Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

От тому і пишу що не бачу сенсу в суперечці, що займаюсь цим тривалий час. АЛЕ я враховую те що цю гілку переглядаютьне лише дописувачі і коли хтось перекручує погялди свідків Єгови подібні речі янамагаюсь спростовувати.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Крім того що ви спростовуєте перекручення (і такі випадки були), ви ще (звісно як і будь-який ортодокс іншої конфесії) сліпо відстоюєте будь-які злочини, фальшування чи помилки конфесії, а також втікаєте від відповідей і переводите стрілки. Ось ви пишите про те, ніби сподіваєтесь що гілку читатимуть інші (бо зі мною не хочете сперечатись). Так от покажіть іншим - як ви спростовуєте мої аргументи, бо вже кілька разів ви робили вигляд, що не помічали аргументів, кілька разів намагались виправдовувати, списуючи на вигадку типу такої: "ми не є непомильні, але при цьому єдині правильні" , а тут вжн взагалі почали стрілки переводити. То що ж ви покажете очікуваним читачам вартобаштових вигадок?

3. Сергій аспірант

де саме?
    Не сліпо відстоюю а пояснюю причини. Ви можете назвати хоч одну непомильну конфесію

---------- Додано в 21:12 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

враховуючи те що одні і ті самі теми обговрюються вже по N колу нычого дивного в цьому немає. Зрештою якщо людина перед тим щоб писати щось проти свідків особливо не цікавиться джерелами - головне щоб інформація була проти., то суперечка даремна трата часу.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Прочитайте уважно. Мова йшла про спростування вами деяких чужих перекручень. В таких випадках я (якщо ви це помітили) також їх виправляла.
    Непомильну конфесію? Аякже. Приміром католикам їхні поводирі навіюють, що їхня конфесія і голова церкви непомильні у справах віри і моралі, а свідкам Єгови поводирі навіюють, що лише їхня конфесія є єдиним інформаційними каналом між Богом і людьми, а оскільки інформація самого Бога не може бути помилковою, то бруклінські "благоразумні" керівники навіювали, що лжедати Армагедону - це не їхні дати, а самого Єгови. І це стосувалося не лише дат, але й "інспірованого" віровчення, пояснюючи, що література С.Є. - це інформація від "благоразумного" раба, під контролем "помазаного останку", і ця література "інспірована". Дух Святий ніби підказує певним людям, що вони відносяться до класу 144 тис., а також люди під Духом святим "інспірують" літературу. А для помилок вигадана відмазка - посилання на цитату про збільшення світла, де з неправди (темряви) зробили таким чином світло. Таким чином є можливість відмазатись від неправди, а з іншого боку - переконувати паству у тому, ніби це єдиний інформаційний канал між Богом і людьми. Саме в таких випадках ті, хто піймався на такий гачок, після заохочення організації, продавали свої будинки напередодні лжедат армагедону. Ось така хитра позиція, де з одного боку ніби не вважають себе святими і непольними, але з іншого боку - ніби єдина Божа організація, неіби єдиний інформаційний канал Бога з людьми, єдине місце спасіння, єдина теократична організація і т.д. і т.п. От лишень чомусь помилки інших конфесій вони не вважають помилками Христової церкви і не застосовують до тих помилок цитату про "збільшення світла". Це зручна позиція.
    Мене цікавлять джерела про відмову від споживання символів причастя.

5. Сергій аспірант

здається я вже говорив що літературу ніхто надхеною не вважає і ніколи невважав.
    Щодо дат то ви як правило цитуєте лише уривки із статей і небачите картини в цілому

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

знову ж таки ви не розумієте що такі рішення кожен приймає особисто і ніхто ненавязуватиме свлоє рішення іншим. Якщо хтось діє певним чином то це не говорить що про е що яповинен копіювати усі його дії.

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Якщо ви звернете увагу то інші конфесії помилок або не визнають або приховують і зміни у вчення не вносять. Помилкові погляди просто забуваються з часом хоч формально їх ніхто не відмінив

