Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

коли стану обовязково напишу

якщо рішення категоричне - то це буде прямо вказано, якщо рішення приймається на основі принципів і сумління про це нагаолосять.
    Приклад в біблії нічого не сказано про паління,але свідки на основі принципів викладених Білії суворо забороняють його.
    Пан Аксакал напевно напише що я знов кидаюсь л....., але Наскільки мені відомо деякі аріхви Ватикану досі закриті для науковців.
    Одне зауваження - якщо батьки або одни з батьків не є свідками і вимагають від дитини-свідка отримати вищу освіту -вона повинна підкоритись.
    І чомуб не розглянути як свідки ставляться до середньої освіти?

Останнє редагування: 23 лис 2009
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Респект за самокритику.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Закритість архівів - це нормальне явище. Доступ до архів Ватикану є можливим, але причина має бути поважна. Крім того ніхто достовірно не знайомий з усіма документами через їх велику кількість, які займають значні площі.
    Якщо говорити про організацію Вартова Башта, то маючи великі претензії на свою винятковість і керівництво Богом, вона намагається приховувати свою історію заради підтримки ілюзії своєї вибраності та інших причин.

• Подобається Подобається x 1
  4. Zoli

Zoli Well-Known Member

Ми не знаходимось під дією Закону. Хоч і його наслідування не може призвести до негативних наслідків для людини, адже даний він нам Богом.
    Я ж говорив про зовсім інше, коли людині дають свободу для прийняття власних рішень, за власним сумлінням, але поміж тим наводяться саме ті речі, через які людина, зазавичай, приймає прогнозоване рішення. І тому така свобода дій не може бути повною і не залежною від позиції групи людей, через яку сумління диктуватиме саме те рішення, яке вгодне цій групі.
    А хіба не приймаються одноманітні рішення, у переважній сівоїй більшості? Так, звичайно я не можу заперечити, той факт, що серед свідків є студенти, які є і дітьми і старійшинами. І саме їх ставлять у приклад, коли це навчання не впливає на служіння, на сумління, на віру. Але так само не можна відкидати того аспекту, яким чином це підносить ся організацією. Оскільки я саме про це говорю.
    Я не заперечую важливості освіти. І Організація цього не заперечує, бо у нинішньому світі це було б грубим порушенням всіх прийнятних норм суспільства.
    Однак недовіра до рядового свідка, недовіра тому, що його віра вистоїть у таких випробуваннях, призводить до того, що більшу схваленість у зборі матиме той брат, який не надав великого значення потреби у навчанні. Який вирішив посвятити весь свій час служінню. На ці аспекти звертається увага повсякчас. Бо люди таким чином піддають себе впливу світу, світу Сатани, замість того, щоб служити Богові. Таке враження ніби хтось із боку може вирішити, які випробування я можу прийняти від Бога, а від яких краще потрібно уникати, бо я слабий, не досконалий, і обовзяково піддамся впливу світу, втрачу віру.
    Цих слів ніхто не відміняв. Це справді так. Я завжди дивитимусь із захопленням на людей, які посвятили себе повністю Богові.
    Я говорю про те що у такому обговоренні, питанні освіти, взагалі виникла потреба. Що даному питанню присвячено стільки статтей, та стільки обговорень у публікаціях товариства. Це наводить на думки, чи не так? Дехто з цього приводу спішить заявити, що товариство не хоче мати вільномислячих, освітчених людей, щоб легше керувати організацією. Я не зовсім із цим згідний, хоч дещо таки у цьому є.
    А попередження но основі реального досвіду - це не те саме приведення прикладу, прикладів?
    Звичайно ніхто не заперечує проти освіти, і я вже пояснював чому. І власне, чарез ті аргументи, які самі наводите.
    І багато свідків прийняли рішення, що кардинально відрізнялись одне від одного?
    В кінці-кінців, все зводить ся у даному питанні до простого вибору: або вчитись, або ні. У будь-якому разі кількість тих, що відмовилась від отримання вищої освіти значно переважає. Не думаю, що з цього приводу знайду коли-небудь статистичні дані, тому говрою із свого досвіду. - А знаю я багато свідків. Серед них і лікарі, стоматологи, інженери і багато інших із дипломом про вищу освіту.
    У цій частині я з Вами повністю згідний. Це чудовий приклад.
    От тільки ми говоримо про ті рішення, які не є однозначними, які потрібно приймати керуючись сумлінням.
    Але прийняти ось таке рішення, є більш кращим, і безпечнішим, ніж, до прикладу, ось таке... Що це таке? Це звичайнісінька порада, і не більше. Правда? Тому і не виглядає, як однозначна позиція.

