Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зануда

Зануда така зануда

Поясніть мені, прошу, яким дивом фізрозчин врятує підчас операції пацєнта із значною кровотечею. Фізрозчин може замінити втрачену кров і відновити функції організму?

Християнський Бог милосердніший - він дав нам життя і дозволяє рятувати його доступними способами. Наш Бог проти абортів, клонування та евтаназії, а коли життя і здоров"я під загрозою, то ми можемо користуватися винаходами сучасної медицини.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Мова йде про препарати а не про основні компоненти крові. Оскільки віруси можуть
    знаходитись в сиредені клітин, зокрема в лімфоцитах та макрофагах. Системи очистки препаратів крові від цих клітин досить дорогі.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

Перш завсе лікарі повинні уникати такої ситуації і методів гемостазу зараз є більш ніж достатньо.
    Головною проблемою при кровотечі є гіповолемічний шок, тому головним завданням лікарів є відновити ОЦК. При штучній вентиляції легень за умов підвищеної оксигенації можна врятувати життя пацієнта з низьким гематокритом.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

а вам не приходило в голву що клонування може стати методом рятування життя?
    А викоористання стовбурових клітин, взятих зокрема з абортивного матеріалу персперктивний напрямок досліджень? Чи ви вважаєе що для католиків такі процедури є прийнятними якшо стануть поширеними і розвинутими методами і справді будуть рятувати життя?

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

а свідки Єгови хіба діють інакше?

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

Фактично це не так оскільки свідки Єгови підтримують контакти з лікарями як застосовують альтернативні методи.
    Проблему становить інше - те що багато лікарів мало цікавляться сучасними медичними дослідженнями і діють так як їх вчили 10-30 років тому. Звичайно якщо вас влаштовує лікар який щоб видалити каміння з жовчного міхура зробить вам 20 см розріз і забещпечить крововтратув 400-800 мл - це ваша справа, але видається що безпечніше знайти фахівця який володіє лапароскопом.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

сьогоднішні юридичні реалії в Росії такі що при відмові від переливання пацієнту жодної домоги не надатуть. Зауважте мова йде про провідні медичні центри, аналогічні центри в США мали успішний досвід виконнання подібних операцій без переливання крові.
    І іще один юридичний аспект якщо пацієнта інфікують чимось то розвинутих країнах такій людині виплаять компенсацію. В Росії чи в Україні факт інфікування встановлять через 3- 6 міс коли повязати його з переливанням буде дуже складно.

3. Зануда

Зануда така зануда

Якщо генні інженери навчаться відновлювати людські кінцівки з клітин живої травмованої людини, або вирощувати органи для пересадки, але не створювати в лабораторіях біороботів, бо то я думаю йде в розріз із Божим задумом створення людини.

Я вважаю, що як сам аборт, так і використання, як ви висловились "абортивного матеріалу" є глибоко аморальним і не прийнятним для християнина - католика чи православного, бо йде у розріз із Божими Заповідями.

4. Сергій аспірант

Тобто якщо такі методи війдуть у повсякденну практику- католики будуть від них відмовлятись?

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ----------

Ну неприйнятність клонування я повязую саме з тим що клон буде повноцінною особистістю, відмінною від особи в якої були взяті клітини.
    Поки науковці дійдуть до етапу вирощення окремих тканин чи органів, можливо доведеться пройти через етап клонів, в яких буде пригнічено розвиток головного мозку.

5. Зануда

Зануда така зануда

Ми поговоримо про це, коли "ті" методи увійдуть, а поки що ніхто не відмінив Заповіді "НЕ ВБИЙ!", а аборти це і є вбивство. Мені видається, що діти, від яких жорстоко позбулись найближчі і найрідніші люди, які мали б захищати, любити, турбуватись, перейшли через достатні муки, щоб з них ще робили піддослідний матеріал.

6. Сергій аспірант

Тут я цілком з вами згоден, Ви дуже вдало обійшли питання яке я вам задав.

