Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

згідно Біблії на померлих очікує воскресіння.

на це питання я уже давав відповідь

Останнє редагування модератором: 25 вер 2009
  2. Зануда

Зануда така зануда

Я мабуть пропустила. Жаль. Можна лінк?
    Навіщо воно, якщо померлі перестають існувати? Де логіка?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

На цьому форумі можете самі покопірсатись, а я просто нагуглів ось таке:
    http://www.takni.org.ua/history_000012.html
    Щодо критики цілого тексту перекладу СЄ - нема 1) часу і 2) бажання. ;)

[/QUOTE]Знову ж таки неточності в католицьких прекладах ви ігноруєте.[/QUOTE]

-1. Знов "а ти сама..." Таких (прямо напишемо) перекручень точно нема. Усі католицькі переклади перевірені високофаховими біблеїстами по всіх доступних варіантах і перекладах.

Текс.. А догадатись, що догмат про згадану Вами непомильність з'явився виключно заради узгодження віровчення, щоби припинити тлумачення хто куди? За історію католицької церкви Папа лише один раз скористався своїм правом проголосити нове навчання ex cathedra: 1950 року папа Пій XІІ проголосив догмат про вознесіння Пресвятої Діви Марії. При тому вважається, що є непомильним саме це віровизначення, а не трактування які папа дає вітхозавітним образам, як прообразам чистоти Пренепорочної Діви Марії.

А СЄ готові накласти головою за кожне твердження ВБ. Наприклад, обговорювали вже тут про те, чи є Богом Ісус Христос. Чи пам'ятаєте?

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Воскресіння необхідне для того щоб люди могли жити відповідно до початкового плану Бога.

5. Сергій аспірант

А як сприймати те що на сторінках Біблії приховується особисте імя Бога, як пояснити додавання второканонічних книг?

[
    Не зрозумів з якою метою ви дали посилання на цей ресурс, сподіваюсь не для того щоб перевести дискусію в русло аналізу повідомлень ОБС
    Неможливо створити переклад який би не потребував корекції виправлень тощо і більшості біблеїстам це зрозуміло.

Тещо варыант перекладу не узгоджуэться з ващими поглядами ще неробить його помилковим

Останнє редагування: 25 вер 2009
  6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

7. vkoc

vkoc Well-Known Member

Я смотрю свидетели Еговы у вас самая серьезная тема... :girl_mad:
    Из-за этих свидетелей я развелась с первым мужем, который постоянно давил мне на мозги своим Еговой. Сейчас ходит голый и босой и просит чтобы я вернулась, иначе он покончит с собой. Моя знакомая после более 10-ти лет пребывания в этой секте, выбросилась из окна многоэтажки, оставив записку, что отправляется в Царство Божье. В соселнем подъезде мужик повесился, потому что его выгнали из свидетелей из-за разногасий с их наставников. Это угрюмые и тупые люди, которые не найдя себя в жизни, делают вид спасителей общества.

• Подобається Подобається x 2
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Сегодня в новостях был репортаж из Ростова, который на Дону.
    Суд признал этих ребят экстремистской организацией.
    Имущество - в фонд государства.
    Давно пора было.
    ИМХО.

http://www.ntv.ru/novosti/176745/
    Ростовский областной суд вынес решение: закрыть таганрогскую общину «Свидетелей Иеговы». К этой религиозной организации предъявляли претензии уже во многих российских городах по разным причинам: из-за призывов не служить в армии, не ходить на выборы, отказываться от переливания крови. А в Таганроге суд обнаружил в брошюрах и журналах иеговистов признаки экстремизма.

Репортаж корреспондента НТВ Михаила Антропова.

Таганрогский оплот «Свидетелей Иеговы» находится в новом коттеджном микрорайоне. Люди здесь живут не бедные, но то, что им в настойчивой форме стали предлагать еще и духовно обогатиться, было для них полной неожиданностью. В итоге деятельностью религиозной организации заинтересовалась прокуратура.

Посетители этого культового здания — люди разные. Некоторые скромно заходят сюда через калитку, другие въезжают в ворота на новенькой иномарке. Объединяет их вероисповедание, да еще нежелание общаться с журналистами.

Корреспондент: «Можно Вам вопрос задать один? Скажите, почему Вы не хотите общаться?»

Такая скромность местным жителям в диковинку. «Свидетели Иеговы» раньше наведывались к ним с проповедями почти каждый день.

