Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Йому їх рекомендував його знайомий, якому теж робили ремонт ці СЄ. (він потім не рекомендував їх мені) Домовлявся з керівником бригади, який представився як СЄ + агітаційні матеріали (Вартова башта), які давали інші члени будівельної бригади.

Та тут такого нічого нема, ну шабашать собі люди... Просто про податки не потрібно згадувати

Last edited: Jul 10, 2009
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Отримати інформацію про свідків Єгови нескладно, ще легше отримати про них купу дезінформації. Я з повагою ставлюсь до усіх релігійних громад, але тактика дискредитації, викривлення фактів та поширення відвертої брехні про релігійні громади, які вважаються нетрадиційними, новими тощо видається мені не зрозумілою і шкідливою, впершу чергу для самих критиків- представників антикультових груп. Два роки тому львівська громадська організація "Інститут дослідження тоталітарних релігій та релігієзнавства" опублікувала документ - Інформаційно-аналітична довідка “Про невідповідність діючому законодавству України змісту публікацій релігійної організації Свідків Єгови”. Автори довідки стверджують що провели аналіз публікацій Свідків Єгови, насправді вони навели декілька коротких фрагментів з кількох книг свідків Єгови, які не відображають ставлення свідків Єгови до обговорюваних нижче питань.
    Для спростування тверджень наведених в «Довідці» я використав «Бібліотеку Товариства Вартова Башта» на компакт-диску українською мовою за 2008 рік, «Бібліотеку Товариства Вартова Башта» на компакт-диску російською мовою за 2008 рік, що містять публікації видані свідками Єгови з 1970 по 2008) роки і програмою «Цитата з Біблії», а також правовими документами взятими з офіційного сайту Верховної ради.
    Чи Свідки Єгови здійснюють правопорушення у сфері виховання дітей?
    Автори Довідки навели наступний уривок
    "Якщо ти самотня або маєш невіруючого чоловіка [тобто чоловік не є адептом РОСЄ], тобі, очевидно, слід взяти духовний провід [тобто духовне виховання дітей] у свої руки. Це може бути нелегкою, а часом знеохочуючою справою. Але не здавайся. […] Якщо у цьому відношенні тобі потрібна допомога, ти можеш повідомити про свої потреби старійшин" ("Вартова башта" від 15 жовтня 1992 р., с. 12).
    На основі цього уривка робиться висновок що свідки Єгови порушують право обох батьків на виховання дитини. Але цей уривок стосується в першу чергу самотніх матерів та родин де чоловік не сповідує жодної релігії.
    Наведу повний статей на які зсилаєються автори довідки :
    Стаття 3. Право на свободу совісті., закона про Про свободу совісті та релігійні організації
    ……..Батьки або особи, які їх замінюють, за взаємною згодою мають
    право виховувати своїх дітей відповідно до своїх власних
    переконань та ставлення до релігії………….
    Стаття 157. Вирішення батьками питань щодо виховання дитини. Сімейний кодекс України
    Стаття 157. Вирішення батьками питань щодо виховання дитини
    1. Питання виховання дитини вирішується батьками спільно.
    2. Той із батьків, хто проживає окремо від дитини,
    зобов'язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте
    спілкування з нею.
    3. Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права
    перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з
    дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не
    перешкоджає нормальному розвиткові дитини.
    4. Батьки мають право укласти договір щодо здійснення
    батьківських прав та виконання обов'язків тим з них, хто проживає
    окремо від дитини. Договір укладається у письмовій формі та
    підлягає нотаріальному посвідченню. { Абзац перший частини
    четвертої статті 157 із змінами, внесеними згідно із Законом
    N 1397-VI ( 1397-17 ) від 21.05.2009 }
    Той з батьків, хто проживає з дитиною, у разі його ухилення
    від виконання договору зобов'язаний відшкодувати матеріальну та
    моральну шкоду, завдану другому з батьків.
    Отже згідно цих законів свідки Єгови мають право виховувати своїх дітей згідно своїх релігійних поглядів.
    Розглянемо що говорять інші публікації свідків Єгови на цю тему

