Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

на сьогоднішній день фактично при будб якому.
    головне відновити спочатку обєм крові а не її якість. З відновленням якосі організмі сам справиться а от з відновленням ОЦК ні.
    Може ви знайдете час і ознайомитесь з силками детальніше.

---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

Необовязково, оскільки переиваня є усталеним медотом і тому постішим- новий метод завжди складніший адже вимагає підвищення кваліфкації, перенавчання кадрів. Даруйте за банальний приклад але тут ситуація як з антибіотиками, єфективність ампіциліну доволі скмівна але його всеж призначають.
    Зрештою до уваги береться і рішеня пацієнтів - якщо пацієнт згоден напереливання то чого б його не робити. Правда зараз в США 30 % пацієнтів уникають переливання.
    Деякі медичні заклади США пішли саме по такому шляху.

---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ----------

Перехід деяких лікарень на застосування ковозамінників був повязаний з тим що це виявилось дешевше ніж сплачувати компенсації інфікованим пацієнтам чи родичам померлих. В Україні ви нізащо не доведете що людина підхопила ВІл чи гепатит в результаті переливання.

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Сергію, мені дивно чути від біолога, що фіз розчин здатен відновити об'єм крові :sad:. Ви, наприклад, не відповіли про те як же бути із дітьми хворими на рак, або із хворими на серповидноклітинну анемію. Їм потрібні регулярні переливання крові.

Підвищення кваліфікації далеко не проблема. Проблема - вартість. "Деякі лікарні" - це не аргумент. Медична система США дуже економічно спрямована. Вона використовує те, що більш вигідно

3. Сергій аспірант

я оточнив - ОЦК- обєм циркулюючої крові. Врахоауючи те що люда з крововтратою перебуває в реанімації і рівень оксигенації можна регулювати людина може перенести значну анемію. Але виникає проблема з відновленням реологічних та осмотичних властивостей, для цього використовують колоїді а не крисалоїдні замінники.
    а хіба надання безпечної і якісної допомоги цього не вартують?

---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

успішне лікування без переливання крові таких дітей можливо і уже здійснюється.
    Щодо серповидноклітинної анемії діти з цим захворюванням можуть жити і без переливання крові, крім того живуть вони як праило довше их кому ці переливанян регулярно роблять. Успішне ведення пацієнтів без переливання є і серед хворих з таласемією. Постійні переливаня збільшуюь ризик інфікуваня та підвищують ризик імунологічних реакцій.

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

ось кілька зсилок
    http://blood.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=622&Itemid=76
    http://jhwww.narod.ru/Blood5.htm

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

тим не менше лікарі які оперують без крові В США є іх робота дає кращі результати ніж у колнг які застосовують переливання

4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Багато загальних слів, Сергію.... Не більше
    Моя помилка у тому, що я весь час забуваю - Ви керуєтесь вірою. Спробую просто не заходити у цю гілку...

5. Сергій аспірант

спробую інакше що ви хочете прочитати? Зсилки ан опис конкретних клінічних випадків я вже давав.

Чому коли пацієнт посто відмовиться від переливання крові його вимогу виконають, коли ж він вкаже на релігійну мотивацію заборони, його почнуть переконувати необхідності переливання.

Існує достатня кількість спеціалістів які поділяють точку зору Свідків Єгови на переливання крові і забезпечують пацієнтам якісне і належне лікування. такі оікарі є і у Львові.
    Свідки Єгорви н.е закликають до припиненя практики переливання крові, не перешкоджають роботі лікарів які застосовують цей метод. Вони лише користується своїм правом вибирати методи лікування для себе і своїх рідних.
    Не дивно що в країні де 70 років найменше на що звертали увагу - це релігійні погляди пацієнта така позиція викликає нерозуміння лікарів яківиховувались згідно інших етичних принципів.
    натомість сучасна біотика говорит інше - лікар забовязанйи враховувати релігійні погялди пацієнта.
    Свідки Єгови створили надійну мережу комітетів по звязку з лікарнями які підтримують звязок з лікаярми які маюдь досвід у застосуванні альтернативних методів.

---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Було б справді дивно якби я не враховував ти х наукових данних які існують щодо переливання крові.

