Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо ви говорите, що я щось перекрутив, то ви знаєте що, поясніть і мені

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свідки Єгови справді не вірять в безмертя душі.
    єврейське слово нефеш, яке перекладають словом душа, означає життя особи, людину в цілому і застосовувалось також до тварин. Більш детальне пояснення є в довідниках Нюстема та Брокгауза. Сьогодні такий погляд щодо душі мають адвентисти, та ряд теологів інших деномінацій.
    Свідки Єгови вірять у воскресіня мертвих - праведних і не праведних, тому тверження що спасуться лише вони не вірне. люди які померли до Армагедону мають надію на воскресіння.

3. Ярик

Ярик Well-Known Member

А це не суперечливо - вірити в те що душа людини перестає існувати після смерті, і вірити в воскресіння ???

4. Сергій аспірант

ні томущо концепція безсмертя душі була чужою для євреїв - вони вірили у воскресіння- буквально вставання з мертвих. Уявлня про безсмертя душі почали проникати в іудаїзм після завоювання Палестини Александром Македонським і початком більш тісних контактів з античним світом, що призвело до прийняття дняких ідей властивих грецькій філософії, зокрема платонізму. пфтверженням цього є також те що думка про безмертя душі трапляється в апокрифічних книгах які датують саме періодом панування Селевкідів та інших.

5. Ярик

Ярик Well-Known Member

не правда, ось цитата з їхнього сайту
    (Только те, кого одобряет Сын человеческий, Иисус Христос, будут иметь надежду пережить конец этой системы вещей. Как же важно использовать оставшееся время, чтобы обрести одобрение Иеговы Бога и Иисуса Христа! )

6. Сергій аспірант

читайте до кінця тут мова йде про тих хто переживе Армагедон,
    люди які померли до його настання будуть воскрешені.
    Крім того прежити Армагедон ще не значить спастись і отримати вічну життя.

7. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо після смерті душа людини перестає існувати, то що тоді буде воскрешатись, тільки тіло, зомбі якісь вийдуть о_О

8. Сергій аспірант

знайдіть статтю про воскресіння і уважно прочитайте.
    Праведні пребувають в памяті Бога. Чи ви сумніваєтесь що Бог моде відновити людину такою,якою вона була при житті.
    Якшо душа безсмертна тоді навіщо воскресіння?

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

Та навіщо там щось шукати якщо там все перекручено.
    Там біблія трактується так як їм вигідно.
    Якийсь Армагедон, який ніяк не може початись, але був неодноразово передбачиний ними. Він для чого, для залякування, бо без нього, ця віра втратить сенс.
    До речі Біблія говорить, що нездійснене пророцтво є ознакою лжепророка .
    Заперечують тілесне воскресіння Ісуса. То що тоді воскресло якщо душа не могла за їхнім віруванням ? В Біблії чітко сказано, що тіло Ісуса Христа повернулося до життя. «Погляньте на руки Мої і на ноги Мої; це Я Сам. Доторкніться до Мене і роздивіться; бо дух тіла і кісток не має, як бачите у Мене (Лк. 24. 39)».

Пошукайте в неті біографію такої людини як Чарльз Тейз Расселл
    От як своєрідне трактування Біблії однієї чи декількох людей може стати цілою релігією.
    Щоб СЄ не говорили, що не він засновник, але вже дуже його трактування подібні на їхні, та і докази є.

Останнє редагування модератором: 29 лип 2009
  10. mavka

mavka Well-Known Member

привіт, Ярику! так мені кортить до Ваших слів причіпитися. :) але, думаю, й без мене ця гілка росте й процвітає. :) скажу лиш, що колись імператор Константин видав 50 Книг для кожної церкви Царь-города, в які входило ВСЕ. апокрифи, гностики, все, що в той час мало ціну й люди читали.

перше редагування відбулося пізніше, й що посприяло першому редагуванню, взагалі, що наштовхнуло тільки на саму думку, що можна ті тексти редагувати й перекручувати, можна дізнатися з документального фільму. він в двох частинах. кожна по 12 серій.

прошу, перша серія першої частини:

Banned From the Bible I - The History Channel (1 of 12)

другу серію можете знайти самі за : "Banned From The Bible II - The History Channel (1 of 12)" - звісно, коли є бажання. ;)

11. Сергій аспірант

якщо Ви так вважаєте то перевірте інші джерала які я згадував. Безсмертя душі заперечують і інші.
    Спитайте самих свідків чи вони його бояться. Доречі кінець світу передбачаві Серафим Саровський.

