Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Новий світ

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

А цей новий світ хоч з нашої галактики?

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

В здоровому тілі - здоровий сміх :y:

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Авторами цих видань - є свідки Єгови які працюють у письменнтцькому комітеті. Як правило над виданням працюють багато людей. В звязку з цим авторсво не вказується. Хоча інформацію про людей які працюють в цьому комітеті ніхто не приховує.
    Приклад можете навести? так трапляється що разом проповідують більш і менш досвідчений свідок. Але значно частіше проповідують люди з однаковим рівнем підготовки. Яуби ви поспостерігали уважгіше, то помітили б що проповідують вони по черзі.
    Шодо контексту то звертають увагу на контекст не вибірково а постійно.

Чекаю на відповідь:)

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це такий психологічний трюк, до речі. Використовується цілком недаремно. Двом особам швидше повіриш, ніж одній. Та й дві особи швидше заплутають співрозмовника в дискусії. Обійдуть зі всіх сторін, так би мовити.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гуртом легше і батька бити - є таке прислівя. Ясно, коли двоє нападуть на одного, недаючи слова сказати, то діє. Тим то відрізняються СЄ від апостолів та справжніх проповідників. Проповідники ні до кого не приставали, вони просто говорили, проповідували і довкола них збиралися охочі, щоб послухати, а СЄ - навпаки використовують тактику "емвей".... маркетинг і є маркетинг....

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Бо на відміну від свідків вони не бояться персональної відповідальності,не приховують в тіні своє керівництво,дозволяють дискусії на цікаві для слухачів теми.
    Все те чого немає у свідків,комуністів,муністів та інших організацій тоталітарного спрямування.В усій діяльності кожного члена організації має бути повний контроль зверху.

Ну я би попросив вас особисто назвати хоча б 2-3х найбільш впливових і авторитетних авторів і дослідників. Це ж не секрет , як ви стверджуєте ,і вам,як людині що цікавиться вченням свідків вони мали би бути відомі.То дуже прошу ...для загального розвитку.

9. Сергій аспірант

Не розумію що це вам дасть. Усі публікації свідків Єгови є анонімними і це є право їх авторів. Тако ж це жодним чином невпливає на зміст публікацій. Для перевірки достовірності інформаціїї яку наводять свідки Єгови завжди наводится достатня кількість посилань.
    А ви модете назвати хто є єпископом у бабтистів чи пятедесятників? Ніхто неприховує керівництво в тіні - те що про них не пишуть в кожному журналі і не згадують в кожній проповіді свідчить лише про те що люди які керують діяльністю свідків Єгови в Україні ні чим не вирізняють себе з поміж інших свідків.
    Щодо цікавості тем то цілком згоден. Але ви хоч раз переглядали зміст журналу Пробудись свідків Єгови- адже там друкуються статті і не релігійного характеру.

Якщо в журнал свідків Єгови трапляється якась помилка чи не точність. То інформаціяпро це завжди подається. Загалом інформація яка подається свідками Єгови перевірЯється дуже ретельно.

Хоч ви любите звинувачувати свідків Єгови у тоталітарност, без жодних вагомих підстав (в решті в церкві є чітка їєрархія)., слід звернут увагу на одну особливість- вхід на всі зібрання свідків Єгови вільний для всіх. У філіалі екскурсіїї проводять для усіх бажаючих протягом усього робочого дня - при цьому вам покажуть усе що вас цікавить. Чому б вам не скористатись нагодою іне поїхати в Брюховичі? Може з керівництвом познайомитесь:)

Last edited by a moderator: Apr 29, 2009
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не пізніш як учора я продивлялася офіційний сайт Свідків Єгови і не зауважила жодних відомостей про членів письменницького комітету. Сподіваюсь ви не образитесь на таку мою настирливість, адже це питання особливої ваги.
    До речі сайт дуже світлий, навіть на мить захотілося стати членом цієї організації.:)
    Анонімність авторів не дозволяє дізнатися, що за людина цей автор і чи варто йому довіряти.
    Якщо немає чого приховувати, то для чого це робити? Церква не приховує імен святих отців, Біблія не приховує імен апостолів... для чого ця таємничість?

11. Сергій аспірант

Насамперед повязана з тим що автори не хотять привертати до себе зайвої уваги чи пошани.
    Оскільки вони висловлюють думку від імені всієї організації вони не бажають наводити свої імена.
    Чи варто довіряти чи авторам чи ні слід по матеріалу який фони наводять якмими джрерлами користуються тут особистість автора мало що дасть. Тим більше що над більшістю матеріалів працюють багато людей. Хоч при бажанні ці імена можна знайти

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

С.Є. вважають гріхом віддавати славу Ісусу.
    Ісаї 2: 8 "Я Господь оце імення Моє і іншому слави Своєї не дам "
    Івана 8: 50" Не шукаю я власної слави є Такий Хто шукає та судить "
    Івана 8: 54 "як Я славлю Сам Себе то ніщо Моя слава .
    Івана 5:41 "Від людей не приймаю я слави"

Ось так виглядають вирвані ними з контексту Писання цитати.
    А ось повний зміст однієї з них: Ісаї 2: 8" Я Господь оце імення Моє і іншому слави Своєї не дам ні хвали Своєї божкам "
    Отож, мова йде по те, що Єгова не віддає Свої слави неіснуючим божкам, яких не можна ставити в логічний ланцюжок поряд з Його Сином.