У Біблії також нічого не говориться про компоненти крові. І тим не менше організація чітко визначила, які компоненти у купі складають цільну кров, і їх у окремому вигляді використовувати не можна. Тут також має місце сувора заборона, чи не так? Як на мене зовсім безпідставна.
    Якщо батьки, не свідки, вимагають вищу освіту, думаю, це робиться не без вагомих аргументів. Жодна розумна, здравомисляча людина не бажатиме своїй дитині зла, тим більше з примусу. Отже коли є таке бажання батьків, воно має бути, і очевидно, є обгрунтованим. І син, чи дочка, які є свідками, і вагаються з приводу прийняття рішення, мали б порадитись із старійшинами, які у свою чергу, замість того, щоб особисто, без присутності батьків, спробувати обговорити це питання, мали б це зробити саме у присутності батьків, пояснивши всі аспекти. І тим самим дати можливість молодій людині самоусвідомитись, і дозволити самостійно прийняти рішення. На мою думку, розумні батьки зрозуміли б будь-яке аргументоване рішення своєї дитини. Як казав один мій знайомий: "Якщо достатньо аргументувати свої рішення вони не можуть бути неправильними". (хоч не повністю згідний із такою думкою)

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

У цьому питанні слід прислухатись до науки святих отців, які позиціонують християнина з воїном. Воїн має боротися зі своїми недоліками і перемагати їх. Саме такі люди спосібні до вдосконалення і сприйняття твердої їжі, і навіть потрапивши у лихе товариство, вони не ламаються самі, ще й іншим допомагають звідти вибратись.

6. Сергій аспірант

це самовпевненість - одна справа пропоідувати в таком середовиші інша жити і працювати щодня. Уявіть собі що ви непалите, але змушені працювати в середовищі де палять усі- через скільки часу ви самі станете палити?

Те що вам дають пораду щен не свідчить що вам не довіряють

саме тому це і покладається на сумління

питання складніше - і не зводиться отримувати освіту чи ні, радше увага звертається на те чого маиме будуть вчити, де саме буде вчитись людина і головне чи зможе вона далі виконувати християнські обовязки, а також мотиви чому саме людина обирає вищу освіту. Тому і наголошується що рішення має бути продуманим і власним.

Останнє редагування: 24 лис 2009
  7. Сергій аспірант

питанням вибору роботи присвячено значно більше матеріалу і принципи фактично ті самі що й у виборі освіти

а якже- видає кеигу присвячену історії організації, друкує статті присвяені розвитку поглядівю І це ви називаєте приховуванням? Коли кожен свідок знає про зміни і помилки які робились в минулому?

Останнє редагування модератором: 24 лис 2009
  8. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

як можна бути свідками Того, якого ніколи небачили????
    Рассела свідки бачили, отже мабуть краще називати їх Раселітами або свідками Рассела.

а чо свідки Рассела, нармальна тєма..:)

9. Сергій аспірант

розберытся з значенням слова свідок

свідки Єгови далеко не підтримують усі погляди Раселла

10. Нецікавий

усі не підтримують, але основу підтримують, тому і свідки Рассела.

11. Сергій аспірант

типово протестантський приклад - брати імя конфесії за імям засновника.
    Проте в Біблії євреї названі свідками Бога.

