Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoli

Zoli Well-Known Member

Миру всім на форумі!

Однозначно, виправляти.
    Зрозуміло, що з, наведеним Михом, аргументом стикаються всі без вийнятку конфесії. І Свідки теж не вийняток. І тут ми обговорюємо вчення свідків Єгови, а не інших християнських конфесій, тому апелювати тим, що інші не кращі ніж свідки, інші теж помиляються, трохи недоречно. До того ж, зовсім небагато конфесій, котрі настільки часто займаються визначенням помилкових дат (причому навіть коли їх недостовірність очевидна, вони ані не вибачаються, а здебільшого ще й маніпулюють біблійними віршами, аби їх "підтримати"), привязують свою сутність до якоїсь конкретної події чи ряду подій, окрім, звичайно, Ісусової смерті... Мало хто настільки категоричний по відношенню до інших релігій, конфесій, хто настільки часто акцентує увагу на своїй обраності, мало хто відкрито заявляє, що являється "каналом Самого Бога" (наводити приклад із папою римським ні до чого, це обговорюється в інших гілках), хто настільки часто підкреслює свою керованість святим духом, хто не перестає говорити, що тільки у лавах організації можна врятуватись під час армагеддону... І багато іншого...
    Так, кожна конфесія, як я вже казав, не уникнула, так би мовити, власного самозвеличення, але... Все має певну міру та стриманість...
    Ті ж католики, набагато лояльніші і терпиміші до представників інших церков. І не потрібно приводити як аргумент те, що свідки нікого не зневажають та поважають. Так, це правда, якщо виходити суто із моральних принципів і ознак їхньої поведінки. Але у жодній церкві, ні в православних, ні в грекокатоликів, ні в римокатоликів, ні в адвентистів чи інших реформаторських церквах я не чув вислову "так зване християнство", сказане у контексті своєї богообраності.
    Окрім цього, як можна зауважити, лише свідки Єгови вирішили видати переклад Біблії інтерпретований у власному варіанті, який, можливо, найбільш відрізняється від усіх інших перекладів. І проблема тут зовсім не у доступному стилі викладення, на що так часто звертається наша увага... Католики, чи приавославні, або навіть грекокатолики, часто користуються однаковими перекладами, що можна спостерігати і у протестанських церквах... І розбіжностей у читанні значно менше. Інша мова тлумачення...
    А рівень маніпулювання керівною верхівкою людьми, взагалі вражає... Зрозуміло, що комерція і пошук зиску є всюди, можна списати на людську недосконалість. Але коли хтось, чи не у кожному виданні часопису видає себе за помазанця Божого, при цьому під виглядом благочестивості та покірності обманює людей заради збереження власного статусу, дуже нагадує сектантство (хоч сам я не застосовував і не буду застосовувати цього слова по відношенню до свідків Єгови).
    Що найбільше мене насторожує, це бажання, навіть історію перекроїти у власних цілях... Мовляв весь світ нічого не тямить, а ні науковці, що зуби зїли на своїй роботі, а ні будь-хто інший не може тлумачити історію краще ніж оргіназація свідків Єгови!... Бо тільки у них є Божий дух, бо тільки вони єдина організація, що керується з гори Самим Богом! І заради підтримки останніх аргументів ладні навіть на брехню.

2. Ярик

Ярик Well-Known Member

За вченням СВ ніхто ні за що не буде відповідати, вони просто помруть і все.
    Чи не так ? Так зручніше, так простіше переманити сліпих вівців на свою сторону, вибачте але іншим словом як "вівці" я СВ назвати не можу, хоч самі (вівці - тварини) образились би.:)
    Прошу вибачення у всіх вівцеподібних тварин на цій планеті, за вище сказані слова.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну тож воно так... І так простіше жити.
    А на рахунок овець то ви їм зробили величезну честь порівнюючи з СЄ.
    Цим тре пишатись...:haha:

4. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

О, і мені ту брошурку принесли, до того ж о 20 год. вечора дві жіночки. Ну невже нема що робити в цей час вдома? :ireful1: Хоча ні, розумію, то ж робота...:pardon:
    Чесно, спершу хотіла відразу викинути, але потім вирішила глянути. Глянула. :) І ще раз переконалась, що це просто "брєд", вибачте на слові. Засновники цієї секти (Свідків Єгови) скористались тезою "придумай свою релігію і стань мільйонером". Сумно.

А що, Свідки, то не так? У вас навіть те, що ви пишете у тій "Вартовій Башті" на одній сторінці одне, а на іншій фактично заперечення того, що писало на попередній. І як ви хочете, щоб вас сприймали, серйозно?

