Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. plastic

plastic Well-Known Member

Як не заперечують що Христос є Богом?
    Христос сказав, що Отець більший за Нього.
    В посланнях Павла сказано:
    Когда же все покорит Ему, тогда и Сам Сын покорится Покорившему все Ему, да будет Бог все во всем. (1Кор.15:28)
    2 Ибо Отец и не судит никого, но весь суд отдал Сыну, дабы все чтили Сына, как чтут Отца. Кто не чтит Сына, тот не чтит и Отца, пославшего Его. (Иоан.5:22,23)

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

я навмисно написав богом - з маленької букви. Ісус не є рівним Єгові але по своїй природі найбільш близький до нього

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запросто, то ваше запитання.:)

4. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

По цьому місцеписанню я чітко знаю, що в Христі - вся повнота Божества.
    8 Смотрите, братия, чтобы кто не увлек вас философиею и пустым обольщением, по преданию человеческому, по стихиям мира, а не по Христу; (Колоссянам 2:8).
    9 ибо в Нем обитает вся полнота Божества телесно, (Колоссянам 2:9).
    http://bible.in.ua/underl/index.htm
    А по попердньому місцеписанню я не знайшов артиклів. Нажміть на кожне слово і побачите його переклад.

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

А навіщо читати коптський переклад? Хіба не збереглась Біблія на мові оригіналу?

• Подобається Подобається x 4
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Наведете цитати (лише неприйнятні) у порівнянні, чи за звичкою відішлете у бібліотеку ООН, як раніше на кшталт "пошукайте пояснення десь там у електронній бібліотеці С.Є." ???
    Ой.., Сергію, Сергію......

6. nixto

nixto Well-Known Member

Нічого Мих. не розумієте, це просто правда стає ще більшою правдою (властивість єдино-правдивого каналу) але нам цього процесу не зрозуміти.

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

Ну накінець трошки тепліше. По своїй природі такий самий, бо рождений від Отця? Я вже багато разів пояснював, що це схоже, коли я візьму воду з глека і відлию в склянку і буду твердити, що вода в глеку і склянці та сама, а ви заперечуєте,мов бачите 2 води, (бо вони у різних "формах", оцінюєте (дивитесь) матеріально, інакше не вмієте) . Людину, Єгова сотворив, а Ісус рождений від Отця.

"Нам же Бог обявив Духом, бо Дух досліджує все,навіть глибини Божі." (Павла 1кор.2.10)
    "Тілесна людина не приймає того, що від Духа Божого походить; це глупота для неї, і не може вона його розуміти, воно бо Духом оцінюється"
    Я не дивуюсь, що це для вас абсурд, бо треба вам від Духа родитись, а ви навіть значення слово духовний, розумієте в матеріальній площині.

• Подобається Подобається x 2
  7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Та Ви, пане, навіть ВБ погано читаєте! Ось, нагадую:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=575075&postcount=7881
    "ВБ: «После своего воскресения и вознесения на небо Иисус стал не богом, а отдельной духовной личностью..."

8. ovod

ovod Well-Known Member

як можна матеріальним доводити щось духовне? :)

і вода в глечику і склянці не одна і та сама, тільки можна сказати що речовини однакові, а от що вода однакова - ні.
    Приклад невдалий
    якщо я правильно розумію поняття Трійці, то Дух і є Богом, получається Бог пізнає сам себе?

9. nixto

nixto Well-Known Member

Та ні як. Духовний світ відмінний від матеріального і мислити про духовне матеріальною точкою зору, є то саме, що слухати на патіфоні компакт диск (то речі не сумісні). Але можна привести аналогічне порівняння (подібний процес).У Біблії є написано, що потечуть ріки води живої, а хто коли бачив, щоб з людини витікали ріки? Що то,... невдале порівняння? Ясно, що ні! то аналогічне зображення духовного процесу на матеріальному рівні. Так само ангелів зображують з крилами, дух крил не потребує (він не фізична форма), це лише підкреслює його певні властивості.
    :haha:Філософ... Богу пізнавати себе не потрібно. Коли людина приймає Духа Святого то Він досліджує (відкриває) людині глибини Божества на стільки, на скільки хоче і дари уділяє так, як вважає за потрібне у мудрості.

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

тобто слід вірити в трійцю, щоб отримати Духа Святого?
    А я, то думав, що теє наба-а-агато важче зробити.

11. Сергій аспірант

ранні переклади допомагають зрозуміти як саме розуміли Святе письмо перші християни.

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:39 ----------

Мене диивує інше - якщо Бог є Трійцею - то чому формула цього догмату знаходиться не в Біблії а в рішенні Нікейського собору. Невже бог обманював євреїв коли говорив їм що він один єдиний правдивий Бог? Невже він дозволив людям самим вимсловлювати здогадки про нього , самим обирати спосіб поклоніння- реч які завжди були обявленям від Бога а не людськими рішеннями.

12. ovod

ovod Well-Known Member

може тоді варто цитувати більшими кусками і коректно вживати слова, бо інакше фрази стають багатозначними.
    те що ангел літає?
    Аналогії через матеріальні речі спричиняють не зовсім правильне розуміння.
    Хоча інших варіантів в нас і немає.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ух ти........ не знав, що СЄ знають серця інших... Шо не речення від вас, Сергію, то відкриття Америки. :)

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А, вони все знають. Спеціальний канал від Бога мають.