Ісус же мав на увазі те, що Він приніс не свої вчення, а вчення Свого Отця. Він підкреслював, що прийшов не заради слави, і що Сам Себе не славить, бо шанувати Ісуса треба, шануючи Отця:
    «Від людей не приймаю Я слави.. Я прийшов у Ймення Свого Отця.. Як ви можете вірувати, коли славу один від одного приймаєте, а слави тієї, що від Бога Єдиного, не прагнете ви? (то чи повинні ми відкидати славу, «що від Бога Єдиного»?)
    Ів. 5:21 – 23 : Бо Отець любить Сина, і показує все, що Сам робить, Йому. І покаже Йому діла більші від цих, щоб ви дивувались. Бо як мертвих Отець воскрешає й оживлює, так і Син, кого хоче, оживлює.
    Бо Отець і не судить нікого, а весь суд віддав Синові, щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його.
    Марка 10:45 "Бо Син Людський прийшов не на те ,щоб служили Йому але щоб послужити і душу Свою віддати на викуп за багатьох» .
    Ісус був понижений до людського тіла і прийшов з іншою метою, ніж чекати слави. Коли ж він став по правицю Отця з довірою у майбутньому чинити суд, то це вже зовсім інший Ісус. Тому те, що Ісус не вимагав слави, зовсім не означає, що ми не повинні підтримувати ту Його славу, якою наділив Його Бог.

«Як Я славлю Самого Себе, то ніщо Моя слава. Мене прославляє Отець Мій, про Якого ви кажете, що Він Бог ваш". Отже Ісус сам себе славити не хотів і не чекав на це, бо не для цього прийшов. А Отець ПРОСЛАВЛЯЄ Ісуса, і це доводить те, що цитата : «Я Господь оце імення Моє і іншому слави Своєї не дам " стосувалася божків і аж ніяк не Ісуса в їхньому числі.
    Якщо Ісуса прославляє Отець, то чому ми не можемо слідувати Його прикладу?
    Отож, краще слухати не т.з. свідків Єгови, а апостола Павла, який сказав:
    "Бог же миру, що з мертвих підняв великого Пастиря вівцям кров’ю вічного заповіту, Господа нашого Ісуса, нехай вас удосконалить у кожному доброму ділі, щоб волю чинити Його, чинячи в вас любе перед лицем Його через Ісуса Христа, Якому слава на віки вічні. Амінь ". ( Євр 13:20-21). Спроби С.Є. віднести слово «слава» до слів «Його» чи «Бог», що у першій частині речення, є перекрученням, оскільки слово ЯКОМУ слідує після «Ісуса Христа» і відповідає словам «щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця.»

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

що цікаво. десяток сторінок тому питали про імена бодай кількох " старших", тут - про авторів публікацій, про письменницький комітет, і на все одна і та ж відповідь "не розумію, що вам це дасть".

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Тут може бути і інше пояснення, коли більш досвідчений свідок допомагає початківцю. Крім того, їх мета не заплутати співрозмовника, а зацікавити і привести до організації.
    Скромність-гарна риса, але не в даному випадку.
    Адже цей письменницький комітет впливає на спосіб життя, сприйняття дійсності та навіть на психічне здоров’я мільйонів людей.
    Таким питанням легковажити щонайменше не мудро.
    Чому мене цікавить це питання поясню пізніше.

Тут велася дискусія про ставлення Свідків Єгови до переливання крові. Я знайшла досить цікаву і грунтовну статтю по цій темі:

Николай Вар "Свобода совести или право умереть "свободным"
    http://allistinawt.by.ru/articles/frakzii.htm

Last edited by a moderator: Apr 30, 2009
    • Подобається Подобається x 1
  15. Сергій аспірант

Згоден з вами, люди які працюють в письменницькому комітеті висловллюють не свою особисту позицію, щодо певних питань а позицію Свідків Єгови, тому не вказування авторства є цілком доречним.

Писательский отдел возглавляет член Руководящего совета Ллойд Берри. Все публикации, появляющиеся в изданиях Общества Сторожевой Башни, подготовлены коллегиально и, как правило, не имеют авторских подписей. Они выражают позицию организации Свидетелей Иеговы. Каждую статью в "Сторожевой Башне" и "Пробудитесь!" читают и подписывают в печать не менее шести членов Руководящего совета.

http://religious.narod.ru/book01_07.html
    Рекосендую вам Олена переглянути цю зсилку,

Стаття цікава, але в повній мірі не відображає позицію свідків Єгови щодо крові.
    Свідки Єгови співпрацюють з багатьма лікарями які згодні лікувати без застосування крові та збирають інформацію про безкровні методи лікування.
    В розвинутих країнах свідки Єгови становлять лише декілька відсотків людей які відмовляються від переливання крові. Хоча вони погоджуються на застосування імуноглобулінів, фракцій отриманих з крові.

