее?

Ну-ну ;) Я вам подготовлю полный ответ - посмотрим куда вы денетесь. Ждите

14. Nadan

Nadan Well-Known Member

Яка різниця, хрещення було як тоді так і тепер. А прообразом хрещення було обрізання.
    Значення слова баптізо і так всім відомо. В нас теж є занурення - духовне.
    А ви не знаєте де сказано про хрещення апостолів?
    Ну-ну, подивимось. :)))

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно, хто куди, то Господь вирішить. Хотів би лише зупинитись на деяких тезах з Біблії.

Священне Писання свідчить, що без хрещення всі, тобто включно з малими дітьми, нечисті від народження (1Кор. 7:14), тому що заражені первородним гріхом. "Хто, — говорить праведний Іов, -- народиться чистим від нечистого? жодний" (Іов 14:4).
    А ап. Павло навчає: "Як через одного чоловіка гріх увійшов у світ, і гріхом смерть, так і смерть перейшла на всіх людей, бо в ньому всі згрішили" (Рим. 5:12).
    Священне Писання говорить, що діти народжуються в гріхах (Пс. 50:7). "З самого народження відступили нечестиві, — говорить пророк Давид, — з утроби матері заблуджуються" (Пс. 57:4).
    Будучи "дітьми гніву" (Єф 2:3) і нечестивими, діти без хрещення не можуть зодягнутися в Христа (Гал. 3:27). і увійти в Його Царство, тому що в те Царство "не ввійде ніщо нечисте" (Об. 21:27). Сам Спаситель вказав єдиний шлях до Царства Небесного: "Якщо хто не народиться..." (Ін. 3:5). Тому дітей неодмінно потрібно очистити від гріхів і відкрити їм двері до Царства Божого, а це можливо зробити тільки через хрещення, тому що тільки в хрещенні людина омивається, освячується і виправдовується "іменем Господа нашого Ісуса Христа і Духом Бога нашого" (1Кор. 6:11).

Згідно слів апостола Павла, тільки через хрещення людина прищеплюється до Христа, як дика маслина до доброї маслини (Рим. 11:17), стає членом Його тіла — Церкви Святої (1кор. 12:13) і отримує право користуватися благодатними дарами. Значить, хрещення необхідне для всіх, включно з дітьми. Відкладати хрещення до зрілого віку — означає позбавити багатьох, що вмирають в дитинстві, Царства Небесного, а між іншим, Спаситель ясно сказав відносно дітей, що таких є Царство Боже (Лк. 18:16).
    "Покайтесь, — говорить ап. Петро євреям, що прийшли на свято П'ятидесятниці, — і нехай хреститься кожен з вас в ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів; і приймете дар Святого Духа. Бо вам належить обітниця і дітям вашим і всім дальшим, кого тільки покличе Господь Бог наш" (Дії 2:38-39).

Ап. Петро охрестив близько трьох тисяч людей (вірш 41), до яких, безумовно, входили і діти, тому що в іншому випадку дієписьменник, як це зазвичай робилося, обумовив би це (напр. Мф. 14:21; 15:38), та трудно й припустити, що на такому святі не було дітей. З Євангелія відомо, що Ісус Христос ще будучи отроком відвідував Єрусалим на великі свята. Апостол Павло хрестив іноді цілі сімейства, наприклад, "Вона [Лідія] та її домашні охрестились" (гр. ікос — дім, сім'я, рід). "Спасешся ти і весь твій дім ... охрестився сам [темничний сторож] і всі домашні його" (Дії 16:15,31,32). "Хрестив же я і Стефанів дім" (1Кор. 1:16). "А Крисп, начальник синагоги, увірував у Господа разом з усім домом своїм і багато з коринтян, слухаючи, увірували і охрестилися" (Дії 18:8). Під словами "домашні її", "його", "дім твій", "з усім домом" розуміються і діти, з яких складається разом з батьками дім, сім'я, і які й були охрещені апостолом.
    Апостол Павло, настановляє, щоб в пресвітери поставлялись особи, які, між іншим, мають "дітей вірних" (Тит. 1:6). Ясно, що апостол не міг назвати нехрещених дітей вірними, святими, бо ніде в Свящ. Письмі святим не незивається нехрещений (1Кор. 7:14). Бо гр. "пістос" в Свящ. Писанні Нового Завіту означає тих, що прийняли св. Хрещення християн: "коли ж вона та її домашні охрестились, то благала нас, кажучи, якщо ви признали мене вірною Господу, то увійдіть у дім мій..." (Дії 16:15; 1Тим. 4:10; Об. 17:14).

кажуть, що тут говориться про дорослих дітей, але це невірне твердження, бо: "приносили до нього і младенців" (гр. "врефі" — від плід, зародок, грудна дитина). Однією наявністю в цьому тексті слова "врефос" можна незаперечно доказати факт присутності і немовлят, коли Господь благословляв дітей.

Хрищення від неба, чи від людей?

16. Witness

Тогда крещения не было вовсе. Откуда вы это взяли?
    Стих где?

Нет, вашему собрату Мих оно вряд ли известно :)
    Стихи приведите

Да мы уже подивились на вас, что вы не готовы к этому разговору. Надо просто собрать весь материал вместе. Тогда и увидите ;)

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Погружение у ЩО ? (дайте біблійну відповідь).
    Я бачила увесь матеріал. :download: Можу поділитись враженням.

• Подобається Подобається x 2
  18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Із Біблії, ви б її деколи читали замість вартової башти:
    "Не хочу бо, брати, щоб ви не знали, що всі наші батьки були під хмарою, що всі перейшли через море, що всі христились у Мойсея, у хмарі та в морі." (1Кор.10:1-2)
    "11 У ньому ви були й обрізані обрізанням нерукотворним, коли ви з себе скинули це смертне тіло, - обрізанням Христовим.
    12 Поховані з ним у хрищенні, з ним ви разом також воскресли, вірою в силу Бога, який воскресив його з мертвих." (Кол.2:11-12)
    Дивлячись що мати на увазі під зануренням.
    А ви їх не знаєте? Ая-яй. (Ів.13:5-8 )
    Ну-ну. Мені вже майже страшно. :mocking:

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Читаю я досить багато ы досить уважно ставлюсб до джерел. Місіонерська діяльність включає переконання співпесідника, ведеення дискусії, спілкування і я кщо в усьому цьому шукати якийсь потаємний вплив - ви його знайдете , оскільки усе спілкування побудоване на впливі одніє особи на іншу і не лише на вербальному рівні. Звичайно проповідницька діяьність передбачає тактовність, знання культурних світоглядних особливостей співбесідника і тут власне потірбні елементарні знання з психології. Школа теократичного служіння дає базові знання щодо збирання та ефективного викладу інформації і подібні рекомендації ви знайдете в багатьох посібниках з риторики чи ораторського мисцецтва.

Ви були колись на зібраннях свідків ЄГови?
    Тоді вам мала бути відомо що для свідків єгови характерне звертання не до емоцій та підсвідомості я а саме до розсудку, логічного мислення .

Останнє редагування: 8 чер 2010
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та кіко раз приводити?

Апостол Павло прямо називає хрещення "нерукотворним обрізанням" (Кол. 2:11-12).

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

так уважно, як пишите?:)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)