Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

про яку зверхність Ви говорите- чи хоч один з прихильників свідків Єгови які були на сайті вживав образливі висловлювання на адресу традиційних церков? І як часом пишуть апологети традиційного християнства на цьому форумі?
    Свідки Єгови ніколи не робили змін на догоду людям
    , інакше це привело б до помякшення ставлення до біблійних моральних норм, що спостерігається у деяких протестантських спільнотах.
    Ярику, Ви можете назвати конфесію яка ніколи не міняла своїх учень?

Я не єкармозалежним, але всеж таки цікаво що стаось з моєю кармою?

2. Ярик

Ярик Well-Known Member

:)) робили, ще як робили

3. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

там говориться про 11 племен Ізраїля а не про СЄ, 12-те чомусь а Іван оминув
    Громадяни США вписали себе в ці 144000 евреїв і захотіли керувати світом, ну це властиво американцям

4. Сергій аспірант

і якіж зміни були у розумінні норм біблійної моралі? приклад можете навести?

В своєму дописі ви писали що серед свідків Єгови поширені психічні розлади, самогубства, розпад сімейю
    Чи можете Ви навести цитати з літератури свідків Єгови які заохочувалиб до таких дій?

5. Ярик

Ярик Well-Known Member

Це наслідки зомбування людей.

А ви відкрийте очі, і все стане зрозуміло, а не думате так як СЄ вам навязали. Згадайте про те, що СЄ були расистами, а потім поміняли своє ставлення до інших рас. Звичайно "кольорових" теж не мало, чому б і їх до себе незабрати.
    І де вони взагалі таке вичитали в Біблії що біла раса вища за інших?
    Пересадка органів допускається ?
    Вакцинація допускається ?

Останнє редагування: 10 сер 2009
  6. Сергій аспірант

таке уявлення було властиве для багатьох протестантських церков Америки
    оскільки до Дослідників Біблії приєднувались різні люди деякі принеслиіз собою подібні погляди.

пересадка органів викликала осуд і в традиційних церквах. обмеження пересадки органів було і в багатьох релігійних громадах оскільки органи забираються коли людина згідно церковних канонів вважається живою. Свідки Єгови вважають пересадку органів справао сумління яку християнин якого це стосується має вирішувати особисто.

щодо вакцинації
    Так, утверждение о том, что до 50-х годов прошлого века Свидетели не должны были проходить вакцинацию, однозначно лишено оснований. Например, в 1944 году Александр Макмиллан (Alexander Macmillan), член Руководящего совета Свидетелей Иеговы, отправился в тюрьму, чтобы пообщаться с группой заключенных Свидетелей Иеговы, которые отказывались проходить вакцинацию. Его задача состояла в том, чтобы убедить их отказаться от такой точки зрения. В своей автобиографии «Вера на марше», опубликованной в 1957 году, он пишет (жирный шрифт наш):

«Одной из самых серьезных проблем, с которыми мне приходилось сталкиваться, была проблема вакцинации. Департамент здравоохранения в Вашингтоне требовал, чтобы все заключенные и охранники в обязательном порядке прошли вакцинацию. В одной из тюрем некоторые из наших ребят решили, что вакцинация приравнивается к переливанию крови, и отказались ее проходить. Это привело к серьезной проблеме.… Мне было поручено дать им совет. Я попросил у охранника разрешение поговорить со всеми, кто отказывался проходить вакцинацию.… Мы провели интересную беседу. Около получаса наши люди рассуждали о проблемах вакцинации, поскольку можно было привести много доводов в пользу каждой из точек зрения.… Лидер сопротивления спросил меня: «Что бы делал ты, если бы ты оказался в тюрьме и тебя заставляли сделать прививку?».

Тогда я напомнил им: «Я был в тюрьме, и я закатал рукав и принял положенную дозу. Более того, все, кто посещают иностранные филиалы (управления Свидетелей Иеговы – прим. пер.), обязаны сделать прививку, в противном случае они остаются дома. Сегодня вакцинация не имеет ничего общего с переливанием крови. В вакцине кровь не применяется. Применяется сыворотка. Поэтому вы не нарушите запрет Писания о принятии крови»…

Беседа продолжалась больше двух часов, после чего мужчины решили пройти вакцинацию. Более того, они написали письмо, в котором извинились за причиненные неудобства в связи со своей первой позицией».

(Alexander H. Macmillan, Faith on the March, 1957, Prentice-Hall, Inc., Englewood Cliffs, N.J., pp. 188, 189).

