Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

От жє ж.. Та нічого я не придумую...мені воно не потрібно...абсолютно. І не збираюсь нічого нікому доводити... Я один....сам по собі...це мої відчуття...переконання...і не на пустому місці. Переконаний,що Він завжди поряд з кожним з нас,що Він чує кожного з нас,де б ми не перебували,що б не робили...чи в якісь спільноті,чи наодинці... В кожного своя дорога...персональна...в кожного свій хрест...персональний...і перед кожним свій мур...теж персональний... І змінити цього ми не можем...

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

тільки Бог не персональний і він вправі визначати як нам слід шанувати його

3. Romko

Тому й не признаю...ніяких спільнот...хм...кожна з яких,намагаючись вибороти місце в соціумі,переконує,що тільки вона(тота спільнота) вздріла світло істини,що дає її апологетам трактувати ВСЕ і ВСЯ...копаючи ногами всіх,що має іншу,відмінну думку... Якщо традиційним релігіям: християнству,ісламу,буддизму це питання не стоїть так гостро,то новоствореним сектам доводиться з піною на губах доводити,що вони святіші від інших сект.... А Бог...один...і Він...ВСЕ....

• Подобається Подобається x 2
  4. Сергій аспірант

і відкидаєте можливість що одна з цих спільнот може бути правою

5. Romko

Не одна...всі... Як і кожна людина...має рацію... Ми всі рівні...як би парадоксально це не звучало... Все врівноважується НИМ... Одному Бог дає розум,красу,достаток...та не дає здоров'я... Іншому дає все...та не дає долі....варіантів безліч....а в рєзультаті всі ми йдем до Нього,як і прийшли...голі.... Якщо існує стільки думок...версій...релігій...і Бог допускає їхнє існування....то означає,що всі вони мають рацію...хм...або не мають... Дізнатись про це неможливо...тут...нам...смертним... От,розхвілософствувавтся))) місяць повний,чи що? )))

6. Сергій аспірант

Бог завжди допускав рызномітність релігій , але ніде ми не знайдемо що усі релігії є правими.
    В давнину бог мав свій вибраний гарод, згодом цим народом стали християни у 1 ст.
    можливо якшо досліджувати.
    Бібіля не дарма була залишена людям

7. Romko

Хм...а що робити бідним мусульманам,буддистам,індуїстам і іншим ...несть їм числа?

8. Сергій аспірант

епитання складне але Біблія говорить про воскресіння праведних і не праведних
    тому доля цих людей залежатиме від їх вибору

9. Romko

Але,якщо Бог допускає існування такого розмаїття релігій,думок,переконань, то,може вони МАЮТЬ ПРАВО на існування?

10. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви маєте на увазі тих старих маразматиків в Брукліні, яким армагедон мерещиться на кожному кроці, минулі свої пояснення забули і так народжують нові?? ;)

11. Levko

Levko Well-Known Member

100%. Так і є .
    Можемо, Ромку...! Ще й як можемо!!!! Вірніше не ми, а Бог, якщо ми будемо стукати і просити в Нього!! І на це є Його воля. Більше того, Він навіть прагне від нас такої позиції віри, наполегливого стукання... Пригадайте притчу Ісуса про вдову, котра день і ніч просила і благала суддю, щб він її захистив і все таки добилася свого:
    "А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону! Та Син людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?..." Лук.18:7-8
    Для чого Господь розказав нам таку притчу? Напевне, для того, щоб показати що нам потрібно бути, як та вдова, наполегливими у вірі і йти до кінця. Йому подобається такі люди, відповідно, на їхні молитви і прохання Він і відповідає...
    Бог очікує від нас такої твердої позиції, позиції віри!

12. Romko

Ні,Левко...
    Нічого ми не можемо...
    Можемо лиш смиренно просити
    - Нехай мине мене чаша сія...
    нести свій хрест
    і надіятись...
    Скільки людей...дійсно...ангелів...було приречено на муки...від хворіб..нещасних випадків...страшних ударів долі..моря сліз...і скільки виродків розкошують,забуіши навіть про таке поняття,як совість..честь...забувши про Бога...
    Можне до безконечності повторювати,що ТАМ все поміняється...але того не знає ніхто..і ті,хто бере на себе сміливість трактувати..теж...
    Згадав собі...
    Церква - місце,де ті,хто ніколи не був на небі, розказують,як там добре, тим,хто ніколи там не буде..
    Влучно...

• Подобається Подобається x 1
  13. Окультист

Окультист Well-Known Member

Знаєш, Роман, згадався один вислів із старого завіту, дослівно не скажу, але от таке щось - "не заздри успішності грішного, бо жахіття кінця його не знаєш..." Тут продажні суди і судді, а той суддя, що там непідкупний, всі будуть плати по своїх рахунках.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, це не я сам собі придумав, що можемо щось змінити. Пр це Сам Ісус Христос говорить. Якщо Ви кажете "Нічого ми не можемо...", то Ви заперечуєте не мої слова, а слова Христа...
    Добре, Ромку, візьмемо ще одну біблійну історію про сліпого Вартимея. Це також була людина віри. Він, коли поруч проходив Христос, не сидів собі смиренно, чекаючи, чи зверне Ісус на нього увагу, чи не зверне? Він почав голосити до Господа: "Сину Давидів, Ісусе, змилуйся надо мною!"
    49 І спинився Ісус та й сказав: Покличте його! І кличуть сліпого та й кажуть йому: Будь бадьорий, устань, Він кличе тебе. 50 А той скинув плаща свого, і скочив із місця, і прибіг до Ісуса. 51 А Ісус відповів і сказав йому: Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі? Сліпий же Йому відказав: Учителю, нехай я прозрю! 52 Ісус же до нього промовив: Іди, твоя віра спасла тебе! І той зараз прозрів, і пішов за Ісусом дорогою."Мар.10

