Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

І що ви читали?

На підставі чого ви робите висновок про їх неадекватність чи шкоду особистості? На тому що погляди СЄ відрізняються від ваших? Тоді не адеватний ваш підхід-))))
    Можете навести цитати?

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Думайте що хочете, я висловила свою думку.
    Цитати я уже наводила і посилання давала коли обговорювався московський процес.

3. Сергій аспірант

так пригадую і здаэться досить добре їх спростував. І ваших коментарів так і неотримав-))))

Але цитат з літератури свідків Єгови з яких би випливало що вони є небезпечними екстремістами ви не наводили.

ви маєте на це право,
    але свої погляди слід вміти обгрунтовувати чимось вагомішим ніж емоції

4. Сергій аспірант

У російських ЗМІ кілька разів повідомлялось про те що віровчення і практика Свідків Єгови сприяє самогубствам та психічним розладам. Зокрема таке звинувачення прозвучало в судовому процесі у Ростовській області. В новинах розповідали про сімю в якій дитина вчинила самогубство нібито під впливом книги Запитання молодих людей. Практичні поради.
    В розділі Розділ 13 Чому я страждаю від депресії. Справді мова йде про самогубство. Ось цитата з цієї книги
    Особам, які страждають від глибокої депресії, здається, що їм ніколи не стане ліпше і що у них немає майбутнього. На думку фахівців, така безнадія часто призводить до бажання покінчити життя самогубством.
    Однак самогубство — це не вихід

Туга на серці людини чавить її, добре ж слово її веселить» (Приповістей 12:25). «Добре слово» з уст чуйної людини може допомогти тобі подивитися на світ іншими очима. Жодна людина не в стані бачити серце, тож відкрий його тому, кому довіряєш і хто може допомогти. «Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом»,— говориться у Приповістей 17:17. «Тримати все в собі — те саме, що самому нести важкий тягар,— каже 22-літній Ігор.— Коли ж поділишся своїм тягарем з тим, хто може допомогти, стає значно легше».

Треба мати досить дивне логычне мисленя щоб вбачати у цих цитатах заклики до самогубства.

Простит ли меня Бог за мои чувства?»
    Общение со Свидетелями Иеговы помогло многим людям побороть мысли о самоубийстве. Но сегодня никто не застрахован от стрессов или депрессии. Христиан, которые когда-то хотели покончить с собой, часто охватывает глубокое чувство вины за такие мысли в прошлом. Но чувство вины лишь отягощает их бремя. Как же с ним бороться?
    Хорошо помнить, что некоторые верные мужчины и женщины в библейские времена выражали явно негативное отношение к жизни. Ревекка, жена Исаака, однажды была настолько удручена проблемами в семье, что сказала: «Я жизни не рада» (Бытие 27:46). Иов, который потерял детей, здоровье, богатство и положение в обществе, сказал: «Опротивела душе моей жизнь моя» (Иов 10:1). Моисей однажды взывал к Богу: «Лучше умертви меня» (Числа 11:15). Пророк Бога Илия сказал: «Довольно уже, Господи; возьми душу мою» (3 Царств 19:4). Пророк Иона несколько раз повторял: «Лучше мне умереть, нежели жить» (Иона 4:8).
    Осуждал ли Иегова этих людей за их чувства? Нет. Он даже сохранил сказанные ими слова в Библии. Но важно отметить, что ни один из этих верных служителей не позволил негативным чувствам довести себя до самоубийства. Иегова ценил этих служителей и хотел, чтобы они жили. Бог беспокоится даже за жизнь злых людей. Он призывает их обратиться от злых путей и жить (Иезекииль 33:11). Тем более он желает, чтобы те, кто хочет завоевать его благоволение, продолжали жить!
    Бог предоставил нам для этого искупительную жертву своего Сына, христианское собрание, Библию и возможность молиться. Возможность обращаться к Богу в молитве у нас есть в любое время дня и ночи. Бог может и хочет слышать всех, кто обращается к нему с кротким и искренним сердцем. «Так приблизимся же со свободой речи к престолу милости, чтобы снискать милосердие и обрести милость для своевременной помощи» (Евреям 4:16).
    Пробудись 2001,22,10

Часто підставою для таких звинувачеь є лише те що у людей які вчинили самогубства була література чи вони напередодні спілкувались із свідками Єгови. Оскільки свідки Єгови розповсюджують велику кількість літератури та спілкуються з багатьма людьми це не може бути доказом того що вони відповідальні за те що хтось вчиняє самогубство.
    Також немає жодних доказів того що свідки Єгови сприяють розвитку психічних розладів. Так серед свідків у Росії є люди з психічними розладами, але їх частота не є вищою ніж в суспільстві загалом. Психіатри які висунили подібні твердження, або є прихильниками комуно-атеїстичного підходлу до релігігії, або є прихильниками РПЦ, тому об’єктивність їх висновків є під великим питанням.
    Нелогічність подібних звинувачень випливає з простого порівняння –
    більшість психічно хворих в Росії, належать до Православної церкви, Чи можна зробити висновок що православ’я сприяє психічним хворобам? Таке питання очевидно буде блюзнірським для быльшосты людей. Аналогычно з позбавленими волі – більшість з них вважатимуть себе православними, але це не свідчить про те що православ’я сприяє злочинам. Хоча свідків Єгови ув’язнених за скоєння злочинів вкрай мало.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Спеціалісти стверджують, що в літературі організіції Вартова Башта присутній маніпулятивний вплив на свідомість людини. Тому без всебічних досліджень важко сказати що сприяє самогубству, особливо пересічним громадянам.