В Евреям 11:4-12:1 говорится: «Верою Авель принес Богу жертву лучшую, нежели Каин ... верою Ной, получив откровение о том, что еще не было видимо, благоговея приготовил ковчег ... верою Авраам повиновался призванию идти в страну, которую имел получить в наследие ... верою Моисей, пришед в возраст, отказался называться сыном дочери фараоновой, и лучше захотел страдать с народом Божиим, нежели иметь временное, греховное наслаждение ... Посему и мы, имея вокруг себя такое облако свидетелей, свергнем с себя всякое бремя и запинающий нас грех, и с терпением будем проходить предлежащее нам поприще».

В отношении Иисуса Христа, в Библии говорится: «Так говорит Аминь, свидетель верный и истинный, начало создания Божия». О ком же он свидетельствовал? Он сам говорил, что делал имя своего Отца известным.

12. Нецікавий

послухайте, давайте я задам вам останнє питання і нехай Благословить вас Єгова, Спасаючий через помазання Святим Духом.

Відкрийте переклад Нового Світу, якщо маєте (гадаю є) і скажіть чому в книзі
    Вихід 34:6 там два рази написано Єгова. ?
    знаючи що в біблії нема лишніх мовних поворотів.

Мир Божий в сердце.

13. Zoli

Zoli Well-Known Member

Це саме як самовпевненість приводиться у публікаціях товариства, і звичайно, що у Вашому розумінні воно саме так і виглядає. Вплив безумовно присутній, як і Павло про це попереджав, але це не означає, що через страх товариства, людина повинна відмовлятись від освіти. Ми ж ходимо у ліс по гриби, навіть якщо знаємо, що там живуть вовки, ми можемо оселитись у гірському селі, де ці вовки звичне явище на дорозі. Але людині вони не загрожують, поки вона знає як із тими вовками поводитись. Правильно? Тож коли ми свої надії і страхи покладемо на Господа, нам не може зашкодити будь-яке лихе товариство. А Олена говорить про те, що така людина не тільки сама зміцняється, а й допомагає, Зверніть увагу, допомагає, іншим. І вже цим самим, такою поведінкою він відгородить себе від цілого ряду проблем.

14. Zoli

Zoli Well-Known Member

Саме тому завжди і наголошується, що це всього навсього порада.
    Але ніхто відкрито не посміє заявити, що ця порада дана лише з однією метою, щоб рішення, яке прийметься, було очевидним. І називайте це хоч захистом, хоч турботою, як завгодно, - це все одно є впливом на рішення людей. А отже самостійне рішення, у такому випадку, просто не може бути. А значить, що і довіри нема.

