Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

Дякую, я почула те що хотіла почути - Свідки Єгови не надають повної інформації про свої дії своїм членам. Бо у жодній Вартовій Башті для вивчення не згадувалося про цей факт. У книжці "Об'явлення" теж.

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

Не залежно від згаданих причин, і не залежно від того з якої секти виходить людина, вона зазнає психологічної травми. Зараз мені тут будуть розповідати, що Свідки за це не несуть відповідальності, але про це вже була мова тут трохи вище. Зокрема про алкоголіків - їх легше виключити, ніж допомогти. Я так не вважаю - "ти в ответе за тех кого приручил".
    Скажу так найкращий спосіб - не попадати в секти.

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Шпигували і робили ООН піар? :mocking:

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:59 ----------

У СЄ зустрічала я такий спосіб тиску, який був у "совєтів" : неугодний - значить психічно хворий. Причому "неугодний" не обов'язково означає виключений. Це може бути член зібрання, який давно не відвідує зібрання, не ходить проповідувати, йому досить щось сказати "не так", "не так" глянути, "не так" повестися і до нього починають відноситися насторожено. Товариство добровільно - ізольоване, чутки швидко поширюються і людина стає ізгоєм серед своїх.

• Подобається Подобається x 2
  2. Nadan

Nadan Well-Known Member

Сергію, я ж не заперечував, що серед свідків можуть бути рядові, сірі вчені - виконавці. Я питав, чи є серед них геніальні, або хоча б творчі особистості, які внесли відчутний вклад в науку на благо всього людства? Хто із приведених вами осіб відзначений, ну не Нобелівською, а хоча б якою небудь премією? поки що, таких свідків, як я розумію нема?
    Я людина довірлива, тому перевіряти наведених прикладів не буду. Якщо це дійсно правда, то слава Богу. Але просто із власного досвіду, я бачив, що свідки не дуже скорі до справ милосердя.

Ваші твердження є спірними, бо офіційно Ньютон не позиціонувався як унітарій, тим більше не як свідок (бо їх тоді ще не було), але ж мова йшла не про нього, а про те, що більшість геніальних вчених належали до канонічних церков - католицької, православної і протестанської. Тобто всі ці церкви приносили добрий плід, що свідчить про наявність в них Духа Святого. Ось про що йшла мова, а ви збиваєтесь із суті питання.
    Щодо особисто вас вірю. :)

---------- Додано в 01:31 ---------- Попередній допис був написаний в 01:01 ----------

А чим ви доведете, що вчення апостолів співпадає із вченням вартової башти? Сподіваюсь запевненнями самої вартової башти доводити не будете?
    Справа не в дисципліні. Демократичні устрої, теж мають дисципліні. Тоталітарність свідків полягає в намаганнях повністю контролювати життя, почуття і думки рядових членів, відношення до рядових свідків, як до гвинтиків системи. Інструментами тиску є підняття авторитету керівної корпорації до рівня Бога, хоча корпорація неодноразово міняла своє вчення, нетерпимість до інакомислячих, усунення від керівництва організацією рядових членів, навіть із помазаних, котрі мають підкорятися рішенням непомазаних старійшин, відсутність соборних рішень, як це було в ранній християнській церкві, скриття інформації від рядових членів, заборона черпати інформацію із сторонніх джерел і т.д.
    Із особистого спілкування з ними.
    Ага, тільки кажуть що вони будуть знищені Єговою і їх трупи будуть лежати гноєм на землі.
    Так керівна корпорація відмазується від своїх помилок і ліпить ярлики всім неугодним.

• Подобається Подобається x 1
  3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Біблія стосовно 607 р. до н.є. не подає ніяких дат, тому в цьому питанні треба оперувати історичними даними.
    Тут ви мяко кажучи не точні. Я говорив не про відсутність науковців, в про відсутність творчих і геніальних особистостей! Відчуваєте різницю? Стосовно благодійності, то я багато разів бачив, як свідки відмовлялися робити справи милосердя, мотивуючи це тим, що Бог не допускає опущення праведника.
    Все це сильно притягнуто за вуха і подано тенденційно.
    Що конкретно ви мали на увазі? Бо поки що, нічого особливого в них я не знайшов.