Можно утверждать, что реально не существует болезненных состояний, при которых одновременно нужны все компоненты крови. Также мы не знаем таких цифровых показателей, которые бы могли служить непреложным аргументом в пользу необходимости переливания кислородоносителя (эритроциты); по крайней мере, это справедливо для острой кровопотери.
    академик А.И.Воробьев
    Гематологический научный центр РАМН

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

РОССИЯ. С 26 по 28 февраля 2010 года по всей территории России, от Чукотки до Калининграда, проходит специальная кампания. Десятки тысяч российских Свидетелей Иеговы распространяют среди сограждан буклет под названием «История повторяется? Вопрос к россиянам». За 3 дня планируется раздать 12 миллионов буклетов.

Что побудило их обратиться с этим вопросом к согражданам? Председатель Управленческого центра Свидетелей Иеговы в России В. М. Калин сказал: «Шестьдесят лет назад Свидетели Иеговы пережили небывалую волну репрессий. В последнее время против Свидетелей снова ведется планомерная кампания — на этот раз нашу литературу и саму деятельность хотят признать экстремистскими. Наши богослужения срываются, а верующие подвергаются незаконным задержаниям, допросам, обыскам, изъятию личных вещей. Ввиду всей серьезности сложившейся ситуации Свидетели Иеговы сочли необходимым предоставить своим соотечественникам, в том числе и представителям государственных органов, достоверную информацию о себе, а также о проявлениях религиозной нетерпимости, с которыми нам приходится сталкиваться».

Международное сообщество выражает беспокойство по поводу того, что в России нагнетается религиозная нетерпимость, несмотря на то, что фундаментальное право человека на свободу совести гарантировано Конституцией РФ. 20 января 2010 года более 40 правозащитников из России и Восточной Европы отправили подписанное ими заявление в высшие государственные инстанции России. В заявлении они просят прекратить преследование и репрессии, которым подвергаются Свидетели Иеговы.

На последней странице буклета говорится: «Метод использования намеков и клеветы не должен сработать на Вас. Мы надеемся, что Вы не станете принимать на веру пустые слова, а постараетесь вникнуть в суть дела».
    http://www.jw-russia.org/publications/t83/article01_u.pdf

6. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня!
    Сергій, наведіть приклади того як врятувати життя після кількох курсів хімії, де рак вже не є настільки проблемою наскільки повна (або майже повна) аплазія кісткового мозку... Оксигенація? Оксигенація чого, плазми? наскільки воно ефективне? Використання перфторану? наскільки воно ефективне і скільки на ньому протягнеш?

Одним словом, мені це нагадуе балачку глухого з німим. Без образ, але Вам неодноразово вказували свою позицію стосовно переливання як КРАЙНЬОГО методу. Ніхто, ні я ні будь-хто інший не агітує за переливання. Це є величезний ризик. Однак, коли заводимо з Вами мову про ту меншість випадків, Ви далі тягнете свою мурку накшталт: і все ж можна обійтись без переливання, бо існує такий препарат як перфторан, існують методи... і т. д.
    Це вже перестає бути аргументом. Сергій, випадків, коли життя залежить від кількох секунд, багато! І тратити, навіть 5 сек. на роздуми про те, а чи є у нас під рукою перфторан, а якщо нема то у якій аптеці він є, на якому вона поверсі і чи є гроші на нього... Про що ми говоримо??? Наша медицина така яка є. Ми нічого з цим не поробимо, принаймні не за один рік, і може навіть не за десять років. Бюджетне забезпечення в Україні дуже гарно працює по відкатній системі..., що з цього випливає, і наскільки лікарні забезпечені ліками всім гарно відомо... Коли препарат має даватись безкоштовно, а продають його за шалені гроші... (Нещодавній випадок у Тернополі - з препаратом Куросурф, для недоношених дітей)
    То що ми дозволимо людині померти, чи залишитись калікою? Це класно говорити, що ось у більшості випадків є то-то й то-то, і можна обійтись так-то й так-то. Але коли Вам наводяться аргументи про меншість, Ви знову говорите, а от можна так і ось так. Куча контраргументів, типу а от які у нас лікарі погані, а ніхто не хоче вичтися, а ніхто не звертає увагу на алтернативні методи... Це чистої води відмазка. Так, є у нас проблема із кваліфікацією лікарів. Той що? Не ходити в лікарню? Займатись самолікуванням??? Є смертельні випадки спричинені відмовою від переливання крові, чи навіть окремих фракцій крові, - це факт. І, чомусь про ту меншість, де можна було уникнути смерті, товариство відповідальності не відчуває... Мовляв це індивідуальне рішення кожного пацієнта, які до нас можуть бути претензії??? Це відношення мені нагадує Сталіна, коли той казав, що смерть однієї людини, то трагедія, смерть тисяч, то статистика. Ось таким чином статистика нам каже, що смерть настає у меншості випадків. Без крові лікуватись можна... І всі керівники товариства спокійно сплять.

