Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

думаю поговорили.)))))

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

Нецікавий, Ви мене розсмішили.
    Я розумію, обгадити католицьку церкву бажання величезне, але ж

про непомильність було прийнято у 1870 році, а приклади приводите до 1870 року. Я не розумію вашої логіки.

Друге.
    прочитайте уважно: "непомильність у питаннях віри", а тоді приводьте відповідно до цього приклади, бо ваші приклади, навіть якщо проігнорувати дати подій, до "непомильності у питаннях віри" не мають жодного відношення.

Останнє редагування модератором: 6 чер 2009
  3. Нецікавий

просто цікава історія правління .....

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha::haha::haha: Ви мене також розсмішили. Нецікавий мав на увазі непомильність в апріорі, тому не має значення,- коли її придумали.. Чи ви хочете сказати, що папи стали непомильними з 1870 року?
    :haha:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я нічого не думаю, Нецікавий написав: з 1870 року було прийнято. А ви кажете то має відношення і до 1870 року? Поясніть.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

В 1870 році було сказано, що папи - "непомильні" у значенні ВЗАГАЛІ, ЗАВЖДИ, і що це стосується КОЖНОГО папи. Нецікавий вам показав їхню "непомильність". При чому тут роки?

7. Нецікавий

якщо непомильність папи прийнята, то це стосується кожного папи.
    чи може це стосується пап З 1870 року?
    а всі решта ДО 1870 року були можливо просто для масовки?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Да? Посиланнячко можна? Бо я й сам не знав того.

9. Нецікавий

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

11. Зануда

Зануда така зануда

Ще трохи я те все буду перекидати в оффтопи, бо вже три теми перемішали між собою так, що без 0,5 не розбереш :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

це натяк?.............чи запрошення?

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо свідки Єгови і пишуть щось про інші конфесії то користуються авторитетними
    джерелами інформації і намагаються це робити толерантно і обєктивно.
    Прочитайте статтю в одному з останніх номерів Пробудись про дні молоді в Сіднеї, організовані католицькою церквою- інформація подана обєктивно і неупереджено. Так само свідки Єгови пишуть про інші конфесії - обєктивно і толерантно, користуючись достовірними джерелами., без закликів до заборони чи обмеження якихось релігійних груп. Свідки Єгови виступають за свободу віросповідання як для себе та і для інших. Дивно читати позитивні відгуки грекокатоликів про обмеження свідків Єгови у Москві, адже ПЦ МП вважає місіонерську діяльність католицької церкви дуже серйозною загрозою, а реєстрація грекокатолицьких громад викликає значні труднощі. При наглоді раджу ознайомитись з книгою Людство у пошуках Бога- у ній подано опис головних релігій світу.

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

приїхав якось українець до Москви, і бачить на Київському вокзалі здоровенний плакат - "Бей жидов спасай Россию"
    Почіхрав в голові.... "Думка цікава! але мета - безглузда!"

15. Сергій аспірант

Одним з аргументів висунутих проти свідків Єгови в Росії було те що вони співпрацювали з нацизмом. При тому що свідки були першими вязнями таборів і є офіційно визнананими вязнями сумління. Безглуздість застосування подібного аргументу, який іноіді повторюють ЗМІ УПЦ МП та УПЦ КП, полягає і в тому що дії які можна розцінити як співпрацю з німцями відомі як серед священників УГКЦ так і православної церкви.

• Подобається Подобається x 1
  16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

"одним з" не означає ні "єдиним", ні "визначальним", правда?
    а Ви не думали, що це і є прояв неупередженості? Хоч РПЦ і ворожо налаштована до католиків, але тут вони праві, і було б нечесним цього не визнати, лише через цю ворожість?

17. Сергій аспірант

Не зрозумів ваш допис. У чому вони праві? Уточню мої релігійні погляди відрізняються від поглядів УГКЦ та РПЦ але це не значить що я налаштований вороже до цих громад.

Звичайно ні. Але такий аргумент є наклепницькими і спрямований на формування негативної суспільної думки про свідків Єгови.

Переважно в це випадки коли людина вчинила серйозний гріх в якому не збирається розкаюватись або систематично порушує вимоги які ставить Біблія.

Останнє редагування модератором: 20 чер 2009
  18. Сергій аспірант

Тобто православні праві в тому що обмежуюють релігійну свободу, без жодних вагомих підстав і католики їх у цьому підтримуюють? А якщо наступним обєктом судового переслідування стануть громади католиків (орден єзуїтів вже мав проблеми із реєстрацією в Росії). Цікаве розуміння свободи совісті - лише для нас, а не для інших.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Цікава політика: виганяти (наприклад) п'яничок, щоби потому з показовою гордістю казати, мовляв, в нас всі ведуть тверезий спосіб життя. Дуже нагадує, як фарисеї та садукеї гребували з митниками за один стіл сісти.

Запевняю, в Вас дуууууже поверхове знання церковного життя. Священики і диякони зобов'язані завітати до кожної сім'ї прихожан хоча б раз на рік. Насправді у прихожан вони бувають частіше.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Колишнi свiдки жартують мабуть не просто так:

Як швидко звести людину з розуму?
    Внушити iй, що спасiння лише у свiдкiв, а потiм вигнати.

Або ще так:
    Для кого настали цi "останнi днi"?
    Для тих, хто не повiрить усiм публiкацiям вартовоi вежi.
    ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)