Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Саме пряме. Якщо серед мільйона пристойно одягнених та ввічливих людей буде один свідок, його впізнає кожен. Це гіпнотизери вищого гатунку, не рахуючи тих, хто стоїть на нищому рівні. Правда піддаються їх впливові тільки гіпнабельні. Особисто мене вони дратують не тільки "проповідуванням" , а навіть появою на вулиці. Непрошений гість гірше татарина, а вони лізуть і лізуть з своєю тупою та впертою мордою. Невже важко зрозуміти, що кожен обирає те, що співпадає з його поглядами. Хай покажуть ділами своїми яку користь приносять людям та суспільству, тоді можливо й люди самі потягнуться до них, а не займаються пустословством та пошуками тих, хто в силу тих, чи інших обставин перебуває в дипресії і є вразливим для психологічного впливу. Я їх органічно не сприймаю!
    У Вас розумні батьки! Шановний, а як стосовно Божої Заповіді:" Шануй свого отця та матір, щоб тобі було добре і ти довго прожив на землі!?" Ви скажете, що поважаєте, але це лиш нічим не підкріплені слова. Віра без діл мертва. Яка повага до батьків, якщоВи не робите те, що вони просять? Аналогічні сім"ї я знаю особисто, мені шкода тих батьків... Їх діти ще з шкільних років вели себе неадекватно, завжди кидаючись в крайності, або все переводили на неврівноважений сміх...

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А яку користь тогочасному суспільству приносили перші християни?
    Свідки Єгови відстоюють життя згідно біблійних норм, не береуть участі в політиці, виконують закони держави.
    Звичайно люди які не палять, не зловживають алкоголем, мають міцні сімї - державі не надто вигідні.
    Принаймі за всі роки які пройшли після реєстрацї Свідків Єгови в Україні до них не було претензій з боку держави.

3. консультант

А яка держава може існувати не вирішуючи політичні питання? Цікаво, якщо всі стануть свідками, хто займатиметься політикою? Чи знову виходить, що свідки просто пасажири, які катаються на чужих горбах, бо їм віра забороняє займатись політикою, хоч наслідки неправильної політики критикують більше за всіх.

4. Сергій аспірант

Християни першого століття уникали участі в політичній діяльності і існує маса документів які пітвержуьть це. Свідки Єгови не критикують уряди країн в яких живутьі ніколи не закликали до непокори - вони підкоряються законам країни, якщо овни не суперечать біблійним поглядам. Натомість інші конфесії в Україні дуже активно беруть учвсть в релігійному жииті- і нідочого крім розчарувань, взаємної ненависті це не приводитть.

5. консультант

Так би мовити - на власний розсуд...:haha: Якщо суперечать, значить не виконують.
    На двоє баба ворожила, або вмре, або буде жила...:haha:

6. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

або підкориговують свої погляди. Як зі щепленнями, наприклад :)
    Адже раніше СЄ забороняли не лише переливання крові, а й щеплення. Після того, як вакцинація стала обов'язковою в багатьох країнах, залишилося тільки переливання.

7. Сергій аспірант

Вперше вакцинація була застосована англ лікарем Дженером у кінці 18 ст. В той час
    римській Папа категорично засудив цю процедуру. Сьогодні випадки відмови від вакцинації трапляються серед деяких православних та протестантів.
    У першій половині 20 ст питання про доцільність вакцинації широко дискутувалось, оскільки часто подібні процедури призводили до смерті.
    нена власний розсуд - а ззгідно вимог біблії.
    Так у часи заборони свідки не припиняли проповідь і відмовлялись брати участь у військових діях.
    Приклад - церкви які діяли у радянський час мали пітримувати радянську ідеоллогію і успішно це робили. Факти співпраці священників з органами держбезпеки також відомі.

8. консультант

Випадкові люди всюди є, але це не свідчення хибності віри.

9. Сергій аспірант

справа не у випадкових людях а в позиції церкви, яка офіційно пітримувала політику СРСР і твердила що вона відповідає євангельськими принципам.

10. Сергій аспірант

Так, утверждение о том, что до 50-х годов прошлого века Свидетели не должны были проходить вакцинацию, однозначно лишено оснований. Например, в 1944 году Александр Макмиллан (Alexander Macmillan), член Руководящего совета Свидетелей Иеговы, отправился в тюрьму, чтобы пообщаться с группой заключенных Свидетелей Иеговы, которые отказывались проходить вакцинацию. Его задача состояла в том, чтобы убедить их отказаться от такой точки зрения. В своей автобиографии «Вера на марше», опубликованной в 1957 году, он пишет (жирный шрифт наш):

«Одной из самых серьезных проблем, с которыми мне приходилось сталкиваться, была проблема вакцинации. Департамент здравоохранения в Вашингтоне требовал, чтобы все заключенные и охранники в обязательном порядке прошли вакцинацию. В одной из тюрем некоторые из наших ребят решили, что вакцинация приравнивается к переливанию крови, и отказались ее проходить. Это привело к серьезной проблеме.… Мне было поручено дать им совет. Я попросил у охранника разрешение поговорить со всеми, кто отказывался проходить вакцинацию.… Мы провели интересную беседу. Около получаса наши люди рассуждали о проблемах вакцинации, поскольку можно было привести много доводов в пользу каждой из точек зрения.… Лидер сопротивления спросил меня: «Что бы делал ты, если бы ты оказался в тюрьме и тебя заставляли сделать прививку?».