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

А це не обов'язково робити відкрито, прирівнюючи журнали до Біблії. Навпаки, таке заперечується, я погоджуюсь. Це робиться хитро:
    «Как мы благодарны за то, что Иегова, «Боже истины», пользуется классом верного и благоразумного раба и его Руководящей корпорацией, чтобы предоставлять нам эти своевременные журналы!». «Сторожевая Башня» 1 января 1994 с.25
    Сергію, виходячи з цього речення - ХТО (користуючись керівництвом корпорації) дає людям ті журнали? Якщо дійсно Сам Бог, то як відноситися до ЙОГО інформації в журналах?
    «…получаемое нами управление исходит от Иеговы, который обещал направлять и учить нас. Это поучение распространяется главным образом через нашу литературу». «Наше Царственное Служение» за май 1993 стр. 3
    Через що Бог здійснює навчання людей?
    «Помни, что эти знания пришли от Бога через «верного благоразумного Раба». «Сторожевая Башня» 15 ноября 1992 с.1
    .... і т.д. і т.п.
    А ви для прикладу розкажіть про дві-три лжедати в цілому, (особливо у контексті "Можете не сомневаться", "В этом нет никакой ошибки", "Эти даты Бога а не наши"...) щоб читачі пересвідчились, що С.Є., як колективний пророк Єгови, дійсно є єдиним інформаційним каналом Бога з людьми.
    Знову ж таки ви не розумієте, що для щиро віруючих в організацію, заохочення і схвалювальний приклад - ефективний стимулятор до дії і наслідування.
    Про них мова не йде і я їхніх помилок не заперечую, але, для прикладу, Римський папа від імені конфесії вибачився за хрестові походи і інквізицію, а "благоразумні" хоч раз вибачались? Наприклад перед тими бездомними, коли вони напередодні своїх лжепророчих дат армагедону опосередковано підштовхнули продавати своє майно, та й ще ставили в приклад тих, хто продає будинки?
    =================================
    Мене цікавлять джерела про відмову від споживання символів причастя.

7. Сергій аспірант

І сьогодні дехто погоджуєься на повночасне служіння але при цьому майно жертвувати на користь організації необовязково. Крім того існують умовні пожертви - гроші будуть повернуті, якщо жертводавець матиме потребу.
    Крім того в обговорюваній цитаті був заклик не до продажу майна а до повночасового служіння
    Щодо прикладів то кожного заохочують робити особисте рішення а не просто наслідувати чийсь приклад.

---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

Вибачився за помилки окремих церковнослужителів а не церкви яка є непомильною згідно вчень католицької церкви .До речі таке рішення Папи розкртикували і про нього фактично не згадують

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

Можна поцікавитись звідки ви Берете цитати з оригіналів журналів чи з інших джерел?

8. Vexler

Vexler Well-Known Member

Цікаво а яку з/п мають свідки, що з книжечками стоять на своїх точках?

P.S. Проти свідків нічого не маю, нейтралітет.

9. Сергій аспірант

Можете в них спитати. Тема обговорювалась кілька сторінок тому.
    Але спеціально для вас повторю -ніяку, так само як і старійшини, службові помічники, наглядачі , працівники Бетелю.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви бездоганно захищаєте будь-які бздури "благоразумних" бруклінців, заперечуючи очевидне. Тепер ще раз :
    "Пресса узнаёт о братьях, продающих свои дома и имущество и планирующих провести остаток своих дней в этой старой политической системе в миссионерском служении. Прекрасный способ провести то короткое время, которое осталось до конца этого злого мира!» ("Наше Царственное служение" май 1974 года, с. 3)."
    Ви акцентуєте увагу лише на місіонерстві, і нехтуєте тим, що автори лжепророчих дат армагедону у приклад наслідування ставили не просто місіонерів, а тих місіонерів, які продали своє майно і будинки. І після цього не вибачились перед бездомними. І як би ви не ховали це лицемірство, - "плоди" очевидні.
    Можна поцікавитись звідки ви берете вигадки про відмову від прийняття символів причастя?
    Ніяку. Найкращі працівники - безплатні працівники. Це також стосується і т.з. "вефілів" :
    Мое сотрудничество совершенно добровольное и согласно принципам Общества, бесплатное, даже когда моя работоспособность и время потребуются в значительно больших размерах, чем требуемые светской работой. Все заботы Общества о моих необходимых жизненных нуждах: помещение, одежда и др. предоставляются мне на усмотрение Общества. Всякое право с моей стороны на такие требования, даже текущие, необоснованны. Я признаю, что не имею никаких претензий, и заверяю, что и в будущем не буду предъявлять никаких претензий в отношении своего приема на работу и условий ее.
    Зарплату отримують лише робітники сільськогосподарських плантацій корпорації С.Є. в США поблизу Ньюбурга, Південного Лансінга (під Нью-Йорком) і Вашингтона (їхня зарплата - 14 доларів).
    Але усі ці рішення люди приймають самі на основі безмежної віри в організацію. Корпорації потрібні такі люди. У статті “Как некоторые жертвуют на дело проповедования о Царстве” (Сторожевая Башня 1.12.1992. — С. 27). даються детальні вказівки, як можна пожертвувати Товариству гроші, коштовності, страхівки, акції, банківські рахунки, облігації і нерухомість. Там же особливо виділена заміточка розповідає захоплюючу історію про 11-річну дівчинку, яка пожертвувала Товариству 20 долларів і надіється в майбутньому служити у Вефілі. (Сторожевая Башня 1.12.1992. — С. 29).

Останнє редагування: 31 бер 2010
  11. Сергій аспірант

бачу ви так і не спромоглись дістати бібліотеку Товариства і перевірити цитати

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

Ви хоч раз спробували розібратись у чому поялгає повночасне служіння?
    Врешті ви не можее довести що кошти були пожертвувані на користь Організації? Навіть якщо так і було то їх повернулиб без особливих проблем.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Бачу у поясненні відмови від прийняття символів причастя ви не спромоглися ні дати посилання, ні сліпо повторити вигадки бруклінців.

