Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Після допомоги таких центрів, до фахівців доведеться точно звернутись.

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

І звідки ви взяли, що послідовники релігій які у нас не вважають традиційними є жертвами - більшість таких людей зробила свідомий вибір.

3. Сергій аспірант

Рекомендую вам пані Олено пошукати в неті праці Айлін Баркер. В неті її знайти складно але можливо. Ось зсилка http://pravlib.ru/dopmater.html
    В книзі описані негативні випадки депрограмування.

Щодо діяльності антикультових організацій то в пості 6224 я вказував яку небезпеку вони можуть становити.

4. illia

illia Well-Known Member

скажу про свідків так: нав"язливі - так, як вже порівнювали, такі ж як і комівояжери. це сер"йозний мінус. але є і позитивні риси: не агресивні, пристойно виглядають. в шо вони там вірять і чим займаються на своїх зборах - це їхні проблеми.
    є таке поняття, як активні і пасивні продажі. те що роблять СЄ - активні продажі, коли в селі тикають пальцем ".. а він безбожник, до церкви не ходить" - це пасивні продажі.
    .. це аналогія. сподіваюсь всі розуміють :)

5. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так це їхні проблеми. Можна закрити на них очі, в світі є більші проблеми.

Про те що тихо відбувається з людиною за стінами секти, дають покази колишні сектани (в Європі це вже масово) і так послухали, посміялися і відвернулися.

6. illia

illia Well-Known Member

але погодьтеся вберегти людину від всього на світі неможливо. здебільшого туди добровільно приходять люди середнього віку (звісно під певним впливом, всі наші поступки здійснюються під певним впливом), які мають виховання, виросли в суспільстві. І хто їм потім винен, що проживши стільки років, роблять поступки за які не відповідають.
    Коли я вчився в молодшій школі, в нас в класі стався такий випадок: хлопчина - хороший по натурі, але порядний розгільдяй :) - якось прийшов до школи і цілі уроки сидів сер"йозний і мовчазний, чим насторожив нашу вчительку.:) в результаті вона не витримала і спитала: "Славко, ти чого такий?", відповідь: "Я нині йду в Свідки єгови записуватись". Вчителька чуть не впала! :)
    -Шо????? нашо воно тобі треба!?
    -А вони мені пообіцяли шось там побудувати (огорожу чи шось типу того).
    До сих пір це запам"ятав.
    І ті дорослі (Славко так і не пішов:)), які йдуть туди, бо їм там матеріально поможуть... яка їх ціна? І те що їм там потім погано і "та то страшна секта, а я бідний нещасний" - це результат їх прагнень. нмд.

7. Сергій аспірант

Цікаво на чому грунтується твердження, що свідкам Єгови обовязково має бути погано?
    З мого досвіду спілкування з ними- це життєрадісні люди з оптимічтичними поглядами.
    і цілком реалістичним і врівноваженим сприйманням дійсності.

Історія наведена в попередньому пості свідчить швидше про повне незнання і не розуміння свідків Єгови ніж свідчить
    щось про них самих.

8. illia

illia Well-Known Member

так це відповідь на попередній пост, де говориться про
    .. про тих кому там добре

9. Сергій аспірант

все уе не складно перевірити, оскільки вхід на зібрання вільний для усіх

Свідки Єгови ніколи не застосовували матеріальну допомогу, як спосіб привабити людей

10. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Уривок інтервью з колишнім СЄ (Таня)

- Человека лишают возможности самостоятельно мыслить?

- Да. Но это не сразу видно. Разбирается, например, какой-то вопрос, дается сначала точка зрения оппонента. Она дается глазами свидетеля, то есть - упрощенно, схематично, ее очень легко опротестовать.

- Скажите а вас не смущало, что все статьи в "Сторожевой Башне" были анонимные?

- Сначала смущало, потом привыкла.

- Значит, такая подача информации идет специально, чтобы человека контролировать? Либо это происходит от непонимания психологии человека? Как вы считаете?

