Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Якщо всі 3нають і розуміють що ймення Бога - Єгова, то як ви вважаєте висловлювання накшталт - єговісти, не принижує Бога? Задумайтесь над цим...

2. nixto

nixto Well-Known Member

Всім хто християнин: Христос Воскрес! А іншим добрий день!
    Трошки смішно звучить. Ти Сергію часом не належиш до якоїсь нової течії (відламу) свідків?

Хлопче помилки бувають різного роду, хтось помиляється у вчинках бо недосконалий, а хтось дорогою спасіння і біжить протилежно.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

Тааа.... Вчення вашої корпорації виглядає як релігія окремих фантазій, одні свідки твердять одне, інші протилежне. Мої співбесідники(ваші брати) в груди билися, що 144000 -це остаток, ті що живуть зараз "клас пророка". Ваш брат Рутерфорд мав списки небесного класу(на той час всі вони були живі, правда не знаю чи апостоли туди були включені) побудував для старозавітніх праведників дворєц, щоб їм жилося гарненько на землі. Хтось з вас мені бреше:scratch_one-s_head:. Сергійко будь послідовний вченню своїх вчителів.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

І шо ні копійочки не платять, все собі забирають?... Нє, але то шо помагають окремим (тільки своїм) в біді, то похвально!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме це звучання придумали СЄ.

4. majolika

majolika Well-Known Member

Що значить - придумали? А як же по Вашому звучить ім'я Бога?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, як написано в кожній Біблії не за перекладом Нового Світу.

6. plastic

plastic Well-Known Member

Справжне звучання тих букв втрачене. Як читалося Імя Боже знали тільки первосвященники, але коли читали сувої імя Боже заміняли на Адонай або Господь.
    Зараз звучить так як кажуть Свідки. Але це Імя написано і в біблії канонічного перекладу(Старий заповіт)
    Мені неподобається що імя Боже так легко сходить з уст і тих людей, що називають себе Свідками, в тих хто нелюбить їх.
    Бо є така заповідь-не казати імя Боже даремно. А ті і інші говорять часто даремно.
    Тим більше ні Авраам ні Мойсей, ні Іван не називали себе свідками Бога-вони їми просто були.
    В Бога є багато імен, і одним людям Він відкривався з одним іменем, і іншим з іншим іменем

7. majolika

Та не мудруйте, всі (хто Біблію читав у будь-якому перекладі) знають, яке ім'я у Бога. Я не свідок, не тре мене перевчати. Але Ви не відповіли - як по Вашому?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз воно звучить не так, як кажуть Свідки. По-моєму так, як кажуть Свідки, називають меншість. Але справа не в тому. Я хочу сказати, що в рештому ви праві.
    Цікаво просто дізнатися, як Свідки відносять до того, що називати надаремно Імя Боже не можна.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ----------

Я схильний до Яхве.

9. majolika

Так, погоджуюсь. Це як Оленка і Алёнка, те саме :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не думаю...
    Євреї вважають знати імя - пізнати людину. Імя - то не просто назва.

11. majolika

Не бачу зв'язку з моїм дописом

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Імя є імя, а навіть Олена і Альона - то буває не зовсім одне і те ж.

13. nixto

nixto Well-Known Member

пробач Мішель, але трошки не розумію тобою сказаного, можна розжувати для мене темного

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо голосні були втрачені, то це не означає: які букви голосні туди не вставляй, імя буде звучати завжди правильно. Згідні?

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Очевидно що ви абсолютно не розібрались про що мова.

Це звучання було загальноприйнятим до 20 ст.

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:18 ----------

Археологічні знахідки а також лінгвістичні дослідження свідячаить що імя Єгова вживалось в повсякденній мові у привітаннях, побажаннях іменах.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha: Хто сказав?

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

Очевидно, що то неправда. Бо якщо б Імя часто вживалося, то його б знали достименно і не сперечалися які там голосні вставити.

17. Сергій аспірант

Сперечатись можна скідьки завгодно - іврит голосних звуків немав і це причина втрати вимови імені бога а також те що згодом зявився забабон який забороняв вимовляти імя Бога.
    ІЯкщо б така заборона існувала завжди навряд чи Імя Бога булоб в складі імен.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вигляді Заповіді?

19. Сергій аспірант

заповідь не забороняла вимовляти імя але забороняла його марне вживання.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

у назві вашої організації і є марне називання, десятки разів/день.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)