---------- Додано в 01:49 ---------- Попередній допис був написаний в 01:43 ----------

Сергію, чому керівна корпорація тримала в тайні членство організації в ООН? Чи не відчувала вона гріха за собою? Як же вихваляння, що свідки не мають нічого спільного із представниками світу цього?
    Але чомусь Ватикан не є членом ООН, на відміну від свідків.
    Сергію, хочу нагадати вам моє питання: "Хто в історії був попередником свідків? Ви сказали що це Гусити. Що спільного у вченні свідків і Гуситів?
    І ще: "Чи приймають свідки свої рішення соборно? Коли у свідків відбувся останній собор і які рішення він прийняв?

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

читав статтю, як один свідок дослідив дату 607 рік. на зустрічі старійшин він виклав свої дані... у них не було аргументів. Єдине, що вони зробили - заборонили спілкуватися з братами.

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Людина яка мала залежнысть выд алкоголю і стала свідком Єгови, іноді може зриватись - залежність невиліковна. Такі люди не позбавляються спілкування, якщо докладають зусиль до боротьби зі своїми звичками. Якщо ж така людина або приховує свою хворобу або відмовляється від допомоги (медичної в тому числі) до неї будуть вжиті відповідні заходи

Такі проблеми виникають в багатьох люденй які виходять з будь яких релігійних організацій.

Я мав на увазі отьримання інформації з бібліотек ООн. Свідки Єгови доволі часто зсилались на документи ООн і писали про ООН але ніколи не виставоляли її як панацею від усіх проблем

---------- Додано в 19:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

Якщо людинна поодиться згідно тих принципів які подіяють свідки Єгови і її рішення стосуються справ сумління , навіть якщо її дії відрізняються від інших її засуджувати небудуть. Але якщо дії людини сумнівні природньо що її уникатимуть. З одного боку це слідування принципу що товариство лихе псує добрі звичаї з іншого - механізм захисту характерний длябудь якої соціальної групи.

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

Має значення причини виходу. Травмою можуть бути події які призводять до рішення вийти з релігійної громади.
    в наведених прикладах мова не йшла про сірих виконавців,а цілком самодостатніх вчених

формально належали, причому католиків серед них небагато.

Принципи християнства стосуються усіх аспектів життя людини, при цьому свідків навчають самостійно приймати рішення згідно власного сумління і в таких питаннях ніхто не вправі засуджувати людину чи навязувати свою думку.

у свідків Єгови немає ієрархії якк такої. Старійшин доречі призначають з таких самих, як ви сказали, , рядових членів.

а це ви звідки взяли? свідки досить часто посилаються на праці біблеїстів коментарі тощо і навіть мають їх в особистих бібліотеках чи бібліотеках зборів.

цього так само немає - члени керівного органу мають ті самі обовязки що і інші свідки, ведуть такий самий спосіб життя. Хібащо відповідальність на них лежить більша. Жодного вихвалянння чи поклонніня що жо них немає- до них ставляться так само як до інших

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Завдяки деяким церквам наука була відкинута на кілька стоілть згадайте як вчинили з Галілеєм, що зробили з Бруно, Везалієм тп багатьма іншими. Це добрий плід?

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

посилання на цитату

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

хронологія як а стосується періоду до нашої ери є відносною і саме історичними данаими оперують свідки Єгови намагагючись повязати хронологію з Біблійними подіями. Проте більшість науковців спираються в історичних дослідженнях не на Біблії а на інгші джерела які описують ті самі події із світського боку. Ці джерла часто суперечливі неповні і не точні.

---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

Свідки Єгови офіційно среєструють свої організації ву відповідних органах державної влади, звертаються до судів але не ведутть жодної політичної діяльності.

Святий престол має статус постійного спостерігача при ООН з правом голосування.

Статус які мали свідки Єгови дозволяв лише доступ до інформаційних джерел ОООн і не давав ігнших переваг.
    Тільки держава може бути членом ООН

---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

В першому столітті рішення приймала радаапостолів за участю також інших старійшин.
    РІшення апостолів були обовязкові для усіх християн.
    Керівний орган приймає ріщення колективно

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

якби віін це зробив то був би страчений чи позбавлений кафедри як деякі його колеги.
    Тим не меншн праці в яких він заперечував Трійцю беззаперечно належали йому.
    У англійського зристиянського поета МІльтона якого вважали християнином ортодоксом також знайшли працю в якій він заперечив Трійцю.

