Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я мала на увазі, що зовсім не означає, що С.Є. кругом неправі, коли не слідують написаному у катехизмі.:)

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А поряд з тим, що Ви процитували, було:
    До речі, можу сказати те саме до Вашої таємної конфесії також.

3. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня!
    Не можу не погодитись. В.Б. справді є дуже важливою публікацією для Свідків, без якої навіть Біблію читати є "не зовсім правильним".
    Різниця між свідками та іншими людьми, представниками інших конфесій, у тому, що вони намагаються все своє життя узгодити із вченням Біблії. Всі без вийнятку, і молоді і старенькі. І не думаю, що хтось заперечить, що це похвально. У той самий час, як, скажімо Католики, Православні, чи навіть представники протестантських церков, часто згадують про приналежність до тої чи іншої конфесії лише тоді, коли їхню ж увагу до цього питання привертають. А більшість свого часу проводять заняттям часто не похвальними справами, особливо не похвальними в очах Бога.
    І більшість із таких людей згадує про Бога лише коли настають великі свята...
    Таким чином, ми самі даємо підстави для таких звинувачень.

Проблема в тому, що речі, яких нас хочуть навчити, вже являє собою вчення самої організації, які не завжи узгоджуються із Біблією. І якщо, ми хочемо комусь допомогти, думаю, перший крок слід зробити у власному напрямку і визнати: "Моя церква теж не унікальна, не є єдино мжливим шляхом до спасіння...". Виявивши, таким чином, дух смиренності ми зможемо подати непоганий приклад. У не Свідків чимало таких не зовсім гарних рис, яких немає у рядового, самого звичайного представника цієї організіції. І за це ми маємо, як мінімум, поважати їх, а не, можливо заздрячи у серці, засуджувати.
    І як каже Аксакал, краще закликати до діалогу, хоч розуміємо, що через навязувану їм думку, це малоімовірно.

Бо, насправді, цим людям потрібна допомога, допомога духовна, а не осуд, чи насмішки, ба навіть, часом, зневага...

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бог їх знищив,к Содом і Гоморру?
    Чи особисто про це висловився?
    Якщо існує стільки думок...версій...релігій...і Бог допускає їхнє існування....то означає,що всі вони мають рацію...хм...або не мають... Дізнатись про це неможливо...тут...нам...смертним...
    Цим людям потрібна в першу чергу толерантність..зрештою,як і усім релігійним фанатикам.

5. Zoli

Zoli Well-Known Member

На все свій час. І якщо такі люди не припинять гнівити Бога своєю поведінкою, зрозуміло, що їх чекатиме...

6. Romko

Не Вам це вирішувати...

7. Levko

Levko Well-Known Member

100%
    Підтримую!

8. Zoli

Zoli Well-Known Member

Абсолютно згіден із Вашою цитатою!

Що ж до того, що Бог допускає існування стілкох конфесій, то я вірю, що Він допускає існування зла у світі: "І знає, що має час короткий", а це зло, - Сатана, впливаєна розуми людей, дуже сильно. Я не буду звинувачувати, ту чи іншу церкву, обливати її брудом, кажучи, що вона належить владі Сатани. Я так не думаю. Проблема віровчення, на мою думку, не є проблемою церкви, як громади прочан, які є щиросердними, а швидше церкви, як інституту. Як Ви самі показали у своїй цитаті. Жадоба влади засліплює людину, тому остання викривлятиме істину, часом приховуватиме, але "Знання правди зробить нас вільними".

Той факт, що існує стільки релігій не є виною Бога!
    Якщо релігії, церкви не знаходять спілну мову, - це проблема, насамперед людей, а не Бога. Він показав свою волю у Біблії. Це єдине джерело істини. І у ній нам слід шукати відповіді на свої запитання, а не у людських організаціях, які себе, за 2000-літню історію достатню кількість разів себе дискримінували, показуючи широкому загалу, що не можуть дійти згоди у своїх вченнях, догмах на основі одного і того ж джерела - Біблії.

Що правда, то правда, - ми не знайдемо відповіді про правильність тої чи іншої конфесії тут, - при земному житті... Думаю шукати таку відповідь, апріорі, не вдячна справа.

Останнє редагування модератором: 18 жов 2009
  9. Romko

Бо релігія і ВІРА це не ідентичні речі...

10. Zoli

Zoli Well-Known Member

Бачу, ми дійшли спільної думки, щодо місця "Релігії" у свідомості людей.

А як, ви пропонуєте поводитись широкому загалу?
    Сьогодні люди не мають часу, щоб поїсти, поспати, вже не кажу про те, щоб почитати Біблію. Як вирвати їх зі світу грошолюбства? Згіден, що релігії не дадуть їм того результату, який справді був би корисним для них. То що тепер, не говорити людям про те, що у світі, насправді існує Бог, і у Нього є певний намір, щодо людства? Чи пропонуєте нікому не допомагати, а дбати лише про власне спасіння? Думаю це риторичні запитання. Відповіді на них не важко передбачити, особливо від духовної людини, сповненої братерської любові.

Свідки заслуговують похвали за цю роботу. Бо це дуже важлива і саможертовна праця, на яку вони ідуть самовіддано.
    Але, для себе, я завжди хочу розмежовувати де доноситься Біблійна правда про Бога, а де бажана, якоюсь організацією, картина... Це ж стосується і будь-якої іншої релігії...

11. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Відчуваються промиті мозги, наміром, спасінням, яке ви нібито знаєте.

• Подобається Подобається x 1
  12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо повірите Богові, то шукати нічого не буде потрібно. Є Церква, яку Бог створив на Петрі і ворота адові її не здолають? Є!
    То що будемо шукати?

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

А може С.Є. таким чином розвиваються і збільшують знання? Чи то лише католикам можна?

14. JaguaR

JaguaR щасливий

А скільки Ви їх знаєте?

Пане Ромку, а Ви знаєте означення церкви і означення секти?

Останнє редагування: 19 жов 2009
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а нашо?

а нашо?

:haha::haha::haha:

16. JaguaR

JaguaR щасливий

Нагадує мені героя якогось фільму... А, знаю "Туман"- там така міс в магазині була, з ідентичними переконаннями.
    Ви так висловлюєтесь, ніби покарання грішників - найприємніший момент у _----- житті.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж не можна? Можна! От тільки які знання? Знання, що були закладені Расселом? Тоді нема проблем, хай собі розвивають.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Не тільки Расселом. Там багато людей приймало участь. Так само - як і у католиків при розробці "вчення" про чистилище чи лімбо (папська комісія засідала).

А ви знаєте означення терміну "націоналіст"? Хто як хоче (у різні часи) - так і визначає. Церква у ранньому християнстві - громада віруючих. У пізньому до цього означення додалось паралельне визначення як "конфесія" і як "церковна будівля".
    Секта - першопочаткове значення - "вчення", "школа". Пізніше - релігійна група, що відокремилася від якогось вчення. Зважаючи на таке визначення, і враховуючи те, що після розколу 1054р. обидві новостворені конфесії (та й і по сьогоднішній день) називали і називають один одного тією частиною, що відкололась від основоної істинної церкви, виходить, що для православних католики - секта, і - навпаки (хоча одні одних так не називають). Пізніше слово набрало і інших ознак. Загальноприйнятого визначення немає.

Останнє редагування модератором: 19 жов 2009
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шось між тими реченнями не дуже "грає". Ні православні не є сектою, ні католики.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

А то вже залежно від того, - хто визначає і під які означення підпадає. А означення постійно мінялись, - від нейтрально-позитивного - до негативного. Наприклад С.Є. кажуть: "Ми - не секта, а Божа організація".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)