Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дві історичні особи діють на єговістів як на бика червона ганчірка.
    Перший - це Платон(?), а другий імператор Констянтин. Я вже не раз згадував першого і мені просто смішно, що ним зачитувалися Ісус і апостоли, яких Платон примусив вірити в безсмертя душ.
    Щодо другого, то тут щось незрозуміло. Що легалізував християнство і християни почали менше гинути? Що тут поганого?
    Був недоброї памяті СССР. Християнство було переслідуваним. Так само СЄ.
    Прийшов атеїст Горбачов. Частково звільнив. Кравчук ще в кінці 80-х писав величезні статті в газетах на атеїстичні теми і закликав боротися з християнством. Після 1991 він повністю легалізував християнство. І СЄ.
    То що, будемо винувати християн, що атеїсти Горбачов і Кравчук дали їм свободу?

• Подобається Подобається x 6
  2. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я кажу про геніїв, або людей відомих, які зробили щось велике для людства. Більшість (біля 90:wacko: відомих і геніальних людей (вчених, поетів, композиторів, художників) були християнами. Їх імена можна довго перераховувати. Ви ж назвіть хоча б одне таке імя із свідків.
    Я вже казав, що немає безгрішних людей, в тому числі і серед свідків. Серед свідків теж є педофіли, перелюбники, зрадники і т.д. Кількість грішників серед свідків є не меншою, ніж серед віруючих традиційних церков, тільки їх гріхи внутрішні, бо свідки бережуть честь мундира і маскують свої гріхи. Докази можу навести. Тому може не будемо дивитись на скалку в оці ближнього, а подивимось на свою колоду?

---------- Додано в 04:22 ---------- Попередній допис був написаний в 04:12 ----------

Тут говориться, що вже в ті часи, перших християн, була ікона з розпяттям Христа! Такі слова, як переднакреслений, накреслений, зображений, ясно вчазують на зображення розпяття Ісуса, ще в часи апостолів.
    В Біблії говориться про священників і єпископів, а не про старійшин і наглядачів. Якщо ваша секта робить із людей рабів, то вам звичайно потрібні наглядачі. Звідки ви взяли, що священники є відділені від парафіян?
    Для іновірців ніколи не чув. А ви чули?

• Подобається Подобається x 4
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я не є католик, швидше, як і Даяна, позаконфесійний. Але я з задоволенням йду і до католицької церкви, коли гарна служба і гарна проповідь слова Божого.
    Але, я приведу три імені католиків, які є дійсно святими людьми і я був би радий, щоб СЄ зробили подібне.
    1 Отець Кольбе - польський священник, який добровільно пішов в газову камеру замість єврея.
    2 Мати Тереза - монашка, яка відреклася повністю від своїх інтересів в житті і повністю присвятила себе найбільш скривдженим.
    3 Кароль Войтила - Папа Римський, який зробив дуже багато для проповіді Слова Божого, був Людиною, служив людям. І який заложив, здається, першу підвалину в розвал сатанинської комуністичної імперії.
    Список, до речі, можна продовжувати до безконечності. То чому зациклюватись тільки на негативі?

• Подобається Подобається x 5
  4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Є і не одна. Наприклад про божество Ісуса:
    "Ми знаємо також, що Божий Син прийшов і дав нам розум, щоб ми Правдивого пізнали. Ми - у Правдивім, у його Сині Ісусі Христі. Він - правдивий Бог і життя вічне." (1Ів.5:20)
    або де сам Отець називає Ісуса Богом:
    "А до Сина: «Престол твій, Боже, віковічний, і берло правоти - берло твого царства." (Євр.1:8)
    Ще є багато інших.

---------- Додано в 04:47 ---------- Попередній допис був написаний в 04:32 ----------

У свідків нема навіть винятків, якщо говорити про людей рівня Бора, Енштейна, Планка, Баха, Бетховена та багатьох інших. Нема жодного свідка лауреата Нобельовської чи інших премій. Звичайно є сіра маса рядових випускників вузів, які нічого не створили для людства.