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

я назвав гуситів, вальденсів, соціан. Погляди соціан і вальденсів і чеських братів були найбільш близькими до поглядів сучасних свідків Єгови. Вікліфіти та гусити заклали підвалини до майбутньої реформації

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Наведіть конкретний приклад. До речі не варто по неаввідповідним діям окремих свідків робити висновки про усіх. Якщо такий апрнцип застосувати до УГКЦ виглядатиме вона жалюгідно

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

цього вам свідки не скажуть. Але якщо людина приймає свроє власне рішення в відмовляється від допомоги силоміць ій допомагати не будуть - приєднання чи вихід з релігійної громади справа виключно добровільна.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

то знаєте... як коня порівнювати з слоном... шукати спільні риси....

7. Сергій аспірант

я не говорив про повну тотожність але основні погляди в них подібні

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

та хіба мало різних конфесій з подібними поглядами?
    Важливо, що ці течії, які ви називаєте немали продовження і до появи СЄ не мають жодного відношення.

9. Сергій аспірант

Рассел не формував своъ погляди на порожньому мсысцы ввыдверто визнавав що вважав правильним у тих чи інших конфесіях

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

якої інформації?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не сумніваюсь...........

11. Сергій аспірант

цей погляд звичний для кальвінстів

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

Ви хочаб розумієте що таке сучасна наука? Вона давно вже вийшла з тох стадії розвитку коли вчений-одинак міг чогось досягнути

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

Сергію, зрозумійте, що нема нічого грішного в ООН, бо це тільки свідки вважають його звіром-антихристом, погано є те, що свідки, всюди трублячи, що ООН - звір і антихрист, вступила в цю структуру, скривши це від рядових свідків! Може верхівці треба біло запитати всіх рядових свідків, перед тим як туди вступати, або хоча б повідомити їх?
    Ось вам і ознака тоталітарності.
    Знову ж таки, хіба з точки зору свідків, використання інформації ООН, не є споживанням духовної їжі з диявольського столу?

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:30 ----------

Добре, скажіть що визначного для людства зробили ці вчені свідки і якими преміями були нагороджені?
    Сергію, ну чого ви такі злосні на котоликів? Вже коли навів вам докази, що більшість вчених були християни, то ви хоча з цим погодились, але як дитя вперто заперечуєте: "формально належали, причому католиків серед них небагато." Вам самому не смішно? А може сумно?
    Це неправда. Свідки мають право керуватись власним сумлінням тільки в тих питаннях, в яких їм це дозволено.
    Свідки мають ієрархію, причому досить жорстку і централізовану. Як кажуть "шаг влево, шаг вправо или прыжок на месте считается попыткой к бегству". :)
    Повірте, я це добре знаю. Чи може ви хочете сказати, що свідки дозволяють читати серйозну католицьку, чи іншу християнську літературу? Тоді ви ще не знаєте свідків.
    От давайте про це не будемо, добре? Я бачив, що коли зза кордону приїжджає розїзний наглядач, то майже всі на нього дивляться як на Бога, просто обявлення Христа народу! А про владу Керівної Корпорації і говорити не доводиться - їм вірять навіть тоді коли їх маячня грубо суперечить Біблії і навіть коли вони міняють свої рішення багато разів, як наприклад це було з питань пересадки органів, коли свідки йшли на смерть відмовляючись від пересадки, а потім виявлялось, що це не гріх, те саме про вакцинацію, препаратів з крові і багато іншого. Так що авторитарність керівництва сягає просто ідолопоклонських вершин!
    Ох як ви церкву не любите. Ви би краще самі розібрались, що тоді з ними було, а то я бачу про це ви знаєте на рівні слухів.
    Згідно істормчної хронології, це питання давно і переконливо доведено - цар Навуходоносор захопив Єрусалим у 587 р. до н.е.
    А про лист Мюнхенського конгресу до Гітлера знаєте?
    Спостерігач, а не повноправний член. Крім того, ми не вважаємо ООН - звіром.
    Окрім духовного харчу із столу ООН.
    Помиляєтесь, організації теж можуть ними бути.
    Ви впевнені, що апостоли були членами Керівної Корпорації? Чим доведете, що вони не належали до Католицької церкви наприклад?
    Я думаю, що ви напевно можете навести багато прикладів, коли свідки скликали свої всесвітні собори і приймали рішення спільно, всією організацією. То повідомте будь-ласка, коли такі собори скликалися в свідків і які рішення, обовязкові в тому числі і для мудрого раба, вони прийняли?
    Про клан обраних я знаю. Та дюжина стариганів вже давно не хоче ділитись владою ні з ким, тому і не пускають в Корпорацію нових людей. Думаю, що ви не будете казати, що вони є собором? Сподіваюсь ви ще до такого твердження не докотитесь?
    В чому конкретно є спільність поглядів названих течій із свідками? Чи можна їх вважати попередниками свідків, якщо вони вірили в душу і позагробове життя, розпяття Ісуса на хресті і все інше?

