Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

А навіщо? Він прекрасно дискредитує СЄ :)

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

У мене запитання - як бути з так званим "чудотворними іконами", існування яких є беззаперечним фактом. Ну не придумали ж дійсно "на голому місці" ікону Казанської матері та інші. Думаю, що у кожного, хто це читає були принаймні знайомі, яким така ікона допомагала у той чи інший спосіб.

Просто заперечувати незрозуміле? - Нерозумно.
    Здається СЄ стверджують що то "продєлкі Сатани"? - Жорстоко по відношенню до людей які зцілилися.
    Сила віри? - То що в тому поганого?

Та й у Біблії описано як Ісус прийшов до якогось там басейну де зцілялись люди, може хтось підкаже чи він той басейн розніс "в щепки"? Бо вже призабула.

Останнє редагування: 30 тра 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чудотворні ікони - це дійсно незаперечний факт, але знову ж таки, без віри у Бога жодна ікона не допоможе. Є ікони, через які Господь вділяє багато благодаті. Про це можна багато говорити і є навіть окрема гілка про це.
    Звичайно знайдуться скептики, які скажуть (не вдаючись у тонкощі), що зцілює лише Бог, а не якийсь предмет. Звичайно, все йде лише від Бога і тут нема сумніву, але хотів би звернути увагу на біблійний факт. Жінка, що була хвора вірила у те, що їй вартує лише доторкнутися до одежі Ісуса і вона обовязкова виздоровіє. Так і стається. Не вдаючись у подробиці, можна дорікнути тій жінці, мов чого ж вона не до Бога звернулася, а до одежі. Не менш дивна реакція Ісуса, який почав вияснювати - хто до нього доторкнувся, бо відчув, що сила вийшла з Нього.
    Бачите, Ісус, що оздоровлював Божою силою, одежа Його була проникнена Божою благодаттю і Божою силою. Ікона, через яку моляться часто до Бога називають промоленою і вона наділена теж Божою благодаттю і силою. Такі ікони називають чудотворними, бо перед ними стаються чудеса - оздоровлення.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

От власне у таких словах як "чмо" і їм подібним і проявляється ненависть. І на адресу свідків ви вилили купу таких помиїв. Я тут писала про свідків і критикувала, але подібну ненависть не проявляла. Вони є зареєстровані державою і мають такі ж самі права, як і інші. І їхні релігійні почуття такі ж вразливі, як і інших. І у помилки своєї конфесії вони так само щиро вірять як і інші. Так само я і стосовано католиків : я їх ніде не обзивала на ваш манер "кодло", "чмо" "сатаністи", і т.п., а лиш демонструвала різницю з апостольським віровченням, порівнюючи слово Боже і слово людське (конфесійні гіпотези і припущення). Отож, проблеми з ненавистю - у вас, шановний.

• Подобається Подобається x 4
  4. Radistka

Radistka Rändaj

Дякую, почитала. Так виходить, що СЄ стверджують що зцілення це діло рук Сатани. Не знаю, не знаю ... як на мене там великою мірою просто психологія. Але я, наприклад, тільки дуже рада якщо хтось зцілиться і буде здоровим.

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

А я вам як Radistka :)) ) заявляю, що кожен має свій виділений канал зв'язку з Богом, може хто занедбав, може хто використовує не свій а сусіда, але Йому все одно - аби телефонували :) А все інше - то просто боротьба між лідерами телекомринку, новими перспективними конкурентами та аутсайдерами :)