13. Сергій аспірант

А чому я повинен шукати пояснення замість Вас?

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

А тому що це ваша місія тут на форумі: захищати корпорацію і відповідати на питання. Коли ви тут у різних темах задаєте питання різним форумлянам з приводу питань віровчення їхньої конфесії, то вас же не футболять : "Шукайте десь там відповідь у літературі нашої конфесії".

• Подобається Подобається x 1
  15. Сергій аспірант

Як би було навпаки їх би звинувачували в іншому - що працюють лише за гроші.

Правда те що монахам теж ніхо не платить нікого суттєво не турбує.

16. Сергій аспірант

Цю місію ви мені приписали я ж насебе такої відповідальності не брав і залишаю за собою право відповідати коли хочу і на що хочу.
    Мені здається що в реалі деякі питання обговорювати краще - в и ж цьогон ехочете.

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

такуж уму отримують усі працівники Бетелю

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. 1) Знову переводите стрілки; 2) монахи не остогидли оточуючим нав'язливим маркетингом.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я вам ніого не приписувала, а лише констатувала факт. Ваше завдання - упереджено захищати корпорацію в УСІХ ВИПАДКАХ, що ви і робите. Ви з багатьох питань тут сліпо захищали і лжепророцтва С.Є., і зміну багатьох питань віровчення, які до того оголошувались інформацією від Бога і багато іншого. Для цього всього "благоразумні" виробили цілу стратегію відмазок з посиланням на біблійну цитату із збільшенням світла і поясненням, що вони себе не оголошували непомильними. З іншого боку я наводила цитати журналів із запевненнями, ніби та чи інша інформація є від Бога і лжедати армагедону ніби - також дати Бога. Для виправдання усіх помилок копорації С.Є. створили спеціальний сайт "антибіотик", де розмістили статті з відповідями на усі критичні зауваження опонентів. (Подібне є і в інших конфесіях на рівні статтей типу "Закид-відповідь"). Але С.Є. право помилятися залишили лише собі, і не допускають подібних відмазок не лише традиційній церкві, але й будь-якій протестантській конфесії. Вони лише собі приписали богообраність, назвавши усіх інших частиною фальшивої релігії.
    А від відповіді на питання про відмову приймати символи причастя ви втікаєте тому, що бруклінці для вас ще не створили відповідної відмазки. Це питання ніде грунтовно не пояснюється, а лише поверхнево описується двома-трьома реченнями з посиланнями на ту чи іншу біблійну цитату (наприклад цитату, де Ісус казав учням, що вони з Ним разом правитимуть на небі, а далі вже зробили висновки, ніби Ісус поламав тіло і пролив кров лише за 144 тис. - (так виходить), бо споживав лише з ними).
    Тому ви на це питання не лише відмовились відповідати (хоча на сотню інших відповідаєте, маючи заготовки бруклінських відповідей), але й не спроможні дати навіть посилання на якусь статтю, де таке питання є (при тому, що накопіпейстили в цю тему купу всіляких статтей). І все це тому, що відмова споживати символи причастя і приписування це лише для класу 144 тис. є абсурдною вигадкою. Саме тому С.Є. на своєму офіційному сайті, критикуючи помилки інших конфесій з питання євхаристії, не спромоглися пояснити відмову від споживання символів:
    http://www.watchtower.org/u/20080401a/article_01.htm

• Подобається Подобається x 3
  19. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Так, в Біблії не говориться про те, що символи причастя мають право вживати лише обрані, з класу 144000, також в Біблії не йдеться про заборону переливання крові, для врятування чийогось життя. Заборона, що до споживання крові стосувалася саме використання її в якості їжі, а не для того аби врятувати чиєсь життя.
    Але тут вже єдиним оправданням СЄ є те, що Біблія, то не енциклопедія і в деяких випадках треба самому дійти, бо вона всього не пояснює...
    Хоча вони в цему ділі вони не одні: кожена конфесія перекручує Святе Письмо на свій лад, заради егоїстичного мотиву звеличитися над переможеним.
    І щоб просувати і утверджувати свої інтереси.
    Довести всім їхню неправоту, цим самим ще раз підтвердити самому собі істинність свого погляду на світ.
    У кожного своя істина, яка утверджувалася на протязі всего життя, і зламати її, сказавши що все у що вірила людина є неправдою - украй важко.
    І чи є якийсь сенс в тому?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Найбільш абсурдною вигадкою є спроба СЄ "підтасувати" себе до 144000.
    Це все одно що тулити горбатого до стіни. Ну ніяк не можна сточити це число і свідків. Я просто дивуюсь, що рядові члени так в це вірять.
    Адже навіть при поверховому ознайомленні з 7-м розділом Обявлення видно, до якого часу і до якого народу це число відноситься.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)