Уявіть собі, якщо би Вартимей не почав голосити до Ісуса, то так би і просидів край дороги усе своє життя сліпим. Але його крик віри заставив зупинитись Самого Господа!!! За що цей сліпець був щедро нагороджений Господом Своїм спасінням і вздоровленням...

15. Romko

Цього не знає ніхто..ми можем лиш припускати...надіятись..на можливість справедливості...там..
    Отаке втовкмачують нам з християнтиянських амвонів,хоч навколишнє життя показує діаметрально протилежне...
    Якраз страждають...вмирають..терплять муки люди,які не зробили нічого злого.
    Які ростили дітей,чесно працювали за копійки...просили Бога про щастя...
    І..один з основних постулатів - Всяка влада від Бога...
    Правильний постулат,бо ВСЕ на світі від Бога...але акцентується на одному.
    Влада - від Бога.
    Звідси ще один постулат - покора..
    Так..ми раби..але раби БОЖІ.А не церкви..влади і теде...
    На мою думку,одна з основних причин,по якій християнство зробили офіційною релігією - це можливість керувати стадом..
    Гордість була перейменована в гординю і возведена в ранг смертних гріхів...
    Мені вже закидали отут,що я піддаю сумніву слова Біблії..
    Та не піддаю я їх сумніву...
    Просто я маю очі і оті..хм рудименти,сірого кольору.якими намагаюся щось усвідомити...
    Тому й прийшов до такої думки...
    Це не найбільший мій гріх...

• Подобається Подобається x 1
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Доречний приклад привели.
    Цей вислів з Псалмів, в якому Давид також заздрив багатим безбожним, але після того як прийшов в Божу святиню і Бог показав йому їхній кінець і що їх чекає, то Давиду відразу перехотілося заздрити їм і брати з них приклад...:

"А я, мало не послизнулися ноги мої, мало не посковзнулися стопи мої, 3 бо лихим я завидував, бачивши спокій безбожних, 4 бо не мають страждання до смерти своєї, і здорове їхнє тіло, 5 на людській роботі нема їх, і разом із іншими людьми не зазнають вони вдарів. 6 Тому то пиха їхню шию оздоблює, зодягає їх шата насилля, 7 вилазять їм очі від жиру, бажання їхнього серця збулися, 8 сміються й злосливо говорять про утиск, говорять бундючно: 9 свої уста до неба підносять, а їхній язик по землі походжає!... 10 Тому то туди Його люди звертаються, і щедро беруть собі воду 11 та й кажуть: Хіба Бог те знає, і чи має Всевишній відомість, 12 як он ті безбожні й безпечні на світі збільшили багатство своє? 13 Направду, надармо очистив я серце своє, і в невинності вимив руки свої, 14 і ввесь день я побитий, і щоранку покараний... 15 Коли б я сказав: Буду так говорить, як вони, то спроневірився б я поколінню синів Твоїх. 16 І роздумував я, щоб пізнати оте, та трудне воно в очах моїх, 17 аж прийшов я в Божу святиню, і кінець їхній побачив: 18 направду, Ти їх на слизькому поставив, на спустошення кинув Ти їх!" Пс.72

17. Сергій аспірант

між тим що говорять з амвонів і тим чого навчає біблія справді величезна різниця

18. Сергій аспірант

якщо ми довіряємо Біблії то можемо очікувати встановленню справедливості

19. Окультист

Я до цього часу не можу сам для себе дати відповідь на це питання... Частково це може пояснити теорія інкарнацій, можливо, щось було тими людьми в попередньому житті зроблено жахливе, то тепер платять вони, а ті, що успішні, можливо, колись були кращими, їх винагородили в цьому житті, а вони скористатися на добро з цього не можуть, але це лише припущення, фактично мало чим пітверджене. Але то інша тема.
    Я б сказав "народ від Бога", а влада від народу. Вибираємо самі собі панів, які спочатку є вівцями, а потім стають вовками, зрештою, прикидатися вони добре вміють і фарисеями бути. Обурило мене питання в листку, який лежав в Церкві, по якому гріхи иперед сповіддю мають згадувати - "чи були покірні тим, хто має над вами законну владу?" Не в нашій країні такі питання ставити. Якщо бути покірному, то з голоду можна вмерти...

20. Окультист

Очікувати, вірити, сподіватися, але знати напевно вже будемо там. Думка така дика виникла щойно, цікаво, як реагувала б на наші дописи у темі "Філософія і релігія" людина, яка повернулася назад із - за тієї межі, яка знає, що чекає в потойбіччі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)