Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

А хіба я вела мову про "багато"? Я говорила про радикалізм С.Є. порівняно з іншими протестантськими церквами, виразивши це словами "найбільш радикальна конфесія серед протестантів". Якщо ви цей радикалізм піддаєте сумніву, то я можу навести приклади у порівнянні.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я не вважаю їх найбільш радикальними, то все. Хіба що ви говорите виключно про Україну, але то смішно тоді, бо свідки не є суто українським явищем.

А ви перевіряли?

Luke 23:43 (New International Version)
    43Jesus answered him, "I tell you the truth, today you will be with me in paradise."

Luke 23:43 (New American Standard Bible)
    43And He said to him, "Truly I say to you, today you shall be with Me in (A)Paradise."

Luke 23:43 (English Standard Version)
    43And he said to him, "Truly, I say to you, today you will be with me in(A) Paradise."

Luke 23:43 (Wycliffe New Testament)
    43 And Jesus said to him, Truly I say to thee, this day thou shalt be with me in paradise.

А ось варіянт без коми.
    Luke 23:43 (Contemporary English Version)
    43Jesus replied, "I promise that today you will be with me in paradise." [a]

Footnotes:
    Luke 23:43 paradise: In the Greek translation of the Old Testament, this word is used for the Garden of Eden. In New Testament times it was sometimes used for the place where God's people are happy and at rest, as they wait for the final judgment.

20 англомовних версій подивилася. Жодна суттєво не різниться.
    Те саме у французькій, румунській, словацькій, словенській, македонській, болгарській, польській, російській, іспанській, хорватській, чеській та німецьому перекладі Лютера.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Але чомусь саме у Свідів Єгови найбільш масове "гоніння на відьом" і вимірюється десятками тисячам випадків.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ок. Зараз розглянемо. Суть терміну "радикалізм", хоч із часом мінялась, але в основі лежить безкомпромісність і прямолінійність.Це не треба плутати з агресивністю, скорше це певна консервативність. Тепер звернемося до фактів. Незважаючи на те, що будь-яка християнська конфесія є у певній мірі консервативною і у певній мірі безкомпромісною, кожній з них притаманний якийсь рівень екуменізму. Для прикладу: католицька церква (як і С.Є.) також важає себе єдиною теократичною організацією Бога. Але, якщо спочатку вона вважала, що поза цією оранізацією спасіння не існує, то тепер виробила більш компромісне пояснення, що спасіння можливе поза католицькою церквою.А на 2-му Ватиканському соборі велику увагу приділила екуменізму (хоча це здебільше лишилось лишень на папері). Інші конфесії, хоч і вважають себе найбільш правильними, теж цього не заперечують. У С.Є. у цьому питанні - жодних компромісів і жодного екуменізму. Для них усі інші конфесії - породження сатани; фальшиві релігії, які будуть знищені Богом. С.Є. вважають, що догмати інших конфесій їх оскверняють, тому всі ортодокси інших християнських церков для них є "невірними", "нечистими" і цікаві лише у плані наверненя у "єдину Божу організацію". Якщо на побутовому рівні трапиться зустріч кількох різних віруючих, і вирішать обговорити Христове вчення, запропонувавши перед цим спільно помолитись, то, зважаючи на те, що Христос - для усіх один, одні (скажімо євангелісти, п'ятедисятники чи інші) будуть молитися, а свідок - різко покине місце молитви, пояснюючи біблійною цитатою "в одне ярмо не впрягайтесь з невірними". Отож, під "невірними" С.Є. бачать не лише тих, хто не визнає Христа (атеїстів, буддистів, мусульман і т.п.), але й будь-яку християнську конфесію. Вони кажуть таке: "Неправильно вважати, що в усіх релігіях є щось добре" (де під релігіями розуміють не лише релігії, але й християнські конфесії).
    Я могла би продовжувати, але думаю, що цього достатньо на доказ того, що я писала спочатку.

Що ви розумієте під "гонінням на відьом". Надіюсь не те, що робила католицька церква у часи інквізиції.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Надійтеся.