. Закони багатьох країн дають право обидвом батькам прищеплювати своїм дітям релігійні поняття. За таких обставин дружина може наголошувати на особистому праві прищеплювати дітям свої вірування і звичаї, а це може означати, що вона захоче брати їх до церкви. Звичайно, діти повинні слухатися свого навченого Біблією сумління, щоб не брати участі в релігійних обрядах. Як голова сім’ї, батько користуватиметься своїм правом вивчати Біблію зі своїми дітьми й брати їх, коли можливо, на зібрання до Залу Царства. Діти ж, досягнувши віку, коли вони можуть свідомо робити рішення, самі виберуть свій шлях (Ісуса Навина 24:15). Вартова башта 15.10. 1996року
    У деяких сім’ях лише один з батьків є Свідком Єгови. У такій ситуації Свідків заохочується визнавати право свого партнера, який не є Свідком, також навчати дітей відповідно до його релігійних переконань. Навряд чи буде багато негативних наслідків,— якщо вони взагалі будуть,— коли діти зустрічатимуться з різними релігійними поглядами. Кожна дитина сама повинна буде вибрати собі релігію. Звичайно, не всі захочуть триматися релігійних принципів своїх батьків, незалежно від того, чи батьки є Свідками Єгови, чи ні. Свідки Єгови і освіта.
    Той з батьків, який не є Свідком Єгови, може наполягати, щоб дитина відвідувала релігійні служби у його церкві. Що робити у такій ситуації батькові (чи матері), що є Свідком? Він може також ділитися з дитиною своїми релігійними переконаннями. З часом дитина зробить свій вибір щодо релігії, подібно до молодого Тимофія, який навчився біблійних принципів, імовірно, від мами і бабусі (2 Тимофія 3:14, 15). Якщо дитина почувається стурбованою через те, що відвідує іншу релігійну службу, їй було б добре розглянути, наприклад, біблійну оповідь про Наамана. Після того як він став правдивим поклонником, то продовжував виконувати свої обов’язки, супроводжуючи царя до Ріммонового дому, де той поклонявся. Ця розповідь може запевнити дитину у тому, що Єгова любить і розуміє її, хоча вона і присутня на релігійних церемоніях, до яких не звикла (2 Царів 5:17—19).
    Пробудись 8.10.2002

На підставі наведених цитат можна зробити висновок, що свідки Єгови не перешкоджають подружнім партнерам що сповідують інші релігії виховувати та навчати дітей своєї релігії і не порушують норм чинного законодавства, які регулюють цю сферу людських стосунків.

3. Сергій аспірант

Щодо ставлення до держави і державних символів.
    Свідки Єгови навчають своїх дітей не відраджувати інших від салютування прапору; це приватна справа кожної людини. Однак самі Свідки займають непохитну позицію: вони не салютують прапору жодної країни. Це ні в якому разі не говорить про неповагу. Вони поважають прапор країни, в якій живуть, і виявляють цю повагу слухняністю до законів країни. Вони не беруть участі ні в яких антиурядових виступах. Свідки навіть вважають, що сучасні людські уряди є «Божою постановою», якій він дозволив існувати. Тому вони відчувають, що знаходяться під божественним наказом сплачувати податки і поважати таку «вищу владу» (Римлян 13:1—7). Це в гармонії з відомим висловом Христа: «Віддайте кесареве кесареві, а Боже — Богові» (Матвія 22:21, Український Католицький Університет).
    Але дехто може запитати: «Чому ж тоді Свідки Єгови не віддають честі прапору салютом? Це тому, що вони розцінюють салютування прапору як акт поклоніння, а поклоніння належить Богові; вони не можуть з чистим сумлінням поклонятися будь-кому чи будь-чому окрім Бога (Матвія 4:10; Дії 5:29). Тому вони вдячні, коли вчителі поважають їхнє переконання і дозволяють дітям Свідків дотримуватися своїх поглядів. Свідки Єгови і освіта.
    Ставлення до школи і освіти
    Системи освіти і працевлаштування не всюди однакові. Молодь має різні здібності і вподобання. І хоча повночасне служіння дійсно приносить багато благословень, робити його своїм життєвим шляхом чи ні — справа особистого вибору. Разом зі своїми батьками ти повинен ретельно розглянути всі обставини, які стосуються вибору освіти. «Кожен нестиме свій власний тягар» у вирішенні цих питань (Галатів 6:5).
    Якщо батьки, скажімо, наполягають, аби ти здобув вищу освіту, то, поки ти перебуваєш під їхньою опікою, мусиш слухатися (Ефесян 6:1—3). Якщо у тебе є можливість під час навчання у вузі жити вдома, а не в гуртожитку, скористайся нею. У всякому разі мудро обирай програму навчання; передусім намагайся оволодіти конкретним фахом, а не навчитись світських філософій. Обережно вибирай друзів (1 Коринтян 15:33). Підтримуй свою духовність: відвідуй зібрання, бери участь у служінні та не занедбуй особистого вивчення. Декотрі молоді люди, навчаючись у вузі, навіть служили піонерами, обравши навчальну програму, яка дозволяла їм служити повночасно. Запитання молодих людей
    Думаю що автори Інформаційно-аналітичної довідки виявили відверте упереджене ставлення до Свідків Єгови і вдались до грубої спекуляції фактами. Такий підхід не можна виправдати ні з наукового ні юридичного боку.
    Автор натхненної Біблії [тобто Бог] ставиться до політичних держав на землі, як до звірів" ("Об'явлення. Його величний апогей близько!", с. 187).
    В Біблії держави справді порівнюються із звірями
    1-9 Так как звери седьмой главы ророчества Даниилова (лев, медведь, барс и четвертый, сильнейший всех, с железными зубами а десятью рогами) знаменуют царства (Дан. 7.17,23), то и зверь Апокалипсиса Иоаннова, вышедший подобно тем из пучины морской (т.е. из войн и волнений народных), соединяя в себе отличительные черты зверей Данииловых,должен означать государственную державу небывалого дотоле могущества, осуществляющую на земле волю дракона и возглавляемую самодержавным владыкою над людьми, но в духе послушным орудием сатаны, — Антихристом. Брюсельская Библия.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Сергій
    За 5 років після московського процесу письменницький відділ "Вартової вежі" добре попрацював по усім пунктам і зумів геть усе пояснити і вирулити ситуацію так, щоб зберегти своє обличчя, як це вже робилось неодноразово. Вони ще ніколи не визнали своєї помилки, не покаялись і не попросили вибачення в обманутих людей.

