Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

росыйською свідки Єгови перекладаються як Свидетели Иеговы

Останнє редагування: 28 вер 2009
  2. vkoc

vkoc Well-Known Member

Я не священнослужитель и у меня нет богословского образования, но очень часто общаюсь с умными людьми и священнослужителями в том числе. Сопоставляя их суждения и слова высказывания в Библии. я виже прямую свъязь, что не могу сказать об свидетелях Еговы.

3. Сергій аспірант

приклад будь-ласка.
    і на сайті оприлюднили і їх враження про свідків Єгови?

4. Полковник

Полковник миється в бані

НЕ знал никогда!:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  5. Сергій аспірант

я достатньо багато читав статей Дворкина, Стянеява та інших присвячених критиці свідків Єгови і я кщо чесно небачив звязку між ти що пишуть вони і тим що є насправді. Крім того в православній пресі я знаходив стільки неадекватних =або відверто брехливих повідомлень про свідків що викликало серйозний сумнів в обгрунтованості подібих звинувачень.

Прошу вибачення за одрукывку. Дякую що вказали

Останнє редагування модератором: 29 вер 2009
  6. vkoc

vkoc Well-Known Member

Да зачем оно вам, вы все равно будете стараться опровергнуть и повернуть на свою сторону.
    Нет, это мои личные впечатления.

7. Сергій аспірант

ну якщо вже звинувачуєте когось то вмійте це доводити

Якщо б хтось оприлюднив подібні враження про ваших одновірців якби ви відреагували?

З яких часів і згідно яких законів в компетенцію козаків входить подібні релігієзнавчі дослідження?
    Дивно що ніхто не побачив в цитованій фразі явного екстремізму- фактично натяку на необхідність фізичної розправи над іншовірними.
    Подібних закликів в літературі свідків Єгови ви не знайдете.

Якби вислів вішати лапшу на вуха не був ідіоматичним росіяни вимерли б від ожиріння.

8. vkoc

vkoc Well-Known Member

А никак. Каждый имеет право на свое мнение.

9. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

В токсикологии и фармакологии термин Толерантность обозначает снижение чувствительности к токсичным и фармацевтическим препаратам (например, к наркотикам)

Всі шкідливі культи просять про телерантність.
    Наступні визначення слова телерантність - це зла шутка, під якою маскують злий намір.

• Подобається Подобається x 1
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Література організації експлуатує цю подію заради збільшення своєї чисельності.
    Суті християнства організація так і не збагнула.
    А для чого? Їм уже ніхто не вірить.
    З брехнею можна світ обійти, але назад не повернешся.

• Подобається Подобається x 3
  11. Сергій аспірант

Ця гілка присвячена релігії а не природничим наукам і тому застосування подібних аналогій недоречно.
    Індуси вважають усі християнські культи шкідливими? Ви вважаєте що вони праві?
    Ваші погляди далекі від ортодоксальних, Ви чомусь недумаєте що обмеження діяльності деяких релігійних груп призведе то того що і ви не зможете висловлювати свої погляди вільно?
    Сформулюйте як ви розумієте суть християнства, т
    Звісно, але якщо він відкрито виголошує його і при цьому ображає погляди інших, не наводячи жодних доказів- це вже інше

12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Оскільки еговісти просять: "Терпіть нас коли ми агітуємо вас по домам, терпіть нас коли ми пристаємо на вулиці."

Я мушу звернути увагу на те, що приховується під проханням про теларантність. А приховується намір влізти в особисте життя, без перешкод.

• Подобається Подобається x 2
  13. Сергій аспірант

Ви очевидно мали ознайомлені з рекомендаціями які отримують свідки єжгови щодо введення проповіді.
    Проповідь спрямована тим людям які бажають слухати. Тому людині залишають вибір слухати чи ні. Ніхто не зацікавлений в тому щоб когось насильно переконувати чи навертати.

Те що хтось проголошує думку відмінну від тої що побутує в суспільстві ще не свідчить про намір образити чи влізти в особисте життя. Хоча кожна релігя містить норми згідно яких людина впорядковує власне життя.

14. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Я говорю про те, що еговісти просять щоб їх терпіли, говорячи про толерантність.

Якщо відкинути походження (єтимологію), визначення слова толерантність і говорити просто на українській мові, то все стає очевидним - сектанти просять, щоб їх терпіли.
    Українці, на разі, терплять, все ок :)

15. Сергій аспірант

ми живемо в демократичному суспільстві і повинні розуміти право інших на вільне сповідування та поширення ідей з якими ми можем бути і не згодні.
    Ваші погляди шановний теж багатьом можуть не подобатись але те що в и можете їх висловлювати на цьому сайті теж є результатом толерантного ставленя до вас.
    Ми живемо в поліконфесійному суспільстві тому католики мають терпіти православних, православні католиків і так далі.

16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

В Німеччині еговістам заборонено починати агітацію, тільки якщо людина сама підійде і почне розмову.
    В багатьох країнах заборонено документувати дані про людей, під час релігійної агітації.

Приклад спілкування на форумі недоречний.

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ви вказали причини, не вказавши головної - мети: оновлено латинський переклад після докладної наукової обробки (http://www.philology.ru/linguistics3/stasiuk-02.htm), заради більшої точності, ніж то було досягнуто Єронимом, але з дбайливим збереженням всього, що можна було зберегти.
    Переклад Нового Світу мав іншу мету: щоби текст не суперечив вченню бруклинських мудреців.

P.S. Особливо мені "сподобався" пасаж "Змінюється мова... Доречі нещодавно була випущена нова версія Вульгати". Якщо будете і далі так вільно користуватись такою довільною логікою "бузина-дядька", з Вами взагалі нецікаво буде.

• Подобається Подобається x 1
  18. Сергій аспірант

звідки у вас ці данні? В Німечинні свідки Єгови зареєстровані у деяких землях на рівні з традиційними конфесіями. Свідки Єгови і не документують данні про тих кого відвідують - єдиний випадок людина виявила зацікавлення, або ж повелась надто агресивно. Такі записи є швидше особистими нотатками і - не подібні данні не фігурують у звітах про проповідницьке служіння.
    Мета перекладу була вказана в передмові - раджу прочитати.
    Мету не вказав оскільки для мене вона була очевидною. Хоча дехто сприйняв нову редакці. скептично. Для мене доволі дивно перекладати Біблію з мертвих мов на фактично мертву мову.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Передмова передмовою. Але одна розумна людина написала: "Зри в корень!"

20. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Мій знайомий (лікар), працював в Німеччині багато років, коли приїхав до дому, то здивувався, що до нього пристають еговісти на вулиці і навіть дома, в Німеччині це заборонено законом.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)