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

поки ви не доведете сврої слова брехуном будете ви. Том ущо добровільно повторюєте слова брехунів і навіть не намагаєтесь перевірити дані. А надоказ своїх слів використовуєте аргумент- це ж усі знають

7. Зануда

Зануда така зануда

Я не можу дати відповідь на це питання. Я не можу знати, як то буде. Я вам кажу, як є зараз - зараз Церква проти клонування та дослідів на ембріонах. Католицька Церква підтримує Христову науку про любов, милосердя, гідність людини від зачаття до самої смерті, крім того за 2000 років існування Церкви 10 Заповідей ніхто не відміняв, отже є надія, що і не відмінять ще пару тисяч років.
    Навряд чи клонування стане невід"ємною терапевтичною складовою медицини, без якої не можна буде обійтись, тому мабуть католики нічого не втратять, якщо по вулицях не будуть розгулювати біороботи. :)

8. Сергій аспірант

так ви справді не можете знати що з цього приводу с каже Папа Римський. Але цілком ймовірно що католики опиняться в такій же ситуації що і свідки Єгови.

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:12 ----------

http://www.jw-russia.org/vid/vid02u.htm

9. Зануда

Зануда така зануда

Ні, католики у такій ситуації не опиняться. Бо переливання крові, щоб рятувати життя своїй дитині і клонування померлої дитини, щоб полегшити свою втрату, то є різні речі.
    Але, повторюсь:

то Католицька Церква вже зараз не є проти, бо це буде терапевтично спрямоване клонування. Різницю, я сподіваюсь, ви розумієте.

10. Сергій аспірант

а що сказати батькам дитина яких померла після переливання чи помиратиме від ВІЛ чи гепатиту? Не можу пистаи про конкретні випадки з етичних причин

Я питав саме використання стовбурових кліти н з абортивного матеріалу, а також з ембріонів отриманих шляхом клонування.

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

Увіять таку ситуацію - ваша дитина потребує операції і лікар пропонує вам кілька можливих методів одні з яких включають переливання інші ні що ви оберете?

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

А кількість НЕПЛАНОВИХ (при втраті несумісної з життям кількості крові) вас не хвилює?
    Цитата з альтернативної статті : "И на аргументы о том, что переливания крови в библейские времена не было, приводят вполне разумный довод: если человек по каким-то причинам не должен употреблять алкоголь, то не имеет значения как он попадает в его организм, через рот или через вены. Тоже самое и в отношении крови. "
    1. Порівнювати алкоголь чи наркотики з рятуванням життя можуть хіба що лише С.Є.
    2. Вживання у їжу крові з метою смакової насолоди і насиченості порівнювати із спасінням життя можуть хіба що С.Є.
    Не заперечуючи ризики, пов'язані з переливанням крові і не відкидаючи пріорітету кровозамінників (коли є така можливість) треба думати і про такі випадки:"Мне приходилось сталкиваться со случаями, когда ребенку с кровопотерей более 2-х литров (при разрыве гемангиомы печени), кровотечение было остановлено во время операции, но родители не разрешили перелить ему ни плазмы, ни эритроцитарной массы, вследствие чего ребенок погиб." а також зауважити, що все це - питання медицини, а не релігії, де заборону їсти кров нема підстав поширювати на спасіння життя.

Останнє редагування: 4 бер 2010
  12. Сергій аспірант

Якщо кількість втраченої крові несумісна з життям то навряд чи переливання крові суттєво зарадить. проте існують методи які можуть зарадити і в такій ситуаці, уже існують кровозамінники задатні переносити кисень, людина здатна переносити втрату великої кількості еритроцитів але втрата ОЦК (обєм циркулюючої крові ) смертельна.
    Я вже не кажу про існуючи методи гемостазії. До речі існує апаратура яка дозволяє відмивати еритроцити з крові яка втрачається під час кровотечі і повертати їх в кровобіг.

В мене склалось враження що ззсилки які я подаю навть не переглядаються а якщо і переглядаються то поверхово.

13. lyubchick

lyubchick Member

Доброго дня,

хочу поділитися кількома думками
    Свідки Єгови відмовляються від крові на основі трьох міркувань:
    1. Старий Завіт забороняє їсти кров,
    2. Новий Завіт забороняє їсти кров, а переливання це те саме що їсти
    3. Переливання крові є дуже шкідливе для здоров'я людини

Кілька думок, коротко.