Останнє редагування: 30 тра 2010
  5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Вам не здається, що ви обнагліли? Що значить, що мій переклад нікого не цікавить? Це не мій переклад, а переклад Хоменка, крім того, я переглянув багато інших перекладів, жоден із котрих, крім перекладу свідків, не вживав значення тартар! Ви принижуєте багатьох перекладачів різних перекладів Біблії! Ви вважаєте, що розумніші за них? Чи може краще за них знаєте грецьку? Вам не здається, що варто вибачитись?
    Якщо навіть одне із значень перекладу - тартар, то ви не думали, що тартар і є темною безоднею, або що це слова синоніми? Але, якщо ви це заперечуєте, то хочу почути від вас, що таке тартар, не по грецькій міфології. Дасте відповідь?
    Це не ваша і не моя справа! Це справа між Елисеем і Богом. Духовні речі не можна рахувати! Не можна прикладати механічні правила до речей духовних.
    Читайте Біблію, крім башти. Коли пророки робили чуда, зцілювали, пророкували, воскрешали мертвих, то що це було? Не дар Святого Духа?
    Ви так щедро роздаєте всім ярлики дурнів, що можна подумати, що ніби то ви великий мудрець? Але поки що, я мудрості не бачу, лише розум, досить недалекий, який хоче духовні речі вкласти в матеріалістичні шаблони і стереотипи. Це не додає вам авторитету, особливо в питанні розуму.
    Це ви догадки вартової башти, хочете видати за думку Біблії?
    Ви що серйозно вважаєте, що є якісь частини Духа? Тоді скажіть скільки кілограмів важить любов, або скільки метрів має справедливість? Невже ви не бачите примітивність такого підходу?
    Я знаю, що говорю, тому не треба мене лякати. Я точно знаю, що ваша секта - фальшива і служить сатані.
    Ні. Бо Ісус не був туди вкинутий, подібно до злочинців, а Сам прийшов, щоб відкупити гріхи всього людства. Над ним безодня не мала влади і тюрма сили, бо Він є святий і безгрішний.
    Скажіть краще ви, бо я боюся, що після моєї відповіді, у вас спочатку буде шок, а потім істерика. :)
    Я читаю і повірте, уважніше від вас.
    Читав. Приведені цитати антропоморфізм, тому все одно кажу вам, Ісус ні для кого не є губителем, так само як і Отець нікого не карає. Хоча можливо вам і не дано цього зрозуміти, на жаль...
    На тій підставі, що вжито однакове імя - Авадон, крім того в Об.9, сказано, що це імя єврейське, отже згадується в Старому Завіті.
    А чому? Тому що так башта написала?

---------- Додано в 04:52 ---------- Попередній допис був написаний в 04:47 ----------

Я все прекрасно розумію, більше, ніж ви можете подумати. Я свідомо пишу так для того, щоб ви задумались і подивились з іншої точки зору, на те, що ви пишете.

Останнє редагування: 31 тра 2010
    • Подобається Подобається x 5
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Це абсолютно не ненависть, а відповідь на те хамство з яким цей Свідок сюди прийшов. Хіба не видно вам, що він тут веде себе, як хам?
    За своє життя мені багато разів приходилося співіснувати з представниками інших релігій. Мав друзів навіть серед мусульман. Але ще ніхто, навіть атеїсти не розмовляли зі мною, як цей таваріщ.
    Я вже багато разів повторював, що довгий час мав сусіда-єговіста. І знайомий з їхнім вченням. Це є типова тоталітарна секта, яка з християнством має мало спільного.
    Для них Бог - це такий собі дідок, який сидить в якомусь куточку всесвіту, навколо нього літають ангели на чолі з архангелом - Ісусом Христом.
    Бог не впливає і не втручається безпосередньо на справи на землі, а має безпосередній звязок виключно через Бруклін. Христос не воскрес тілом, лише духом, а тіло Христа - 144000 єговістів.
    Щось має та схема спільного з християнством? Думаю, нічого.
    Кілька днів тому в нас розкрили тоталітарну секту, глава якої теж мав "безпосередній звязок з Богом". Знайшли багато зброї. Главарі зникли. На жаль деякі люди - члени секти теж.
    Розумієте, для мене найтяжчий злочин - це злочин скоєний в імя Бога.
    І кожна тоталітарна секта використовує це імя і "прямий канал звязку" для зомбування і для необмеженої влади. Як духовної так і фізичної.

7. Witness

Witness Well-Known Member

Я не имел в виду, что перевод этот Ваш собственный. Я понимаю, что этот перевод чей-то. Но этот человек (люди), к сожаленью, перестарались. Почему? Потому что это единственное место во всей Библии, где используется слово "tartarus" (тартар). Переводить его никак нельзя - любой перевод будет искажать его значение.
    Заменить его тоже нельзя. К примеру, если вы замените это слово на "бездна", то это будет неверно, ибо для слова "бездна" уже есть греческое слово abussos - Откровение 20:1. Если вы и тартар переведете как бездна, то вы смешаете эти два понятия. На каких правах? Права такого у переводчиков нет. А потому, к примеру "Восстановительный перевод" на русском языке тоже так и переводит: тартар. Такой перевод покритиковать никак не получится.

Это не одне із значень - это и есть это самое слово.
    Вы не внимательны! Я вам уже отвечал:

По Библии "тартар" (2 Петра 2:4) это:

- "глубины тьмы" (2 Петра 2:4)
    - тюрьма (1 Петра 3:19)
    - "оковы... беспросветная тьма" (Иуды 6)

Там они ждут и находятся до "суда великого дня" - Иуды 6.