• Подобається Подобається x 1
  5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

+1. Навіть з датою обіцяного кінця світу.

• Подобається Подобається x 1
  6. Сергій аспірант

Пані Олена
    Судове переслідування свідків Єгови в Росії почалось у 1996 році і тривало до 2004 року коли відбувся Головінський процес. Я навів цитати з публікацій свідків Єгови які були видані від 1996 по 2002 рік. Ігнорування цієї інформації експертами та судом свідчить або про необізнаність або явну упередженість експертіві суду. Свідки Єгови відзначаються тим що програма навчання однакова для усіх країн - томутвердженняи що свідки Єгови щось змінювали тільки через судові процеси -
    не витримує жодної критики. Хоча для вироблення позиції щодо певних питань потрібний був час.
    Ваш допис виявляє лише Ваше уперелження до свідків Єгови і Ви чомусь далі продовжуєте ігнорувати факти.
    Від помилок справді ніхто не вільний. Помилялись навіть апостоли. Свідки Єгови визнають що в минулому робили помилки, але вони були готові виправити їх. Сьогодні Свідки Єгови не стверджують що знають усе - деякі місця писання потребуватимуть подальшого вияснення, або стануть зрозумілими по мірі сповнення пророцтв. Також звертаю вашу увагу на те що католицька церква теж робила зміни у своїх вченнях, осбливо в 20 ст.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мої знайомі поїхали на Шацькі озера.
    На другий день після приїзду, зранку на пляж з"їхалися СЄ з своїми проводарями і почали так трохи невпевнено відсувати відпочиваючих з пляжу, бо вони будуть проводити процедуру хрищення. Народ повозмущався і території не дуже-то дав. Все ж вони провели свої процедури хрищення. У воду заходили у білому тих, кого христили, до них підходили напевно старійшини, вони брали пацієнта за лице і різким рухом назад занурювали їх. Були проповіді, тривало то з півдня і всі відпочиваючі мусіли то вислуховувати.

8. Сергій аспірант

Пане Мих. Я здається вже говорив що обговорювати подібні випадки немає сенсу оскільки перевіритиїх достовірність немає змоги.
    Проте сумніваюсь що це були свідки Єгови. Чому?
    Для проведення конгресів Свідки Єгови викор стадіони.
    Хрещення відбувається на конгресах
    Для хрещення практично не викор природні водойми.
    У воду бажаючі охреститись входять в звичайних купальних костюмах0 а не в білому одязі.
    Опис хрещення який подаєте ви характерний для протестанських деномінацій- баптистів, пятедисятників, тощо.

9. Сергій аспірант

І де ви бачите порушення?

