Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Не все так просто,Пупере і однозначно.

Їхав Симон в Дамаск. Він переслідував християн. І ось впав з коня і почув голос: Симоне,Симоне, чого Мене переслідуєш? Від того часу Симон, який переслідував християн став великим захисником християн.
    Тобто.... Людина має вільний вибір.Але. Зробиш це, матимеш це, а зробиш так, так і матимеш. І не інакше. Тобто своїми вчинками ми не можемо обрати таке, що здивуємо Бога. :)
    Ми просто обираємо з того, що нам дано і не більше.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

в Біблії про це написано?...
    підкажіть де саме....

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, а хто з коня впав? ;)
    Бо Савло просто каже, що в дорозі був, йшов себто до Дамаску. І повалився на землю, коли його осяяло яскраве світло.
    Де ви там того коня найшли?
    Почитайте Діяння апостолів 1.1-9, 22.1-7, 26.9-14.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, молодіж - молодіж, завстидали Ви мене. Коня не було. Але суть не помінялася, нє ?
    Хоча знаєте, я чув це від одного проповідника, то там було - впав з коня.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що до Симона і Савла - моя помилка. Визнаю.

6. Liliyah Romanova

Ви, миху, щось так як пупер, читали, але недочитали. ;) Ну нє? Того і дискусії у вас двох такі яскраві! :D:D:D А мені потому робота - куди порозпихати дописи, аби в тему було. ;):D:D:D

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Пупере, в мене є переклад біблії, здійснений свідками Єгови, так званий переклад „нового світу”, і не кажіть, що такого перекладу не існує, цей переклад часто цитується на стрінках „Сторожової Вежі”. Отже,цитую 1-ше послання св. ап.Іоанна за „новим світом”, 5-та глава, вірші 6 і 7: ”7 Ибо есть три свидетеля: 8 дух, вода и кровь, и все три в согласии друг с другом.”,а тепер традиційний переклад українською мовою:”7. Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє – Одно. 8.І троє свідкують на землі : дух, і вода, і кров, і троє – в одно”. Пупере, мені мимоволі довелось багато годин провести в одному купе разом із свідками Єгови, і на цю тему ми з ними вели розмову. Для цитування вони використовували, звичайно, традиційну біблію, мабуть, щоб не шокувати людей, яким вони проповідують. Але коли я їм вказав на 7-й стих 5-ї глави 1-го послання Іоанна, вони мені сказали про апокрифічність цього стиха.

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я шо казав?

9. duncan

а "традиційну" "українську" хто переклав?...
    :)

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Перший переклад Біблії на українську мову (якщо помиляюсь - поправте) здійснив Іван Огієнко.
    Для Вас, Пупер, моя порада, базована на, здається, першому посланні Івана - "не всякому духу вірте". Якщо Ви будете шукати де істина - Ви знайдете. І будьте обережні...

11. Liliyah Romanova

Пупере, а ти свідок? ;) Я розумію твоє захоплення ними. В мене таке саме захоплення євангелістами. Але має бути ще й критичний погляд. Ти так пишеш, ніби сам на дорогах проповідуєш і знаєш, яка реакція у християн (а звідки відомо, що вони християни? чи то за замовчуванням?), а що думають та як реагують свідки.

Ти ніколи не читав, яка на початках заснування свідків була афера з їхнім перекладом? І їхній провідник лжесвідчив у суді. А потім сам був змушений визнати, що лжесвідчив.

12. duncan

дякую, свідки завжди наводять цитати з вказанням автора перекладу, і в переважній більшості двох-трьох....

13. duncan

ні, не свідок... я про це вже писав...
    "християни" — ті, хто вважає Богом саме Христа, а я вважаю, що Богом треба вважати саме Бога Отця, бо Христос у першу чергу є Спаситель...
    вважати Христа Богом замість Бога Отця — це ї є головна помилка, тим паче, якщо ще й додавати "трійцю", суті якої я посто не розумію...

14. Liliyah Romanova

Мдя-а-а. Нема слів. Так можна нову секту утворити. Ти про це не думав?? ;):D:D

15. duncan

а навіщо щось утворювати?...
    добре, що я це усвідомлюю...

16. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Українською мовою цитата взята з „Нового Завіту” видавництва Evangel Bible Translators and Ministries Торонто, 1991.Але я ще наведу цитату з синодального видання церковнословянською мовою:”7.Яко тріє суть свідітельствующіі на небесі, Отец, Слово і Святий Дух: і сії три єдино суть.8.І трії суть свідітельствующіі на землі, дух, і вода, і кровь: і тріє во єдино суть.”(Каноническая библия на церковнославянскм языке, 2000 г.)

17. duncan

ні, ні, ні...
    мені, будь-ласка, попередній переклад...
    і не треба розказувати, що "так перекладали сторіччями, починаючи від..."
    конкретно особа, яка це робила... ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хто вважає Богом Христа замість замість Бога Отця ??? Вперше чую!

19. duncan

а віра як називається?... ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не чув я такого.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)