Обгрунтуйте, будь ласка, чому пересадка дозволена??? Я вже говорив, що лейкоцитів у органах набагато, на дуже багато більше ніж у крові, де циркулює лиш 1-2% від загальної їх кількості. Але ця фракція, гарно причислена до основних фракцій, вживання яких заборонено... Яка це така логіка у товариства? Таке враження, що одній дуже впливовій людині вона була потрібна. Ліг, у вечері поспати, йому приснився сон, мабуть прийшло то таємниче просвітлення від Бога, і ось у ранці він "здивував" керівний орган. Думаю, що приємно здивував...

• Подобається Подобається x 2
  7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Схоже ви вже пояснили "логіку" товариства. :mocking:

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

...Потім іншій впливовій людині приснився протилежний сон, а потім - іншій людині в інший час - знову сон першої людини, знову усе на свої місця (як з пересадкою органів). І у кожному випадку керівництво в очах фанатиків - ПРАВЕ, ... бо то ж "благоразумний раб", бо ж "світло збільшуватиметься поступово" (Прип. 4: 18) , де навіть брехні нема, бо брехня - це "помилочка", це "менше світло". Прикольно, нє? Уже й темрява світлом стала. На усе є відмазка.

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ця полеміка на рахунок переливання крові нагадала мені ще одну історію, на цей раз зі студентських років. На заняттях з хірургії асистент кафедри запитав мене описати трахеотомію.
    Думаю ви чули цей термін, коли в екстермальних випадках проколюється трахея і вставляється трубка для дихання. Процедура врятувала тисячі і тисячі життів.
    Я почав... Робиться місцеве знеболювання... Асистент закричав - яке знеболювання! Боротьба за життя йде на секунди!
    Так і з переливанням крові. Іноді боротьба за життя йде на секунди і тільки кров може врятувати життя. І це знають в усьому світі. І тому час від часу в нас по телевізору закликають здавати кров, бо запаси зменшилися.
    Тих хто це забороняє і заборона приводить до смерті, я б судив за вбивство.

• Подобається Подобається x 1
  10. Сергій аспірант

Нажаль не відмазка а реалії практики. Оскільки в невеликому містечку ви донора не знайдете. Згідн законодавства допомога має надаватись усіим без винятку і згідно згоди та побажань хворого. Якщо в Україні свідки Єгови користуються саме таким підходом то може хтось таки задумається як зробити сиситему охорони зжоровя кращою.

Наскільки мені відомо переливання лейкоцитів практично не застосовують навпаки донорську кров намагаються від них очистити.
    Тому що це справді рішеення пацієнта яке лікування обирати і ніхто не тиснуткмк на нього якщл=овін вибере переливання.

Бачу ви не маєте жодного поняття як приймаються рішення.

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

ЧИ має МОЗ України статистику по смертях через відмову від переливання?

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

Добре а якщо крові немає? За життя хворого боротись непотрібно?
    А досвід лікарів які були змушені оперувати поранених в умовах відсутності крові вам нічого не говорить? А ситуація коли на кров чи донора доводиться чекати?
    Цікаво що Росії МОЗ забовязав лікарні мати кровозамінники.

Якщо є група пацієнтів яка вимагає для себе лікуваня відмінного від бтого яке застосовують для більшості то Міжнародні і Українські закони вимагають щоб такі вимооги були задоволені. До того ж це не так скдадно як видається слова провідних російських фахівців в галузі гематології та трансфузіологі я вже цитував або ж наводив зсилки на їх праці.

До речі ви теж ігноруєте меншість -- людей які померли після переливання, або жбули інфіковані ВІл чи гепатиом С.

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

ДЛя тог щоб перелити кров слід встановити групу крові, знайти ідоставити в лікарню кров чи донора Це робиться за секунду?