Тогда я напомнил им: «Я был в тюрьме, и я закатал рукав и принял положенную дозу. Более того, все, кто посещают иностранные филиалы (управления Свидетелей Иеговы – прим. пер.), обязаны сделать прививку, в противном случае они остаются дома. Сегодня вакцинация не имеет ничего общего с переливанием крови. В вакцине кровь не применяется. Применяется сыворотка. Поэтому вы не нарушите запрет Писания о принятии крови»…

Беседа продолжалась больше двух часов, после чего мужчины решили пройти вакцинацию. Более того, они написали письмо, в котором извинились за причиненные неудобства в связи со своей первой позицией».

(Alexander H. Macmillan, Faith on the March, 1957, Prentice-Hall, Inc., Englewood Cliffs, N.J., pp. 188, 189).

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

я теж проти вакцинації і що?

12. Сергій аспірант

В поредньому дописі я навів цитату з книги МакМілана. Фактично заборни вакцинації небуло. Щодо вакцинації кожен сам приймає рішення робити її чи ні, але слід враховувати що в одних вирадках її застосування безперечно принесе користь в інщих ця користь сумнівна.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

можна уточнити - з релігійних міркувань?

14. Сергій аспірант

Якщо цитуєте матеріал то невикривляйте зміст ось повна цитата

Ні. Мільйони людей‚ які жили сторіччя тому і не були Свідками Єгови‚ повернуться через воскресіння і матимуть можливість жити. Багато з тих‚ хто живе тепер‚ можуть ще стати на бік правди і праведності перед «великою скорботою» і здобути спасіння. До того ж Ісус сказав нам не судити одне одного. Ми дивимося на зовнішній вигляд‚ Бог дивиться на серце. Він все докладно бачить і судить милосердно. Він передав судові справи до рук Ісуса‚ а не до наших (Матвія 7:1—5; 24:21; 25:31).

подібне твердження суперечить Біблії

15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Сьогодня ранком при вході в наш бізнес-центр, ми там офіс орендуємо, 2 СЄ намагались нас (я і співробітник) агітувати
    Ми сказали, що нас цілий день ваш брат Сергій агітує в інтернет-форумі.
    Вони стверджували, що Ви відступник і нетреба вас слухати, все що ви говорите це наклеп на їх релігійну організацію.

Я перепитав, чи вони в цьому впевнені, отримав ствердну відповідь і приклад апостолів, які по інтернету не проповідували. Останні роки Бруклін пише журнали і рекомендує обмежити спілкування в інтернеті, щоб не напоротись на відступників.

Сергію, це правда, Ви відступник??

16. Сергій аспірант

я здається кільканадцять раз писав що Свідкомм Єгови ще не є
    тому вводити людей в оману називаючи мене братом- тобто охрещеним свідком ви не мали права. Крім того мої дописи ви їм не показували.

спілкування на фоумах справді не рекумендується, оскільки користі в цьому ніякої - навіщо вступати з людьми в марні суперечки
    я тут не для того щоб переконати вас у чомусь
    Крім того можна справді отримати купу негативної інформації перевірити достовірність якої немає змоги.

17. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Я незнаю визначення відступника.
    Тепер так розумію, що це люди котрі є членами СЄ і критикують цю релігію.

Я правильно зрозумів, хто такий відступник??

18. Сергій аспірант

ні це люди які були позбавлені спілкування, або свідомо вийшли з оргганізації
    і критикують її (хоч часто причину виключення приховують)

19. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Я думав, що спілкування це особиста справа людини, і якісь рекомендації тут зайві, сама розбереться.

А виявляється, що Бруклін намагається керувати буденним життям СЄ і навіть де їм спілкуватись а де ні.

20. Сергій аспірант

я мав на увазі обговорення свідків Єгови. Свідки Єгови часто самі створюють не офіційні сайти на яких подають інформацію про себе. Причини перестороги щодо форумів я вже наводив - на форумах можуть поширювати інформацію, перевірити яку не має змоги
    і за поширення якої ніхто відповідальність не несе.
    Пряме спілкування з людьми підчас проповіді дозволяє все ж таки краще зрозуміти їх погляди і спростувати хибні уявленя про свідків Єгови.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)