Пошукайте фото хрещення свідків Єгови і порівняйте з вашим описом.
    І не треба приписувати свідкам єгови те чого їм не властиво

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я не говорив порушення/непорушення. Просто розповів...

11. Сергій аспірант

Просто розповіли.............Факти не перевірили не розібрались і фактично поширили
    сумнівну розповідь. Завдяки такому підходу і створюються міфи про свідків Єгови.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знайомі сказали, що то були свідки. Не знаю, чи розібрались, чи ні...Може чули...

13. Сергій аспірант

Я навів переконливі докази чому це не могли бути свідки.
    А може чули- не може бути предмеиом для дискусії

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

я просто розповів факт і не намагався, щоб це була дискусія.

15. Сергій аспірант

Тоді виникає питання з якою метою ви його розповіли?

16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Це форум і люди тут спілкуються, про те що бачать/чують, думають.
    Не бійтесь цього.

Розкажу і я про знайомого вам сусіда СЄ.
    Михайло вертався з агітаційної роботи, в "уніформі" :)
    Я привітався і попросив дозволу задати питання, якщо буде відверта відповідь. Він погодився.

- Чи не шкодуєш, що проводиш життя в релігійній організаці??

- В загальному не шкодую але якщоб довелося вирішувати чи бути СЄ чи ні не в 19 років а в 30, то не пішов би в СЄ.

17. Сергій аспірант

Цього і не боюсь але розповіді про подібні випадки неможливо перевірити і тому не бачу потреби в їх обговоренні

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

інформація...

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

В чому моя упередженість? Я висловлюю свою думку про свідків, бо тема називається "Свідки". Ви ж так і не відповіли на моє запитання НАВІЩО було займатися лжепророкуваннями і видавати їх за Божу науку, у яку повірили багато щирих людей і були обмануті. Віра у неправду призвела до того, що люди приймали невірні рішення щодо свого здоров’я, освіти, працевлаштування, утворення сім’ї, народження дітей.... Перед ними ніхто не вибачився.
    Спеціалісти стверджують, що
    "Плата за рай"

Якщо у вас є інша точка зору, то висловлюйте, буде цікаво дізнатися.
    Не розумію, що ви маєте на увазі.
    Свідки Єгови стверджують, що Христос перевірив усі релігії і визнав, що тільки Вартова вежа навчає ІСТИНІ (це такий міф), ви ж пишете якісь відсебеньки (вибачте за прямолінійність).
    Людям важко розібратися в усьому різноманітті людських організацій, тому й можливі помилки. Мабуть це дійсно були не свідки, як стверджує Сергій.

20. Сергій аспірант

Думаю що ви зрозуміли про що йдеться.
    Свідки Єгови справді робили припущення щодо початку періоду який називають Кінцем Світу. Такі припущення грунтувались на інтерпретації біблійної хронології.
    Такі очікування справді виявились помилковими, але це не дає підстави вважати що Свідки Єгови навмисне вводили людей в оману. Християни перого століття очікували швидкого приходу Христа - пройшло 2000 років, але ви не стверджуєте що апостоли обдурювали людей? Вчення свідків Єгови про близькість Армагеддону аж ніяк не повязується з закликами про відмову від освіти, роботи, сімї тощо

Я здається вже коментував цю книгу. Ї автор - юрист за освітою, тому логічно було б якби книга стосувалась правових аспектів діяльності свідків Єгови, а не їх критиці з найрізноманітніших боків. Матеріал викладається досить тенденційно і не підкріплюється ні цитатами ні посиланнями на літературу Свідків Єгови. Проте в книзі багато місць перегукуються з працями Дворкіна. Я думаю що я цілком переконливо спростував Ваші цитати з цієї книги які ви наводили в попередніх постах.
    Тепер безпосередньо по самій цитаті
    Свідки Єгови не вчать що принадежність до організації гарантує спасіння- спасеться людина чи ні залежить від того як людина ставиться до ном викладених в Біблії. Також свідки Єгови не вчать що будуть єдиним хто спасеться - Біблія говорить про воскресіння праведних і не праведних. щодо останньої фрази в цитаті - то спитайте самих свідків чи боятся вони Армагеддону - переконаний що отримуєте негативну відповідь. Щодо есхатологічного психозу - то де висновки експертів- психіатрів?

Як тоді назвати те що пишете Ви? Де ви прочитали подібне ?

Last edited: Jul 21, 2009
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)