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ----------

Тобто ви кажете, що Расел, творячи свою секту збирав єресі із різних сект? Що ж, в цьому я з вами згоден. Але жодна не була попередником свідків, бо не було подібної науки, хоча б в основних рисах!
    Наприклад, скриття інформації про вступ організації в ООН, про підлабузництво до Гітлера, про те, що органи виявляється можна пересаджувати, хоча то нічого, що багато людей вже померло, скриття своїх фальшивих пророцтв про армагедон, кінець світу, про воскресіння мертвих, які чомусь не воскресли, не дивлячись, на те, що мудрий раб запевняв, що це йому відкрив сам Бог.
    Вам ще мало?

13. Witness

Witness Well-Known Member

Здравствуйте. Я Свидетель Иеговы и на этом форуме впервые. Извините, но я не знаю украинского. Можно ли здесь писать на русском?
    Извините Надан, но вы не правы. Уверен, что следующий сайт будет вам интересен:

http://jhwww.narod.ru/UN-A.htm

1) Свідки не считают ООН антихристом. Антихрист - это религиозный термин. ООН не является религиозной структурой. 2) Свидетели не вступали в ООН. 3) Пользоваться средствами ООН, равно как и тем, что предоставляет любой другой "кесарь" не запрещено Свидетелям и нет в этом ничего плохого.

---------- Додано в 08:43 ---------- Попередній допис був написаний в 08:40 ----------

Исторические данные противоречивы. Мы опираемся на Библию, которая четко показывает: Иерусалим мог быть разрушен только за 70 лет до возвращения иудеев на родину.

---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:43 ----------

ООН не является религиозной структурой. ООН - кесарь. Его пища не духовная.

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:44 ----------

Нет, не могут. Члены ООН - это страны.

14. Nadan

Nadan Well-Known Member

То й що? Мій батько, теж вчений - католик, але я питаю, чи є відомі вчені свідки, які зробили щось визначне для людства, є лауреатами якигось премій? Може наведете приклади відомих композиторів, чи поетів, чи письменників?

---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

Чому тоді ООН свідки називають звіром? Хіба звір це не антихрист у вченні свідків? Свідки, як організація мала асоційоване членство в ООН. Тому не треба викручуватись. А сайт антибіотика - не авторитет.
    Якщо ви хрещений свідок, то поясніть, чому свідки вважають Ісуса - архангелом? Де таке сказано в Біблії?

15. Witness

Надан, как вы помните, Библия много раз называла правительственные структуры зверями - это не Свидетели так захотели. Помните? Тогда почему вы так удивляетесь?
    нет
    никто и не выкручивается - это не было чем-то плохим. Скажите, как вы считаете, могут ли отдельные Свидетели работать в ООН в различных его службах и отделах?

---------- Додано в 09:07 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

равно как и пропагандистские сайты отступников, разве нет? Тогда почему вы их считаете авторитетами?

---------- Додано в 09:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:07 ----------

Почему Свидетели считают Иисуса Главой ангелов? А разве он не главный над ними?

16. Nadan

Nadan Well-Known Member

А хіба Ісус архангел Михаїл? Де це сказано?

17. Witness

Свидетели Иеговы не считают Иисуса рядовым ангелом. Он Вождь ангелов. Он главный над ними.

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я знаю, що свідки вважають Ісуса архангелом Михаїлом. Де про це сказано в Біблії?

19. Witness

Прямо? Нет такого стиха. Это вероучение Свидетелей Иеговы. Так они понимают Библию. И имеют на то право. Ибо Библия во многих стихах говорит об архангеле Михаиле и Иисусе одинаковым образом. Я вам больше скажу: вера в это не мешает некоторым тринитариям верить в троицу. Иисус - Глава ангелов. Это факт.

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

То ви згодні, що це вчення - людське?
    Щось я тут не зрозумів, можна детальніше?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)