Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

То - Син Божий (Отця), чи Син Духа Святого? Чи Син їх обидвох (двійці)? Чи Син трійці?
    :wacko:
    Миху, воно вам тре?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я думаю, що Бог постійно говорить до нас : вчора, сьогодні, завтра.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я інше мала на увазі, (зверніть увагу на вище виділені шрифтом слова про спасіння) - ВЧЕННЯ, БОЖА НАУКА ЯК ПЛАН СПАСІННЯ. (Все необхідне для спасіння Ним уже сказано, і розвитку (людських фантазій-вигадок) не потребує. А так.. звичайно, образно, - говорить, на молитви відповідає, підтримує, надихає...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дух Святий - Бог.

І все стає на свої місця.
    Я думаю, що коли питання стоїть про Трійцю, чи про монотеїзм, то відповідь повинна задовільняти будь-яке місце у Святому Письмі. Тому мені найбільше подобається традицій церква. Бог - єдиний? - Так! У трьох проявах? - Так. Нема проблем з розумінням в будь якій фразі Біблії.

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

Згідний, але можливо з поправкою на час, в якому ми живемо, який вимагає нового розуміння.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Що стає на місця? І де ж у тому місці предвічність Ісуса, чи рівність Його перед Отцем ,чи походження св.Духа як від Отця так і від Сина? Ісус є Сином лише Духа Святого, чи двійці (Бога-Отця і Бога-Духа Святого, чи Сином трійці (Бога-Отця, Бога-Сина і Бога - Духа Святого) ??? Що всі ці гіпотетичні головоломки з трійцею помогли, крім розколів?
    Ага... саме бажання такого нового розуміння з поправкою на час і призвела до того всього, про що я зараз зайвий раз нагадувати не хочу.
    Ісус сказав: "Коли у слові Моїм залишитесь, то тоді учнями Моїми будете". А хто хоче бути учнями нових фантазій з поправкою на час і новим розумінням про ...гм... (прикладів багато, самі знаєте), то нехай будуть сліпими учнями авторів цих фантазій. Це їх вибір.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А хіба свідки Єгови пропонують інше тлумачення. В літературу свідків Ви заглянути полінувались. Тож почали критикувати не погляди свідків а Ваші уявлення про ці погляди. Я ж просто вирішив поспостерігати як продовжуватиметься дискусія і тому нічого не підверджував і не заперечував.

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:18 ----------

Справді? Зробила Бога не зрозумілим і далеким.
    Бог завжди чітко розкривав свою природу і свій характер в Біблії не залишаючи людині можливості злдійснювати якісь припущення щодо цього. Якщо Бог вирішив розкрити себе як Трійцю то Нікейський символ віри був би частинобю проповіді Ісуса та апостолів а не вигадкою 2-3 ст.

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Духовно постраждало дуже Багато адже чинячи гріхи вони думали що уже прощені. Це найбільше блюзнірство яке допустили католики і блюзнірством є захищати подібгі речі сьогодні.

Біблія між іншим немфстить ідеї про непомильність релігійних провідників.
    Мойсей, Аарон, Давид, Петро помилялтсь але невтрачали божого схвалення оскільки визнавали свої помилки.

7. Сергій аспірант

Проте далеко не все нам зрозуміле сьогодні.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

СЄ поза апостольською церквою, тому для них та частина історії, коли їх не існувало є вигадкою.

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Хоть би почитали ЩО таке індульгенції, перш, ніж писати будь-що.

9. Сергій аспірант

Які праці апостольських мужів чи апологетів Ви читали?

А иные из них догадываются, что Самый Иисус есть Сущий над всем Бог, полагая, что Он есть Отец Самого Себя, и думая, что Он есть Сын и Утешитель: что может быть гнуснее этого?

Климент Римский, «О ересях»

---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

Яку плату вимагав Ісус з а прощення гріхів?

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Вчення свідків Єгови грунтуються виключно на Біблії і інших авторитетів вони не визнають. В традиційних церквах передання поставлене на рівні з писанням,але фактично переданя відіграє важливішу роль

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Говорить через Біблію

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ----------

Bи це серйозно? Ая к бути з мысцями де писання якы говорять що Ісус займає
    нижче становище ніж Бог?
    Як Бути із старим завітом де Бог - один, не єдиний чи обєднаний а саме один?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

між іншим сказано: що завящете на землі, то завяжеться небі, а що розвяжете на землі - розвяжеться на небі, правда то було сказано апостолам, починателям Христової церкви.

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

Ви не маєте поняття що таке індульгенції.

---------- Додано в 22:10 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

А ви знаєте за Кого традиційна церква має Ісуса?

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви ж самі у доведення вигадки про те, що ніби символи причастя повинні споживати лише учасники з числа 144 тис., нічого не пояснивши, навели цитати, де виділили слова "пити негідно". Я на прикладі пояснень ап.Павла показала, що "пити негідно", як і "випробовувати себе" означає не впиватись і не об'їдатись, а усвідомлювати про жертовне тіло Ісуса, і нема жодних аргументів, що споживання стосується того чи іншого класу осіб. Це одна з вигадок С.Є.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та но що ви? Вони ж лиш згідно Біблії діють.:)

13. Сергій аспірант

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

А там вам і немає чим заперечувати і аргументувати, тому і не дивно, що ви просто "зливаєте воду", перевівши стрілки на літературу С.Є.

15. Сергій аспірант

Є чим просто але я небачу сенсу в подібній суперечці. Вас не цікавлять погяди свідків Єгови і нецікавлять причини для тих чи інших поглядів. Вас цікавить лише критика а не зясування питань.
    Ворешті якщо питання Вечері спомину вас цікавить краще побачити і почути це самій - 30 квітня ви такою нагодою можете скористатись.

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

З Нікейським символом віри ознайомлений

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

І як це стосується непомильності і безгрішності?

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Хвилинку.... Я ж не просто щось заперечую, а аргументую. А в подібних суперечках ви берете участь ще з 06.02.2009. Ви для цього тут і є - аби пропагувати погляди С.Є. і спростовувати аргументи їхніх опонентів. А от наведені аргументи вас якраз і не цікавлять. Тому все це - звичайна втеча від відповіді. Ви минулого разу втекли, перевівши стрілки на літературу С.Є., не давши навіть посилання на розглядуване питання , і тепер втікаєте. Це ваше право.
    І тут ви переводите стрілки. Сергію, я ПРИЙМАЮ СИМВОЛИ, на відміну від тієї вистави, яка іде на спомині у С.Є. І приймаю не тому, що претендую бути в числі 144 тис., а тому, що так вчить Новий Завіт. То навіщо мені туди йти, якщо я прийму те, що там передають з рук в руки ?

17. Сергій аспірант

а навіщо давати зсилку на літературу якщо є можливість побачити і почути усе самостіійно?

НЕ зовсім так - мене цікавлять погляди опонентів, їх аргументація але далеко не завжди їх спростування.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

От ви тут на форумі ведете полеміку з суботниками, православними, католиками... Уявіть собі, якщо кожен з них замість відповіді на питання буде відсилати вас на богослужіння тієї чи іншої конфесії....

19. Сергій аспірант

Яекий сенс сперечатись якщо погляди опонента вас не цікавлять? Ви хоч раз відвідували Спомин.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви тут довший час відбиваєтесь від критичних аргументів, і ніколи не не писали :"Яекий сенс сперечатись..."
    Так. Один раз.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)