Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зануда

Зануда така зануда

Скажіть це Христові, який мив ноги апостолам. Всі обряди в такому разі "показуха" - хрещення (дорослих чи дітей вже й без різниці), Літургія, та все...Яку ж форму обрядовості треба вибрати, щоб догодити таким свідомим послідовникам Христа? Чи відкинути всі обряди і розійтись кожному у свій куток з персональним примірником біблії?
    Представте своє бачення. Всі тільки критикуєте - може на відповідній гілочці нам розкажете, як ви уявляєте структуру оптимальної істино Христової Церкви? Буде цікаво.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

:) Та Пупер же - не папа, він помилився у справах віри.:mocking: Я знала, що таке показове дійство відбувається раз на рік у церкві. Урок Ісуса - це як притча, як приклад загальної поведінки, щоб одні люди не надимались над іншими. От папа може помити комусь ноги, а потім той йому пантофлю цілувати після цього може. Толку з того? З якою метою?
    Хрищення - це дуже серйозний обряд, і не порівнюйте різні речі, а Ісусове повчальне омиття ніг формальним обрядом зробили католики.
    Омиття ніг - давня традиція старого світу. Тоді ходили босими, і коли заходили брудними ногами у помешкання,- господар виносив миску і рушник для омиття ніг. В знак особливої пошани господар сам міг помити гостю ноги. Коли Ісус запопонував це зробити Петру,- той здивувався: Як? Син Бога мені грішному буде ноги мити? Ісус сказав: так чиніть завжди. Хороший повчальний урок!:good: Коли пізніше Корнелій припав до ніг Петра, - той сказав: "Встань, бо і я людина". Уявляю реакцію Петра, якби йому цілували руку чи ноги... Він добре засвоїв урок Ісуса. (Дії 10:25,26)

Останнє редагування: 28 лип 2009
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:mocking: ну-ну, шановний, не тре мені приписувати ваше занепокоєння вашою ж громадою (у даному випадку -- попами)...

де пупер казав, що не тре мити?... ;)
    пупер тільки сказав, що нема смиренності у попів, попи -- це велике цабе, не цабське це діло -- ноги мити, боятися перестануть гніву..
    хіба в якості ритуалу:
    :) дякую за запрошення...

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не знаю, чи помилився, але для прихильників СЄ Пупер тут майже як "папа".

5. duncan

тут є багато прихильників СЄ?.. о_О
    а "папа" в якому сенсі?!..
    руцю цьомати мені не тре, і поклони мені бити, на колінця припадати -- я цього не люблю... :)

6. консультант

В тому сенсі, що по форумному віку серед прихильників СЄ Ви найстарший.:)
    Добре, що попередили, а то хто знає, що планують решта прихильників...:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто зна... хто зна.............:haha:

8. duncan

хіба не ню шрек? о_О
    я зна, я зна -- не люблю...
    пане мих, якщо вже вам так хочеться руку цьомати -- сходіть до попа (але прихопіть спиртові серветки -- руцю перед тим протерти)...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

обовязково скористаюсь вашою порадою.
    Дякую.

10. duncan

я вам нагрубив, пан мих, перепрошую...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

апостоли теж нікому нікому не мили ноги... це що до попів. А от папа миє ноги єпископам.

12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

скажіть: а Ви бачили, щоб наглядачі СЄ мили ноги своїм парафіянам??

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У вас знову не зовсім вірне формулювання. У свідків Єгови не має розділення на мирян і духовенство, звичне для традиційних. церков.

14. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Таке можна говорити рядовим СЄ, вони в це повірять, бо їх духовенство в рясах не ходить але не в рясі справа.

15. Сергій аспірант

згдно статуту релігійної організації свідків Єгови - усі свідки є релігійними служителями. Старійшини здійснють лише нагляд і керівництво.

16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Вони є безкоштовним місцевим духовенством, на ентузіазмі :)

В Брюховичах організація утримує і платить, що найменше мінімальню заробітну платню 150 СЄ, ще є районні наглядачі, обласні наглядачі, спеціальні агітатори - вони і є духовенством СЄ.

17. Сергій аспірант

згідно статуту - ні ці люди є добровольцями і не отримуюють платні за свою діяльність і від інших свідків їх відрізняє лише більша кількість обозвяків і більша відповідальність.
    Я вже наводив приклад - якщо ви поспостерігаєте за зібранням свідків Єгови в и ніколи не визначите хто є старійшиною

18. Ярик

Ярик Well-Known Member

"Вхід вільний. Не буде проводитися жодних грошових зборів", - йшлося у кольоровій листівці, якою свідки Єгови запрошували мешканців Івано-Франківська відвідати їхній обласний конгрес на стадіоні "Рух". На вході перед трибунами великі картонні коробки для добровільних пожертвувань чомусь одразу кинулися в очі. Вони стояли на найвидніших місцях, оминути їх було неможливо.

У майже фізично відчутній атмосфері тотального контролю, притаманній цій організації, яка називає себе "свідками Єгови" або "Товариством вартової вежі, Біблії та буклетів", не кинути якусь купюру до скриньки ніхто із учасників конгресу, мабуть, не посмів би. Вони поводилися так, як у радянський час комуністи, які не могли дозволити собі не проголосувати на виборах. Скільки кожен пожертвував, звичайно, ніхто не рахував. Але можна не сумніватися, що організаторам конгресу триденна оренда стадіону завдяки пожертвам себе не раз окупила.

Власне потребою покрити витрати на проведення цього традиційного щорічного з'їзду свідків Єгови пояснював репортерові "ГК" збір пожертвувань один з розпорядників конгресу, який назвався Петром. Щоправда, напис на самих коробках для збору пожертв проголошував, що кошти призначені на глобальнішу мету - проведення всесвітньої діяльності, вмотивованої посиланням на Євангеліє від Матвія 24:4. Якщо хтось забув, у цьому місці Біблії йдеться про проповідь благої вістки усім народам по цілому світу як ознаку Кінця світу.

Свідки Єгови переконані, що, фінансуючи своїми коштами організацію, вони роблять внесок у наближення Армагедону. Організація обіцяє їм за це рай на Землі. Тому вони роблять пожертви охоче і чекають Кінця світу із нетерпінням. Вони вирішили, що знають, як пережити "останні дні", які, за їх твердженням, вже настали. "З Кінцем світу пов'язані світлі надії", - проголосив один із промовців на конгресі.
    Взято з - http://www.vezha.org/news/16059.html

• Подобається Подобається x 2
  19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

при всій моїй "любові" до цієї організації, стаття більш ніж примітивна і тенденційна.

20. консультант

Нормальна стаття. Справа в тому, що свідки та їх прихильники "вищих матерій" не сприймають. Ярик написав на такому рівні, на якому вони все нормально сприймають. Досить доступно і грамотно написано! :good:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)