Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свідки Єгови не ігнорують жодного місця в Бібілії.
    Шодо обговорюваної теми - то Католицька церква теж робила помилки в інтерпретації Біблії, а стосовно деяких учень відверто визнає що вони грунтуються на переданні.
    Свідки Єгови готові були виправити помилки які трапялись у їх вченнях, але завжди залишались пильними щодо ознак.

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Фанатично пильними. Навіть настільки, що страх перед ознаками відігнав відчуття любові до ближнього і саму любов без якої людина не здатна пізнати Бога.

3. Сергій аспірант

доведіть це твердження.
    Якби свідки єгови не відчували любові до ближніх то чи продовжували б проповідувати, ризикуючи при цьому свободою чи навіть життям?
    Прочитайте як вязні- свідки ставились до увящзнених представників інших конфесій.
    перегляньте статті свідків єгови про мормонів, менонітів, квакерів- ці статі не сповнені ненависті, навпаки подано точний і толерантний опис.
    В Україні не зафіксовано жодного випадку зневажливого ставлення свідків Єгови до культових споруд інших релігій.
    Запитайте будь якого свідка чи він відчуває страх перед ознаками чи Армагедоном- впевнений отримаєте негативну відповідь.

4. консультант

Насильно милим не будеш. Якщо хтось комусь признається в любові, а другого вивертає від його любові, то нафіга комусь така любов. Вони проявили б більше любові до людей. якби залишили їх в спокої. Хай собі там моляться по хатах. а хто хоче сам прийде, для чого постійно мозги компастувати. Свободу вони обмежують сами собі, а життям ризикують через свою тупу наївність та впертість. Нашо пхати людині в рот їжу, коли вона вже сита нею по горло...?

5. Сергій аспірант

Християни 1 ст проповідували юдеям та язичникам,які здебільшого глузували з христия або відверто відкидали їх. Чи християни припинили проповідь через те що увесь римський світ вважав їх заразою? Християн звинувачували в усіх можливих злочинах і знищували при кожній нагоді, але християни не припиняли своєї діяльності незважаючи на опір. Врон продовжували поширювати звістку серед людей які мали свої погляди, а не очікували кр=оли прийдуть до них. Адже даючи наказ пропроповідіь Ісус казав ідіть та навчіть, а не навчіть тих хто прийде до вас.
    Свідки Єгови нікому не проповідують насильно - якщо людина відмовилась слухати, її не примушуватимуть.

Одже ви вважаєте що людина яка ризикує собою через те у що вона вірить, робить це тільки через тупістьі впертість?

6. консультант

А через кілька днів прийдуть другі, "сильніші" від перших.:)
    Вони були християнами, а не свідками Єгови, яких состворив Рассел. Поклонялись вони Христові, а не Єгові, тому й називались - християни, а не єговісти.

7. Сергій аспірант

перші християни були євреями і сприймали Ісуса як Божого Сина, Посланця Бога.
    Але аж ніяк не як Бога, рівному Отцю. Врешті Ісус ніколи не називав себе Богом.

Християнами стали називати людей які наслідували Христа, а не тих хто поклонявся йому як Богу.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваші слова протирічать Біблії:
    До филип'ян 2:6. Він, бувши в Божій подобі, не вважав за захват бути Богові рівним.
    Хто може бути Богові рівним, подумайте.
    Апостол Павло говорив навіть таке:
    1 Кор.2:2. бо я надумавсь нічого між вами не знати, крім Ісуса Христа, і Того розп'ятого...
    Невже колишній фарисей Павло відмовився б від Бога заради Христа? Він розумів, що Христос - Бог, Він образ невидимого Бога.

• Подобається Подобається x 1
  9. Сергій аспірант

http://jhwww.narod.ru/Troitsa-4.html

http://jhwww.narod.ru/Troitsa-4.html

Щодо 1Кор,2,2 то прочитайте контекст - дане місце не вуазцє на природу Бога.
    1-5 Апостол знает, что сама весть о крестной смерти Христа действует на души слушателей сильнее, чем мудрые рассуждения и красноречие.
    Комментарий к «Брюссельской Библии»

Думаю що в гілці про Трійцю обговорення мого допису буде більш доречним ніж тут

Останнє редагування: 24 лип 2009
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Хто і яким чином дізнався про що думав Павло, коли писав 1 Кор.2:2? Чи це не пов’язано зі спіритизмом?