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

ШЕМА ІЗРАЕЛ, ЯХВЕ ЕЛОХИМ, ЯХВЕ ЕХАД. :preved:

16. Сергій аспірант

Ваш вільний переклад мені відомий.
    правда основне значення ехад - один. і вданому вірші його доцільно перекласти як один єдиний. Крім того в багатьох інших віршах з контексту помітно що ехад вжите в значені один єдиний а не просто єдиний в значенні єдності осіб

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

30 апреля 2010 года на официальном сайте Роскомнадзора опубликовано сообщение о том, что данный орган аннулировал «Разрешение на распространение на территории России зарубежных периодических печатных изданий „Пробудись!“ и „Сторожевая башня“». Данное решение Роскомнадзора еще раз подтвердило существование широкомасштабной кампании, развернутой государственными органами против Свидетелей Иеговы в России. Свидетели Иеговы намерены обжаловать данное решение государственного органа сразу после получения официального текста приказа.

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

http://bible.in.ua/underl/S/6F.htm#%u0445

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

КОЛИ БУЛИ ПЕРШІ ХРИСТИЯНИ, ЄВАНГЕЛІЇ ШЕ НЕ БУЛО.

18. Novak

Novak New Member

Насправді, щоб отримати Духа Св"ятого, потрібно пройти оці три пункти, про які говорив апостол Петро:
    Дiї.2:38 А Петро до них каже:
    1. Покайтеся, і
    2. нехай же охриститься
    кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на
    відпущення ваших гріхів, і
    3. дара Духа Святого ви приймете!

Ось коротко. Кожен з цих пунктів можна окремо розглянути і пояснити.

Проблема свідків в тому, що приналежність Організації і вірність її статуту (правилам) здається їм важливішою за прийняття Духа Св"ятого.
    Їм не пояснюють, що Дух Св"ятий - це Той Учитель, який прийшов на місце Ісуса Христа, замінивши Собою Христа для кожного віруючого.
    Ходити в Дусі, перебувати в Христі - ось призначення і ціль кожного християнина.
    А як будеш ходити і слухатися і навчатися, якщо не прийняв Учителя?

Тому-то замість ходіння в Дусі є ходіння з Вартовою Баштою в руках, замість послуху Духу Св"ятому треба виявляти послух Керівній Корпорації.
    А це вже проблема, бо Бог виключений зі спілкування з людиною, Його замінили "посередники".

Зі свідками спілкуюся часто, запрошую їх додому, тому говорю не теорію...

• Подобається Подобається x 3
  19. Nadan

Nadan Well-Known Member

Сергій, то ви вже визначіться хто є Ісус, ангел, чи Бог? Бо тим і іншим він бути не може! Якщо Ісус справжній Бог, то Він є всемогутнім, бо Бог не може мати обмежену силу, якщо сила Бога обмежена, то він вже не Бог, а ідол, чи не так?
    Святий Климент писав проти єресі модалізму і зовсім не заперечував триєдину Божу природу! Але чи ви Сергію знаєте що таке природа - сутність?
    Вчення Трійці абсолютно логічне і базується на Святому Письмі!

Новак привіт :)

20. Сергій аспірант

Це при тому що слово трійця в Біблії не вживається і формулювання цього догмате в ній відсутнє?

Так знаю тільки не помітив щоб Біблія описувадла Бога у термінах властивих для грецької філософії

Наскільки мені відомо єдиним статутом для свідків Єгови є Біблія

ні саме теорію- ваше сприйняття але аж ніяк не описуєте реальні погляди свідків Єгови

---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Євангелія зявились ще за життя перших християн. Перші переклади очевидно в той же період, хоча бліьшість у 2-3 ст.

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

До речі я говорив про Святе Письмо а переклади Танаху зявились задовго до 1 ст

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

він про неї уявлення немав.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Б. БОЖЕСТВЕННАЯ СИЛА, ВОЗДЕЙСТВУЮЩАЯ НА ЧЕЛОВЕЧЕСКУЮ ЖИЗНЬ
    Св. Д. - это Божья сила, определяющая и направляющая ход человеч. жизни. Это признается еще ВЗ. Божий Д. дает человеку разумение (Иов 32:8). "И Ты дал им Духа Твоего благого, чтобы наставлять их" (Неем 9:20). "И дух Мой пребывает среди вас: не бойтесь!" (Агг 2:5). Человеку следует довериться этому Д. (Пс 142:10). Он вершает великие деяния, рядом с к-рыми человеч. усилия кажутся ничтожными (Зах 4:6). Он наделяет чрезвычайными дарованиями и способностями людей, призванных к особому служению, напр. художников (Исх 31:1 и след.), судей (Суд 3:10; 6:34 и др.), пророков (Ис 59:21), помазанных царей Израиля (1Цар 10:6,10; 16:13 и след.). Часто Д. Божий нисходил на отдельных людей или на целые группы, наделяя их даром пророчества (1Цар 19:20,23); 70 старейшин получили часть Д., почившего на Моисее (Чис 11:17). На Елисее "опочил" Д. Илии (4Цар 2:15). Прежде всего Д. Божий почиет на Мессии (Ис 11:1 и след.; 42:1). На Иисуса Д. Божий снизошел после Его крещения в Иордане (Мф 3:16). Силой этого Д. Он исцелял и благотворил (Деян 10:38). Этот Д., воскреснув, Иисус вдохнул в Своих учеников, сказав им: "Примите Духа Святого" (Ин 20:22). Когда о земной жизни Иисуса говорится: "Еще не было Духа, потому что Иисус еще не был прославлен" (Ин 7:39 - пер. НЗ под ред. еп. Кассиана), то имеется в виду предстоящее сошествие Св. Д. в день Пятидесятницы: условием этого сошествия было вознесение Иисуса после Его жертвенной смерти и занятие Им места одесную Бога. Поэтому Иисус мог сказать: "Лучше для вас, чтобы Я пошел; ибо, если Я не пойду, Утешитель не придет к вам; а если пойду, то пошлю Его к вам" (Ин 16:7).

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)