---------- Додано в 04:53 ---------- Попередній допис був написаний в 04:47 ----------

Це свідчить про те, що ваша організація - безплідне дерево, що не приносить плоду і буде вкинуте у вогонь вічний. (Мт.3:10)
    І що визначного вони зробили для людства?

---------- Додано в 04:56 ---------- Попередній допис був написаний в 04:53 ----------

Імператор Констянтин спочатку мав Аріанські погляди, але Собор в Нікеї прийняв рішення про божество Ісуса всупереч поглядам імператора, бо керувався Святим Духом а не думкою імператора.

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

і чув і читав. Невже ви думаєте що після стихійного лиха свідки цікаватимуться до якої конфесії належить потребуючий?

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

як я вже писав більшість таких людей були агностиками або атеїстами. Доведедеться зробити висновок що саме атеїзм зробив найбільший внесок в науку

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

Хоча варто зазначити деякі визначні науковці мали відмінні погляди ваід традиційного християнства - Фарадей, Ньютон, Енштейн.

6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

ви впевнені в тому, що знаєте про кого насправді ви говорите?
    ОТ ДИВІТЬСЯ:
    http://ru.m.wikipedia.org/wiki/Еговисты-ильинцы?wasRedirected=true
    жорстока реальність...

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Та ще не з першого разу спромоглися прийняти (див. напр. Ів 20:22).

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Тоді наведіть пару прикладів, але не таких як в Новому Орлеані, де свідки виступали як розподілювачі державної допомоги та інших благодійників. А такі, де вони самі, за свій кошт допомагали іновірцям.
    Думаю, бо бачив. Може я помиляюсь, може це були окремі випадки, що стосувались лише окремих осіб, то буду радий, якщо ви мене переконаєте і покажете, що навіть і свідки здатні до проявів милосердя.
    Ви погано знаєте статистику.
    "Зокрема, в 1909 р. німецький професор Др. Денерт опублікував книгу з результатами опитування 262 провідних вчених світу. З них 92% визначили себе віруючими і лише 2% атеїстами, 6% залічили себе до агностиків, тобто до таких, хто „не знає", хто не має з цього питання певної думки. На початку 30-х років із 133 англійських та американських учених визнали себе віруючими 89% (ці результати було наведено тоді ж у книжці Тамбура „Релігійні вірування сучасних учених"). Найповнішу збірку висловлювань провідних учених XX ст. на релігійні теми („Що кажуть про Бога сучасні вчені") опублікував у Брюсселі (1960 р.) ієромонах Куртуа. Додамо, що в наш час із кожних п’яти професорів у США чотири визнають себе віруючими."
    Детальніше можете почитати тут: http://www.nt-creaz.org.ua/education/klymyshyn2.htm
    http://nt-creaz.org.ua/education/vyslovy-vchenyh.htm
    http://www.christusimperat.org/uk/node/12669
    Не всі були католиками чи православними, деякі належали до протестантів, хоча Енштейн, після зустрічі з папою став католиком. Але віруючих вчених і діячів мистецтва були християнами. При цьому від свідків нема ЖОДНОГО такого імені, за майже 150 років існування секти свідків, при кіькості 7 млн. чоловік! Вам не здається, що це не нормально і щось тут не так?

9. Сергій аспірант

ГАИТИ. Местные Свидетели Иеговы, а также их соверующие из других стран активно оказывают помощь пострадавшим от разрушительного землетрясения, произошедшего на Гаити 12 января 2010 года.