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

А ваш допис десь пропав о_О

12. Сергій аспірант

На те що він думав - вказує контекст. Перегляньте інші коментарі.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Те, що з койне за великим бажанням можна перекласти кількома способами, не дає права відкидати усталений переклад людей, добре знавшими койне, користувавшихся ним у повсякденні. Тим більш що є більш прозорі місця.
    "61 Він же мовчав, і нічого не відповідав. Первосвященик ізнову спитав Його, до Нього говорячи: Чи Христос Ти, Син Благословенного?
    62 А Ісус відказав: Я! І побачите ви Сина Людського, що сидітиме по правиці сили Божої, і на хмарах небесних приходитиме! (Самозванець відкинемо за взаємною згодою з "вежею", залишається - такий самий Бог, як і Яхве)" (Мк 14:61-62)

"19 Того ж дня дня першого в тижні, коли вечір настав, а двері, де учні зібрались були, були замкнені, бо боялись юдеїв, з'явився Ісус, і став посередині, та й промовляє до них: Мир вам!
    20 І, сказавши оце, показав Він їм руки та бока. А учні зраділи, побачивши Господа (Сергію, кого назівали Господом, щоби не проказувати Ім'я?).
    21 Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю!
    22 Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого!
    23 Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!
    24 А Хома, один з Дванадцятьох, званий Близнюк, із ними не був, як приходив Ісус.
    25 Інші ж учні сказали йому: Ми бачили Господа!... А він відказав їм: Коли на руках Його знаку відцвяшного я не побачу, і пальця свого не вкладу до відцвяшної рани, і своєї руки не вкладу до боку Його, не ввірую!
    26 За вісім же день знов удома були Його учні, а з ними й Хома. І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: Мир вам!
    27 Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий!
    28 А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій!
    29 Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! (Не заперечив, а підтвердив!)
    30 Багато ж і інших ознак учинив був Ісус у присутності учнів Своїх, що в книзі оцій не записані.
    31 Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім'я Його!" Ів 20:19-31
    = = = = =
    Шема Ісраель: Яхве Елохим (>=3) Яхве Ехад.

14. консультант

Так вважають тільки свідки Єгови, які намагаються пізнати Бога, минаючи Ісуса Христа. Бог - це як "будинок", Ісус Христос - це "двері", які слід відчинити, щоб потрапити до "будинку" і вони є невід"ємною частиною "будинку". Свідки ходять кругом цього "будинку", як сліпі коти і не можуть знайти "дверей", а точніше кажучи не хочуть, тому що вважають, що їх хтось обманює. Кругом одні слуги диявола... Як кажуть в народі "горе від розуму"...

15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

СЄ - це дитячий садок

Прослухав лекцію А. Кураева "Православие и простентанизм"
    http://www.megashara.com/movies/146382/a_kuraev_pravoslavie_i_protestantizm.html

Він ставиться до сект, як до молодших закладів освіти, які теж потрібні, в ВУЗи відразу ж не йдуть, спочатку школа.

До речі, його лекції - це дійсно проповідь. а не примітина пропаганда, поверхневостей, з ідіотичною посмішкою :pardon:

Останнє редагування: 25 лип 2009
  16. Даяна

Даяна Well-Known Member

У нього був хороший досвід: в школі випускав газету "Атеїст", потім вчився на кафедрі історії і наукового атеїзму, а після того, як залишив аспірантуру і пішов секретарем в Московску Духовну Академію, то кар'єра пішла догори.
    Створення єдиної помісної церкви в Україні - це питання політики і бізнесу, а не теології, де ключову роль відіграє плазування РПЦ під російською зовнішньополітичною доктриною. Кураєв з цього приводу у питанні, чому РПЦ протидіє цьому, сказав наступне: "Ответ может показаться кому-то горьким, но он очевиден — просто потому, что не существует украинского народа. События последних двух лет достаточно хорошо это показывают. Нет ещё единой гражданской нации. У пятидесятимиллионного населения ещё нет единого самопонимания. То, что сегодня называется Украиной, это лоскутное одеяло, которое никогда ранее не существовало в нынешнем виде."
    Ось і вся "теологія". Відчувається комуністична закалка.

Останнє редагування: 25 лип 2009
  17. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Я багато їздив по Україні, тому з ним можу погодитись, що єдності в державі нема.

Думаю, що обєднати державу, по своему, допоможе релігія:
    Евреїв - обєднує Юдаїзм
    Росіян - обєднує Православя
    Українців - СЄ, ну нариклад :)

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та при чому тут мова, Юльки, Яники, Яцики і Ющі у питанні єдиної помісної церкви? В основі православ'я лежить автокефальність, а Москва, яка у свій час за підкуп у Констанинополі купила патріаршиство і підімнула під себе свою християнську "мамку" - Київ, цьому принципу на Україні перешкоджає. А Кураєв,- один з тих блазнів, що виконує політичні замовленя Кремля. ... хоча РПЦ і сама у цьому зацікавлена (влада, бізнес, політика).

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А він безконтрольний.:haha::haha::haha:

захоче - зробить кінець світу.:haha:

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

В жодній нації нема ідеалу, і від куту зору залежить, що впадає в око. Єдина правда в тому, що до ідеалу нам трохи дальше, ніж скажимо євреям. Але (навіть за сталінськими 5-ма ознаками - то закид до Кураєва) українська нація, як єдність "українців такого чи такого походження" вже є!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)