Наведу два, як написано у вашій брошурці, факти, які стверджуються як істина.
    1. Більшість добрих людей житимуть вічно на землі, а не у небі.
    2. Після смерті людина перестає існувати.

І що, у вас все добре навіть з простою людською логікою? :crazy: Таке враження, що головне завдання свідків - аби лиш переінакшити Біблію на свій лад, аби "виділятись", все інше - неважливо.

5. plastic

plastic Well-Known Member

На выдміну від інших конфесій , Свідки активно займаються проповідуванням. Доречі, цю місію Христос повелів виконувати.
    Правда деякі свідки роблять це трохи навязливо.Деякі виходять проповідувати не маючи достатньої підготовки.

6. pukhnastyk

А стосовно цього:
    нема що сказати?

7. plastic

Тут треба розуміти що після життя вічне буде можливо на землі після воскресіння для праведних.. 2-мається на увазі, шо людина обертається в порох після смерті, і при воскресінні встане з пороху. Але між цими подіями є час коли людина ніби неіснує-"спить"

• Подобається Подобається x 3
  8. pukhnastyk

Ну так, бо

plastic, а Ви ж ніби адвентистка, ні? :) Чи нема різниці - 2 в 1, "як універсальний солдат Джейн"?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що буде з меншістю добрих людей?о_О

• Подобається Подобається x 2
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пані Пластик, як людина "спить" після смерті Ісус розповів нам в історії про Лазара і багача. Про що тут вже згадувалось добрий десяток разів. Ви не вірите Ісусу???

• Подобається Подобається x 1
  11. pukhnastyk

Певно, свідки ще не придумали. :mocking: Як придумають, то знову будуть розносити свою "Башту".

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мало того, що людина нагрішила, то ще й пішла собі і спить, а той, хто був хорошим - вставай, воскрешай і йди поратись на город, працюй в поті чола. Ото і є добра новина.:)

13. plastic

Точно адвентистка. З свідками в дечому не згідна, Але мені подобається що вони досліджюють писання. В дечому вони помиляються, але це стосується більшості християнських конфесій.
    Тим більше написано - Знання ж надимає, любов же будує!(Кор 8/1)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Журнал Вартова Башта - не є Святе Писання. А саме журнал вони й розповсюджують і досліджують.

15. plastic

Ісусу стараюся вірити в усьому. Як же багато раз було вам написано, що притча про Лазаря-це тільки притча, а не описання майбутнього раю і аду. Вам дано дуже багато прикладів з Біблії, що вказує що після смерті окрема свідома духовна частка, яку ви називаєте "душею" не відлітає в рай або ад. А ви не хочете подивитись на цю тему-"про життя душі" іншими очіма. Тому давайте цю тему не будемо чіпати.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Я не думаю що всі вони читають тільки Вартову Башню. Досліджують саме її-навряд, бо там неба чого досліджувати, хіба що почитати.
    В мене, доречі, є їх книжка-про сімейні відносини- непогана.

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ----------

Чому у вас таке передвзяте ставлення до них?

• Подобається Подобається x 2
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Де написано, що притча? І якщо притча, то Ісус розповідає якісь казочки про Котигорошка? Тобто про неіснуючі речі?
    Значить, ви тільки СТАРАЄТЕСЯ вірити Ісусу. Але вірите не В УСЬОМУ.

17. plastic

Згадайте притчіпро що були-
    про закваску, про насіння гірчичне, про овець, про драхму, і т.д. Вони були сказані символічно.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Притча є притча, але не зрозуміло чому це Ісусові необхідно було будувати свою притчу на "фантазіях" про пекло і рай? Невже на неправді краще засвоюється? Чи ви можете привести ще приклади Ісусових притч, де вони будуються на явних вигадках?

Зручно так виходить. Не підходять слова Ісуса - значить притча, а оті підходять під уяви моєї організації - значить то чиста правда. Вам зручно фільтрувати слова Ісуса на правду і неправду, прикриваючись словом "притча"?

19. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

хоть я не належу до СЄ, але таки добре знайомий (зазомбований) з їхніми віровченнями.
    Отож:
    1. Людина вмерши припиняє своє нікчемне існування у будь-якому вигляді.
    2. Людина може воскреснути і відродитися із попелу, із нічого, і те нічого залишається в божій пам'яті.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну, то ви так думаєте. Вартова Башта - то як бестселлер на всі часи і народи, як обовязкова програма у фігурному катанні, а не хочу/нехочу.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)