7. Ярик

Ярик Well-Known Member

Я розумію що заперечити це ви не можете, ось і пишете що хтось це теж робив. Але може досить на когось пальцем тикати ?
    Ви хотіли щоб я навів приклади, де СЄ міняли свої погляди на користь людей. Я навів, і не один. Робиться все, щоб збільшити кількість членів організації, і не втратити тих хто вже є.
    І переливання крові теж вже вроді є справаою сумління яку християнин якого це стосується має вирішувати особисто.
    Спочатку суворо забороняти вакцинацію, а потім дозволити.
    Спочатку суворо забороняти пересадку органів, а тепер це справа сумління християнина....
    Висновок - МАРАЗМ ПОВНИЙ, або збереження і заохочення членів організації, вибирати вам.
    Я вже писав, і ще раз повторюсь:
    "Якщо в вас нема свого розуму, то вчіть Біблію разом з СЄ. Вони вам розкажуть і імя Бога, і де Бог живе, і що робити, і що не робити. А потім все поміняють, і ще раз вас навчать що робити, і що не робити, і розкажуть куди пересилився Бог. А потім ще трохи подосліджують Біблію і коли стане це вигідним дійдуть висновків що Бога взагалі нема (так як зробили це з Ісусом), а потім ще щось придумають ... "

• Подобається Подобається x 1
  8. Сергій аспірант

здається в моєму дописі не уло нічого про сувору заборону вакцинації.
    Щодо переливання крові то дозволено переливання фракцій крові.
    я навів прични появи погляду. звичайно потрібний був час дл я досліджень і зясування чи був він обгрунтований чи ні.

Погляди Свідків Єгови ніколи не змінювались щодо фундаментальних питань - природи Єгови, роі Ісуса, природи людини, спасіння.
    Ще раз повторю запитання Чи відомі Вам конфесї які не міняли своїх учень?

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

В вашому не було, але в СЄ була сурова заборона про пересадку органів, переливання крові, вакцинацію. А тепер, або дозволено, або це сумління християнина. І повторюю ви просили навести приклади, я навів.

10. Сергій аспірант

в своєму дописі я навів що заборони вакцинації не було. цтьаьа наведена мною це пітвержує.
    Щодо переливання то дозволено переливання фракцій крові а не цільної крові.
    Заборона вакцинації певний час була і в Католицькій церкві, не відразу сформувафся погляд церкви і на трансплантацію - Ви чомусь церкву за це не критикуєте.

11. Ярик

Ярик Well-Known Member

Вибачте, але я ви або не розумієте що тут тема про СЄ, або ви ..., не хочу говорити хто. Якщо ви не можете щось пояснити, то не треба пальцем тикати, краще помовчіть. І взагалі мені не потрібне було ніяке пояснення . Ви хотіли щоб я навів приклади коли вчення СЄ змінювались на користь людей. Вам потрібно було тільки це почути як доказ, я доказав.
    А чи задумувались ви скільки людей загинуло, і скільки стало інвалідами, до того часу поки СЄ не змінили свого ставлення до цих речей ?

• Подобається Подобається x 1
  12. Сергій аспірант

заборни вакцинації у свідків Єгови ніколи небуло як я вже писав вище. Вакцинація була обовязковую для місіонерів які працювали в країнах Африки та Азії.
    щодо трансплантації то подібний погляд був характерний і для інших релігійних громад критику яких ви відкидаєте. Багато людей відмовлялись від трансплантації через те що це суперечило їх сумлінню - оскільк орган забирали від людини яка згідно вчень церков вважалась живою тому цб справу і полишають на розгляд сумління. Так що критикувати лише Свідків Єгови за відмову від трансплантації не зовсім чесно.
    Я просив вас дати спростування Вашого допису в гілці Церква секс контрацепція? Я навів замало доказів вашої неправоти чи
    ви так впевнені що Свідки Єгови дозволяють аборти ?
    ну принаймі ви це чесно визнали - єдиний на цьому сайті до речі.

я питав про вчення які стосувались біблійної моралі а не біоетики

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ну от ви і мої слова перекручуєте, вириваєте з контексту, так як це роблять СЄ з Біблією.

Я нічого не відкидаю, але тут гілка про СЄ, якщо не можете щось пояснити, то не тикайте пальцем на інших, скільки про це ще вам нагадувати. (Своє під носом не бачите, а чуже за кілометр).

Була заборона, а населення Азії і Африки СЄ рахували нищими расами.

Мені всерівно що ця організація дозволяє чи забороняє, бо через деякий час вона знов змінить свої твердження.
    Я навів всі докази які ви просили. Нічого ви незмогли спростувати, все зводилось до того що хтось так теж робив.
    В мене нема ніякого бажання щось пояснювати людині яка нічого не бачить, і нічого не чує. А твердить тільки щось своє, навіть не своє, а те що навчили говорити.
    Я вже писав, що люба людина в якої з психікою все нормально, давно б все зрозуміла.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Знов "а ти сама спала з ким припало". І не соромно?
    P.S. Сучасна Католицька Церква дуже обережно і докладно вивчає питання (час навчив), і ніколи відразу не проголошує рішень. Навіть якщо рішення пишеться з "можливо" чи "напевне".

