Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Впринципі, проповідував, "по домам":
    "А коли на це місце Ісус
    підійшов, то поглянув угору до
    нього й промовив: Закхею, зійди
    зараз додолу, бо сьогодні потрібно
    Мені бути в домі твоїм!"Лук.19:5

Але я, думаю, що то не принципово як і де проповідувати. Проповідувати- поняття широке: пожна словом проповідувати, вчинками, своїм способом життя...

Але, головне, що і Кого проповідувати! Чиє Ім"я славити!

А завзятість Свідків до проповідування мені дуже подобається!
    Якби християни з такою наполегливістю несли Боже Слово до людей, як вони свою Вартову Башту, то суспільство би було зовсім іншим, ніж є...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а якість тих "знань"? Запитайте їх шось трохи не те, шо завчили напамять і .... труба...

ціль бути у домі Затхея не була заради проповіді лише. Тут Ісус, можна сказати, гостював і заодно повчав.

Останнє редагування модератором: 6 жов 2009
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як ви відноситесь до того, що СЄ декілька раз призначали дату кінця світу у світлі того, що Ісус сказав, що ніхто не знає кінця світу, лише Отець.

Виходить, що крім Отця "знають" й СЄ, чи як?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отут зразу заперечення і запитання: у питаннях віри?

Релігійна організація (правдива) не має право на помилку у питаннях віри.

Друге, а чому ви згадуєте лише 1925 рік? А 1914 рік?

А хочете я наведу вам ще з десяток догм СЄ, які мінялися на 180 градусів?

5. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так і ми про це :)
    єговісти звичайна секта, такі як і всі, і помилки такі самі, і фанати такі самі і т.д.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

такі помилки траплялись і в апостолів і доволі часто. У свідків Єгови змінювались погляди що стусувались пророцтв, але не фундаментальних питань. До того жв традиційних церквах зміни також були
    кров могли вживати і перорально,, але могли використовувати і як зовнішній засіб
    (ванни в крові). Погляди інших конфесій я наводив щоб показати що розуміння свідками ЄГови заборони вживати кров не є новими
    Відмовляючись від переливання цільної крові, свідки Єгови згодні на прийом окремих фракцій (альбумінів, імуноглобулінів, модифікованого гемоглоьіну, факторів зсідання.)
    Розвиток сучасної хірургії дозволяє проводити фактично усі операції без переливання.

Останнє редагування: 7 жов 2009
  7. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Енциклопедичний словник Брокгауза і Фрона проповідь і історію проповіді пояснює на двух сторінках. Викладати не буду самі подивіться.
    Інформую вас: Гомилетика - наука про существо и природу проповеди.

Підміна понять

Назвавши пропаганду проповідуванням єговісти послали людей, які не в стані оцінити свої дії, займатись спасінням людства.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

могли ... не могли.... Біблійні підстави заборони переливання маєте, чи вам достатньо пояснення "Вартової башти"?
    Ну і що з того? Це аргумент?
    Ну і що? Я хіба про це?

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви можете назвати церкву, яка займається суто проповіддю без акценту на специфіку і "істинність" свого віровчення?

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ми з дружиною, колись дуже нервувалися коли нам у двері дзвонили охайно вдягнуті люди з привітними посмішками і з журнальчиками в руках.
    Вони приходили до нас усміхненими і йшли від нас такими ж радісними. А ми після їхніх відвідин залишалися у своєму домі чомусь знервованими і збудженими...

Тепер усе змінилося:
    Вони приходять до нас радісними і усміхненими, ми з таким же ж настроєм зустрічаємо їх, але різниця між тим, що колись було у тому, що йдуть вони від нас чомусь знервованими, а ми так і проводжаємо їх усміхненими як і зустрічали...

Справа в тому, що одного разу нас з дружиною, просто осінило! Ми собі подумали, якщо ці люди самі ідуть в наш дім, то це чудова можливість говорити їм про Христа і про спасіння через Його жертву, тобто проповідувати їм Євангеліє спасіння. Ми повністю змінили своє ставлення до них від ворожого на привітне, і поставили собі за мету говорити їм про Ісуса Христа. Це виявилося не так уже й складно...

