Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго вечора. Миру всім на форумі.

Дивна у Вас позиція, пане Василь. Ви не розумієте, чому критикують Свідків, але вони Вам імпонують, бо критикують церкву. Тобто Ви не розумієте критику одного, оскільки останній критикує те, що критикуєте Ви. А це означає, що виключно через спільний обєкт критики Ви будуєте свою прихильність, чи неприхильність до тої, чи іншої організації. При чому не маючи поняття про предмет критики. Цікаво... це такий науковий підхід?
    Бо судячи із Ваших дописів, Ви успішно могли б мати неприхильність і до Свідків, як і вони, у свою чергу, могли б повчати Вас, як не віруючого. А взагалі, наведені мною цитати із Ваших дописів, досить суперечливі. Саме з огляду на те, що називаєте себе не віруючим. Оскільки не можливо у даній дискусії займати якусь сторону не маючи віру у Бога, віру у свого Творця. Насправді, люди тут не стільки критикою займаються, скільки обговоренням тих чи інших вчень, положень Організації Свідків Єгови. Звичайно, дехто місцями перегинає палку і бувають, навіть образи, - це прикро. Але тим не менше, обєктом дискусії являбться Свідки Єгови, а предметом їх віровчення, їх організація і підхід до людини, як до частини організованої структури. Тому мені не зрозуміла Ваша позиція, оскільки, як я помітив, Ви відкидаєте імовірність існування Бога. То яким же чином народжується рішення про імпонування? Я не заперечую проти того, щоб Ви мали прихильність до людей, це чудово. І таку прихильність до Свідків Єгови, як до людей, маю і я. Але ми тут не людей обговорюємо, а їх організацію.
    Якщо Ви вже підтримуєте чиюсь критику, то мали б розуміти, що саме і чому критикується, яка мета тої критики. А метою може бути, і напевно є, допомога людині у розумінні істини. Причому, так думаю, що ця допомога має і звотротній ефект, оскільки не тільки адресат допомоги може щось зрозуміти, але і той хто допомогу хоче дати. Кожен тут зможе і буде черпати щось нове для себе, щось корисне, і я і Ви у тому числі. І як наслідок - це вже критикою аж ніяк не назвеш.
    Сергію, від того, як ми це називаємо суть справи не міняється. Той факт, що ці речі зазначаються, ще не відміняє необхідності обліку, який є обовязковим для того, щоб у щорічнику ми могли отримати, як Ви казали "достовірну інформацію".
    Я теж таких знаю, і знаю, чим і як вони мотивували свє рішення про отримання вищої освіти. Хочете з цього приводу матеріал? Прочитайте "Пробудись!" за 8 березня 1998 р. на 19-21 сторінці. "Точка зрения Библии Что говорится в Библии об образовании?"
    Тут ми бачимо яскравий приклад того, як організація "не заперечує" проти здобуття вищої освіти. Спочатку читаємо заклики із Біблії про те, що ми маємо бути розсудливими (Прип.3:21), що Бог хоче аби його служителі були освічченими (1*Цар.2:3,; Прип.1:5,*22). Потім нам приводяться приклади про те, які освіччені були апостоли, і тут не могли не навезти приклад Луки. Петра та Івана називають мало не бізнесменами, які були "партнерами в прибыльном деле — ловле рыбы". Бачимо прикл. ап. Павла, який був книжником.
    Потім нас автор статті поступово приводить до того, щоб ми ретельно зважили "всі за і проти". Аргументами за наводяится цілком логічні і правильні речі - Більший заробіток, а отже допомога братам та сестрам, які мають потребу у підтримці допомозі, забезпечення потреб власної сімї... І тут читач "падає на гачок".
    Далі, дуже обережно, автор підводить нас до тої думки, що є ще недоліки вибору на користь вищої школи. Щоб не бути голослівним навожу цитату: "Стремление получить дополнительное образование таит в себе опасность еще и потому, что, приобретая знания, человек может возгордиться и стать тщеславным (1*Коринфянам 8:1). Многие стремятся получить образование, преследуя честолюбивые цели, и даже искреннее стремление к знаниям может привести к тому, что человек станет высокомерным и гордым. А это не нравится Богу (Притчи 8:13).
    Рассмотрим пример фарисеев. Члены этой известной секты гордились своей эрудицией и так называемой праведностью. Они хорошо разбирались в раввинских традициях и смотрели свысока на простых, менее образованных людей, считая их неграмотными, презренными и даже проклятыми (Иоанна 7:49). К тому же они любили деньги (Луки 16:14). Их пример — доказательство того, что, получая образование из неправильных побуждений, человек может возгордиться или стать сребролюбивым. Поэтому, размышляя о том, какое получать образование и в какой мере, христианину было бы хорошо спросить себя: каковы мои мотивы?"
    Не забули, звичайно, нагадати про мотиви, та про те, що це є вибором кожного особисто, і за таке критикувати не можна (Як. 4:12) Все видається у такому світлі, типу ніхто не може заперечувати, але ж це величезний ризик для людини, для того, щоб людина не втрапила у пастку Сатани.
    З огляду на це дуже мало людей згоджується на навчання у виші.
    Цікавий підхід, чи не так?
    Так, і сумління те навчене у дусі організації...
    Цікаво, на основі яких критеріїв Ви прийшли до такого висновку, що Свідки Єгови є альтернативою???
    Дайте, для початку, визначення зомбованості, а тоді вже будемо роздумувати над тим, які ці люди.