6. Lents

Lents Well-Known Member

Є дві крайності - виганяни і не виганяти. У вас якраз проблема в тому, що ваша церква над цим зовсім не працює.
    При бажанні щось можна таки зробити. В містах, де священник не знає хто прийшов на причастя це складно, а от в селі вони би могли, наприклад, дати випробовувальний термін на кілька місяців людині після сповіді. І тоді побачити, чи продовжує така людини жити в цивільному шлюбі, чи продовжує цей чоловік бити жінку, пити горілку, матюкатись.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

І тоді би знайшлися дуже вумні і сказали: бачите, католицька церква за Бога вирішує, кому йти до церкви, а кому ні, або кому спастися, або шось аналогічне, був би привід.

8. Lents

Lents Well-Known Member

Та нехай ходять.

Слово Боже, а не церква, каже:

Еф.5:5 ибо знайте, что никакой блудник, или нечистый, или любостяжатель, который есть идолослужитель, не имеет наследия в Царстве Христа и Бога.

1 Кор. 5: 11-13 Но я писал вам не сообщаться с тем, кто, называясь братом, остается блудником, или лихоимцем, или идолослужителем, или злоречивым, или пьяницею, или хищником; с таким даже и не есть вместе. 12 Ибо что мне судить и внешних? Не внутренних ли вы судите? 13 Внешних же судит Бог. Итак, извергните развращенного из среды вас.

"Ще нині кляну, бо завтра йду до сповіді" (с)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а церква каже як?

10. Lents

Lents Well-Known Member

Ви хочете сказати, що так і каже? Тоді про це знає тільки дуже вузьке коло.
    Бо на практиці вона цю свою функцію зовсім не виконує, лишає то на розсуд самого грішника і на волю Божу.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочете бути суддею церкви...?
    що вона не виконує?

12. Lents

Lents Well-Known Member

А це гріх судити церкву? Не Бога, не Біблію, а людей, які всі помиляються?

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Вони є і на даний час. В першу чергу свідки Єгови.

14. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Члени релігії самостійно повинні вирішувати чи підтримувати відносини з ближнім.
    Релілійні керівники не повинні приховувати серйозні провини парафіян.

Зовсім протилежне відбувається у СЄ - це їх характеризує як тоталітарну організацію.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

дії судити можна, а людей....
    за віршем: "не суди, не судимим будеш...."

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

А я згідна з Раймондом Френцом:
    http://franz.jwforum.org/essays/brainwashing.html

17. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Читайте послання Римлянам.:good:

18. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Пане Мих, я не збираюсь Вас у чомусь переконувати, моєю метою є лише подання доказів на користь альтернативної точки зору.
    При переклад та тлумаченні Луки 23:44 необхідно враховувати як безпосередній контекст, так і усі місця Біблії що стосуються стану після смерті, а також фразеологічні особливості єврейської мови (якщо простіше, то просто подумати ).
    І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! (Лук.23:43, Огієнко)
    И сказал ему Иисус: истинно говорю тебе, ныне же будешь со Мною в раю. (RST От Луки 23:43)
    І сказав йому: Щиру правду кажу тобі, сьогодні зі мною будеш у раю.
    (TURKUALXX Вiд Луки 23:43)
    І рече йому Ісус: Істино глаголю тобі: Сьогоднї зо мною будеш у раю.
    (Bible_UA_Kulish Євангелия від сьв. Луки 23:43)
    И он сказал ему: "Истинно говорю тебе сегодня: ты будешь со мной в Раю".
    (NWT От Луки 23:43)
    Який варіант правильний Щоб це зясувати слід відповісти на наступні питання:
    1. Де знаходився Ісус по смерті і коли він вознісся на небо?
    2. Коли помер розбійник?
    3. Чи зустрічається подібний зворот, в інших місцях Біблії?
    4. Що може означати фраза кажу тобі сьогодні.