---------- Додано в 21:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

пане Педро ви переповідаєде або вигадки або перекручення фактів . Це було зроблено людьми які справді були брехунами. На пітверження своїх слів ви неможете надати жодногофакту, лише посилання на людей які свідомо чи не свідо мо писали або переписували неправду. Насправді в США перевірити ці факти нескладно - варто лише спрямувати запит у ьвідповідний архів.
    Так Рассел ніколи не ствержував що володіє грецькою чи єврейською мовою. він не зраджував дружині. Але ці звинувачення продовжують поширюватись
    Критикували і інших свідків членів керівного органу.
    Наприклад Фредеріка Френца звинуватили у невмінні перекласти текст з Буття 2:4 на англійську.
    Насправді ж його попросили перекласти з англійської на давньоєврейську. Ф. Френц просто відмовивися робити переклад, оскільки знання чи не знання їм мови справи не стосувалось.

Фактично такі перекручення простежуються в кожному звинувачені.

11. Zoli

Zoli Well-Known Member

Це чдово, що свідки користуються своїм правом. Я нічого проти цих прав не маю, повірте. А от на рахунок того, щоб задуматись, - давайте задумаємось... подумаємо, побалакаємо, сядемо та й заплачемо... А люди будуть і далі помирати, через те, що їм подали інформацію про якісний склад крові і відношення до цього складу таким чином, що вони не виявляють жодного побажання навіть розглядати ці питання у гострі моменти...
    Отож бо, пане Сергію, то до чого ставити взагалі заборону над тим, чого й забороняти нема потреби...??? Це така послідовність дивакувата, чи що?
    А взагалі то лейкоцити (а саме лімфоцити - незернисті лейкоцити) використовують при рецидивах хронічного міелолейкозу...
    Так я і не стверджую іншого. Але бачите но, таке рішення народжується, як правило, після того, коли доктрина товариства вже добряче вкорінилась у розумі. І зрозуміло, що ніхто не тиснутиме на нього. Ну, позбавлення спілкування з рідними прямим тиском не вважається, особливо враховуючи, що таке бажання не спікуватись також прийнято "самостійно", без стороннього впливу... Правда?
    Чесно зізнаюсь, а ні найменшого уявлення не маю, яким же чином відбувається прозріння..., осінення..., настільки кардинальне просвітлення... не знаю!
    Я такої статистики не зустрічав. Але факти (випадки) мені добре відомі. Зрозуміло, я статистику своїм досвідом й спостереженнями не створю, а Ви, чи товариство, маєте таку статистику? На основі чого ми неодноразово чули заяви типу: більшість випадків, у більшості, і т. д. ?

12. Сергій аспірант

позбавлення спілкуваня на стосунки з рідним не поширюється

випадки з повною картиною усіх клінічних данних?
    Факти про те що людина померла через відмову від переливання надходять до ьВідділу звязку з громадскістю. Де детально аналізуються і висновки справд вражаючі. В Таганрозі у судовому процесі був наведений випадок смерті після відмови через відмову від переливання. Хоча пацієнт помер через місяц після того як був госпіталізований іпісля автоаварії і показники крові в нього були нормальними.

---------- Додано в 21:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Припустімо що пацієнт прочитав пр новий антиьбіотик і вимагає його застосування, але оскільки в медичну практикув Україні він не увійшов це дволі проблематично. Ви автора сатті звинувачуватимете у тиску на пацієнта?

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

Можливо вам буде цікаво ознайомитись з позицією лікарів які лікували без застосування крові. У 2008 ооці вийшла книгаакдеміка Павловськго при бажання можу дати вам примірник

