Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

у вашій релігійній організації це імя Єгова практично не вткористовується, а коли його вживають до більшість вірян цього не розуміють.

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

А в іменах ІВан, Захар, Йосип, Матвій немарне?

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

А цитаами З Біблії це підвердити можете? Чомусь саме імя Єгова особливо виділено в Біблії і саме його вживання хотіли обмежити.

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

На скільки я міг зрозуміти мова не йшла про заборону.
    ви хотіли посилання на джерело я його надав. Я постійно користуюсь цією бібліотекою іівважаю за доцільне дати посилання а не викладати увесь її зміст тут.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

причому тут те? Іван ж можна називати і намарне, хто заборонив?

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

Та при чому тут і вашій, чи не у вашій. Юдеї первосвященики називали Імя Бога теж дуже рідко(чи не раз на рік на якесь свято).

Ну й взагалі, використовувати Імя Боже для назви своєї організації, по-моєму то некоректно і то ще мяко сказано.

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:43 ----------

Та почитайте Біблію, то ж не секрет, що Бог має багато Імен.

3. Сергій аспірант

Титулів так але не імен
    Томущо до складу цих імен входить імя Бога. Але в цьлму ви некоректності небачите

4. nixto

nixto Well-Known Member

Міша, Міша, ти такий великий і не знаєш, що читати Біблію це за мало, її потрібно ще розуміти, бо Духом сказане зрозуміється тільки Духом. Нажаль дехто вважає Утішителя який навчає і наставляє - енергією чи силою. Тому мають свого наставника "святого духа", називається він "Вартова Башня", вона їхнє джерело розуміння та надхнення.

5. Сергій аспірант

Оче видно ви не знаэте що свыдки Эгови використовують останні досягнення сучасної лінгвістики, гербаїстики, біблеїстики.
    Жодною цитатою Мих не підтвердив що у Бога багато імен - ці імена лише титули і коли в Біблії іде мова про імя то мається на Увазі саме імя Єгова.
    В будб якому разі перекладачі не вправі заміщати імя Єгова словами Господь, Бог, Всевишній тощо.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та знаю, чому ж не знаю....

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

Біда в тому, що Мих навести приклади з цитатами багатьох імен може, а от Сергій Аспірант навести приклади цитат з Біблії, що це не ім"я, а титул - не зможе....

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

може щоб не сперечатись марно наведете свої аргументи?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок. Шукаємо разом?

9. Сергій аспірант

Давайте. Чекаю ваших аргументів. Але не думаю що змошу швидко відписувати

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Треба трохи часу, я розумію, бо і я не зразу відповім.

11. Сергій аспірант

салом 82:19 в переводе протоиерея Г.П. Павского (1822): И да знают, что Ты, Коему имя Иегова, Един высок над всею землёю.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та перестаньте вже нарешті ганьбитись і краще робіть вигляд, ніби питання не було. Я просила не посилання на джерело (типу : шукайте десь там собі у електронній бібліотеці, чи газетах, Талмуді чи "Вартовій Башті", і т.п.), а конкретне пояснення питання (так як ви зараз пояснюєте про ім'я Бога), або посилання на пояснення. Якщо не маєте що відповісти, то краще не нагадуйте про це, а відповідайте на питання інших, на які маєте заготовлені відповіді.

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

яким салом, Сергію?

14. nixto

nixto Well-Known Member

що тут смішного, кожен хто ще не вечеряв може обмовитись:)

---------- Додано в 00:21 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:48 ----------

Тут ти скромнічаєш, забув написати техніку увіліванія від незручних питань, техніку переводу розмови в інше русло.Та все одно ти скромний в порівнянні з деякими вашими братами по вірі. Тут мені одна ваша з Києва заявила: (дослівно) С помощью Иеговы СИ дали свидетельство небывалого масштаба. Их цель, можно сказать, достигнута: О Иегове знают почти все. о_О Як то кажуть - учісь аспірант у своїх і не скромнічай!

15. Сергій аспірант

Приватні висловлювання свідків Єгови в цій гілці необговорюються.
    Але з висловом цієї жінки маю погодитись свідки Єгови активно діють у 235 країнах світу і мають чи не найбільш інтенсивну місіонерську діяльність. Жодна інша конфесія не проводить такої місіонерської діяльності і ненамагається охопити усі групи населення. Так що тут не нескромність а констатація факту.
    Доречі ,пане Ніхто, до якої конфесії Ви належите?