1. Як Йона перебув у середині китовій три дні і три ночі, так перебуде три дні та три ночі й Син Людський у серці землі.
    (UKR Вiд Матвiя 12:40)
    Говорить до неї Ісус: Не торкайся до Мене, бо Я ще не зійшов до Отця. Але йди до братів Моїх та їм розповіж: Я йду до Свого Отця й Отця вашого, і до Бога Мого й Бога вашого!
    (UKR Вiд Iвана 20:17)
    10 Бо Ти не опустиш моєї душі до шеолу, не попустиш Своєму святому побачити тління! (UKR Псалми 15:10).
    Бо каже про Нього Давид: Мав я Господа завсіди перед очима своїми, бо Він по правиці моїй, щоб я не захитався. Тому серце моє звеселилось, і зрадів мій язик, і тіло моє відпочине в надії. Бо не позоставиш Ти в аду моєї душі, і не даси Ти Своєму Святому побачити тління!(UKR Дiї 2:25-28)
    2. А Пилат здивувався, щоб Він міг уже вмерти. І, покликавши сотника, запитався його, чи давно вже Розп'ятий помер.
    (UKR Вiд Марка 15:44)
    3. 40 І будеш пильнувати постанов Його та заповідей Його, що я наказую тобі сьогодні, щоб було добре тобі та синам твоїм по тобі, і щоб ти продовжив дні на землі, що Господь, Бог твій, дає тобі на всі дні.
    (UKR Повторення Закону 4:40)
    І скликав Мойсей усього Ізраїля, та й сказав до нього: Слухай, Ізраїлю, постанови й закони, які я говорю сьогодні в ваші уші, і навчіться їх, і будете пильнувати виконувати їх.(UKR Повторення Закону 5:1)
    І будуть ці слова, які я заповідаю тобі сьогодні, в твоїм серці і в твоїй душі.(UBT Второзаконня 6:6)
    А я оце сьогодні відходжу дорогою всієї землі.. (UKR Iсус Навин 23:14)
    16 Заповідаючи тобі сьогоднї любити Господа, Бога твого, ходити дорогами його і додержувати заповідї його і встанови його й присуди його, щоб ти жив і намножувався, і щоб Господь, Бог твій, благословив тебе на землї, що йдеш заняти її.
    18 То обявляю вам сьогоднї, що не втечете від погибелї; недовго жити мете на землї, куди, перейшовши через Йордань, прийдеш, щоб заняти її.
    19 Кличу сьогоднї проти вас за сьвідки небеса і землю: Поставив я перед тобою життє і смерть, благословеннє і прокляттє! Вибирай же життє, щоб жити на сьвітї тобі і твому насїнню. (Bible_UA_Kulish Повторення Закону 30:16-20)
    Тим я сьвідкую вам сьогоднї, що чистий я від крові всїх.(Bible_UA_Kulish Діяння Сьвятих Апостолів 20:26)
    26 Тому свідчу вам сьогоднішнього дня, що я чистий від крови всіх.
    (TURKUALXX Дії 20:26)
    26 . А тому засвідчую вам нинішнього дня, що я чистий від крови усіх;
    (Newest_Gyzha Діяння 20:26)
    26 Поэтому сегодня я призываю вас в свидетели того, что я чист от крови всех, (NWT Деяния Апостолов 20:26)
    26 Тому дня сьогоднішнього вам свідкую, що я чистий від крови всіх,
    (UKR Дiї 20:26)
    5. Фраза кажу тобі сьогодні є ідіомою.

Думаю з наведених доказів очевидно, що переклад И он сказал ему: "Истинно говорю тебе сегодня: ты будешь со мной в Раю". (NWT От Луки 23:43), є цілком виправданим і точно передає зміст фрази.

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Сергію, Ви знаєте староєврейську мову?
    Сергію, Ви вивчали курс текстології?
    До речі, питання, котре я вже задавала колись, і так не отримала відповіді: з якої мови перекладали СЄ Новий Завіт, і що брали за оригінал?

• Подобається Подобається x 1
  20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Відповідь міститься в передмові - за оригінал брався грецький текст Вескота-Хорта

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)