Last edited: Nov 19, 2009
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Мені імпонує те, що свідки Єгови критикують церкву як організацію несправжніх християн. Не те, щоб я хотів би стати християнином, але я теж критикую церкву за те, що вона відмовилася від царства божого. Тобто я вважаю, що дуже добре, що в християнстві є суттєва опозиція ортодоксії. Саме тому мені імпонують свідки Єгови. Це не означає, що я мрію будувати якусь церкву чи приєднуватись до неї. Але пора вже й пізнати ті плоди християнської віри, про які згадував Ісус. Я буду дуже радий, якщо такий процес дійде до кінця: що буде - церква чи царство боже? А до якої церкви належав Ісус?

3. Zoli

Zoli Well-Known Member

Кілька моментів:
    1. Знову ж таки, на основі чого Ви можете робити такі висновки - про справжнє чи не справжнє християнство? Тут же напрошується наступне запитання. Що Ви вважаєте справжнім християнством?
    2. Чи вірите Ви у Бога, у Творця всього сущого, видимого і не видимого?
    3. Кажете, що теж критикуєте церкву, бо та відмовилась від Царства Божого. Ви знаєте яким чином вона це зробила? І в чому проявляється опозиція до ортодоксії?
    4. Наведіть нам плоди християнської віри. Якщо вже не аргументуєте ті мої зауваження, які я наводив у попередньому дописі, можливо тоді зрозумієте про що говорите.
    5. Той процес неодмінно дійде до кінця. Бо так написано. Написано там, де і Ви маєте змогу почитати - Біблії. Там знайдете відповіді на всі свої запитання. Але чи Ви готові прийняти ті істини, що там викладені?
    6. Ісус не належав до якоїсь церкви у Вашому розумінні (тобто конфесії). Він і був тілом церкви. Про це також написано у Біблії. Та ця тема обговорюється у іншій гілці.

4. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви можете знайти ці визначення в тлумачному словнику, словнику психологічних термінів, ну пошукайте це легко.

Технології зомбування, альфа, бета ... програмування ні єговісти ні інші секти в Україні не використовують.

5. Василь

Василь Well-Known Member

Якщо коротко, то несправжнім християнством я вважаю таке, яке будує церкву, а не царство боже.

Ні. Бог є символом віри, тобто символічною, а не фізичною істотою.

Церква відмовилась від царства божого, будуючи замість нього церкву. Опозиція до ортодоксії в відмові від церкви і в концентрації уваги на царстві божому.

Інквізиція, наприклад.

Істиною є те, що час настав! Якщо не тепер, то коли?

Про яке це тіло Ви говорите? Чи не про те, з якого маловірні п"ють кров вже два тисячоліття?

6. Zoli

Zoli Well-Known Member

Я чудово це знаю і можу, навіть підтримати Вас у певному розумінні, але я це сказав для того, щоб не обмежуватись лише констатацією справи. Обговорення - це те що допоможе і Вам і мені, і всім присутнім краще розуміти проблеми з якими стикаються люди у цій організації.
    Отже, тепер поясніть мені, що у Вашому розумінні є Царство Боже? Ви напевно маєте знати, раз так успішно критикуєте загальновизнане християнство. І це при тому, що стверджуєте:
    Тобто, Ви стверджуєте, що Ісус згадував про такі плоди віри?
    Бачу, Ви геть не знайомі із Словом Господа.