16. nixto

nixto Well-Known Member

Я зрозумів, що тут ти нам також втискаєш свою приватну правду? Чи правду КК?
    Твоя констатація тільки з джерела корпорації - обмежена. Свідки "проповідують" тільки в країнах де їм нічого не загрожує (і то створюють з себе образ мучеників), а якщо взяти протестантів, то їхня проповідь проходить у країнах, де за проповідь світить в'язниця і знущання.(Китай, Корея)
    До речі за Польщі таких панів як я справжні пани використовували як підніжок, щоб залізти на коня. Звертайся до мене , будь ласкавий на ти.Тут братику мусиш мені помогти, на службу ходив як до римо-католиків так і до православних, коли буваю в себе на селі, молюся з автокефальними, маю друзів протестантів, запросили, то я з ними до Бога молився. Особисто для мене обряд асоціюється лише з формою поклоніння Богу. Як православним так і католикам Бог дав таких подвижників з яких варто брати приклад віри. Я на форумі не проти тебе, я проти людського розуміння духовних речей. Не може духовне бути пізнане тілесним (через те і виникають не правда та різні єресі). Для тілесної людини воно незрозуміле, читай ап. Павла там про це багато написано. Але прошу читати без ВБ, у простоті серця. Всього найкращого, з Богом!

Останнє редагування: 15 кві 2010
  17. Сергій аспірант

В Китаї та Кореї свідки Єгови також проповідують і їм справді загрожує вязниця. Подібна ситуація в Таїланді та Сингапурі.
    В Росії становище свідків Єгови досить складне але вони не припиняють проповіді.
    такщо ваше дрпис абсолютно не відповідає дійсності.

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

В Радянському Союзі протестантські течії опинились під контролем влади і були змушені зробити багато поступок в обмін на полегшення свого становища.
    Свідки Єгови виявились єдиною конфесією яка відмовилась і ти на поступки владі, відмовлятись від своїх переконань та фактично підтримувати комуністичну ідеологію.
    Хоча в ой же час свідки закликали дотримуватись законів навіть якщо дії влади були несправедливими.

18. Сергій аспірант

Тамбовский областной суд признал незаконным постановление на обыск в квартире Свидетелей Иеговы

15 апреля 2010 года Судебная коллегия по уголовным делам Тамбовского областного суда удовлетворила кассационную жалобу семьи Чепруновых, являющихся Свидетелями Иеговы.

Ранним утром 17 марта 2010 года в дом к Чепруновым пришла милиция с обыском, в ходе которого были изъяты личные вещи и литература. Обыск проводился на основании постановления судьи, которая незаконно посчитала, что вероисповедание — «достаточное основание» для таких действий. Михаил и Лариса Чепруновы обжаловали данное постановление, указав, что уголовное преследование граждан на основании их отношения к религии запрещено (ст. 19 Конституции РФ). Все вещи, изъятые при обыске, должны быть возвращены их владельцам.
    Сорвана богослужебная встреча, верующий задержан на 48 часов

15 апреля 2010 года, во время богослужения, в Зале Царств Свидетелей Иеговы в г. Амурске (Хабаровский кр.) для проверки прибыли представитель прокуратуры в сопровождении 9 сотрудников центра по борьбе с экстремизмом (ЦПЭ). При этом никаких документов, дающих законное основание на вход в помещение, у сотрудников правоохранительных органов не было.

Верующие, чтобы не мешать богослужению, предложили войти только представителю прокуратуры, но последовал отказ. Один из верующих, Н. Коваднев, объяснил, что он не является собственником помещения, не уполномочен никого впускать и предложил войти после богослужения. Его обвинили в неподчинении сотрудникам ЦПЭ, доставили в ОВД и составили протокол об административном правонарушении. Он был задержан на 48 часов до разрешения дела в судебном порядке и помещен в изолятор. В это же время были перекрыты выходы из помещения. В течение часа верующие давали объяснения.

19. chas

chas Member

Слово Ієгова з'явилося в результаті допущеної неточності при спробі прочитати невимовне в євреїв ім'я Боже. Мова йде про тетраграму (YHWH). Під час читання священного тексту в храмі або синагозі замість неї вимовлялося інше ім'я Боже - Адонаі (Господь). У середні віки масорети перенесли огласовку із цього ім'я на тетраграму. «Пізніше умовне масоретское написання було прочитано європейськими вченими буквально - звідси неправильна, що не відповідає ні древньому, ні пізнішому традиційному читанню форма “Ієгова”» (Томас О.Ламбдин. Підручник давньоєврейської мови, перекл. з англ., М., 1998, с. 117). На цьому побудована «догматика» CЄ.
    (відповідь на запитання про ім’я Боже священника Срітенського монастиря
    Афанасія Гумерова)

• Подобається Подобається x 2
  20. nixto

nixto Well-Known Member

Все сказане свідками відповідає дійсності, особливо самохвальство, як послухати їх, то не люди, а просто ангели світла. Чи проводилась корпорацією якась статистика (можна порівняльні цифри)до слів:"Жодна інша конфесія не проводить такої місіонерської діяльності" Чи це як завжди блеф і самореклама від "правдивого каналу" - КК?

Якщо ті слова дійсні, то за Радянського Союзу всі свідки повинні були сидіти в тюрмах, всі 100% м. роду. Конечно можна відпертись, що всі до одного вчились в інститутах але ж там була обов'язкова військова кафедра. Боюсь, що тут хтось дуже впевнений в слабкій людській натурі, або "виконує програму" закладену КК - ідеалізує своє.
    Сорі, публічно приношу вибачення кому на тикав!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)