15. Сергій аспірант

здається саме ви нічого бачити і чути не хочете, хоч вам були подані докладні поясненення причин деяких поглядів від яких згодом відмовились як від несумісних з Біблією. Рассел особисто здійснив декілька місіонерських подорожей в країни Азії.
    Свідки Єгови ніколи не пітримували політики сегрегації в Америці, хоч по сьогоднішнй день афро-американці і білі збираються в різних церквах.
    [
    пояснення вам було дано і нгі приклади я навів щоб показати що такий погляд не був характерний лише для свідків Єгови.
    якщо вам всерівно то не пишіть, а точніше не переписуйте чужих дурниць. Якщо ж збираєтесь написати щось подібне то перевірте факти а не пишіть не розібравшрись в причинах.
    принаймі ці Ваші слова показуютьваше ставлення до обговорюваної теми.
    Ви навели цитати з кількох старих видань свідків Єгови(щодо вакцинації ви і цього не зробили), яких особисто не читали і доводите щось на підставі подібних доказів,
    хоча про сучасні погляди Свідків Єгови Вам нічого невідомо і ви це неодноразово пітвержували своїми дописами
    Вам було не всерівно оскільки Ви висунули неправдиве звинувачення і коли Вам навели факти ви ухиляєтесь від їх визнання.

зміни які робились - робилтсь з метою знайти істину а не догодити людям.
    Сьогодні є релігійні громади які лояльно ставляться до статевої неморальності і причини появи таких поглядів саме в бажанні зберегти вплив у суспільстві і прихожан.

Пане Ярик Вам відомі факти незаконних дій з боку Свідків Єгови в Україні?

Останнє редагування: 11 сер 2009
  16. Сергій аспірант

Анекдотом э ваш допис, неображайтесь але це дійсно так.
    Ставлення свідків Єгови до цього свята повязане з його походженням та значенням яке воно мало в язичиській релігії та окультизмі.
    Євреї не відзначали цього свята, немає доказів що язичники продовжували відзначати цей день, пісял того як ставали християнами.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

прекрасно! відмінити свій День народження, бо воно має має язичницьке походження!!! ГЕНІАЛЬНО!!!

СЄ рулять.

так... без жартів!
    серйозно:
    не знаю як там в кого, моє День народження немає язичницький коренів!!!

І не сміятися!!!!!
    Нє, ну я не можу........:haha::haha::haha:

18. Сергій аспірант

Справа не в конкретно Вашому дні народження, а походженні цього звичаю. Євреї не відзначали днів народження, хоч цей звичай був популярний серед сусідніх народів, не робили цього і християни.

Точных сведений относительно возникновения этого праздника нет, но есть две основные версии. Первая версия заключается в том, что последователи чёрной магии считали душу человека наиболее уязвимой в момент рождения, и любые пожелания или проклятия в этот день считались заклинаниями. Отсюда и зарождение традиции весь день встречаться с друзьями и избегать врагов. По другой версии римские воины принесли традиции празднования дня рождения вместе с некоторыми восточными традициями, в частности празднования дня рождения бога солнца Мирта. Вероятнее всего возникновением традиции празднования дня рождения является целый ряд этих и подобных факторов. Известно, например, что в 400 г. н. э. римские императоры праздновали свои дни рождения, более ранних упоминаний не найдено. Точнее, в Библии описывается два случая празднования дня рождения: 1. Бытие 40:20-22 (записано приблизительно около 1513 до н. э.). 2. Марка 6:21-29 (I век н. э.). Оба события представлены в плохом свете.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/День_рождения

«Понятие торжества дня рождения даже не было в мыслях у христиан того времени».- История христианской религии и церкви в течение первых трех столетий (Нью-Йорк, 1848), Augustus Neander (перевод Генри Джон Рос), стр. 190.

«Древние евреи рассматривали празднования дней рождений как часть идолопоклонства и это видно из того, что наблюдения не подтверждали соблюдения таких ритуалов, связанных с этими днями».- Императорский библейский словарь (Лондон, 1874), отредактированный Патриком Фаирбайрном, Том I, стр. 225.

Не святкуючи дні народження, діти свідків Єгови не почуваються обділеними, оскільки відчувають увагу і турботу батьків протягом усього року і тпротягом року отримують від батьків подарунки. Свідки Єгови часто влаштовують дружні зустрічі вечірки тощо.

Останнє редагування: 17 сер 2009
  19. Сергій аспірант

можна поцікавитись де ви подібне знайшли?

20. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

хм...а які ж тоді увас причини до його святкування? в Біблії находите?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)