Людмила Петрова: «Они настолько бесцеремонно вели себя! Если я хотела закрыть калитку, они вставляли ноги, представляете, чтобы я не закрыла калитку. Они навязывают свое мнение».

Татьяна Левченко: «Допустим, дома какие-то проблемы, ребенок маленький, с ночной смены пришел поспать. Нет, они звонят: вот, давайте поговорим».

Еще до прокурорского расследования за религиозной организацией негласный надзор установили местные казаки. Телефон дежурного по округу на время стал телефоном «горячей линии». Последний год с жалобами сюда звонили часто.

Николай Козлов, командир муниципальной казачьей дружины г. Таганрога: «Люди жалуются на то, что их, будем так говорить, морально и духовно обижают. У них навязчивые идеи, которые неприемлемы для христиан».

Никита Абрамов, представитель религиозной организации «Свидетели Иеговы» г. Таганрога: «Многие люди, напротив, с большим желанием откликаются на такие беседы. Это на самом деле помогает им в личной жизни».

Отутюженная рубашка и галстук в этом случае вовсе не атрибут офисного сотрудника. Интеллигентный дресс-код «Свидетелей Иеговы» Никита Абрамов соблюдает безукоризненно. Говоря по поводу уже возникших проблем с законом, он охотно и много рассуждает о дефиците веротерпимости в нашей стране.

Никита Абрамов, представитель религиозной организации «Свидетели Иеговы» г. Таганрога: «Ты другой, а какой другой? Я не знаю, и знать не хочу, как правило, говорят и думают люди. А почему бы не узнать, во что верит „свидетель Иеговы»?“

Во что они верят, изучали и в прокуратуре, и в атаманской ставке. Проштудировав литературу, которую распространяло общество, казаки с ностальгией вспомнили времена, когда решить проблему можно было без участия прокуроров и судей.

Сергей Чаленко, заместитель атамана таганрогского казачьего округа по идеологии: «А тогда казаки восприняли бы это однозначно. Ребята, да вы чего? Минимум — по шее получили бы очень сильно все эти, так сказать, адепты».

Областной суд на основе прокурорского расследования, между тем, вынес свой вердикт.

Максим Босенко, руководитель пресс-службы Ростовского областного суда: «Деятельность организации „Свидетели Иеговы. Таганрог“ признана экстремистской. Данная организация должна быть ликвидирована, имущество организации должно быть обращено в доход государства».

Меньше недели остается у таганрогских «Свидетелей Иеговы», чтобы оспорить это решение. В этом случае дальнейшую судьбу организации будет решать Верховный суд России.

• Подобається Подобається x 3
  9. vkoc

vkoc Well-Known Member

Самая, что не есть реакционная, это точно.

10. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Коли то вже наша влада прозріє??

Всі сектанти і геї вимагають терпимості до своєї діяльності. Приведу єтимологію слова толерантність, яке пішло з медицини.

Толерантность (от лат. tolerantia — терпение) иммунологическая, отсутствие или ослабление иммунологического ответа на данный антиген при сохранении иммунореактивности ко всем прочим антигенам. Термин введён в 1953 английским иммунологом П. Медаваром для обозначения «терпимости» иммунной системы организма к пересаженным инородным тканям. Термины «иммунологический паралич», «арсактивность», «антигенная перегрузка» обозначают разные формы Т. Благодаря Т. к собственным антигенам иммунная система здорового организма не образует антител, которые могли бы повредить клетки и ткани организма.
    Большая советская єнциклопедия

11. Сергій аспірант

Перелічене н суперечить російському законодавству.
    Жодне з інтернет видань так і не подало в інформації на підставі чого література яка вільно розповсюджується в 230 країнах світу визнана екстремістською.

Вислови якими насичений репортаж справді свідчить про брак толерантності та й мало говворить про причини забони(хоча її політичний підтекст зрозумілий.) Усе це на диво нагадує матеріали які публікували проти свідків в СРСР.

Ще один нюанс - експертні висновки по літературі і діяльності Свідків Єгови виконані на відповідних кафедрах провідних Російських вузів разюче відрізняються від висновків предсталених експертами з ьеззаперечними звязками з владою та РПЦ, що ставить під сумнів їх обєктивність.
    Змінюється мова, змінюється наші знання про культуру і побут біблійних часів, розуміння мов на яких була написана Біблія. Доречі нещодавно була випущена нова версія Вульгати
    Здебільшого Старий Завіт перекладають з давньоєврейської (переклад Турконяка виняток). Існують давні рукописи Септуагінти же вжито саме Тетраграматон чому б не користуватись ними? В н=українських перекладах не виділено де словом Господь перекладена тетрагама, а де Адонай, що власне і означає Господь.

