Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так, не мають. Я пишу про єговістів, за часів царскої Росії 16-17 століття.

Інформацію знайшов в бібліотеці на Драгаманова, розділ релігії, підрозділ єговісти.
    В цьому підрозділі було повно книжок про них, можливо частина писала про американських єговістів.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

P.S.
    Хоча я можливо і помилково ототожнила вказаний сайт з ієговістами-ільїнцями, бо здається є різниця між змістом сайту і характеристикою тих єговістів зі статті, я особливо не вникала.

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. Почитайте уважніше, що написано в КЕ. Все ж таки писали висококласні фахівці, а не бакалейщики.

Та невже? Вас вже хапали за руку Мих, Даяна і ін.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я наперед знаю його відповідь. Усе, що мінялося, він назве нефундаментальним, а що не мінялось - фундаментальним. От побачите.:)

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ільїнці вини кли на початку 19 століття.
    Сьогодні це невеликі громади, закриті для непосвячених
    і якіж фундаментальні питання вони змінювали - зміни торкались лище пояснення пророцтв.
    свідки Єгови доволі часто зіертаються до державних структур, судів тощо - обгрунтуваня апостоли, зокрема Павло звертались за захистом до римської влади

Подібність поглядів можна пояснити тим що подібіні ідеї виникали у багатьох теологів протестантських конфесій

Високваліфіковані фахівці визнали що догмат про Трійцю неможливо вивести лише з Біблії-)))), я вже не говорю про культ Марії і повязані з ним догмати

Останнє редагування модератором: 13 жов 2009
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це різні речі. Ніхто не ставить в докір звертання С.Є. до місцевих властей, поліції, суду і т.п. Але чи звертався б за послугами і реєстоацією ап.Павло до структури, яку би він (як С.Є. ) називав би "червоним драконом" з книги апокаліпсису, імперією лжерелігій. ???
    Сергію, а чому С.Є. у цитаті "«Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові, а ті, хто противляться, самі візьмуть осуд на себе; бо недаремно він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві!» (Рим. 13:1-2,4)." під "вищою владою" помилково розуміють світську владу, а не владу Бога (як це дійсно має бути), і всі рядові свідки ту неправду носять по домівках? Якщо завтра приміром т.з. "благоразумний раб" зрозуміє цю помилку і почне казати, що це влада Бога, ви визнаєте, що відбулася зміна, чи все ж таки зміни у С.Є. дійсно можуть торкатися "лише пояснення пророцтв"???

7. Сергій аспірант

світської влади- розпорядку який допустив Бог. Зверніть увагу на другу частину вірша - мова йде власне про світську владу
    Про це вже говорилось в наведених мною матеріалах. Християни не магались триматись відсторонено від світу, але Павло все ж звертався до посадовців. Маючи статус НПО в ООН свідки Єгови не змінювали свого ставлення до урядів це було необхідно для отримання певних матеріалів тощо. в це статус не забовязував свідків Єгови щодо ООН. ВОни доволі тверезо а іноді навіть критично оцінювали діяльність цієї організації.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не цікавилась вашим розуміння цитати. Ви не відповіли на основне питання:
    Якщо завтра приміром т.з. "благоразумний раб" зрозуміє цю помилку і почне казати, що це влада Бога, ви визнаєте, що відбулася зміна, чи все ж таки зміни у С.Є. дійсно можуть торкатися "лише пояснення пророцтв"???
    Першу частину вашої відповіді я прокоментувала (різницю між скажімо звертанням до судів, владних структур чи поліції і реєстрацією в структурі, яка свідками названа сатанинською), незалежно від вигаданої причини чи фактів критики. Але залишимо це на вашій згоді з "вартобаштовими" поясненнями). Це ваше право. Чекаю відповіді на попередню цитату.

