Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Тетраграматоном науковці називають літери ЙГВГ.
    А чи є якесь біблійне обгрунтування ховати саме на 3 день?
    а якби ви порадили зробити?

Останнє редагування: 3 сер 2009
  2. Сергій аспірант

справа у не правильному тлумаченны його слів. Греки під душею розуміли безсмертну сутність, євреї -життя людини

ця інформація мною вже викладалась. Перегляньте досиупні он-лайн словник Нюстрема та Енциклопкдію Брокгауза.

Дослідження православного богослова
    http://bibleist.ru/biblio.php?q=058/01

Останнє редагування модератором: 3 сер 2009
  3. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Іншими словами: я щось писав/написав, краще не зімною на цю тему говорити а з ким незнаю, полистайте енциклопедії.

Сергію, ця відповідь Вам більше потрібна

4. Сергій аспірант

І я її знайшов, а Вам дав зсилку на джерела.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мене абсолютно не цікавить, що хто розумів. Лєнін чи Троцький теж щось розуміли. Мене цікавить, що говорив Ісус Христос.
    А його слова по інакшому розуміти не можна. Хіба що треба бути страшним єретиком щоб їх перекручувати.
    ПС. Я звичайно користуюся англійською Біблією і маю 6 різних перекладів.
    Читаючи будь-який щось інше ніж сказав Ісус зрозуміти неможливо.

6. Окультист

Окультист Well-Known Member

Бачу, Ви Леніна з Троцьким дуже любите, ледь у не у кожному дописі згадуєте, але, як контраргумент, це слабенько:) Мова йде про не рівноцінне розуміння перекладачами одієї і тієї ж тези. Те, що говрив Ісус було записано, а пізніше перекладено і перекладено відповідно із розумінням перекладача, відповідно до його понять. От Ви кажете, що маєте 6 різних перекладів, а в, так скажімо, "оригіналі" читали? Думаю, що ні, і я не читав. Користуємося тим, що маємо, а маємо те, як розуміють ті чи інші перекладачі те, що говорив Ісус.

7. Сергій аспірант

Ісус розмовляв арамейською, евангеліяписались грецькою. Слово нефеш- перекладають з єврейської і армейської словом душа, грецький відповідник цього поняття- психе. Євреї після завоювання Александром Македонським запозичили і засвоїли елінські ідеї, в тому числі ідею про безсмертя і переселеня душ. Старий Завіт вживає слово душа в значенні життя особи. Тому Ісус говорячи що той хто рятує тіло погубить душу мав на увазі, що людина втратить перспективу на життя.
    Говорячи про смерть Лазаря Ісус порівняв його стан до сну, а не говорив що лазарь страждає чи існує в пеклі.
    Тому про душу потрібно говорити враховуюючи основне значення цього слова, а не надаватицьому понняттю чужорідного філософського змісту.
    Ось зсилка на статтю http://logosenc.org/brokgauz/dusha.html

8. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Безсмертя душі евреї запозичили в Египті

10 заповідей також, запозичили в Египті, з египетської книги мертвих (книгу маю в електронному форматі, можу вислати на пошту)

9. Сергій аспірант

цей погляд для євреїв був невластивий, як видно із вживання слова нефеш.
    хоча натяки на безсмертя душі трапляютьсяв апокрифічних книгах еліністичного періоду.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Це відповідь...
    Мені і не дивно...
    Наплюти на почуття рідної людини...
    Порізати на шматки те.що їй дороге...
    Це прекрасно характеризує...хм...побожних людей...
    Ні..якось...буду переходити на інший бік вулиці...
    Щоб не забруднитись,знаєте...бридко...:bad:

11. Сергій аспірант

подібні проблеми часом стаються у людей які не довго є свідками і не вміють застосовувати біблійні принципи. дехто схильний діяти надто імпульсивно, хоч в таких випадках постійно закликають до тактовності. Не маючи достатнього уявлення про що навчають свідки Єгови в подібних випадках в и робите висновок по одиничному випадку і не намагаєтесь зясувати погляд інших.
    ж питав про те як діяти коли рідні виконують звчаї які Ви категорично не схвалюєте?

12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Це вони так любов виявляють, особливо до своїх домашніх
    Вот і пізнали ми їх по любові

13. Сергій аспірант

Ви я бачу не зрозуміли мого питання
    якби ви діяли якби ваші рідні виконували звичаї які ви вважаєте марновірними, шкідливими, непотрібними?

14. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви шукаете в мене керівництва??
    Все вже Бруклін піднадоїв?? :cry:

15. Сергій аспірант

цікаво як би Ви повелись у ситуації описаній вище.

Багато моїх друзів свідків мали пролеми в сіиях- одного вигнали з дому, іншому мати погрожувала вчинити самогубство. ще іншому постійно вигадували якічь дорученння в час коли він мав іти на зібрання. Я вже не згадую випадків спалення книг і т подібного.
    тим не менше з часом вони порозумілись і тепер мають цілком нормальні стосункми з родичами, які хоч і не пітримують але поважають їх погляди

16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

"Разреши себе быть собой а другому быть другим"
    Керуюсь таким принципом.

Невротична поведінка членів сімї, співчуваю.
    Ну і яблоко від яблоні далеко не падає.

17. Сергій аспірант

Критикувати свідків в таких ситуаціях легко, алее критики навряд чи самі опинялись в таких ситуаціях. Проблема в тому що в нашому суспільстві підозріло ставляться до усього що відхиляється від усталених норм. тому навіть в рідні не можуть зрозуміти що людина прийняла і відкрито сповідує погляди які відмінні від їхніх.

18. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Гомосексуали також потерпають від суспільної думки. За свої права борються.

19. Сергій аспірант

порівняли-)))))
    мова йшла про релігійні погляди, а не фізіологічні особливості.
    Ваші погляди відмінні від інших і ви активно критикуєте свідків Єгови та інші конфесії. Але раптом свідків Єгшови заборонять
    і створять прецендент для релігійної цензури - не думаєте що ви і подібні до вас стануть обєктом цькування?

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якби це був одиничний випадок... Але це не виняток - правило...розвалюються сім'ї...сиротіють діти...вмирають старенькі без опіки...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)