Останнє редагування: 28 вер 2009
  12. Сергій аспірант

Підходи до інакомислення в багатьох справді походять з радянської доби.:sad:

Для української мови поняття "толерантність" відносно нове і однозначного тлумачення поки що не має. Для того, щоб краще зрозуміти походження цього слова пропонуємо Вам невеликий лінгвістичний екскурс:

tolerancia (іспан.) - здатність визнавати відмінність від власних ідеї чи помисли;
    tolerance (франц.) - ставлення, під час якого людина визнає, що інші можуть думати чи діяти інакше, ніж вона сама;
    tolerance (англ.) - готовність бути терплячим;
    kuan rong (китайска) - дозволяти, приймати, бути по відношенню до інших милосердним;
    tasamul' (араб.) - прощення, милосердя, м'якість, терпіння, чуйне ставлення до інших;
    терпіння - здатність стійко, без нарікань витримувати фізичні або моральні страждання, життєві злигодні тощо. Уміння довго та спокійно витримувати щось нудне, неприємне, небажане тощо.

Толерантність - повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.Толерантність - це єдність у різноманітті.

13. Сергій аспірант

Інформація наведена у вашому дописі неі модеаргументом в дискусії
    оскільки
    1 наведені дані неможливо перевірити
    2 неможливо перевірити факти про життя згаданих людей

14. vkoc

vkoc Well-Known Member

Оно то так, но мы взрослые люди и умеем делать выводы на личном опыте и опыте других людей.

15. Сергій аспірант

досвід окремої людини річ досить не певна. Досвід людини свідчить що Земля плоска - наука доводить протилежне. Я маю досвід спілкуваня із Свідками Єгови біля 14 років і не зтикався з подібними випадками
    Ніхто не зміг довести що в публікаціях свідків Єгови є заклики до самогубства.
    Крім того оскільки Ви напевно володієте інформацією про вченя свідків Єгови то вам має бути відомо що свідки Єгови не вірять у те що після смерті безпосередньо потрапляють у Царство Боже.
    Випадок з самогубствомпозбавленого із спілкуванням - вам відомо з яких причин він був виключений?

16. Сергій аспірант

Мені доводилось багатьлох свідків і я не погоджуюсь з вашими висновками. Свідки Єгови працюють в різних галузях, в тому числі в освіті, медицині науці. Я рідко зустрічав серед них людей з песимістичними настроями.
    Нажаль після спілкування з деякими представниками РПЦ в мене склалось враження що ці люди справді в дечому обмежені. З етичних міркувань я не буду наводити причин своїх висновків.

17. vkoc

vkoc Well-Known Member

Не спорю, но среди тех, которых знаю я независимо от занимаемой должности и образования, они именно такие.

18. Сергій аспірант

Тоді корисно визначити вчому ви вбачаєте їх тупість чи угрюмість?

19. vkoc

vkoc Well-Known Member

Их тупость проявляется в том, что они постоянно становятся на одни и те же грабли и не желают делать выводы /предсказание конца света, конца лживой религии и т.п./.
    Угрюмость - это постоянные рассказы-страшилки об сташном суде и вышеперечисленных вещах, где спасутся одни свидетели Еговы, вместо того, чтобы радоваться каждому дню, которого Бог посылает человеку.

20. Сергій аспірант

Очевидно я помилився щодо Вашої обізнаності напевно в кільканадцятий раз маю написати очевидні речі.
    Свідки Єгови сьогодні не визначають конкретних дат Армагедону

QUOTE='vkoc;542392']это постоянные рассказы-страшилки об сташном суде и вышеперечисленных вещах, где спасутся одни свидетели Еговы, вместо того, чтобы радоваться каждому дню, [/QUOTE]
    думаю вам краще самим почитати що Свідки Єгови пишуть про Армагедон. Ніяких стращилок в цих описах немає - лише те як ця подія змальвана в Біблії.

теж не вірно свідки Єгови не вважають себе єдиними спасеними
    Здебільшого саме так вони і живуть в очікуванні радісного майбутнього

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)