Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

У апостола Павла була хороша освіта і він не жалівся на неї.
    Навпаки використовував її:
    До колосян 2
    1 Я хочу, щоб ви знали, яку велику боротьбу я маю за вас і за тих, хто в Лаодикії, і за всіх, хто не бачив мого тілесного обличчя.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

нічого, відкриєм нову:)

3. Сергій аспірант

Павло вчився у раввина Гамаліїла і явно не був прихильником філософії

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Павло був фарисеєм і сином фарисея, громадянином Риму, став проповідувати поганам.
    Його проповідь немає нічого спільного з ідеями Платона чи Аристотеля.

До ефесян 3:
    1 Через це я, Павло, є в'язень Ісуса Христа за вас, поган,
    2 якщо ви тільки чули про зарядження Божої благодаті, що для вас мені дана.
    3 Бо мені відкриттям об'явилась була таємниця, як писав я вам коротко вище,
    4 з чого можете ви, читаючи, пізнати моє розуміння таємниці Христової.
    5 А вона за інших поколінь не була оголошена людським синам, як відкрилась тепер через Духа Його святим апостолам і пророкам,
    6 що погани співспадкоємці, і одне тіло, і співучасники Його обітниці в Христі Ісусі через Євангелію,

5. Сергій аспірант

Я не намагаюсь довести що проповідь апостола Павла, мала щось спільне з філософськими ідеями Платона чи Аристотеля. І не наводив в своїх дописах нічого
    що могло б наштовхнути на таку думку. Те що яписав про вплив філософії на формування християнської філософії стосувалось праць апологетів та отців церкви

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Отці церкви важали, що філософія без богослов’я-ніщо.

7. Сергій аспірант

В середні вікм філософія розглядалась як служниця теології.
    Хоча насправді теологія залежала від філософії і багато чого взяла з неї а не навпаки.
    Я не є протвником філософіїю Але прийняття християнством деяких філософських ідей і перетворення їх на догми, швидше зашкодило християнству

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Шкодять секти і різночитання. Також відношення до Слова Бога як до затикачок чи підтирачок своєї неперевершеної думки.

9. Сергій аспірант

це ви про мене? Шкода шо справив на вас таке враження:sad:
    Мене просто цікавить думка інших людей.
    Про свідків Єгови поширюється маса неправдивої і не перевіриної інформації. З огляду на те як часто відвідується ця гілка, я хотів по можливості виправити неточності та відповісти на закиди щодо свідків Єгови зі сторони деяких форумлян, зясувати причини такого ставлення до свідків Єгови. Моєю метою не було переконати когось в своїй правоті - я хотів подати альтернативну точку зору., а відвідувачі хай вирішують чия точка зору більш обгрунтована.

Останнє редагування: 25 тра 2009
    • Подобається Подобається x 1
  10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Частково підтримую. Особливо, що стосується важливого питання хрищення, розглядуваного у сусідіній темі, де як до Слова Божого, так і до пояснень отців церкви (у яких у цьому питанні не було різночитання з Писанням) дехто відносився так, як ви сказали.А якщо порівняти науку Нового Завіту, то на його фоні дві (католицька і православна) церкви виглядають як дві великі секти.

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сергію, незалежно від того, що Ви написали, чи ще напишете стосовно свідків Єгови, кожен все рівно залишиться при своїх переконаннях. Свідки залишуться свідками, традиційники - традиційниками, прихильники - прихильниками. В найгіршій ситуації прихильники, в яких мозок кипить від інформації, а толку ніякого.
    Так можна і дахом поїхати, не знаючи до якого берега примкнути...

12. Сергій аспірант

Згоден з Вами, тому і не ставлю за мету переконувати когось. Але сподіваюсь, що серед відвідувачів цієї гілки є люди які здатні неупереджено сприймати інформацію.
    Також сподіваюсь, що хоча б деякі відвідувачі замислились і змінили ставлення до свідків Єгови на більш толерантне.

13. консультант

Як тільки перестануть ходити по хатах і приставати на вулицях, ставлення зразу зміниться. можливо і люди потягнуться більше до них. На даних час вони є лише дратівливим фактором, який дратує і без того роздратованих життям людей. На даний час слово "свідки" лише негативний відтінок, який створили самі свідки своєю бездарною системою проповідування по хатах та вулицях.

14. Сергій аспірант

система проповіді змінюється. Та й негативне відношення до свідків під час проповіді (по словах моїх знайомих) спостерігається не часто - значно частіше байдужість до релігійних питань взагалі.

Далеко не всі свідки проповідують бездарно, а на толерантності і вічливості під час проповідницького служіння постійно наголошувалось і наголошується. Я нікол не чув, щоб свідки Єгови виступали за заборону якихось релігійних обєднань, застосовували насилля до представників інших конфесій, критикували владу, тощо. Хоча з боку традиційних церков вимоги обмежити свободу віросповідання лунають постійно. Проповідницька діяльність забовязує ставитись толерантно і з повагою до сумлінння і поглядів людей яким проповідують. І хоча іноді деякі свідки Єгови поводяться некоректно , це швидше винятки, які дехто намагається видати за правило. Уявлення про свідків Єгови як небезпечну секту активно насаджувались в радянський час, сьогдні такі погляди про свідків поширюють деякі релігійні організації та ЗМІ.

15. консультант

Бо немає сенсу в забороні. Крім свідків ніхто не сіє паніки між людьми, про кінець світу зокрема. Тільки для свідків не існує поняття держава та її кордони, захист Вітчизни. Тільки свідки вважають свою віру істинною, всі решта фальшивими. наголошуючи ніби то про наближення кінця фальшивої релігії. Тому, якщо щось заборонювати, то свідків Єгови в першу чергу і нікого більше. Свідки для держави - це п"яте колесо в возі.

16. Сергій аспірант

Хіба вони сіють паніку? Просто попереджають.

кожна релігійна громада вважає своє вчення правильним.
    Про все це неодноразово говорилось на форумі і я небачу змісту повторюватись.

Що я справді вважаю небезпечним для суспільства, так це заклики до релігійної
    нетерпимості.

Свідки Єгови поважають закони і в усіх країнах Європи їх визнають чесними і законослухняними громадянами..

Це пяте колесо - чесно працює і сплачує податки, не порушує закони, захищає високі моральні норми, щоправда завдає державі збитків через не вживання тютюну і незначне вживання алкоголю:)

17. консультант

А як бути із законом про строкову службу?:)

18. Сергій аспірант

у нас як Ви напевно знаєте є закон про альтернативну службу.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

При тому вважають, що будь-яка влада від диявола.

20. Сергій аспірант

думаю вірші, в яких говориться що весь світ лежить у владі лукавого вам відомі.
    Свідки Єгови керуються принципами; Кесарю - кесареве, а Богові - боже, та не належати світу.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)