Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вас до чогось примушували? Швидше за все у вас спитали думку щодо якоїсь проблеми чи запропонували обговорити біблійний вірш. Ви відмовились - ваша справа ніхо вас силувати не буде - ваш вибір.
    Можна спитати ви були хоч на одному зібранні свідків Єгови?
    водопровід підводився до залу царства і свідки Єгови вирішили допомогти мешканцям району вирішити проблему з водопостачанням.

Знову ж таки ви демонструєте подвійні стандарти

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

мережевики теж не примушують. вони обговорюють проблему неякісної побутової хімії і пропонують вирішення :)

ні. і не збираюся. мені вистарчило няні і родини. а ще вулиця в мене така, Лінкольна, на двір не вийдеш, щоб не спинили. І що мені робити на зібранні людей, котрі нехтують основами моєї віри? "Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить". Ходити по різних зібраннях можуть ті, хто шукає. Дякувати Богові, я знайшла.

• Подобається Подобається x 3
  3. Сергій аспірант

Ви нехтуете основами віри свідків Єгови і тим не менше ці люди приходять до Вас з бажанням поділитись своєю вірою і своїми переконаннями.

Тобто уількох випадків вам достатньо щоб створити уявлення про усю конфесію. З таким підходом скажімо до католицизму можна зробити подібні висновки і про цю конфесію.
    Перед ти як засуджувати інших людей варто було б дізнатись про їх поглдяи, що і як вони навчають, як ставляться до новоприбулих, яка атмосфера панує на зібраннях.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

-погляди і що навчають - знаємо: кінець світу у 1914 році... трохи затягнувся... буває.

-ставлення до новоприбулих? знайшли чим порадувати!!!

- атмосфера... тут вже знаєте... хто чого шукає... хто Бога, а хто файну атмосферу...

• Подобається Подобається x 1
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

мені абсолютно байдуже до цієї конфесії, і мені абсолютно не цікаві їхні погляди. Мені достатньо знати, що те, що вони проповідують, суперечить моїй вірі, щоб втратити до них будь-який інтерес. І я б не брала участі в цій дискусії, як не беру участі в гілці про суботників, якби вони самі до мене не лізли.

• Подобається Подобається x 3
  6. Сергій аспірант

Людьська особистість є результатом виховання і самовиховання. Безумовно релігійні погляди мають значний вплив на формування людської особистості .
    Якщо людина змінює релігію це викличе зміни, характері і світогляді. Але особистість не міняється миттєво і людина змінюючи релігію часто продовжує діяти у деякихситуаціях не згідно принципів релігії, яку обрала а згідно свого попереднього досвіду, виховання тощо .Наприклад людині яка виховувалась в релігійній родині де не ставились з повагою до інших поглядів буде важко принаймі спочатку,ставши свідком Єгови толерантно ставитись до інших. Серед свідків Єгови є різні люди з різним інтелектуальним, освітнім, культурним рівнем і діяти в подібних ситуаціях вони будуть неоднаково. Вони також можуть помилятись, оскільки є недосконалими людьми
    ви також на цих зібраннях не були, то чомуж намагаєтесь щось опротестувати?

ви не втомились демонструвати деякий брак обізнаності в деяких питаннях?

те що вони вам байдужі - неправда, те що вам нецікаві їхні погляди- помітно.
    От тільки я не критикую тих чиїх поглядів не знаю і знати не хочу.
    Я наприклад ніколи не чув щоб свідки Єгови намагались обмежити право на свободу совісті інших релігійнмх громад з боку традиційних церков такі заклики лунають постійно.
    Замість того щоб критикувати інщих варто булоб розібратись з уже існуючими проблемами- адже видавати релігійно-просвітницьку літературу не так складно. Натомість традиційні церкви ніколи н розповсюджували навіть Біблій- це робилось зусиллями протестантських конфесій. Фактично існує досить мало церковних друкованих джерел які висвітлювали позицію церкви щодо багатьох питань і містили практичні рекомендації мирянам. Інколи здається що розділ Запитуєм священника замінює на релігійних сайтах розділ Гумору й сатири, Оскільки читати деякі питання а іноді й відповіді булоб смішно, якби вони не відбивали релігійний світогляд пересічного українця.

Останнє редагування: 31 сер 2009
  7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Даруйте. Адже Ви від Ісуса відмовляєтесь як від Месії=Христа.

P.S. (А по хатах маркетингом таки не бавимось :tongue: )

8. Сергій аспірант

Справді?і на підставі чого ви робите такі висновки? Ви можете навести хоч одну публікацію свідків Єгови де вони заперечують те що ісус був Месією?

