Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Можна про цей інцендент детальніше

я власне не натякав, оскільки ситуація з пожертвами мені відома. Але всеж за вінчання, хрестини, похорон, заупокійні служби гроші беруться і певні розцінки існують

оскільки я цілком не володію інформацією про ці випадки мені складно це коментувати. Думаю більше часу ніж відкрити двері і пояснити небажання розмовляти у вас розмова зі свідками не заняла.

Нажаль іноді такі повідомлення траплялись в нашій і росісійській пресі, хоча жодних доказів не наводилось і жодних судових прецендентів з цього приводу не було.

Як я вже казав свідками Єгови люди стають добровільно. Християни першого століття вели активну проповіді і викликали обурення євреїв та римських громадян-
    вони зоавсім не чекали коли язичники прийдуть до них.

Останнє редагування: 24 чер 2009
  2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

офіційно - ні. Я брала шлюб і хрестила троє дітей. Всі рази гроші клалися в загальну скарбничку в церкві пост-фактум, священик навіть не знав скільки, і чи клали. Платили лише хористам, які співали шлюб, бо просили їх окремо. Про всілякі свячення хати, читання молитви над хворою дитиною вдома і т.д. я навіть не кажу. Ніхто і чути про жодні гроші не хотів.

а я вже про нього говорила. Няня сказала дитині про те, подарунки на Миколая дарують батьки.

Останнє редагування модератором: 24 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Зрозуміло що офіційно ні, тоді виникає питання чому до священників які називають конкретні суми за виконання обрядів не застосовують жодних заходів. Адже справді не кожен може заплатити.
    При вході в Зали царства свідків Єгови стоять скриньки в які кожен бажаючий кладе таку суму грошей, яку вважає за потрібне. Ніхто не контролює хто коли і скільки дав. Крім того в кінці місяця відповідальний старійшина звітує скільки грошей було зібрано, скільки вдправлено у філіалі скільки використано для потреб збору. Анологічна інформація подається після конгресу. В Берліні свідки Єгови отримали стаус офіційної релігії що дозволяє збирати податок з членів організації- але свідки Єгови відмровились від цього

подібна інформація траплялась в деяких газетних статтях, що правда вона не була непідкріплена жодними фактами. Люди справді можуть підозрювати свідків у намаганні заволодіти майном, але жодних підстав для подібних підозр немає.

Останнє редагування: 24 чер 2009
  4. Ука

наприклад, тому, що нема скаржників, громаду влаштовує. всюди по різному. а десь і застосовують, і таке є.

5. Сергій аспірант

Скаржників і не буде, оскількицерква протягом 1000 років, жила за разунок людей
    і багатьма вимоги заплатити сприймаються яцілком нормальне явище, крім того авторитет священиків може бути настільки великим що люди навіть не подумають
    що на нього можна поскаржитись, чи відмовтись платити. Принаймі більшість членів громади не знають яка сума збирається в церкві, куди скеровуються і для чого використовуються кошти.

Досить дивний підхід виховувати дітей на брехні - не думаєте що дитина дізнається правду і зробить логічні висновки, що все що їй розповідають про Бога є такою самою брехнею?
    Хоч няня вчинила не педагогічно, але зробила так як підказувало їй сумління.

Останнє редагування модератором: 24 чер 2009
  6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

кожному овочу - свій час.
    а "сумління" у цьому випадку - це абсолютно повний аналог "суду лінча".
    Не няні тої собаче діло - в які казки дитина вірить. І тим більше - не її собаче діло - така от "просвітницька діяльність"
    ==
    підозрюю, що та няня на додачу - повернула то як "батьки брешуть" - це зовсім неприпустимо.
    Ну, майже як шкодливий кіт - в капці нагадити - десь такого рівня дія.
    ==
    візьміть і крім біблії - почитайте книжки "життєвої мудрості". Того ж Ходжу Насреддіна про "дідуся Тутанхамона", чи того ж О’Генрі "Оповідання"
    І не забувайте, що в житті крім "всеохоплюючої віри в Бога" - є ще віра в чудо. І ті, в кого не залишається віри в чудо - вони стають моральними інвалідами.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ви тут не праві.
    Миколай безпосередньо подарки не носить, але якби не Миколай, діти б так масово подарунки не отримували.
    А няня поступила далеко від совісті, бо вона знала, що робить це всупереч батькам і фактично пошила батьків в дурні по відношенню до дітей.

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Думаю, Пушкин ("сказка ложь, но в ней намек, добрым молодцам урок") ближче до істини, у тому числі - Божої правди.

Ніяке сумління не є правдивим, якщо штовхає на непедагогчні дії.

Ми не приховуємо, що на 1000 священиків може виявитись 1 негідне високого звання. І боремось. Адже ж казати "всі такі" і "сприймають" - нечесно. А Ви - можете гарантувати на 100.00 відсотків чесність усіх (усіх!) СЄ?

9. Ука

питання, правильно чи не правильно, тут не обговорюється. Це прерогатива батьків, а не няні. Вона могла сказати свою думку мені, а не дитині підступно. Після тижня приготувань і очікувань, писань листів я приходжу з роботи і чую "Мамо, а пані Стефа сказала, що подарунки не Миколай приносить, а батьки". Дитині пояснили, що деяким особливо нечемним Миколай не приносить навіть різочки, і їм мусять робити подарунки батьки. А няні сказали все, що про це думають. За першої ж можливості її позбулися.