Істина набагато більша від того, що просто настав час. А коли? Це не людині гадати. Тільки Отцю відомо час кінця.

Як вже казав, - це тема іншої гілки форуму.

Last edited: Nov 19, 2009
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Царство боже є таке суспільство, в якому немає вбивств, крадіжок і так далі. Читайте Ваш закон божий!

Я стверджую, що інквізиція є одним з плодів віри християнської.

Не по словах, а по ділах судять.

Я не гадаю, а стверджую, що час настав.

Дайте відповідь в іншій гілці!

8. Zoli

Zoli Well-Known Member

Відповів Вам, пане Василь, у гілці "Чи існує Бог?"

9. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Яке їхало таке здибало або Два сапога пара

Не все так страшно, якою людина є таке оточення собі і вибирає. Це їх проблеми.
    Як кажуть богослови: духовний стан визначає життеву ситуацію.

Дякую за побажання миру. Мені подобається ваш підхід до спілкування, відчувається в вас щось добре.

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Знаємо цей шемякін суд. За вимогами ОДНІЄЇ мами (чи не СЄ вона?), всупереч думкам усіх інших батьків, той суд вимагав в Італії(!) зняти хрест зі стіни в класі, та ще штраф присудив. :crazy:

• Подобається Подобається x 1
  11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Є багато випадків коли людей заманюють у секти обманом. Свідки не виняток. Дехто знаходить себе у секті, а дехто може через розчарування пережити життєву драму і втрату життєвих орієнтирів. Як ви уже раніше писали, таким людям слід допомагати, а не залишати на одинці зі своїм болем.

• Подобається Подобається x 2
  12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Допомога надається наприклад тут http://orthodox-lviv.narod.ru/firstr.htm

При Львовской епархии создан миссионерский отдел, который занимается просвещением и миссионерской деятельностью среди молодежи и людей старшего возраста, которые с различных причин попали под влияние раскольников, униатов или разнообразных сектантских групп

Хоча краще щоб таку допомогу надавала не релігійна організація.
    Допомога психологів булаб дуже ефективною. Я звертався, з пропозицією відкрити таку діяльність, але всім наплювати..

Last edited: Nov 20, 2009
  13. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Америці питанням психологічної обробки свідомості людей у сектах серйозно зайнялися після того, як члени однієї секти масово отруїлися разом із дітьми. Не зміг випити яд лише засновник секти. Це був шок для американців, який став поштовхом. У нас це питання ще так гостро не стоїть, в цьому можливо причина пасивності.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А для чого, власне, психологи? Щоб люди не попадали під вплив раскольников, униатов или разнообразных сектантских групп.
    А чи не краще поставити на ноги службу безпеки і викурити тих смердюхів з РПЦ? Бачите, вони себе не рахують сектою.
    А в Галичині люди підпадають під вплив Греко-католицької церкви.
    Щось більш диявольського годі і придумати. Але не дивно. бо звідки в РПЦ ноги ростуть...
    І кого вони вважають за "сєктантскія групі"?

Last edited: Nov 20, 2009
  15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

У нас коли люди заживо згоріли в одному з закладів грального бізнесу, тоді всі заклади закрили. (така крайність)
    Так і з сектами буде...

Психолог не займає релігійної позиції, коли сектанту допомогу надає.

16. Василь

Василь Well-Known Member

А, якщо ніхто ніде не згорить, тоді що буде?

17. Pedro

А кого ви, властиво, відносите до сектантів. Ось РПЦ, схоже, вже і греко-католиків туда ж. Хоч по кількості приходів сама є свого роду сектою.

18. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Тоді самозванці (які відкинули писання перших християн 1-3 століття де викладене засвоєне розуміння і застосування проповідей Ісуса і апостолів)
    і далі вставатимуть на місце перших християн і будуть своїми трактуваннями себе та ближніх калічити.

Всіх хто відкинув духовну спадщину Отців Церкви, замінивши її гонивом сучасних шизофреніків.

Last edited by a moderator: Nov 20, 2009
  19. Василь

Василь Well-Known Member

І коли цей процес закінчиться?

20. Pedro

А, отців церкви? А я думав, що вчення Христа. Тобто Євангеліє.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)