Сергію! У вас проблема з відповіддю?:)

Останнє редагування модератором: 13 жов 2009
  9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм.. Сергію! Ви не ображатиметеся, якщо я за вас сама відповім?
    Бо я бачу,- ви зрозуміли, що я блефую, кажучи про те, що "вищу владу" у Рим.13:1 слід розуміти як владу Бога.:) Зрозуміли - до чого я веду і не захотіли потрапити на гачок правди?
    Отож, відповідати вам імхо треба так: "ЯКщо завтра благоразумний раб скаже, що розуміння "вищої влади" як світської влади було помилкою, і що там насправді йдеться про владу Єгови, - я, Сергій Аспірант, доводитиму Даяні і іншим, що мова йде дійсно про владу Єгови і заберу назад свої слова про те, що у С.Є. "зміни стосуються ЛИШЕ вияснення пророцтв". А всі рядові свідки по цілому світі з величезною вірою у "мудрого раба" понесуть по домівках нову правду.

=============================================

- “Вища влада” в Рим. 13:1
    1916р. - стосується світської влади.
    1943р. – стосується теократичної влади Єгови
    1964р. - стосується світської влади.

- Воскресіння жителів Содому
    1879р. - вони воскреснуть.
    1952р. - вони не воскреснуть.
    1965р. - вони воскреснуть.
    1988р. - вони не воскреснуть.

- “Господь” в Рим. 10:12-16
    1903р. - стосується Ісуса
    1940р. – стосується Єгови.
    1978р. - стосується Ісуса
    1980р. - стосується Єгови.

«Благоразумний раб» в Мт.24:45
    1874р. стосується Ч.Русселя.
    1881р. – стосується керівної групи людей.
    1912р. стосується Ч.Русселя
    1927р. – стосується керівної групи людей.

(єдиний теократичний інформаційний канал між Богом і людьми) :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Учні Христа дійсно багато чого не розуміли, це була для них нова наука, якої ніхто раніше не чув. Вони були простими людьми і часто просили Ісуса пояснити їм ту чи іншу притчу. Ісус тому й використовував притчі, щоб Його легше було зрозуміти. Аостоли на той час були ще учнями.
    Після зішестя Святого Духу апостоли дістали такі знання і розуміння Божого Слова, що їх не впізнавали. Вони раптом з учнів перетворилися у вчителів, проповідників Євангелії, яке вони понесли по світу. Жодних помилкових припущень вони не робили і не помилялися у своїй науці.
    Ті ж люди, які беруть на себе місію вчителів і навчають своїх помилкових поглядів і припущень, примушуючи довірливих людей приймати помилку (брехню) за істину, стягають на себе Божий осуд, про що неодноразово попереджає Біблія.
    Обзиваючи ООН і зневажаючи влади, свідки мають із ними справу. ХА-ХА.:flag_of_truce: :haha:

11. Сергій аспірант

скажіть будь-ласка коли свідки Єгови зневажали владу чи зневажализакони країнив якій живуть?
    За 18 років легального існування свідків Єгови за ними немає жодного закону який регулюює взаємовідносини релігійних організацій і держави, майнові питання.
    Згадайте скільки сварок за цкй період було між УГКЦ та РПЦ стосовно храмів, землі тощо.
    Ви можете навести хоч один приклад порушення свідками Єгови українського законодавства? -
    Я вже не говорю про те скільки вязнів в Україні вважають себе вірними РПЦ УГКЦ,УАПЦ МП і скільки серед вязнів свідків ЄГови(не рахую тих хто стали свідками ЄГови у вязниці)

12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Історія сорому

Коли самодури голосуванням визначають "правду", то виходить такий абсурд.

13. maga

maga Well-Known Member

Звідки випливає зневага свідків?Слідкуйте за ланцюжком :маніпуляція фактами і поняттями-насильне донесення в маси зманіпульованих фактів-нищення свідомості учасника секти-одержання надприбутків з учасників(не дивлячись на мат.стан учасника)-розширення секти за законом геометричної прогресії(кожен має привести нового учасника)-втрата державою повноцінного громадянина.І не путайте віру з інструментом для власного збагачення і досягнення владних вершин.Зневага громадян країни є зневагою держави.Ну це ж логічно?

14. Сергій аспірант

стосовно навединих вами прикладів, навряд чи вони є вкрай важливими, лскільки в цілому незачіпають основних вчень свідків ЄГови. Якщо ви пошукаєте пояснення відповідних біблійних цитата у різних коментарях, думаю навіть в межах однієї конфесії знайдете відмінності

Як саме? За 12 років саілкування із свідками я ніколи неп омічав що ці люди діють та поводяться неадекватно. У дітей свідків Єгови успішність не є гіршою за інших

як саме? кожен свідок робить пожеотви відповідно до свого рішення.
    Ознайомитись які кошти були зібрані можна щомісяція - звіт висить на дошці оголошень в кожному Залі Царства.