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Вы запудриваете могзи - вот как это называется. Это признак зомбирования. Бегите оттуда! - мой вам совет. Ибо здесь все просто: если написано для нас, то мы должны это понять. А понять это так же просто как и здесь: Второзаконие 21:17. Или здесь: Иов 42:10 - вы же не будет делать вид, что и здесь нельзя посчитать и проверить, получил ли Иоа вдвое больше от Бога? ;)

Не буду умножать темы разговора - хотя мне есть что сказать

Не делайте вид, что вы не понимаете, о чем идет речь в данном случае. ;) Здесь идет речь не о том, что есть какие-то части духа. Елисей сказал: "пусть на мне будет две части твоего духа". Другими словами, Елисей здесь просил: Илья, пусть у меня будет вдвое больше великих дел, чем твои.

Я искренне не понимаю, как вы можете не видеть такую простую истину. Зачем спорить о понятном?

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

Что мне сказать? Когда началась 1000 лет из Откровения 20 главы??? о_О А разве она уже началась??? Разве это не будущее? Итак, Nadan, ответьте мне прямо: КОГДА СЛУЧИЛОСЬ ОПИСАННОЕ В ОТКРОВЕНИИ 20:1? ИЛИ ЭТО СКАЗАНО О БУДУЩЕМ? 1000 ЛЕТ УЖЕ ИДЕТ? УЖЕ НАЧАЛАСЬ?

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Я открою вам тайну: ИИСУС ПОГУБИТ САТАНУ, ДЕМОНОВ И НЕЧЕСТИВЫХ ЛЮДЕЙ. Если вас учат чему-то другому, бегите оттуда! Они слуги сатаны - это факт.

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Скажите мне, что вас задело и оскорбило - я извинюсь :sad:

• Подобається Подобається x 1
  8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Для прикладу: В чиє ім'я були хрестові походи і інквізиція? Для вас це не злочини? Чи може свідки (або інші конфесії) повинні посприяти знищенню більше людей, ніж до того долучились католики, аби отримати ту вигадану католиками ознаку, ніби послідовників Ісуса пізнають по тому, що сатана таким чином діє більше на правдиву церкву ніж на інші ???

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це називається маніпуляція свідомістю і зомбування, яке корпорація успішно випробовує на своїх членах.

10. Rozynka

Rozynka Active Member

Допис від Radistka
    У мене запитання - як бути з так званим "чудотворними іконами", існування яких є беззаперечним фактом. Ну не придумали ж дійсно "на голому місці" ікону Казанської матері та інші. Думаю, що у кожного, хто це читає були принаймні знайомі, яким така ікона допомагала у той чи інший спосіб.

++++++++++++++++

Невже заповіді відмінили?
    "Хай не буде тобі інших богів передо мною! Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі додолі, і що в воді під землею." ВИХІД 20:3-4.

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

Witness, підкажіть мені, імя Бога з Вашого профіля, з якої він церкви перефотографований? Я знаю, що саме цей надпис бачила в якісь львівській церкві, але якій?

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абсолютно точно. Даяна думає, що перехід на особисте гірше, ніж наїзд на релігійні почуття співрозмовника, чи на Бога.

12. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

ІСТИНА ХРИСТИЯНСЬКОЇ ВІРИ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЇЇ ПОСЛІДОВНИКІВ. Якщо якийсь священик чи єпископ у якийсь період історії НЕ СПРОМІГСЯ бути справжнім християнином (а бути християнином таки НЕ ЛЕГКО), то це не означає, що віра Церкви від цього змінилася і що Христос перестав бути таким, яким всі і завжди Його знали. Або якщо, наприклад, хтось зі Свідків Єгови когось убив чи згвалтував, то це не означає, що віра Свідків Єгови у Єгову стала гіршою. Віра залишилася тою самою, тільки один із Свідків відпав від організації. Так само і з чорними сторінками в історії Церкви.

А загалом скажіть мені таку річ: з яких ДЖЕРЕЛ сформувалася така ваша уява про "злочини Церкви"? Невже ви не знаєте, що ВСІ «бурхливі фантазії» про інквізицію, хрестові походи і тому подібне – це інсинуації ПРОТЕСТАНТІВ (і навіть Свідків Єгови), тобто тих людей, які з часів Реформації люто ненавиділи Католицьку/Православну Церкву. Ви вважаєте, що такі люди могли бути об’єктивними і їм можна вірити?
    Почитайте ДЛЯ ПОРІВНЯННЯ:

- Д-р Джеймс Хичкок. Инквизиция: http://www.catholic.uz/tl_files/reading_room/hitchcock_inkvizitchiya/

- Эдвард О'Брайен. Новый взгляд на испанскую Инквизицию: http://www.unavoce.ru/library/obrien_inquisition.html