Хотя Иисус довольно редко говорил, что он Сын Бога, он определенно признавал это (Марка 14:61, 62; Иоанна 3:18; 5:25, 26; 11:4). Почти всякий раз он называл себя «Сыном человеческим». Так он обращал внимание на то, что он родился человеком — и был человеком в полном смысле этого слова. Тем самым он также показал, что именно он был «Сыном человеческим», представшим в видении Даниила перед «Ветхим днями», Всемогущим Богом (Матфея 20:28; Даниил 7:13).

Иисус не столько говорил о том, что он Сын Бога, сколько показывал это своими делами. И к правильному выводу приходили не только апостолы, но и другие люди, например Иоанн Креститель и Марфа, с семьей которой он дружил (Иоанна 1:29—34; 11:27). Все они верили, что Иисус был обещанным Мессией. Они познали, что раньше он жил на небе и был могущественным духовным созданием, жизнь которого Бог перенес во чрево иудейской девушки Марии (Исаия 7:14; Матфея 1:20—23).
    проповідь ви називаєте маркетингом. Ні коли не думав що учні христа були засновниками мережевого маркетингу-))).
    І це при тому що церква за днеякі релігійні послуги брала і бере гроші. Індульгенції та продаж церковних посад були важливим джерелом доходів церкви.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Один пан, Сергій-аспирант, мені розповідав, мовляв Ісус і Отець не є одне. Це від слова "Месія" залишає пусту беззмістовну оболонку.

Учні Христа (чого б не сказати просто - апостоли) проповідували в більш шляхетний спосіб. Чи Ви уявляєте собі ап. Павла, що стукає в кожні двері зі стандартним початковим запитанням?

10. Сергій аспірант

Християни проповідувалит у різних місцях і різним людям, чим виклакали обуреня як серед євреїв та так і язичників. Але нікого насильно не примушували приймати християнство. Тако ж навряд чи усі християни діли коректно і правильно
    Щодо стандартних запитань то втака практика існує для полегшання проповіді.Свідків Єгови заохочують до імпровізації, вести розмову на теми які цікавлять співрозмовника в данний момент

Щодо месії то спитайте євреїв як вони уявляють Месію. В жодному місці Біблії не сказано що месія є Єговою. Месія - посланець Бога, виконавець його волі

апостолів було лише 13, учнів Христа було значно більше і усі вони брали участь у проповідницькій діяльності

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

І для чого стверджувати те, про що не маєте уяви? Полемізувати із С.Є. можна лиш спираючись на їхні ж публікації, а не публікації тих, хто конкурує з ними за релігійний електорат. А стосовно Ісуса,- найкраще прочитати їхню книжку "Найбільша людина, яка будь-коли жила", де оспорюється питання тотожності божественності Отця і Сина, питання предвічності Ісуса (Кол.1:15), але Ісус при цому визнається як Син Божий і Месія.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаво вкотре послухати викручування, типу початок кінця, або ше не помер останній, що народився до 1914року і таке інше...

• Подобається Подобається x 2
  13. Даяна

Даяна Well-Known Member

А вони і від цього вже не раз "викрутилися", відкинувши попередні вигадки про "покоління 1914 року" (Луки 21:32), замінивши їх потім "теорією" про "покоління помазаного остатку", а зараз вже і самі розгубилися,- як трактувати початок кінця, спираючись на те, що невідомо,- скільки часу пройшло від створення Адама до створення Єви. Може з часом придумають ще щось.

• Подобається Подобається x 2
  14. mademan

mademan Old School Gamer

А всё таки... конец то прийдет, и надо думать об етом, если кто то и утверждал, что конец прийдет в 1914 году, наверно не из злых побуждений,.. а ожидая етого и понимая, кому и чему прийдет конец.. и чему прийдет начало, после конца)
    Как говорится в библии... ни дня, ни времени не знает никто, кроме Господа.
    Следите вот не за тем, кто прав, а кто не прав... и кто какие ошибки допустил, а займитесь личной духовностью и изучением той же Библии. Взгляды всегда будут разными и всегда будет повод для дисскусий, так через годик второй.. тут уже будет не 343 странички, а 1343).. а толку то ?

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знову ви розпочали банальну балаканину.
    Давайте звернемось до Біблії і поставимо на цьому крапку.
    1 Кор.10:31Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть.

1 Кор.10:27-28 Як покличе вас хтось із невіруючих, і ви захочете піти, їжте все, що дадуть вам, за сумління зовсім не турбуючись. Коли ж скаже вам хтось: Це ідольська жертва, не їжте тоді через того, хто сказав, та через сумління!