12. Ярик

Ярик Well-Known Member

Чому ви завжди захищаєте одних, показуюючи недоліки інших?

Я не говорив, що вони його бояться, навпаки вони не можуть його дочекатись. А коли говорив (залякування) то мав на увазі залякування інших людей, щоб прийняли їхню віру.

13. Сергій аспірант

Недоліки і помилки були навітьв апостолів
    в даному випадку показав що те що ви показуєте як виключну ознаку свідків було характерно і для інших.

ви не праві. між попередженням і залякуванням є різниця. Хоча судячи з попердніх вашиз дописів ви не знаєте звідки походить слово Армагедон і що воно означає.

Оскільки наша дискусі почалась з питання про душу - то дозволю собі спитати- Адам отримав душу чи став душею?

Останнє редагування: 30 лип 2009
  14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знаю, згідний. Карл Маркс, Ульянов(Лєнін) і інші безбожники.
    Іншої думки Ісус Христос. Єв. Луки 16, 19-31.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Корпорація навмисне "викликає вогонь на себе", щоб бути відомою, розрекламованою, у всіх "на язиці".
    Всі їх вчення - це піар-компанія.
    Чим "товар" більш відомий, тим більше може знайтися покупців.

• Подобається Подобається x 1
  16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Див. Бут 2:7 ;) Тіло з пороху, дух ("віддих життя") безпосередньо від Бога. Не пора розрізнити? А по смерті - порох до пороху, Божа дух до Бога. Мухи окремо, котлети окремо.

Олено, +1. Схоже, так воно і є.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Для того, аби робити такі висновки, треба хоч трохи розбиратись у їхньому віровченні, згідно якого рай отримають праведники, які жили і до Армагедону, і ті, що переживуть Армагедон, і старозавітники, що жили до до часів Ісуса. Різниця з віровченням інших християн полягає в тому, що ті, хто живе після створення їхньої організації, не можуть спастися поза цією організацією.Це не значить, що спасуться всі члени організації. У них виходить, що спасуться лише праведні Свідки Єгови, але лише С.Є. Прямо про це не говориться, це приховано під різного роду натяками, і "благоразумний раб" ніколи не скаже, що спасіння можливе поза організацією. Спасіння у них може також стосуватися усіх праведників, хто жив до часу створення організації. Інша відмінність полягає в тому, що в небесний духовний уряд з числа 144 тис.чол. входитимуть лише ті, що жили після приходу Ісуса (апостоли, праведники апостольських часів і деякі вибрані після створення організації єговісти. Сьогодні деяка частина С.Є. відносить себе до цих "помазанників", пояснюючи, що про це їм підказує Святий Дух.), а інші праведники житимуть в раю на Землі.
    Стосовно ж тих праведних С.Є., що померли до Армагедону, то вони згідно з віровченням С.Є. воскреснуть до вічного життя, а всі грішники воскреснуть на "вічну погибіль". А раз погибіль вічна,- то мук для них ніяких не буде. От лише Сергій може мені нагадає.... щось таке пригадую.... ніби декого з грішників взагалі не буде потреби воскрешати... Там здається будуть ті, які воскреснуть на період між Армагедоном і раєм і ще будуть випробовуватись, і ще можуть бути спокушені, і якщо спокусяться, то буде для них "друга смерть". Так, Сергію ????

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я ж і кажу: наживка для покупців- від нас вийшло слово Бога і лише нас воно досягло. І не важливо що вчення міняється час від часу, пророцтва не збуваються -піару це не шкодить.

19. Сергій аспірант

Серед християнських конфесій безсмертя душі заперечують адвентисти, та ряд богословів які належать до інших конфесій. згодом дам посилання на їх праці.

Чомусь церкви схильні плутати понняття душі і духу. Дух - життєва сила, енергія, але аж ніяк не сутність яка може існувати поза тілом. біблійний погляд на душу суворо холістичний а не дуалістичний.
    ви ще напишіть що вченя католицької церкви залишалось незмінним. Свідки єгов вносили зміни у вчення по міру того як зростало розуміння Біблії. Потрібний був для досліджень щоб виявити походження та проаналізувати розвиток деяких поглядів. У їх виданняї ви можете знайти на праці біблеїстів, які не були свідками Єгови.

Останнє редагування: 30 лип 2009
  20. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Тобто кожне вчення СЄ претендує на істинність в данний момент часу. Зі зміною світогляду керівництва СЄ, змінюються вчення.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)