10. Сергій аспірант

Я цілком згоден що вчинок няні був не педадогічний, але не педагогічним є і виховоування дітей на брехні. Всеж не думаю що таку саму хвилю обурення викликала няня дітячого садка чи вчителька в школі., яка б пояснила дітям
    звідки беруться подарунки. Рано чи пізно дитина дізнається правду, і варто замислитись чи не завдасть це їй моральних страждань
    Такої гарантії звісно ніхто не дасть, але мова йде про постійну практику збирання грошей за виконання обрядів і ця практика існує сторіччями(про індульгенції я взагалі мовчу.)

11. Сергій аспірант

Всі церковні треби, які виконуються на замовлення парафіян (хрещення, вінчання, похорони, загальні панахиди, молебні, акафісти, сорокоусти, свячення будинків, пасок тощо), не повинні оплачуватися в церковну касу.
    5.15. Парафіяни можуть оплатити у церковну касу при виконанні треб тільки відшкодування за використану електроенергію чи інші надані при цьому парафією послуги.
    Парафіяльний правильник (Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ)

http://www.risu.org.ua/ukr/resourses/religdoc/uaoc_doc/parafialnyj_pravylnyk_HPE/

Цікаві дані
    http://life.pravda.com.ua/surprising/4798a7b6d1455/

http://misto.ridne.net/thread-4826.html

Також критики заслуговує зняття церковного податку чи вимагання обовязкової десятини

Останнє редагування: 25 чер 2009
  12. Сергій аспірант

Справді нечесно і я цього не казав. Але також нечесно по нетактовним діям деяких
    свідків Єгови робити висновок про всіх.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Даруйте, ніяких "але" не може бути. Жодного виправдання антипрофесійним діям. В мене (і в сусідів по дому також) якось давно, ще за радянських часів, згорів холодильник через те, що дали 380 у мережу. Потому виправдовувались всілякими "але", і компенсацій ніяких не дали. :ireful1:

На особистому досвіді, досвіді усіх рідних і знайомих ствердждую: ніяких страждань. Усі (можливо, крім СЄ) розуміють, що це є грою поколінь, яка необхідна для розвитку дитини.

Не мовчу, але за будь-якою можливістю пишу, так? (До речі, цитую з Ваших же линків: "У церквах УГКЦ чітких розцінок немає.", "Вінчався в церкві Андрія. Запитав скільки прийнято пожертви давати. Відповіли що скільки вважаю за потрібне. Після церемонії виписали свідоцтво про шлюб без "попередньої оплати", коли вже прощаючись тицьнув гроші - не перераховували.") Так і я напишу: мені особисто колишні СЄ розповідали, що в них навіть розрахункові листки вимагали, щоби перевірити розмір десятини.

Можу погодитись, що не всі керівники СЄ так роблять.

14. Ука

15. Сергій аспірант

за 15 років пілкування із свідками Єгови ніхто не перевіряв чи даю я пожертви, ніхто не просив мене давати пожертви за отримання літератури і навіть не спонукав мене робити пожертви. Люди дають пожертви анонімно і нікого не цікавить хто скільки дав

Свідки Єгови є офіційно визнаною релігією і мають права передбачені чинним законодавством.
    Уповноважені особи справді має право передавади стадіон в оренду для проведення масових заходів. Ніхто не заперечує проти проведення на ньому концертів- незважаючи на те що поведінка глядачі наносить шкоду майну, та парку. Свідки Єгови прибирають стадіон перед конгресом і після нього- принаймі жодних зауважень з боку адміністрації небуло. Також не зафіксовано протиправних дій свідків під час конгресів. Оплата оренди здійснюється на договірній основі
    Зверну увагу що міський іподром ще менш пристосований до релігійних заходів, тим не меншн під час приїзду Папи використали саме його, незважаючи після цього покриттю іподрому була завдана суттєва шкода, а навколишня територія нагадувала смітник.

Щодо оцінки дій УНП, то слід звернути увагу на їхнє ставлення до інших конфесій, зокрема УПЦ МП.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Згідно чинного законодавства орендарі мають право надавати стадіон в суборенду лише за згодою орендодавця. Якщо така згода є то проблем не має бути. Навіть якщо немає то можновладці між собою завжди домовляться. ;)

17. Сергій аспірант

Згоден. Річ в тім, що дружина ожного з депутатів УНП стала свідком Єгови - з цього і почалась критика з боку УНП. Хоча не виключено що завтра угоду про оренду раптово розірвуть

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дійсно, тема конгресу "пильнуйте", але щодо "як пережити кінець світу" я теж не помилилась.
    Ну свідкам краще знати, вони уже не раз таке переживали.;)
    А ще я розгледіла запрошення замовити собі книжечку "Про що насправді вчить Біблія". Улибнуло :)
    Думаю цього не станеться, гроші переможуть.

19. Сергій аспірант

Тут не тільки в грошах справа - спроби розірвати договори вже робились-))). В решті свідки Єгови не платитисуть астрономічних
    сум за аренду і навряд чи даватимуть хабарі чиновникам. Провести релігійний захід їх закооне право, а перешкоджання цьому є порушенням відповідних законів України.

І що викликало у вас посмішку?

20. Сергій аспірант

Отримували б.-))0 Чи ви думаэте що діти свідків Єгови є в цьому обділені?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)