6. Сергій аспірант

що ви вкладаэте в поняття маныпулятивного впливу?
    Інформація яку ми отримуєм впливає на нас, але це не свідчить про маніпуляцію
    способи доведення чи переконання теж можна віднести до маніпуляцій.
    Зднбільшого людині пропонують особисто прийняти рішення, відповідно до її обставин,а не навязуююь готові.
    В конкретних наведених цитатах в чому ви вбачаєте маніпуляцію свідомістю?
    Зновуж ви не подаєте факти, а подаєте чиїсь висновки без посилань на джерело.

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пане сергію, і нашо ви ото в дидактичні суперечки втягуєтеся? :)
    традиційники десь там щось почують і починають: а от ви, свідки, неправильно переклали слово в Біблії!!! всьо, вся ваша віра неправильна!!!111одинодин
    а самі в Біблію заглядають, щоб гламурний підпис собі тут на форумі поставити...

в сусідній темі традиційники піськами міряються доводять один одному, що їхній піп менше дорогоцінних цяцьок на себе начепив, а от сусідський піп -- та то ващєєєє... :))

представники католицької релігії -- ваш православний піп годинника за стопяццот мульйонів купив, представники православної релігії -- а ваш піп мурседес за пяццотмульйонівтисяч купив!... :))

всі традиційники прекрасно знають, що попи -- це чудовий бізнес, але все одно ходють і ходють до церкви своєї (гроші носять про всяк випадок) і страшенно нервують, коли їм вказуєш на стратегічні хиби їх релігії (не вкради, не убий, не пожадай, будь скромним тощо)...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

свідки теж не радіють, коли вказуєш на їх хиби, чи вони святі?

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

хто святий -- вирішує тільки Бог...

свідки не ховаються за спинами попів, як це прийнято у традиційників...
    попи свою "паству" виправдовувати будуть забудь-яку ціну (бо робота така і зарплата напряму залеже від кількості парафіян)...
    свідки відповідають тільки перед Богом...

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо внушити свідкам, що інформація поступає через "канал Бога", то вибору у них немає.
    якщо не вмієте правильно перекласти, то чого беретесь?

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну ше перед старійшиною, перед наглядачем і прочеє....

12. Сергій аспірант

А вас не дивує що катаолики вірять у непогрішимість Папи?
    Керівний орган свідків Єгови не вважається безпомилковим і свідки Єгови не говорять що знають усе, швидше навпаки підкреслюється що деякі питання потрнбують глибших досліджень або прояснятся з часом. В першому столітті апостоли, також помилялись, Але Ви їх авторитет під сумнів не ставите.
    Любити ви писати про те чого не знаєте. Ви були на зібраннях свідків? Знаєте повноваження старійшин? Наглядачів?
    Старійшини втручаються лише у тому випадку коли людина потребує духовної допомоги, чи вчинила серйозний проступок.

13. Сергій аспірант

Прошув Вас Олена відповідати на мої питання а не чіплятись до деталей у дописах

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дійсно, себе не похвалиш, хто це за тебе зробить? Приводити як аргументи цитати з книг СЄ - це як лиса, що свій хвіст у свідки ставить. От у Конституції є право на безоплатну медичну допомогу, можна цитувати скільки завгодно, але жива правда - інша.

Знов лайном кидаєтесь? Адже Вам вже неодноразово пояснювали: те, що вважатиметься непомильним, Папа проголошує екс катедра (урочисто) після достеменного обговорювання десятками високофахових богословів.

Особливо видно по Вашим дописам :))) Ви, як усі СЄ, повторюєте виключно затверджене авторитетом Вартової Башти. Та шкода - ці твердження з часом міняються.

Проте є знайомі-товариші, що є СЄ. І Ви. Отак і видно.

Останнє редагування: 22 вер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  15. Сергій аспірант

Що ви маєте на увазі?

16. Сергій аспірант

в українських перекладах помилок теж достатньо, правда ви цей факт ігноруєте.
    І фактів невірнго перекладу свідками Єгови ненаводите обмежуючись лише голослівними звинуваченнями
    ну назвати цей догмат так як це зробили ви в менеб язик не повернувся :)

в даному випадку я пояснював погляд свідків Єгови.
    Видно що?
    Для свідків авторитетом є Біблія. завдання керівнового органу як пояснити і застосувати принципи викладені в ній до реалій сучасного життя

В літературі свідків Єгови викладені їх погляди, тому я показав яка є позиція свідків єгови щодо певних питань і як цю позицію трактують їх опоненти - різниця очевидна.
    Оскільки доволі часто опоненти свідомо викривлюють погляди свідків Єгови, або навмисно спотворюють цитати у офіцйних експертизах.
    Правда в росії чомусь література свідків Єгови чомусь зарахована до екстремістської.

Я так бачу оскільки ви не можете знайти зачіпок в наведених мною цитатах ви намагаєтесь поставити під сумнів правомірність цитування літератури свідків Єгови. По вашому я як і Ви повинен покладатись на побрехеньки які розповідають про них бабусі біля церкви?

іноді поведінка окремих свідків може розходитись з принципами яких навчає ця релігйна громада. Але це винятки і чому вони стаються я вже пояснюва.

Останнє редагування: 22 вер 2009
  17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Навпаки, вийнятки - це ті, в яких поведінка не розходиться з принципами. Те ж саме відбується в традиційних, чи звичайних християн.

18. Сергій аспірант

Думаю ви не праві-0)
    Але звичайно кожна людина робить в житі помилки, от тыльки реакцыя на цы помилки рызна

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви читали про що мова? а старійшини втручаються і Пупер здалеку баче, а поряд - ні.

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Можливо..., я ж не самовпевнений свідок.:) Зі всіх релігійних течій тільки свідки Єгови завжди "праві", бо вони так думають, решта мають властивість помилятись...:haha:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)