13. Zoli

Zoli Well-Known Member

Невже, це якийсь новий вийняток про який ще не вкурсі? Якщо вся сімя, ба навіть родина свідки Єгови, а один член цієї родини погодився на переливання (можливо страх перед смертю спрацював), то з ним брати і сестри по вірі продовжуватимуть спілкування? Це на якому біблійному вірші базується такий вийняток?
    Так, я читав історії хвороби таких пацієнтів, від госпіталізації до хіруругічного втручання і смерті. Нажаль непоцікавився про облік таких випадків, тоді мені було не до того...
    Тобто, ви вважаєте, що товариство подає "нову" інформацію, застосування якій в Україні нема? Я Вас правильно зрозумів?
    Розумієте, є теорія і є практика, є щось нове, що вже існує у світі, але до нас ще не дійшло, і ось коли те, щось нове до нас не дійшло, то по логіці та по банальній людяності мусимо виходити з того, що маємо... і РЯТУВАТИ життя пацієнта. Рятувати так, щоб це не шкодило йому. Якщо ж головним аргументом товариства вважати цей приклад, наведений Вами, то неважко зробити висновок, що той, хто дав пацієнту прочитати ту статтю, або ж не пояснив реалії, в яких він знаходиться, правдивістю і виключно правдивістю написаного у тій статті хоче зробити собі, так сказати, алібі...
    Мовляв, там же написано гарно, чітко, є докази успішного використання у клініці, скажімо в Канаді, чому б не сробувати ось тому пацієнту? От тільки той, хто є тут, на Україні, а не у Брукліні, мав би пояснити, що у нас не США чи Канада, у нас тут кажуть:" не ту країну Гондурасом назвали"( не мав на меті когось образити, але такі фрази чув неодноразово). Так, автор чистесенький, до нього і не може бути претензій, звідки йому знати, що його статтю використають таким чином, а людина, що зробила вибір, даруйте, по ідіотськи, через брак інформації, або через її недостовірність - помирає... Зрозуміло, бруклінські писаки чистенькі й пухнасті... Ну це ж зрозуміло, вони виходять з глибоких міркувань, високих духовних цінностей, моральних цінностей. Правда у тих цінностях, очевидно більше значення мають самі цінності ніж людське життя.
    Той хто займається таким не заслуговує поваги, та й уваги теж. Тут було наведено чимало достовірних фактів, провірених, перепровірених по кілька разів... Коментарі? Їх або нема, або вони шаблонні.

• Подобається Подобається x 1
  14. Сергій аспірант

мова йшла про спілкуванняв родинному колі. З позбавленим спілкування ніхто не рокомендує рохривати родинні стосоунки до нього ставитимуться як до невіруючого члена сімї і з ним не обговорюватимуть релігійних питань.

Брак інформації в кого в пацієнта чи в лікаря? Опрерації без переливання робляться в Україні із дебільшого лікарі якіє водночас і науковцями уважно ставляться до безкровної медицини. Ці методи не є надто складними і немоожливими для застосування в укаїнських умовах. А от те що пацієнт може вибирати лікування, настоювати на своїх правах для України явище нове.

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

А вам хіба не відомо що у розробці рекомендацій щодо ліккування свідків Єгови брали участь саме лікарі?

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви для того тут і є, аби нам всім пояснювати, як приймаються рішення: і з лжедатами армагедону, і, якщо вже пішла мова про медицину, то як приймались рішення:
    1. Можна пересаджувати органи.
    2. Не можна пересаджувати органи.
    3. Можна пересаджувати органи
    ... і чи коштувала людям життя заборона пересадки органів.
    Заодно на всякий випадок збирайте аргументи на користь заборони пересадки, бо хто зна як завтра знову прийматимуться рішення... Бо ми ж у тому не маємо жодного поняття, а ви, маючи поняття, завжди повинні бути готовими до обидвох варіантів захисту керівництва С.Є.

16. Сергій аспірант

я вже писав що ставлення до пересадки органів ж неоднозначним. В період коли свідки Єгови не схвальн ос таились дло трансплантації досить багато бібліеістів ставилось до цього питання негативно. Є ще один аспект чи вважати мертвою людиину в якої беруть органи для трансплантації? Якщо до уваги брати критерії повязані з діяльністю серця- то так людина ще жива, якщо до уваги брати електриччну активність мозку - ця людина є мертвою.Тому кожен сам вирішує погодитись на трансплантацію чи ні.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

і не шкодило його світогляду, емоційному стану тощо.()тільки не пишіть що ці норми до нас ще не дійшли)

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та знаю я ті "антибіотичні" відмазки. Яка тут неоднозачність, коли чітко два рази мінялася позиція? При чому тут усі інші "біблеїсти"? РАз ми усі тут не м аємо поняття про ті прийняття рішень, то ви на питання про прийняття рішення дайте відповідь. (в тому числі у плані лжедат армагедону.

18. Сергій аспірант

відповідь про це вже давалась не один раз в томц числі і мною. Помилки чи в інтерперттації пророцтв можливі і свідки Єгови на відміну від усіх інших не ствержують що їх поясненя безпомилкові.

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

Оскільки єдиним мірилом істиності для вас є ви самі, дозволю собі спитати вам часто доводилось змінювати свою думку коливи досліджували якесь питання?

