Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

адвентисти: ще у 19 ст...
    Отець знає, а Ісус про це попередив: коли в и побачити те і те, знайте...
    зараз не проповідують дату кінця світу...
    все, звинуватити немає у чому... :)
    до речі, а ви не зауважували ці дати, коли саме передбачався кінець світу?... ;) зверніть увагу на певні закономірності...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Християнські течії

А я й не знав, що Шрек є прихильником свідків. Шреку, це ж пішло від США!

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Пупере, я колись читала, що саме це пророкування кінця світу привернуло купу людей до свідків, а коли кінця світу не сталося і після третього (!) пророцтва, багато людей відійшло. Тоді свідки зосередилися на кількости тих, хто увійде до царства небесного.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

зауважив.

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

зараз люди приходять не тому... :)
    раніше — можливо....

6. duncan

всі дати "чомусь" співпали з катаклізмами...
    1914... і тд...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

накаркали.

• Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

До речі, то лиш в Україні така пошесть зі свідками. Тут в Канаді я ще НІ РАЗУ свідків не стрічала. І по хатах не ходять і на вулицях не пристають. Цікаво, чи в Олі так само?
    Як на мене, най би собі були, лиш би не приставали. Особливо не люблю, коли до мене додому ходять. Але все з порога кажу, що ми всі книжки мудрі читаємо, бо в мене чоловік священик, то вони зразу прощаються. Видно, я для них вже усьо - пропаща. :D

А одного разу було дуже смішно. Я якраз на побачення зі своїм коханим ішла. Вся така усміхнена, щаслива. Підходять дві жіночки і питають, чи я вірю в майбутнє краще життя і чи хотіла би його мати. Ну, я так добродушно та усмізнено їм і кажу: "ТАК, ВІРЮ! Я вже його МАЮ!" Жіночки чомусь одразу змішалися, сказали мені "до побачення" і подріботіли далі. :D Щасливих не люблять, чи як?

9. duncan

"пошесть"?...
    вже була "епідемія"...
    може тому, що тут люди хочуть вірити?..
    може тому, що люди тут більш приємні до спілкування?...
    може тому, що зневірилися у "традиційній" церкві?..
    чи тому, що ...
    досить поки.... :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вони просто нічого кращого не могли запропонувати.

Вони люблять приставати до тих, в кого біда, тоді вони розрадять і заманять, а так, людина щаслива, що їй даси? От блаженного нікуди не заманиш, нє?

11. Liliyah Romanova

Все не підходить.
    Мені йшлося про пошесть із переслідуванням інших людей. Тут вони нікому в очі не лізуть. Ні на вулиці, ні вдома. Оце я мала на увазі під пошестю.

Десь там Шрек казав, що християни їх як вогню бояться. Та не бояться. Нервують ці люди просто. І не того, що вони ніби виконують слова Христа про проповідування, а того, що в очі як мошкара лізуть.
    Мої друзі євангелісти теж проповідують на вулицях, але в очі не лізуть, принаймні не чіпаються. Просто вибирають собі зручне місце на стометрівці, (так і крішнаїти теж роблять, і інші) кому цікаво, підійде, послухає, розпитає.
    Якби в Канаді свідок підійшов до дитини, яка вертається зі школи, і почав втискати свої журнали, його би затримав поліцай, аби вияснити, чи той не приставав до дитини, а в нас таке купу разів бачила.

Мене дивує, що мих так свідками переймається. Мені до них байдуже. Я вважаю, що то пройде. З'явиться ще щось нове, полетять на то. Свідками лишаться лише ті, хто справді захоче. І краще для свідків.

На цьому континенті все більшої популярности набирають традиційні вірування. Багато людей із лютеран стають мусульманами, православними або східними католиками. Чому? В чому вони зневірилися? Знаєш, пупере, моя думка, що коли кудись переходиш, бо у чомусь зневірився, то це ненадовго. Так можна по колу бігати і то ніколи не скінчиться. І такі випадки теж відомі.

12. duncan

він сам кого хочеш заманить...

правильно, коли людина не думає про вічне — до лампочки їм свідки й Бозя...
    достатньо такого бачив, коли свідки допомагали (просто так!), а коли людина вже отримувала фінансове забезпечення — її вже мало це цікавило...

13. duncan

ти сама відповіла...
    закони такі...
    а стоять на клумбі у львові багато хто, тільки кількість активних проповідників зростає саме у свідків, бо вони вірять у те, що роблять, а не "для відмазки": йдемо постоїмо? йдемо...

християни бояться свідків, бо підсвідомо відчувають, що відповісти буде тяжко на деякі питання...

14. Liliyah Romanova

Особисто знаю багатьох християн, котрі "заткали" свідків після довгої дискусії.
    Християни, котрі справді християни, не бачать сенсу говорити зі свідками, бо вважають їх зомбі.
    Моя найкраща подруга навернулася до Бога завдяки тому, що почала спілкуватися та слухати одного свідка. Як? Почала читати Біблію, бо один сусідський хлопака, який їй дуже подобався, приходив до них із мамою і проповідував. Вона його слухала, їй подобалося. Потім познайомилася із євангелістами. Там і навернулася. А через кілька років довідалася, що хлопчина геть спився. :sad:

15. Liliyah Romanova

Ти ще прочитай останні 2 абзаци, я їх пізніше дописала. Якраз поки ти відповідь писав. :)

16. duncan

:) :) :)
    бо свідків покинув...
    знайома історія....

17. duncan

не в мому випадку...
    у "традиційному" я не міг зневіритися, бо ніколи там не був...
    щодо "нових вірувань"...
    ти й сама можеш зацитувати про "багато хибних вір" під кінець — тобто свідки праві, коли говорять про скорий кінець світу.... :p

18. Liliyah Romanova

Ну ти й зморознув. Це типу я не думала на той момент про вічне? Я тоді не лише на побачення із коханим бігла. Я ще й новонаверненою якраз була.

19. Liliyah Romanova

Та ні, вигнали його, бо спиватися почав.

20. Liliyah Romanova

Ну, то хай і свідки там стоять. Раз проповідують щиро, то в чім проблема? Нащо чіпатися?

У мене в класі одна дівчинка була. Її мама до свідків почала ходити. Мала казала, що мамі платили за те, щоби вона із книжечками до людей приставала.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)