Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Всі погляди від певних особливостей в людини.

Пр 18:1 Прихоти ищет отделяющийся (своенравный), восстает против всего умного.

Думаю, що любі випадіння з людської сімї, характеризуються цим віршем з Біблії.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

і багато таких випадків Ви знаєте?
    подібні проблеми стаються і вінших релігійно розділених сімях, навіть якщо члени подружжя належать до тратційних конфесій.
    Але у випадку із свідкамиЄгови ситуація складніша. Оскільки родичі часто займають
    непримеренну позицію і примушують людину вибирати - для справді віруючої людини вибір зрозумілий. Часто родичі бояться за шкоду репутації сімї, відчувають тиск з боку співробітників, інших парафіан тощо. З чоловіка моєї знайомої постійно збиткувались на роботі через те що його дружина стала свідком, через що він подав на розвід але вчасно спамятався. З іншого боку батько старійшини збору який я відвідую є церковним старостою і вних нормальні стосунки

а слова що вороги чоловікові домашні його вам нічого не говорять?

Last edited by a moderator: Aug 3, 2009
  3. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви не переплутали??
    Напевно це треба було, на відповідь, до Romko написати, оправдовуючи безсердечність СЄ до своїх стареньких батьків.

4. Сергій аспірант

ви можете навести цитати з публыкацый свыдкыв Эгови де виправдовуэться таке ставленя до батьків
    Згоден винятки трапляються але вкрай рідко. Крім того якщо люди неможуть порозумітись причина рідко буває в тільки в одній стороні конфлікту.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тільки серед моїх знайомих я можу налічити кілька десятків таких випадків. А в родині...двоюрідна сестра... Наслідок закономірний - розвалена сім'я.... Особисто мені глибоко байдуже,чи СЄ ходять по вулицях,чи сидять в печерах,чекаючи кінця світу...але,коли страждають діти....того не сприйму ніколи... За що? Ради чого?

6. Сергій аспірант

і причину ви бачете тільки у свідках Єгови. Чому ? як змінилась ваша сестра, що стала робити інакше?
    Я співчуваю подібним випадкам, але проблему можна вирішити в іншій площині ніж або розлучення.
    щодо дітей то погляд свідків Єгови на виховання у релігійно озділених родинах я вже наводив вище.
    Чому б не дозволити людині обирати і сповідувати погляди які вонавважає за потрібне, навіть якщо вони суперечать вашим

це ви про що?

Last edited: Aug 3, 2009
  7. Romko

Я вже казав про це...
    Недавно був похорон тієї жінки...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=281455&postcount=2694

8. Сергій аспірант

Виправдовувати його поведынку я незбираюсь і не знаючи усіх обставин
    я не можу робити висновки. Проте такий випадок є винятком а правилом, поведінки усіх свідків.
    Щодо памяті предків то звичаї повязані з цим грунтуються на уявленнях про безсмертну душу та древніми уявленнями про можливість спілкування та взаємноо впливу живих і мертвих. Оскільки свідки Єгови не підтримують таких поглядів
    зрозумілим стає їх ставлення до жалобніх звичаїв і жодної неповаги до померлих тут не має.

Як змінилась Ваша сестра коли стала свідком Єгови.

9. Romko

Стала нетерпимою...дратівливою...
    Профітькала гроші,які її бабуся зібрала собі на похорон і пам’ятник...
    Розвалила сім’ю...

10. Окультист

Окультист Well-Known Member

Потрібно мати хоча б елементарну толерантність до того, що поважає інша людина, особливо, коли ця людина є найріднішою. Не хотіла на той образ дивитися - хай би не дивилася, принаймі зняла із своєї кімнати і віддала матері, щоб та його сховала. А порізати на шматки те, у що хтось вірив все своє життя... Дійсно гидко. Колись в мене одна сусідка в СЄ перейшла, при чому вже в старшому віці, хотіла образи в хаті знімати, то їй чоловік сказав, що руки повідрубує, як вона образ порухає, казав, що після його смерті хай робить що хоче, а тепер хай не сміє. Для чого нищити те, в що людина вірить і що нікому жодної шкоди не прносить. СЄ розпинаються про толерантність, про те, що до них погано ставляться, а таке виробляти, то як називається, толерантністю? Я не підтримую тих, хто шантажує СЄ, як у випадках, кі наводив Сергій, але і СЄ повинні усвідомлювати, що ніхто плювати на релігійні переконання інших їм права не давав.