Не повірите, але моя дружина зараз сама уже дзвонить їм по телефону і просить їх прийти...:)

• Подобається Подобається x 4
  11. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Неможу.

Всі ідеології однакові по суті, у всіх є раціональне зерно, яке тримає навколо себе людей.

12. Сергій аспірант

Історія розвитку гомілетики мені відома.
    в першому солітті- це поширення вчення у громадських місцях, синогогах, ринках, міських площах, приватних домах.
    Згодом коли християнство стало пануючою релігією -під проповіддю стали розуміти саме храмову проповідь, а місіонерська діяльність звелась до масового орещення язичників без достатнього усвідомлення суті християнства, часто таке наверненя було насильницьким.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Проповедь

думаю люди які займаються проповідницькою діяльністю прекрасно розуміють що і чому вони роблять.
    Мета проповіді - не стільки одразу залучити людину до власної релігійної громади,
    скільки жати людині замислитись над тим у що ічому вона вірить чи не вірить - показати їй можливі відповіді. Прислухається людина чи ні, справа особиста.

13. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

крім пенсіонерів, повно підлітків задіяно в цій діяльності - вони також усвідомлюють, що насправді роблять і що з ними відбувається??

14. Сергій аспірант

так звісно, спробуйте в них спитати про це при нагоді. Чи ви вважаєте що залучення неповлітніх до проповідницької діяльності є не законним?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, помилятися можуть всі, в тому числі і апостоли, але якщо помиляється організація - то вже інше, бо організація провадить людей, які їй довіряють.

16. Сергій аспірант

ви думаєте помилки апостолів не впливали на інших людей, які довіряли ним? Тай апостоли ніколи не стевержували що знають усе і є безпомилковими.
    Помилкові вчення були і в католицизмі і вони справді завдали шкоди розвитку людства, але ви чомусь про це мовчите.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

я про організацію, а ви про людей....

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ок. В такому разі для чого т.з. "благоразумному рабу" втуляти у "Вартовій башті", щось на зразок "ці знання прийшли до нас від Бога, бо наша організація є єдиним видимим каналом між Єговою і людьми", або про фальшивопророчі дати армагедону писати щось на зразок - "ці дати не наші, вони від самого Єгови, помилки бути не може, не сумнівайтеся..."
    Отож, підставляють Бога під свої вигадки, а потім пишуть - "то є "збільшення світла", усі помиляються " і т.п." :crazy: Тому краще писати "нам здається", "ми думаємо, що.. ", "ми сподіваємося...", "ми уявили собі....", "можливо.." і т.д., щоб не робити Бога автором "помилок", наприклад писати так: "Нам здається, що Ісус зацарював на небі у 1914 році, хоча, з огляду на наші численні помилки з датами, цього могло і не бути".

19. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Швидше знущанням над несформованою особистістю.

Наприклад в православних заборонено проповідувати неофітам. Оскільки, коли духовно незріла особа буде проповідувати, то з часом вона виснажеться і попаде жорстку духовну пустоту - це з їхнього досвіду. Є приклади позбавлення духовного сану священників, які посилали в проповідь молодих монахів.

20. Сергій аспірант

Поперше людину яка не має чітких знань і усталених поглядів не допустять до проповідницької праці. По друге в діяльності християнських зборів 1 ст брали участь і дуже молоді люди(Тимофій). По-третє свідки постійно отримують відповідні вказівки та начання щодо проповідницької діяльності. Четверте- проповідницька діяльність допомогає глибше збагнути те у що віриш, щамислитись над поглядами інших, толерантно ставитись до людей яким проповідуєш.

[
    Стосовно цих дат- дати вказували на початок певних періодів, а не на точну дату.
    Ці періоди визначались на підставі біблійної хронології а не брались випадково. причому вказувалась саме можливість, хоча іноід робились і більш категоричні заяви.
    а організація хіба не складається з людей?

Останнє редагування модератором: 7 жов 2009
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)