теж не вірно така мета неставиться(не плутайте з Посольством Божим)

Чому? Чи для вас повнрцінний громадянин лише той хто належить до електорату, а не той хто чесно працює, сплачує податки тощо....
    З таким підходом до справи ви вважаєте монахинь та монахів повноцінними громадянами?

Скажіть будь ласка як саме виражається зневага до деожави у свідків ЄГови?
    (для прикладу відвідайте кілька православних сайтів наприклад - Єдиное Отечество)

Якщо пригадаєте історію то на більшості соборів рішення приймалось саме голосуванням. Хоча сьогодні в католицькій церкві достаньо мати лише рішення Папи
    Згідно принципів сучасної юриличної науки неможливио засудити когось лише на підставі логічних висновків- потрібні конкретні факти, які ніхто не збирається наводити. Натомість значно вигідніше висувати загальні звинуваченя без доведень

Останнє редагування модератором: 14 жов 2009
  15. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. То ви вже забираєте назад свої слова про те, що "зміни стосувалися ЛИШЕ вияснення пророцтв"?:)
    2. Для інших це не дивно, бо ж вони не є "єдиним теократичним нформаційним каналом між Богом і людьми", нє? «Помни, что эти знания пришли от Бога через «верного благоразумного Раба». «Сторожевая Башня» 15 ноября 1992 с.1 Для чого Єгову підставляєте під свою самодіяльність, га? Чи то ви у такій спосіб славите Його Ім'я? То від кого іде інформація і знання про фальшиві дати і заміна однієї "правди" протилежною "правдою", а потім знову - навпаки? :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  16. Сергій аспірант

Побут керівників свідків Єгови не відрізняється суттєво від побуту інших працівників філіалу. Натомість побут Папи Чи голови РПЦ та звичайного сільського священника відрізняється дуже суттєво. Те що

17. Сергій аспірант

чомуж я маю ї х забирати?
    здається я в одному з дописів я писав що поясненя бібілйних цитат суттєво залежить від розуміння мови, історії побуту часів коли писалась Біблія. тому зміни є неминучими оскільки наші знання зростають і ігнорувати нові факти було б некоректно. зВичайно зручніше трактувати Біблію через призму алегорій, філософії тощо- підхід запропонований Філоном та в подальшому розвинутий отцями церкви.
    Ви можете назвати хоч одну релігійну організацію погляди якоїсь залишались з часу виникнення незмінними?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Яссссно..
    1. Я навела вам вашу цитату, де ви писали, що "зміни стосувалися ЛИШЕ пояснення порроцтв". Потім вам довела, що зміни стосувалися і віровчення, бо наведені зміни не стосуавалися пророцтв. І після цього ви, вдаючись до абстрактної софістики, не хочете визнати очевидного, - що ви сказали неправду?
    2. На друге питання немає ні відповіді ні коментарів. Продовжуйте далі, і своєю впертістю робіть антирекламу С.Є., щоб усі бачили, як вони сліпо відстоюють БУДЬ-ЯКІ зміни і пояснення т.з. "мудрого раба", видаючи все це за роботу Бога. (я не заперечую, що це стосується і ортодоксів інших конфесій, але ж тема тут - про С.Є., нє?)
    Відповідь разом з моїм питанням - у попередньому дописі.

19. Сергій аспірант

Зміни у розумінні укількох цитат аж ніяк докорінено не міняли погляди свідків Єгови до ставлення до влади воскресіння тощо. Я писав власне про зміну догматики а не екзегетики. Для прикладу в Католицькій церкві відбулось кілька догматичних змін- непогрішимість Папи, непорочне зачаття Марії, відмінено вчення про лімб.
    Врешті свідки ніколи не заперечували що деякі поясненя їх сожуть бути неповними чи немістять помилок.
    Якщо я не даю відповіді на деякі питання одразу ще не свідчить що я взагалі їх ігнорую, я також потребую часу на пошук потрібної інформації.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто вам сказав, що це зміни?

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)