Як бачимо з наведених цитат, християни можуть їсти навіть ідольські жертви, коли голодні, не турбуючись за сумління, якщо не розглядають цю їжу як ідольську жертву. Все залежить від того, який зміст вкладається в їжу/обряд/свято.
    Так, попереднє виховання дається взнаки :)
    Пожилая сестра отвечает: "И вот так мы должны исполнять заветы Иль... Иль... Иисуса Христа! Товарищи!"
    Ви пропонуєте і надалі очікувати на Месію?
    Як відомо, добрими намірами вистелена дорога до пекла. ...

16. Сергій аспірант

Ви були очиведцем чи переписуэте подыбны анекдоти з відповідних сайтів?
    З цього вірша аидно що християнин міг з чистим сумлінням їсти їжу яку пропонували язичники, якщо не знали її пожодження, Якщо ж їм було відомо що це жертва ідолам християни не могли вживати таку їжу.

Ні я просто пропонував розглянути погляди старозавітніх євреїв на Месію

17. Сергій аспірант

10 «Первые христиане... — указывается в энциклопедии «Уорлд бук»,— считали празднование дня рождения любого человека языческим обычаем». Например, древние греки верили в то, что у каждого человека есть дух-покровитель, который присутствует при рождении человека и потом наблюдает за ним всю жизнь. «Этот дух каким-то таинственным образом связан с божеством, в день рождения которого человек появляется на свет» — говорится в книге «Истоки празднования дня рождения» (The Lore of Birthdays). У дней рождения длинная история, и они тесно связаны с астрологией и гороскопами.

11 Служители Бога в древние времена отвергали празднования дней рождения не только из-за их языческого и спиритического происхождения, но и, вероятно, из принципа. Почему можно так сказать? Эти смиренные, кроткие мужчины и женщины не считали, что их появление на этот свет столь важно, чтобы его отмечать (Михей 6:8; Луки 9:48)*. Напротив, они прославляли Иегову и благодарили его за ценный дар жизни (Псалом 8:3, 4; 36:9; Откровение 4:11)*.

* Смотри рамку «Праздники и сатанизм» на странице 150.

* По соглашению Закона требовалось, чтобы женщина, родившая ребенка, принесла Богу жертву за грех (Левит 12:1—8). Это требование Закона служило уместным напоминанием о том, что люди передают грех своим детям; оно помогало израильтянам иметь уравновешенный взгляд на рождение ребенка и, возможно, поощряло их не перенимать языческие обычаи, связанные с празднованием дня рождения (Псалом 51:5).

12 Бог помнит о тех, кто умер, сохранив преданность ему, и гарантирует им жизнь в будущем (Иов 14:14, 15). В Экклезиасте 7:1 сказано: «Доброе имя лучше хорошего масла, и день смерти лучше дня рождения». Наше «доброе имя» — это хорошая репутация, которую мы приобрели у Бога благодаря своему верному служению. Примечательно, что единственный день, который христианам заповедано соблюдать, связан не с рождением, а со смертью — смертью Христа, благодаря превосходному имени которого мы можем спастись (Луки 22:17—20; Евреям 1:3, 4).

"Сохраняй себя в Божьей любви".

Останнє редагування: 1 вер 2009
  18. Оленa

Оленa Well-Known Member

о_О Без сатанизму Біблію не збагнути, чи як?

Ще раз повторюю:
    1 Кор.10:31Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть.

• Подобається Подобається x 1
  19. Сергій аспірант

ПРАЗДНИКИ И САТАНИЗМ

Интересно, что в религии под названием сатанизм самый важный праздник — это чей-либо день рождения. Почему? Потому что сатани-сты считают каждого человека богом, если он сам к себе так относится. Поэтому для них праздновать чей-то день рождения — значит праздновать день рождения бога. Конечно, большинство людей не придерживаются такого крайне эгоистического взгляда. Тем не менее в книге «Истоки празднования дня рождения» говорится: «Если другие праздники согревают душу, то дни рождения льстят собственному эго» (The Lore of Birthdays).

Другие праздники в календаре сатанистов — это Вальпургиева ночь и Хеллоуин. О первом из них в энциклопедии «Мифы народов мира» говорится, что это «ночь с 30 апреля на 1 мая... время ежегодного шабаша ведьм».
    "Сохраняй себя в Божьей любви".

яке це має авіднення до святкування. Так я можу їст під час Різдва, Пасхи тощо алнее це не свідчить що я підтримую ці свята

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви намікаєте що у сатанистів і СЄ спільні погляди??

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)