- Я думаю, по сути, специально. Потому что "Башня", становясь безликой, действительно начинает играть роль некоего канала связи с благоразумным рабом, с "Богом". Под статьями нет фамилии автора. Нам говорят: написал "благоразумный раб", опять некая безликая сила. Мы знаем, конечно, что "благоразумный раб" - это 12 учителей, сидящих в руководящем совете в Бруклине, США...

11. Сергій аспірант

Цікаво звдіки у вас ця інформація? Тут справді помітні певні спрощення- і людину зовсім не позбавляють можливості мислити самостійно - навпаки, у ряді морально етичних проблем заохочено приймати рішення керуючись власним сумлінням, людину заохочують застосовувати набуті біблійні знання на практиці

12. Сергій аспірант

Приклад допомоги священника. Лист був складений мною
    Моя жена часто общаэтся со свидетелями Иеговы.Пока я не заметил в ней негативных изменений. Она даже стала более ответственой, более внимательно прислушиваэтся к моим взглядам, но мне все равно не посебе. Может ли общение со свидетелями негативно повлиять на нашу семю? И можно ли разрешать жене водить туда детей?

Вiдповiдь:

Господи, благослови! Секта "Свидетели Иеговы"- тоталитарная секта. Впасть в её лапы равносильно зомбированию. Выбраться из её сетей чрезвычайно трудно.

игумен Алипий

Моя жена часто общаэтся со свидетелями Иеговы.Пока я не заметил в ней негативных изменений. Она даже стала более ответственой, более внимательно прислушиваэтся к моим взглядам, но мне все равно не посебе. Может ли общение со свидетелями негативно повлиять на нашу семю? И можно ли разрешать жене водить туда детей?

Вiдповiдь:

Господи, благослови! Секта "Свидетели Иеговы"- тоталитарная секта. Впасть в её лапы равносильно зомбированию. Выбраться из её сетей чрезвычайно трудно.

игумен Алипий

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

мабуть отець ігумен відразу відчув провокацію :) Бо зазвичай родичі свідків звертаються з іншими проблемами, а не з більш уважним дослуханням до поглядів подруга-несвідка. З досвіду пишу, не огульно.

14. Сергій аспірант

подібніх провокацій зазвичай ніхто не робить
    А священник просто використав кілька загальних штампів і навіть нехотів вникати в проблему.
    Ящо він зрозумів що це провокація- просто непублікував лист

15. illia

illia Well-Known Member

.. а от це вже брєд, вибачте на слові.
    якщо у людини немає своєї думки на рахунок: Бога, світосприйняття, буття, релігії і вона живе як тварина, задовільняючи свої інстинкти, то рано чи пізно хтось цим скористається. і корчити потім жертву - низько.. може це жорстоко, але знаєте "милосердный не жалеет".

16. illia

illia Well-Known Member

... а не хочу я нічого перевіряти. дальше шо? мене не цікавлять їхні ідеї, я їх і не засуджую.

17. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

З цим згідний. В секти потрапляють саме такі люди.

Я так зрозумів Ви пропонуєте їх ігнорувати?? Так

18. illia

illia Well-Known Member

так, я вважаю немає потреби і права закривати їх. розумієте межа дуже тонка. раніше, (як і зараз .. в певній мірі), церква використовувалась чітко, як механізм управління народом. але це не означає, що її потрібно забороняти чи закривати. нмд, дуже мудро відділено державу і церкву. для мене це верх лібералізму. яка вже та церква.. для когось погана, для когось хороша. в це втручатись не варто. імхо.

19. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Я теж так вважаю :)
    Туда прийшли люди котрі потребують жорсткого керівництва і вони його отримують, для них все ок.
    Я тут говорю не про закриття а реабілітацію і адаптацію до свідомого життя, тих хто "нетуда встав" і хоче вийти.

Для мене Церква, в першу чергу - досвідчена, пережила випробування владою, славою, грошима, акумулювала досвід і знання. В порівнянні з нею люба секта - це вискочка, котра не відповідає за те що пророкує і навчає.

Тому я вважаю, що саме Церква повинна взяти провід в роботі по реабілітації "заблудших овець", оскільки вони також іі вівці. Вівці бо всетаки потребують керівництва.

• Подобається Подобається x 2
  20. Сергій аспірант

Здебыльшого проблем щоб вийти ні в кого не виникає.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)