Знаєте, це мені нагадує виривання з контексту, щоб не помічати очевидного.
    Коли я говорив про враження, то чомусь, Ви не звернули увагу, чи не хотіли бачити, того, чому таке враження виникає. Натомість, Ви мені кажете, що порада не є недовірою. Тобто це, ніби, і стосувалось процитованого Вами уривку із мого допису, але у цілому контексті - ні!.
    Адже у своєму дописі, я говорив про сумління, яке формується за допомогою тих принципів та норм, багато з яких є наставленими людьми, що існують в організації. І тому, коли нас відсилають за рішенням до власного сумління, даючи таким чином, відчути "свободу", відчути, що "і я особисто можу приймати самостійні рішення", їм чудово відомо, що саме наше сумління нам продиктує. Це виглядає як би собачку спустили із ланцюжка, мовляв, біжи прогуляйся, тебе ніхто не тримає, але памятай, що у тебе на шиї, і без мене ти не зможеш жити повноцінно, на вулиці. - Памятай і повертайся. Так. собачка відчула, що вона самостійна, але памятає, що без господаря, він ніщо та що його чекає. Ось про це я говорю, пане Сергію. І це сумно...
    А для чого задаватись такими питаннями взагалі? Чому, сьогодні постає питання освіти, питання, яке розуміють усі. Розуміють у плані її необхідності.? Чому я маю взагалі задумуватись про власні мотиви, які мене спонукають до навчання? Чому я маю сам собі обгрунтовувати свою ж жагу до знань??? Якщо стільки питань про освіту, то сама їх наявність, невже не говорить нам про те, що вона може бути і не настільки необхідною? Сама кількість подібних питань, уже нас повинно відштовхувати від бажання вчитись. І так і стається у багатьох випадках. І про який самостійний вибір після цього можна говорити, коли замість поради, як Ви кажете, ми отримуємо цілу купу запитань?
    Освіта є саме тою річчю, яка дозволяє нам мислити, мислити глибоко, мислити і роздумувати над тим, що говорить нам Бог. Мислити, і вивчати світ, у якому живемо, світ, даний нам Творцем. Завдяки освіті, ми можемо забезпечувати сімю, допомагати іншим, і навчати, та давати можливість учневі краще пізнати те, чого нам пізнати не вдалось. Без освіти, без морального розвитку чим ми, люди, можемо відрізнятись від тварин? Наявністю рук, ніг, голови, та того, що можемо ходити на двох ногах, і у руках можемо втримати дрючок, яким зможемо здобути собі їжу?
    Без освіти нема суспільства. Без освіти, ми ніколи б не отримали стільки перекладів Біблії, на стількох різноманітних мовах. І багато, багато іншого.
    Тож я не розумію, і ніколи не зрозумію, чому людина взагалі, має обирати між освітою, чи відмовою від неї.
    З рештою, коли вже говоримо про християн, маючи віру та сили від Господа, ми завжди знаходитимемо і час, і шукатиме спонуки, для того, щоб освіта ніколи не стала перешкодою, на шляху до Бога, а навіть стала нам у поміч.
    Бо робота, є тим засобом, який дозволяє нам жити і забезпечувати себе матеріальними потребами. І нормальна здорова людина, працюватиме доки зможе. А освіта є тим, що допомагає у кінцевому етапі прийти до тієї роботи.

15. Сергій аспірант

Будь яке наведення фактів так чи інакше впливатиме на рішення. Ви наприклад приймаєте рішення на основі певних данних і ваше рішення залежиить від них- якщо ви отримаєте нову інформацію ви скоректуєте рішення.
    знову ж таки ні - керівний орган все ж не може давати керівництво щодо кожної жиитєвої ситуації, тому людина і повинна керуватись своїм сумлінням а не очікувати вказіок щодо вирішення усіх проблем які виикатимуть
    Це питання постає тому що більшість людей здобувають освіти не заради знань а заради диплому. і прцюють здебільшого в галузях де вистачає фахівців з середньою освітою(власний досвід спілкування з студентами)

питаня швидше стоїть як і де вона її здобуватиме

16. Нецікавий

а оце брат на форумі одному з бувших свідків по одесскому відповів.
    нарахунок Святого Духа.