1. Погодьтеся що ми Закон Мойсея нас не стосується
    2. Погодьтеся що основною причиною вказівки "утримуватися від крові, від задушенини, від принесеного ідолам" було те що "Бо закон Мойсея проповідується по синагогах". Хоча обрізання, як знак укладення закону "ярма", якого не потрібно нести, цього обрізання робити не потрібно (тобто закон Мойсея про дотримання дієтичних обмежень нас не стосується впринципі). Погодьтеся також що Ісус сказав що "Ніщо з того що входе до уст людини (їжа) не може її (людину) занечистити... Бо виходить назовні"
    3. Погодьтеся що дуже часто Свідки Єгови змушені ходити по загазованих вулицях, що набагато гірше за куріння, переливання крові, та багато чого іншого. А ще погодьтеся що більшість апостолів подали нам приклада, ризикуючи власним здоров'ям для більшої мети - проповіді Євангелія. Відколи турбота про здоров'я стала важливою для Свідків Єгови?

І якщо турбуватися про здоров'я - то
    чи ви особисто, якщо немає альтернативи
    віддасьте своє життя, життя своєї дитини,
    чи своїх рідних, дружини чи батьків, якщо
    небуде жодної можливості спасти їх життя
    крім через переливання крові?

І погодьтеся що таких випадків може бути дуже багато, автомобільна аварія з сильною кровотечею, інших випадків можна привести багато. Ви мабуть не заперечите що ви ВЖЕ ЗАРАЗ підписали вирок собі, і зрадістю би це зробили для своїх рідних - кажучи у документі, створеному для вас вашими юристами - моє життя не потрібно спасати, я звільняю лікаря від відповідальності, якщо для спасіння мого життя потрібне переливання крові - ні, таким чином спасати моє життя не потрібно

Чи турбота про здоров'я керує Свідками Єгови, які підписують такі документи? Чи може під турботою про здоров'я насправді приховуються інші мотиви?

14. Сергій аспірант

Дана вимога стосувалась християн з язичників, євреї і так про неї знали.
    В жодному місці Нового завту не вказано що апостольська постанова була скасована
    Про те що хритстияни не вживали кров в їжу ві не використовували її для лікування(в ті часи вважалось що кров вбитих лікує від епілепсії) писав Тертуліан.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Нє, нє, нє... Я таки переконалась, що брати участь у релігійних дискусіях - то гибла справа.

Де є віра, на жаль, нема місця об'єктивній інформації....

16. Сергій аспірант

Свідки Єгови вимагають застосування альтернативних методів а не права померти.
    І не залежно від того яка крововтрата за життя пацієнта можна боротись і без крові.Спробуйте скоистатись нетом і прочитати зсилки які я навів вище.

---------- Додано в 21:13 ---------- Попередній допис був написаний в 21:12 ----------

трохи вище я писав що можу надати вам відповідгу обєктивну інформацію зібрану Павловським

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

в мене цей документ зараз на столі і цих слів я в ньому не бачу

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Сергію, а Вам не приходило в голову, що якби альтернативні методи були дешевші, то вже давно б запанували?

18. Сергій аспірант

я знаю достатньо випадків коли жертви автокатастроф померли через те що кров і не знайшли чи її перелиили запізно. І ніхто навть не намагався подумати чи можна щось зробити без крові

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

Ознаймтесь з матеріалами зсилки на які я дав - відповідь там є.

* В своей самой первой монографии о постуральных
    реакциях в анестезиологии, вышедшей 40 лет назад, мы
    привели цитату из работы С.А.Рейнберга (1941): «Именно
    врачи делают чрезвычайно много того, что «так приня-
    то» испокон веков, что делали так же шаблонно и непро-
    думанно наши отцы и деды, не сочтя нужным осмыслить
    и проверить целесообразность и обоснованность этих пре-
    словутых действий... Традиция в медицине - страшная
    сила!». Приходится констатировать, что за прошедшие 40
    лет из

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Що саме?!??

Сергію, ті джерела не викликають жодної довіри. Дивно, що Ви того не розумієте...

20. Сергій аспірант

не викликають чому? Чи досвід лікарів які щодено застосовують ці методт для вас значення немає? Не думаю що лікарі ризикували своєю репутацією якби не були переконані в ефективності медодів які пропонують. Врешті по ключових словах
    bloodless medicine ,Jehovah’s Witnesses можна знайти достатньо статей в PubMed

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)