Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ваш допис я оскаржив, надіюсь на компетентність модератора.

Православні теологи дослідили питання Божого імені, ця інформація з їх праць.
    Прошу не втручатись в мої особисті справи.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Як бачите я вирішив видалити свій допис.
    Прошу вибачення, але ваш допис було просто смішно читати.

3. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Не вибачаю.

Оскільки питання Божого імені досліджували компетентні теологи і я привів їх думку.
    Навпроти думки посланців Брукліну грунтуються на писанині Ч. Т. Рассела, який не знав еврейської, грецької мов, володів лише поверхневим сектанським знанням біблії (був адвентистом) і почав трактувати Світі Писання - дитячий садок.

Жодне з його пророцтв не виконалось, вчення попереписували його послідовники.

4. Сергій аспірант

але Ви не навели жодних цитат на підтверження своєї думки ні з Біблії ні з праць цих теологів, хоча б імена їх назвали. Важливісь вживання імені бога постійно підкреслюється в Біблії. Існують документи що це імя вживалось у привятанях, повсякденних мові ілише згодом стало забороненим. Останніми вказівками католицької церкви було повністю вививести вживання імені Єгова з церковної служби, книг тощо.

5. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Не вже Ви думаєте, що сотні років досліджень Біблії теологі не розібрались в цьому питанні??
    Спростуйте ті повідомлення, які я написав, на рахунок імені Бога а потім задавайте питання.

Релігія, яку заснував Рассел називалась Дослідникі біблії але з часом таких назв було багато і вирішили придумати назву, яка б відрізняла від інших.
    Придумали :)

Неволодіючи мовами, на яких писалась Біблія, з думкою про армагедон і т.д., люди в Брукліні, вибрали самі собі імя свідки Егови.

6. Сергій аспірант

Перед тим щоб спростовувати мені хотілося б дізнатись на чому грунується Ваша позиція, хто її запропонував і підтримує. Так що чекаю посилань на загаданих вами богословів.

7. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Потім викладіть вчення Брукліна, по цьому питанню.

По памяті приведу імя сучасного богослова А. Кураев.
    Імена інших приведу після Ваших відповідей.

8. Сергій аспірант

так звісно Кураєв взірець православного богослівя. Насправді якшо подібні думки справді належали йому - то це суперечить позиції інших православних богословів.
    Краще б ви навели прямі цитати Кураєва.
    Щодо думки Свідків Єгови щодо цього питання то вона грунтується на Біблії і знаходить підтимку у багатьох блгословів, істориків релігії минулого і сучасності.

9. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Купа слів, 0 змісту, конкретніше.

Позицію А Кураєва, який посилався на інших богословів (зараз не памятаю), коротко я виклав.
    Якщо Бруклінівські ідеологи можуть її спростувати, то найдіть цю інформацію і викладіть.

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Поїзд пішов. Не ховайте голову в пісок, а дайте відповідь на питання.

11. Зануда

Зануда така зануда

Шановні учасники дискусії! Закликаю вас не вдаватися до аргументів
    ad hominem, бо доведеться дискусію припинити. Сперечайтесь наздоров"я, але не забувайте про взаємоповагу. Дякую!:give_rose:

12. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

викуп від Адамового гріха.:)

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

Вічні муки теж можуть бути різними, як і гріхи.
    Простий приклад - ви порізали палець і відрізали палець.
    Краще взагалі не травмуватись (не грішити).

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви прочитайте (повторюю - незазомбовано!). Раз, другий... Щось незрозуміло? Чи може Ісус Христос казав неправду? Якщо так, то це поодинокий випадок чи Ви знайшли інші випадки неправдомовства в його словах?

15. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо допустити що так, повторюю якщо допустити, то слово Єгова має значення
    "Той, Хто Є" . Значення слів "Той, Хто Є" можна розцінити як Бог.
    Але слово "Єгов" яке спочатку було записане як "ЙГВГ"- пішло від слова "тетраграмат". А вже після транскрибуляції слова "тетраграмат" залишаються тільки літери ЙГВГ, які можна читати як "Єгов" або "Ягов".
    Тому було б правильним назвати вашу організацію "Свідки тетрагмату", або "Свідки ЙГВГ"
    Тому що слово "Єгов" або "Ягве" не є іменем, а тільки транслітерацією слова "тетрагмат"
    Якщо ви СЄ вже так все взнаєте то раджу взнати побільше про таке слово як "Тетраграмматон", що в деяких релігіях рахується як (невимовним именем Бога), зверніть увагу на слово "невимовним"
    На мою думку імя Бога не відоме людям, або є невимовним по тій причині, щоб деякі з них не могли робити всяці дурниці під іменем Божим.

Останнє редагування: 1 сер 2009
  16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Саме так.

Бо зроблять з імені ідола, будуть від імені Божого чинити всяку єресь.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Його невимовність пояснюється іншим: у давньоєврейській ПИСАНІЙ мові не було голосних букв, вони вставлялися під час читання, тому по цій причині (а також з причини табу "надаремно") до нас не дійшло звучання цього слова. Тому вживається: Єгова, Ягве, Яхве. Звучання очевидно великої ролі не грає, оскільки багато біблійних імен, навіть написані грецькою, в ориґіналі звучать не так, як ми їх вимовляємо. Для прикладу Марію кликали Маріам ."Маріам" взагалі не стосуєтьмся імені Марія (Марією насправді називалася сестра Маріам-матері Ісуса). Ми називаємо Сина Ісус, англійською це звучить Єзус, часто це ім'я перекладають як Джошуа, а в ориґіналі слово Ісус звучить приблизно так: Єгошуа (скорочено Йешу).

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вдень приходила сусідка....старша жінка. Плакала...дочка вже з рік пішла в СЄ... Спочатку все було нормально,а з часом... Їй нема місця у власній хаті... Про побутові речі навіть говорити не хочу...гидко... А інше...недавно поскидала всі образи і демонстративно їх порізала на шматки..."ідол"... Такі речі радше правило,ніж виняток... Останнім часом я не є прихильником традиційної церкви....безконечних чвар...доказування одне одному своєї "святості"...але люди повинні залишатися людьми.... ЗІ. Недавно померла ота жінка,про яку я розповідав в цій гілці... Сина на похороні не було...ховали сусіди...

19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Видно дотримуються слів Біблії "хай мертві піклуються про мертвих"... Один місцевий свідок-полуумок, коли його мама лежала на катафельку, взагалі дивувася нашо 3 дні тримати мертве тіло в хаті, щоб воно смерділо. Мами і так вже там нема, вона в Царстві Божім... Потім заявив. якби не родина він давно би закопав тіло на цвинтарі, а так мусить дивитись на той "цирк". Тому то й мене шокують ті свідки...

20. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Знаю ще одного такого, котрий дивувався, навіщо пенсійний фонд, якщо скоро армагедец :crazy:

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)