Там говорят написано, шо если кто говорит, что не имеет греха, тот обманывает самого себя , а если кто говорит, что не согрешает, тот представляет Его, т. е Бога, лживым и более, того Слова Его в том нет - 1Ин. 1:6-10. Спаси Господи и Вас и нас, простите.
    Скажите, вам нужны эти проблемы? Я думаю , шо при такой фамилии, вы человек не простой и со смыслом.
    И всегда найдете, в чем покаятся,если Он так хочет, Ему перечить себе дороже, шо Вы?
    Да и к тому же сообразите, че и когда мы с Вами, даже в ближайшие 10 минут, думали и хотели содеять по безусловной любви? Когда мы серьёзно планировали на ближайшую пятилетку любить своих врагов, молиться за нас проклинающих и благословлять злословящих и работать своими руками, шо бы было из чего уделять неимущим, а мене сказали верные люди, шо Он всего этого хочет и в Книге Своей, так и записал.
    Да и более, того говорит, что "нет больше той любви, когда кто душу свою положит за друзей своих, а иначе смерть смертей, такие вот новости на 23:25, 21-11 2009 Г.
    Теперь об этом Святом Духе. Я сам Его никогда лично не видал, врать не буду, тем более Вам со всем расположением.Но мне, когда я сомневался, те самые верные люди показали В Его книге и там, представляете Себе, написано, шо Он, Дух Святой, таки должен прийти после Мессии, Который Его пошлет.И я так себе подумал, грешный, шо если кто-то один уходит, а другой приходит, когда его первый посылают, то крути не верти,а это как у нас на базе, но по любому, их должно быть двое как минимум.Че тут соображать.
    А как понял, тут и началось. Я сразу узнал, шо ОН и Божьи глубины пронизывает до самого основания, что Божьего никто, кроме Его, Духа Божьего, не знает, ну и ясно, кроме тех, кому Он откроет, шо Он утешает и ведет своих и еще еще дает, правда кому как хочет, но таки дает разные и совсем неплохие подарки.
    Я раскинул мозгами и решил дружить, если предлагают,ну скажите, а шо бы Вы делали на моем месте и при таких вариантах. Я пригласил и сперва ничего, Книгу, вот впервые, сам захотел читать, раньше так, для виду и на полочку, жена любила, я ей так, наверно, умнее казался. А так сам читаю, бывало, красиво вроде написано, но чтобы понять, так нет. И на полочку. А тут читаю и вдруг вопросы сами, и ответы сами, и все о моем гнилом, кто бы мог подумать, шо Они знают, я плакать начал.
    Ну а потом пошло, пошло, всего не перечислишь, лет-то тридцать уже общаемся, хотя бывает и больно, не все коту масленица. Так шо Вы того, не обижайтесь, не хотите понимать и не понимайте, не хотите принимать и не принимайте, каждому свое, еще в Бухенвальде, говорят, написано было. А мне так легче, но так то ж мне ,а Вы, Вы не обижайтесь. Вам может оно и не к чему, не по карману, ха-ха, как у нас говорят. Такие, вот значит, дела. Аминь. БРАТ.

17. Сергій аспірант

не зовсім зрозуміло для чого ви це виклали

18. Нецікавий

а ви спробуйте пять раз прочитати... я с першого теж не зрозумів.
    ''не можу'' зрозуміти і ''не хочу''- трохи різняться.

19. Zoli

Zoli Well-Known Member

От про це я і говроив, пане Сергію. Саме на основі тих даних, які подаються братам та сестрам, вони і приймають свої рішення. Нажаль не зустрічав, щоб у публікаціях товариства щось змінилось у плані освіти...
    З цього приводу я вже наводив вирізку із одної книжечки.
    Там стільки випадків із життя опрацьовано керівним органом, що навіть якби і хотів, то за своє життя не перепробував усі...
    То питання про середню освіту не є проблемою, а чомусь вища освіта - питання над яким варто задуматись. А чому так є?!
    Спонуки людей найрізноманітніші. Це не означає, що через недолугу поведінку когось людина має відмовлятись від вищої освіти. Мовляв мені не потрібен диплом заради диплому. Звичайно із таким підходом можна успішно пропагувати навіть відмову від вищої освіти взагалі.
    Я спитав чому таке питання повинно мати місце. Хто може вирішувати що вистачає і середньої освіти? Чому нема такого ж відношення до вищої освіти, як і до середньої. Чому це сьогодні є проблемою? Невже це не може бути нормою у суспільстві і розглядатись як продовженням тієї освіти, що почалась у віці 6-7 років, а закінчиться, відповідно, у віці 23-24 р., а не 17-18р.?
    Запитайте учнів у 10-11-ому класах. Скільки із них відповість Вам про те, що їх турбує питання освіти, її якості? Середня освіта ж не є питанням бажання. То що за проблеми із вищою освітою? І не потрібно приводити цитати із законодавства, яке говорить про обовязковість середньої освіти, і відповідно, списувати цю проблему на "Кесареві кесареве, а Богу Боже". Це буде недоречно...

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо організація обмежує (сортує) дані, то й рішення будуть такі, які потрібні для організації. Наголос на тому, що кожен самостійно приймає рішення повинен бути, без цього це було б порушенням прав людини. Було б правильним не піднімати питання про ВО взагалі, це має бути виключно рішенням самої людини. Але чи вигідні організації свобідні і самостійні люди, якими не дуже й покеруєш?

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)