Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

О, це досить цікаве питання. Його можна зрозуміти, вивчивши історію ранньохристиянських єресей, провідниками яких часто ставали жінки. Отож почалась досить серйозна боротьба за владу між різними течіями і апостол Павло повертається до старозавітного, іудаістичного трактування ролі жінки в релігії, щоб запобігти розвиткові так званих "жіночих" течій християнства.
    Перепрошую за офтоп, бо до СЄ то відношення немає. :)

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм... значить проти того, що С.Є. ходять по домам ви вже нічого не маєте проти? :)
    А стосовно перехожих, то для аргументації вам випадку з Пилипом недостатньо, бо потрібно більше подібних описів....? Ну, тоді вважатимемо, що вони пристають. Тоді напишіть (бодай один випадок).... а де освячувати помешкання, палити людей на вогні,продавати індульгенції, христити немовлят, використовувати ікони, молитися до людей і ангелів....

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Доречі щодо проповіді ранніх християн то досить цікаву інформацію можна знайти у Цельса - який звинувачував християн у настирливій, проповід іта навязуваннісвоїх переконань іншим.
    Для християн проповідь була єдиним способом привернути до себе увагу людей і вони використовували для цього усі можливі способи проповвідуючи як у людних місцях так і приватно у домах.
    По міру того як впливхристиян зростав іврешті християнство перетворилось на державнку релігію вона стало застосовувати більш дієві методи- а саме фізичну силу та страх. Церкви віками існували спираючись на підтримку держав, сьогодні ситуація змінилась-, а позиція церков ні. Тому не дивно що авторитет церквов падає і європейці та американці стають все більш байдужими до релігії - для них це скорше звичай, а е потреба, чи спосіб життя,

4. Сергій аспірант

я ж казав подзвоніть у філіал та дізнайтесь. Впевнений побачивши когось з них на конгресі ви ніколи не вирізнете їх з поміж інших свідків.
    Якщо вас спраді цікавить ака інформація, а не причина щоб до чогось причипитись то чому б не докласти зусиль та не пошукати її самостійно

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Погоджуюсь. Вказівки щодо прповідування є у Євангелії.Проповідування апостолів описано у "Діях св.ап." Історичні джерела доводять сказане вами про пізніше "проповідування" "вогнем і мечем".Хоча католицькі місіонери для прикладу в країнах Америки, Австралії і океанії викорристовували і мирні форми проповідування, не чекаючи, коли з великою радістю аборигени прибіжать їх слухати, а "приставали". Це зараз, коли люди самі біжать у їхні храми, а вони сидять на місці, то їм легко критикувати іншихї за подібні способи проповідування, не згадуючи свою історію. Я хоч і піддаю критиці дещо з віровчення і і сторії С.Є., але, зважаючи на вказівки Ісуса і практику апостолів, тут не можу нічого закинути.:) (хоча визнаю, що сьогодні в сучасних умовах є купа інших способів проповідування).
    Може люди вважають, що та людина має бути дуже поважна, в особливому одязі, з короною на голові, і що вона має бути відома і популярна, що про неї мають писати газети і показувати по телебаченню, руку цілувати і кланятись, якось особливо називати ... (Матв. 23: 6,7) :)

Last edited: May 1, 2009
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Даяно, в мене до Вас є конкретне запитання:
    Раз уже Ви зачепили Пилипа з його приставаннями до людей, ототожнюючи цим самим його поведінку з поведінкою С.Є, то скажіть, будь-ласка, кого проповідував Пилип, чіпляючись до людей?:)

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви задаєте риторичне питання, немов я можу відповісти не те, про що ви думаєте. Про Ісуса він проповідував. Тому, якщо хочете говорити не про методи проповідування, а про щось інше, то відразу пишіть свою думку.;)

8. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже правильно Ви відповіли: Пилип проповідував про Ісуса!:good:
    А про Кого проповідують С.Є.?
    В даному випадку суть проповіді є важливішою, ніж методи проповіді.:)

9. Сергій аспірант

В даній дискусії мова йде саме про методи, а не про суть

Свыдки Эгови проповыдують людям які згідні їх слухати і нікого не намагаються переконати насильно. Їх завдання донести інформацію а що людина буде знею робити - справа осбиста.

А про що і про кого проповідував Ісус

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви хочете сказати, що на недільних проповідях всі, крім С.Є. проповідують ЛИШЕ про Ісуса? С.Є. теж про Нього завжди проповідують, навіть випустили книгу про Нього - "Найбільша людина, яка будь-коли жила", де в кінці є такі слова: "Ісус відігравав і відіграватиме першорядну роль у завершенні Божого славетного наміру. ...ЯКщо приймемо Його жертву й викуп, то будемо очищені від тягаря життя і смерті, успадкованого від Адама..Усі, хто хоче жити вічно, мусять набувати знання не тільки про Бога,але також про Його Сина, Ісуса Христа".

11. Сергій аспірант

Головний контроль у кожного свідка - Біблія та навчене згідно неї сумління

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не смішіть, сергію.

13. Сергій аспірант

Я пишу цілком серйозно. А от ви доречі досі на моє питання не відповіли

14. Levko

Levko Well-Known Member

Питання на питання- типова відповідь свідка Єгови... :)
    Питаєш кого проповідував Пилип- відповідають кого проповідував Ісус.

Не набувати знання про Ісуса, - а віддати життя Йому , слухатися Його, перебувати в Ньому, спілкуватися з Ним.... жити Ним!!!!
    Знати про Бога і знати Бога- це не одне й те саме. Спасає не перше, а друге.:)

Last edited by a moderator: May 1, 2009
  15. Сергій аспірант

До речі я не свідок Єгови. Подруге питання для того щоб ви зробили логічний висновок.

Свідки Єгови, як християни, наслідують Ісуса. Як можна наслідувати когось якщо не маєш знання про нього.

Last edited by a moderator: May 1, 2009
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, я не знав що Ви не С.Є..
    Перші християни в особі Пилипа є для нас взірцем, то як ми можемо проповідувати Когось, чи щось інше, ніж вони. Якщо Пилип проповідував про Ісуса, то і ми маємо про Нього проповідувати... Хіба не так?
    С.Є. зі своїми логічними висновками уже і самі давно заплутались і бідних людей заплутують.

17. Сергій аспірант

Пилип проповідував про те що вчив Ісус. Свідки Єгови також проповідують про ролб Ісуса в Божому намірі.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

1.Якщо ви є представником якоїсь церкви, то скажіть: вона у своїх проповідях говорить ЛИШЕ про Ісуса?
    2. Ви не відповіли на питання Сергія: Кого проповідував Ісус?

19. Levko

Levko Well-Known Member

1.Так, центральною темою у церковних проповідях є ЛИШЕ Ісус і Його жертва за спасіння людей.
    2.Ісус проповідував Себе як істинну дорогу до Отця.
    Він же ж не сказав: "прийдіть до Отця і знайдете спокій душам своїм...", а сказав: "ПРИЙДІТЬ ДО МЕНЕ , усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм." Матв.11:28-29

До-речі, не тільки Пилип проповідував про Ісуса- Сам Отець проповідував про Свого Сина: "Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!"Матв.17:5:)

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви навели три цитати про Ісуса. Ви можете навести подібних цитат ще 20-30, а я вам - ще 200-300, де Ісус проповідував про Отця. Але нмд ви не туди похилили. Свідків Єгови можна критикувати за багато чого, лиш не за те, за що намагаєтесь критикувати ви.;)
    Я здогадуюсь, що ви є членом церкви "п'ятидесятників". Давайте краще у темі "Про секти" поговоримо про вашу церкву.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)