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Звичайно, що є! Якщо до сих пір Ви не бачили його, то значить ще не дано це бачите. Нічого, час розставить все на свої місця і Ви ще будете просити в Бога прощення, за все. що не так казали та писали...

12. Сергій аспірант

свідки Єгови є звичайними людьми і часто діють виходячи із свого виховання, Не всі відразу розуміють суть деяких біблійних принципів і не завжди приймають правильні рішення у стосунках з рідними Тому у виданнях свідків Єгови наголошується на тактовності у вирішенні таких питань.

давайте конкретніше - напишіть де написано що ховати слід саме на 3 день?

13. Сергій аспірант

багатьох зачіпає сам факт того що хтось має відмінні від усталених поглядів. Адже критикуючи ставлення свідків єгови до ікон люди навіть не поцікавились на чомугрунтується такий погляд.
    Думаю якщо у власності людини яка стала свідком є ікони вона вправі робити з ними те що важає правильним, але якщо їх використовуюить інші члени родини то краще залишити їх і спробувати пояснити свою позицію щодо нихю Але це моя позииція
    інші можуть прийти до відмінних висновків.
    До чого нетерпимою?
    Ви пишите що розвалиоа сімю? як саме? знайшла собі іншого чоловіка?

Last edited: Aug 4, 2009
  14. консультант

Нашо Вам того, як Вам не до того. Замість Істини, Ви постійно шукаєте компромат на Істину. Я цитуватиму тільки те, що вважатиму за потрібне, а якщо Вас так сильно зацікавило чому на 3 день ховають, то для цього маєте Біблію. Скільки можна Вам готове пхати в рот, як Ви все рівно виплюнете? Ви за весь період спілкування хоч одну цитату з Біблії для прикладу навели...? Ні, не навели. А я, на відміну від Вас, навів вже достатньо. Чи може для прихильників і свідків цитати з Біблії особливої ролі не відіграють...?

15. Romko

Не знаю..щодо іншого...
    Постійні доскіпування...насміхання з чоловіка...нав’язування...своїх поглядів...
    В результаті одна донька лишилася з нею..інша з чоловіком...
    Що цікаво.що вона є внучатою племінницею Йосира Сліпого..

16. Сергій аспірант

я наводив досить багато цитат.
    я теж так думаю, скільки вам не пояснюй ви все одно писатимете однаково.

17. консультант

Можливо.
    Аналогічно, але згідно Біблії, а не власних домислів.

18. Сергій аспірант

думаю краще чоловікові познайомитись із старыйшинами збору. Це допоможе йому краще зрозуміти погляди дружини і дружині скоректувати свою поведінку.

ознайомтесь із цією статею
    http://jhwww.narod.ru/Family1.html

19. Romko

Павло(чоловік) - сформована особистість... В нас з ним теж часом є суперечки...погляди на все в нього,як в Миха,чи Левка... В мене свої... Ви їх знаєте.... Я продовжую вважати себе християнином,хоч і позаконфесійним. Храм відвідую тому,що це НАМОЛЕНЕ місце. Поважаю релігійні почуття інших,при умові,що мені не нав'язують своїх...і не зневажають. А вступати....приєднуватись до будь-кого не бажаю. Кожного дня,вже кілька років я йду...на свою прощу...так...я це називаю так....і молюсь...подумки...своїми словами...і ЗНАЮ...що ВІН мене чує..як і кожного з нас,де б ми не були,,, Хм...соррі,на фільософію занесло...але...ліс...і проща...

20. Сергій аспірант

ваще право звысно. багато людей винаходять свою власну релігію, хоч формально належать до традтційних церков.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)