Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ну до чого тут історичність чи не історичність осіб? Згідно єгипетської міфології міфічна богиня Ісіда непорочно зачала Гора, історична постатть Марія непорочно зачала Ісуса. Непорочне зачаття теж можна назвати міфологією, воно не було історичним фактом. До чого тут Ісус? На картині Ісіда з Гором на руках, а планету обвиває змій, який є символом темряви і зла (як і у християн пізніше, до речі). Я не перечуся про реальність постатей, а про ідентичність символізму.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Коли людство дізналось, що земля еліпсоподібна?

3. Окультист

А де я писав, що ця картина намальована стародавніми єгиптянами?

4. Окультист

Вічна суперечка між християнством і окультизмом, вічне питання - чому християнство готово заклеймити магію, як щось сатанинське? Та у літургії є елементи магічних ритуалів, особливо перетворення хлібА і вина на тіло і кров Ісуса. Адже людській свідомості потрібен символ, який дав би їй змогу краще збагнути принципи - чи принципи християнства (жертва Ісуса за гріхи всіх) чи принципи магії. Свідки програють тут традиційній Церкві в тому, що не мають таких ритуалів, але в них, натомість є живе спілкування у спільноті, контакт, а люди зараз самотні, навіть в сім'ях самотні, внутрішньо - от і ведуться на такі психологічні прийоми СЄ.

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Майже непомітний ньюанс для тих, хто не в курсі: під час літургії ми з Ісусом. А відмова від участі в Ісусі на 90% автоматично приводить до участі лукавого. А це - важливо!

[/QUOTE]Свідки програють тут традиційній Церкві в тому, що не мають таких ритуалів[/QUOTE]

ВІдмовляються. Адже відмовляються і від Ісуса ("Яхве рятуе"). :sad:

[/QUOTE]але в них, натомість є живе спілкування у спільноті, контакт, а люди зараз самотні, навіть в сім'ях самотні, внутрішньо - от і ведуться на такі психологічні прийоми СЄ.[/QUOTE]

У сучасній Католицькій Церкві широко розвинені різноманітні рухи мирян, що дають живе спилкування. Ось чого нема - не ходимо по квартирах і т.ін. :pardon:

• Подобається Подобається x 4
  6. Зануда

Зануда така зануда

То може магічний ритуал для тих, хто незнає, що відбувається, але насправді процес Переміненення хліба і вина у Тіло і Кров Христа з магією нічого спільного не має, містика - так, але не магія. То є дуже глибоке питання, а не фокуси в цирку.
    На вівтарі диво перемінення робить віра.

Last edited: Aug 28, 2009
    • Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

То як на перших християн казали: вони пють кров і їдять плоть ....

• Подобається Подобається x 1
  8. mislitel

mislitel Well-Known Member

Я активно ігнорував цю тему так, як тут доводи бувають просто абсурдні, але все таки вирішив написати. Тут писалось що традиційна церква збрехала в цьому, світки в цьому, в мене виникає питання ви доводите один, одному в кого гірша брехня? Це вже смішно, хоча тут треба плакати.

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

А якщо не плакати, то шо робити? Є альтернатива, чи немає?

10. mademan

mademan Old School Gamer

Ух и тема огромная...
    Наверно Свидетели Иеговы дейсвительно популярны, даже в и-нете)
    О чем то всё-таки ето свидетильствует ...

З.Ы. вставил свои 5 копеек... так сказать можно_)

11. mislitel

mislitel Well-Known Member

Нема імхо.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Збрешіть ви що... посміємося, або плачемо...

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Мова йшла про походження звичаю святкувати дні народження- євреї і перші християни не відзначали цього свята. Християни з язичників відмовлялись від святкувань і обрядів які здійснювали будучи язичниками - ймовірно від святкування дня народження також. Християни мали досить чіткий наказ уникати язичеських звичаїв, і надання подібним звичаєм нового змісту нвгвдує угоду з сумілнням а не слідування принуипам викладених в Біблії.
    Свідки Єгови часто влащтовують вечірки чи дружні зустрічі але не привязують їх до свят які мають язичеське чи окультне походження

Ви читали опис літургії в Новому Завіті? На формуваня цього ритуалу пішли століття і запозичень власне зя язичеських культів було зроблено дуже багато. Теофагія або причастя була і в інших релігіях.

Відмомляються від Ісуса - ви навмисно перекручуєте.

Хоча на останньому дні молоді в Сіднеї Папа закликав мирян до пожвавлення місіонерської діяльності і закликава католиків розповідати про свою віру іншим.

14. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

я щось пропустила, то вмиватися вже перестали, чи ні? язичницьке ж походження!
    у вас із Папою явно різне уявлення про місіонерське служіння.
    Отут поруч мене на Лінкольна отці-оріоністи з Італії дають приклад місіонерського служіння, побудували невеличкий храм, ораторію, залили спортивний майданчик, все літо діти, що залишалися у Львові, мали куди себе подіти, корисно проводячи час, і при цьому дізнаючись про Бога.

15. Сергій аспірант

В Новояворівську Свідки Єгови запропорнували звести дитячий майданчик проте жодної відповіді з Міської ради неотримали.
    Якби подібний майданчик зробили харизмати чи кришнаїти - це викликало б осуд
    Свідки Єгови дають змогу ознайомитись з Біблією в найбільш ефективний спосіб - спілкуючись з людьми особисто.

На мій погляд приваблювати людей концертами, розважальними програмами тощо не зовсім чесно. Здебільшого організатори таких заходів не вказують конфесійної приналаежності і часто не наводять навіть основних положень віри. Думаю релігійні організації слід забовязувати вказувати повну юридичну назву при організації курсів тренінгів тощо.

16. Ука

значить так намагалися :)
    Міськрада зобов'язана в 30-ти денний термін дати відповідь на письмове звернення.

угу знаємо, проходили. всілякі ньювейси, амвеї тощо.

17. Сергій аспірант

я особисто знайомий із людьми які запропонували цей прект - відповіді немає близько року. Хоча реакція на скаргу мешканців з приводу цілком законного будівництва Залу Царства була блискавичною. Ще один приклад при будівництві Залу Царства на Левандівці людям які мешкали в райні будівництва підвели водопровід.
    Так що не користуйтесь подвійними стандартами - одним до громади якої належите і зовсім інакшими по віднощенню до всіх інших.

щось таких незнаю, розкажіть детальніше. Тільки щой но дійшло що ви мали наувазі-))))
    Скажіть будьласка свідки Єгови просили у вас гроші? пропонували купити щось?

Last edited: Aug 31, 2009
  18. Ука

гірше, вони в мене душу просили, а натомість Царство Небесне обіцяли. якби просто гроші, то дурниця.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліпше б зал спортивний, було б більше користі....

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага... за метеріальне хочуть купити духовне!

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)