Сотрудничая с местными властями и другими организациями по оказанию помощи в зоне стихийного бедствия, Свидетели Иеговы согласованно трудятся, чтобы выяснить, в чем нуждаются их соверующие и другие пострадавшие от землетрясения, а затем удовлетворить эти нужды. Филиал Свидетелей Иеговы в Доминиканской Республике незамедлительно направил 6 тонн продовольствия и медикаментов в филиал на Гаити. Весь груз прибыл на место уже на следующее утро после землетрясения. Затем в филиале на Гаити было подготовлено 700 мешков с самым необходимым. Эти десятикилограммовые мешки, которые рассчитаны на приготовление 2 800 порций еды, доставили в Залы Царства Свидетелей Иеговы, служащие распределительными центрами поступающей гуманитарной помощи. Благодаря первой доставленной партии продовольствия 4 700 человек получили паек на 3 дня. Следом за первой партией дважды в день отправлялись грузы с предметами первой необходимости, в том числе коробками с одеждой.

Помимо этого были приняты меры, чтобы на Гаити приехали медицинские работники из числа Свидетелей Иеговы Доминиканской Республики для оказания срочной медицинской помощи тем, кто в ней нуждался. Зал конгрессов Свидетелей Иеговы не пострадал во время землетрясения и служит теперь временной больницей и медпунктом для Свидетелей, получивших травмы. Еще три Зала Царства в пострадавших районах используются для той же цели, и местные Свидетели-врачи помогают раненым. В таких импровизированных медпунктах прилагаются все усилия с целью добиться стабилизации состояния больных. Если у Свидетелей нет возможности применить какие-то конкретные методы лечения или у них нет необходимого оборудования и/или медикаментов для оказания помощи пострадавшим, то больных, находящихся в критическом состоянии, отправляют в ближайшие больницы. Вначале 12 Свидетелей Иеговы были отправлены в больницу городка Джимани (Доминиканская Республика), расположенного недалеко от границы с Гаити. В настоящее время тяжелых больных направляют в больницу города Барагоны (Доминиканская Республика), в 80 километрах от границы. Медицинская помощь, оказываемая Свидетелями своим соверующим, действительно ценна, поскольку некоторые больницы на Гаити оказались разрушенными во время землетрясения, а остальные — переполнены пострадавшими. Две бригады медицинских работников из числа Свидетелей Иеговы Франции, Германии, Швейцарии и Соединенных Штатов Америки вызвались приехать на Гаити для поддержания непосредственно на месте — в Гаити и Доминиканской Республике — усилий, предпринимаемых филиалами этих стран для оказания помощи пострадавшим. Эти добровольцы прибыли на Гаити уже вчера.

В районах, пострадавших от землетрясения, насчитывалось 10 000 Свидетелей Иеговы. К большому сожалению, последние сообщения из филиала на Гаити подтвердили имеющиеся на сегодняшний день сведения о гибели 103 Свидетелей, и не исключено, что по мере поступления дальнейших данных эта цифра возрастет. Главное управление Свидетелей Иеговы в Бруклине продолжает координировать усилия Свидетелей из разных стран по оказанию помощи пострадавшим. Для этой цели Руководящий совет пользуется средствами, пожертвованными на всемирное дело Царства.

Контактная информация:
    Григорий Мартынов, тел. + 7 911 101-76–24

---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

Пан знає що зараз 2010 рік-)))

---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

Згідно вашої логіки християно м Нютон небув__))))

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

А ви це заперечували. :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 3
  11. Сергій аспірант

Ви уважно читали статтю?

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

Найбыльш абсурдний закид щодо свідків Єгови який мені доводилось читати. Чи є свідки Єгови науковці? Є. Чиїх відкриття широко відомі- серед спецалістів так для широкого загалу вони можуть бути нецікавими. І з якого дива науковець свідок повинен вказувати кожного разу свою релігійну приналежність?

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Аналогічна допомога надається будь якому потерпілому регіону.

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

а хто говорив що таких людей немає? тай такі люди якщо не змінять способу життя не залишаться свідками Єгови.

12. kontra

kontra Well-Known Member

Сильно не вчитывался в посты, но скажу, что на них внимания не обращаю и от того им до меня тоже нет дела.
    А так... Посредством их влияния некоторые люди меняют образ жизни, наркоманы перестают болеть, да и некоторые добрее становятся, хотя это и редкость но все же... Одна религиозная община, пускай секта или их обьединение делает гораздо больше нежели десяток балаболящих общественных молодежных организаций, которые борются со СПИДом и наркотиками.
    Вообщем если секта не занимается черным риелтерством и не промывает людям мозги до фанатизма, то пусть живет, зла от нее по крайней мере нет.

13. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я питав не просто про науковців, бо вивчити компютер і фотошоп не проблема, а про таких науковців, які зробили щось корисне для людства, а не тільки для друку вартової башти.
    Я людина довірлива, тому приймаю розповідь про Гаїті довіряючи вашому слову. Сподіваюсь це не одиничний випадок, і для вас не проблема навести ще пару таких прикладів любові до ближнього від свідків?
    Тоді вам треба виключити і заборонити спілкування ВСІМ свідкам, бо кожен має гріх, а більшість таких, що постійно повторюються. Почитайте заповіді і подумайте, як ви особисто порушуєте кожну із них і як часто.

---------- Додано в 02:40 ---------- Попередній допис був написаний в 02:28 ----------

Ви уважно все прочитали в посиланнях? Там є і сучасніші дані, хоча статистика навряд чи сильно змінилась навіть від 1909 року.
    Звідки такий дивний висновок? Протестанти теж християни.

14. Сергій аспірант

Свідки Єгови діють подібним чином в усіх країнах які зазнали стихійних лих.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

Виключення застосовується лише до нерозкаяних грішників

---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

Ньютон був справді віруючою людиною але не поділяв поглядів англіканської церкви.
    По своїм поглядам він був антитринітарієм і написав трактат в якому заперечував Трійцю

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:40 ----------

але чомусь не вчить і не діє відрповідно до апостольського вчення.

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

Просто мені здається, що випадок із Гаїті, перший в історії і єдиний випадок благодійності свідків. Прошу вас, переконайте мене, що це не так.
    А перед ким каються свідки? І для чого?
    Звідки ваша інформація? По моїх даних, Ньютон належав до пуританської гілки протестантизму, які вірили в Трійцю. Ось мої посилання:
    http://bibliotekar.ru/vinchi/27.htm
    Покажіть ваші.
    Сергій ви ніби розумна людина, а таких простих речей не розумієте. Під апостольським вченням ви розумієте чомусь тільки ту маячню, яку подає нам вартова башта і чомусь зовсім навіть не допускаєте думки, що апостоли могли вірити не так як пише вартова башта. Сергію, проблема не в апостолах, проблема у вас. Вас вже зашорили, ви хоч і науковець, але не можете мислити широко, нестандартно, дивитись на все під новим, несподіваним кутом зору. Все це є шкідливі наслідки тоталітарного режиму секти свідків. Відірвіться від башти, читайте Біблію самостійно, роздумуйте над нею без готових рецептів з Брукліна, тоді побачити, що писанина вартової башти, має дуже мало спільного із апостолами.
    ЗІ: Може назвете попередників свідків в історії? Що спільного в свідків і Гуситів, про яких ви казали, що вони попередники свідків? Признайтесь чесно, ви знаєте у що вірили Гусити, і в чому були їх розбіжності із церквою?

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

На чий погляд? СЄ?

17. nixto

nixto Well-Known Member

Та... свідки мабуть побили всі рекорди по вихвалянні своїми вчинками, і як то німби вам ще не світяться ?

18. Radistka

Radistka Rändaj

Тут ще цікаві сайти
    http://www.svidky.nm.ru/html/links.dhtml

Особливо цей:
    "Своей целью я ставила, в первую очередь, проведение психологического анализа этого явления, а не полемики о вероучениях."
    http://www.tsb-book.narod.ru/index.htm

Виявляється все вже давно сказали і написали до мене :)

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Цікава деталь: скачати "Учебник для старейшин "Внимайте себе и всему стаду"" вже не можна: "Страница, которую вы читаете, не существует."

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

http://jwpublic.su/DOCUM/books/pay/index.htm#содержание

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)