- Джеймс Экин. Мифы об индульгенциях: http://catholic.uz/tl_files/reading_room/ekin_indulgentsiya/

- Проф. Томас Мэдден. О подлинной истории Крестовых походов: http://www.unavoce.ru/library/madden_crusades.html

- Майкл Новак. Пий XII как козел отпущения: http://www.apologia.ru/fash-02.htm

- Александра Смирнова. Папа Пий XII и фашизм: http://www.apologia.ru/fash-01.htm

- І ОСОБЛИВО РАДЖУ прочитати цю книгу:
    Витторио Мессори. Черные страницы истории Церкви: http://www.agnuz.info/tl_files/library/books/black_pages/

НЕ МОЖНА робити остаточних висновків з того чи іншого питання, якщо ви НЕ ПОРІВНЯЛИ різних точок зору!

• Подобається Подобається x 3
  13. Witness

Witness Well-Known Member

Церковь в Ломборе (Дания), XVII век (?) Отсюда: http://jehovah-jireh.narod.ru/Srednie_veka.html

14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

як не парадоксально це прозвучить, але насправді католики відмінили 2 заповідь.
    Непомильні ж, що хочуть - те й творять.

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

16. Aquinas

Ви явно погано знаєте історію. Чому з'явилися ікони, скульптури та інші християнські зображення у перші століття християнства? ТА ТОМУ ЩО ЛЮДИ БУЛИ НЕГРАМОТНИМИ. Вони не вміли читати Біблію, вони ВЗАГАЛІ не вміли читати. А як неграмотним людям розповісти про Христа та Його справу спасіння таким чином, щоб це закарбувалося надовго? ЧЕРЕЗ ЗОБРАЖЕННЯ: ікони, скульптури тощо. Отож ікони - це ілюстрації до біблійних правд віри.

17. Rozynka

Rozynka Active Member

Шановний Aquinas , наразі історія говорить зовсім протилежне.
    Євреї причому навіть до Христа, ВСІ повинні були вміти читати. Ізраільські царі навіть переписувати дещо з Біблії (тоді ще старий Тестамент). Читання Біблії повинно було бути КОЖЕН день. Ісус сам читав з Ісаі. Тобто звичайний тесляр вмів читати.:)
    У седньовіччі, нажаль, все змінилося. Католики заборонили практично аж до 19 ст. читати з Біблії звичайним смертним. Це було доступно лише церковним людям. При тому, Біблію не дозволяли перекладати. Вона існувала довгий час на латині. От поцікавтесь, коли була перекладена перша Біблія на укр., чи на рос. мови?
    А "ікони", різні божки та ідoли існували ще за часи Моєсея у язичників. Це далеко не середньовікова видумка.

Witness, дякую! :) У Львові є також, але саме де, не пригадую... До речі, навіть у Ватикані існує скульптура ангела, на чолі якого написано Єгова.

18. Aquinas

1) Ми говоримо не про євреїв Старого Завіту, а про християн Завіту Нового, більшість із яких БУЛИ ЯЗИЧНИКАМИ до того, як стати християнами. Дайте посилання на джерело, яке б вказувало, що серед язичницьких народів обов'язковою нормою було володіння граматикою. У якій язичницькій країні читати вміли навіть теслярі?

2) Все змінилося набагато раніше, бо язичники були неграмотними ще задовго до Середньовіччя. А в Середньовіччі все змінилося в тому плані, що почали з'являтися перші університети.

3) Дайте будь ласка посилання ХОЧА Б НА ОДИН церковний Собор, який забороняв простим християнам читати Біблію. Приймаються також посилання на Папські документи, на розпорядження єпископів тощо.

19. Radistka

Radistka Rändaj

Невже? Цікаво-цікаво! Будь ласка, точніше - яким указом-синодом-зборами? Дата? Номер наказу?

А непомильні - то кого Ви мали на увазі, дозвольте поцікавитись?
    Бо я знаю тільки одних "непомильних" - Свідків Єгови!

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ----------

Ну .. не скажіть, СЄ люблять як їх обзивають, вони тоді вважають що страждають за віру:
    То навіщо відмовляти людям у мазохістському задоволенні :)

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC
    Фанати́зм — доведена до крайнощів, нестямна відданість своїй вірі, переконанням, що поєднується з крайньою нетерпимістю до інших вірувань і поглядів; пристрасна відданість справі, ідеї.

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Як не парадоксально це прозвучить", для Вас, але саме СЄ поставили над собою фальшивих пророків (ажде їхні пророцтва виявилися помилковими), а пророцтва, отримані у Лурді, Фатимі і т. ін. - правдиві. :tongue:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)