19. Zoli

Zoli Well-Known Member

Миру всім присутнім.
    Я мав на увазі пацієнта у якого викривлене поняття через навязування свого вчення. Але раз Ви запитали ще й за лікаря, то скористаюсь нагодою вже в котре повторитись, що визнаю велику проблему із кваліфікацією лікарів. Але давайте ось такими методами не відходити від обговорювання конкретного питання, про що я вже просив. Я веду до того, що тут обговорюються випадки меншості, на які так часто посилаються свідки, і крізь призму цього продовжують наполягяти на безкровній медицині, мовляв у більшості випадків це дає результат. Ось. Досі, все чудово. І я з Вами та подібною позицією згоден. Але... Ось це але, яке як не крути та все таки має місце. - Меншість. А якщо задуматись то за десятки років із цієї меншості назбирається чимала цифра. І кожна з них то є людське життя, то є кожен окремий світ..., то є особистість, незавершені справи, почуття, стосунки, відносисни, звязки, то є втрата..., одне життя для багатьох... І це ні при яких обставинах списувати на меншість не можна.
    Особисто я також виступаю за безкровну медицину. І якщо б зі мною щось сталось, я також просив би безкровного лікування, - це нормально, я вважаю, що це правильно. Але якщо на кону буде моє життя, то я дозволю лікарю зробити що завгодно, бо я розцінюю, що життя, яке є подарунком, дано мені один раз. І за цей один раз помирав Ісус... І якщо за нього не варто боротись, то для чого Бог жертвував своїм Сином?!
    Воно (житя) не може бути менш ціннішим ніж дотримання законів, яких насправді то і у Біблії нема. Утримуватись від крові - не споживати (їсти)!
    Не напишу...
    Просто у протилежному випадку ні світогляду, ні емоційного стану, ні взагалі будь якого стану може вже не бути!
    О-о-о... там дуже багато підтасувань, перекручень, та брехні, що, в принципі досить логічно, погодьтесь, все ж таки це апологетичний сайт свідків...
    Погоджуюсь. Це часто лунає, коли змінюється якась доктрина, чи тлумачення якогось біблійного вірша. От тільки жодних вибачень, за можливі наслідки неправильного тлумачення я ще не чув. Що досить суперечливо, адже по логіці, якщо хтось себе вважає непомильним, то банальна вихованість мала б продиктувати таку необхідність...
    Я, наприклад, не рахував скільки разів, але таке було. Ніхто не є досконалим, і коли розумієш що помилявся, то починаєш все переосмислювати. Зрозуміло, що це важко, навіть дуже. Як кажуть наші сусіди:"Ламать - не строить".

Останнє редагування: 10 бер 2010
  20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно. Адже я не є "єдиним інформаційним каналом між Богом і людьми". Але мені легше, бо я не маю потреби сліпо захищати чужу думку, яка завтра може кардинально змінитись на протилежну для того, щоб я її (чужу думку) далі захищала і була готова до того, що ця думка ще раз може мінятись.
    Ще раз: ви сказали, що ваші опоненти не мають поняття про прийняття бруклінцями подібних рішень. То просвітите народ, чи як?

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

Ага... . Напередодні 1975 року багато свідків продавали будинки і жертвували організації гроші. В брошурі “Наше царственное служение” за травень 1974 року писалось: “Сообщают, что некоторые братья продают свои дома и другое имущество и планируют окончить оставшиеся дни этой старой системы на пионерской службе. Несомненно, это лучший путь провести короткое время, оставшееся до конца этого злого мира” (Цит. но 14, 46). А в цей час «благоразумний раб» скуповує нерухомість. За кілька місяців до “кінця світу”, влітку 1975 року, для розширення апартаментів адміністративного апарату в Нью-Йорку викуповується 15-поверховий готель “Тауэр” (10, 73). Ось і минув 1975 рік.. В номері від 15.12.1975р. “Вартова Башта” наставляла бездомних свідків, що їм “...не надо думать о дате, но концентрироваться на важной проповеднической деятельности”, а чергове лжепророцтво пояснили наступним. : «От сотворения Адама до осени 1975 года действительно прошли 6000 лет, но Царствие Божье наступит через 6000 лет... после сотворения Евы. А “...сколько недель, месяцев или лет прошло между сотворением первых мужчины и женщины, мы не знаем” (“Сторожевая Башня” от 1.01.1976.г).
    А вибачення перед бездомними свідками де? (не кажучи вже за вибачення за втрачені життя від заборони пересадки органів). От напишуть завтра таке, усі свідки разом з Сергієм побіжать продавати будинок (квартиру) а інфляція гроші з'їсть, і прийдеться Сергію жити десь квартирантом і просити хазяйку покористуватись комп'ютером, щоб на форумі писати:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)