інформація є двох видів - знаю і знаю де знайти. Я вказував де можна знайти дані хто керує свідками Єгови в Україні.

Партнери у проповідуванні підбираються не по принципу більш підготвлений-менш підготовлений, а на основі особистих симпатій. Як правило вони по черзі розпочинають розмови і їх мета справді зацікавити а не заплутати

Last edited: Apr 30, 2009
  16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ні, але мені на це питання без жодних ухилянь відповість будь-хто з вірних. А от хто є наглядачами в Україні, чи, бодай, у Львові, мені так і не відповіли.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Апостоли начастіше проповідували там, де було скупчення людей. Враховуючи те, що вихідним днем була субота, найбільше людей було в цей день в синагозі. Саме по синагогах найбільше проповідували апостоли. Стосовно слова "приставали", то У 8-му розділі «Дії св.апостолів» описано, як Пилип "пристав" до скопця. Той звичайно міг би і відмовити Пилипу (як зрештою ви, чи будь-хто свідкам Єгови), але його це зацікавило : "Пилип же підбіг і почув, що той читає пророка Ісаю, та й спитав: Чи розумієш, що ти читаєш?" А стосовно того, що ви називаєте "маркетингом", то Ісус казав: "«А як зайдете в місто якесь чи в село, то розвідайте, хто там достойний, і там перебудьте, аж поки не вийдете. А входячи в дім, вітайте його, промовляючи: Мир дому цьому!
    І коли буде достойний той дім, нехай зійде на нього ваш мир; а як недостойний він буде, то мир ваш нехай до вас вернеться. А як хто вас не прийме, і ваших слів не послухає, то, виходячи з дому чи з міста того, обтрусіть порох із ніг своїх.» Якби апостоли сиділи на місці, то християнство не поширилось би. От і ходили вони по містам і селам і по хатам проповідувати. Якби ви жили там у 1-му столітті, то і до вас би могли зайти.:) Ось такий "маркетинг".
    Інша справа, що зараз- не 1 століття і є ЗМІ та безліч різних способів донести віровчення до інших. Саме це застосоують інші протестанти (стенди рел.літератури у людних місцях, оолошення, теле і радіопередачі, лекії місіонерів в арендованих залах з попередньою зовнішньою рекламою, пересувні проповідницькі палатки, газети, журнали і т.п.
    С.Є. колись в давнину використовували радіо для проповідувань, а пізніше відмовились. Пряма бесіда тет-а-тет звичайно дійовіша, вони це зрозуміли. Тим більше, що, розбивши місто по районах-вулицях-будинках, і закріпивши за ними проповідників, є змога нікого "не пропустити". Це і дає певний ефект. Тому я до цього ставлюсь неоднозначно, бо не можу критикувати спосіб, яким користувались апостоли. Мені принаймні це не заважає. За моїм будинком закріплені двоє чоловік, які міняються (не знаю чи раз на рік, чи раз на два роки... тре спитати у С.Є.). Дзвонили у двері приблизно раз на два роки. Мені було не важко раз у два роки приділити їм десять секунд, щоб відмовити у спілкуванні. На вулиці міста за увесь час підходили разів чотири-п'ять. Перший раз я сказала: "Дякую, ви мені нічого нового не зможете розповісти, бо я можливо про вас знаю більше, ніж ви самі", на що вони мені сказали "А ну-ну... це цікаво, що ж ви таке знаєте про нас.....". Після цього я просто відповідала: "Дякую, не треба". Це було всього кілька разів і для мене це жодної проблеми не складало.

Апостол Павло дав вказівку заміжнім жінкам молитися з покритою головою. Заміжні жінки в організації С.Є моляться з непокритою. Чому не виконується вказівка ап. Павла, який давав вказівку жінкам під час молитви ПОКРИВАТИ ГОЛОВУ ?
    1 коринтян 11: 3-10 "Хочу ж я, щоб ви знали, що всякому чоловікові голова Христос, а жінці голова чоловік, голова ж Христові Бог. Кожен чоловік, що молиться чи пророкує з головою покритою, осоромлює він свою голову. І кожна жінка, що молиться чи пророкує з головою відкритою, осоромлює тим свою голову, бо це є те саме, як була б вона виголена. Бо коли жінка не покривається, хай стрижеться вона; коли ж жінці сором стригтися чи голитися, нехай покривається! Отож, чоловік покривати голови не повинен, бо він образ і слава Бога, а жінка чоловікові слава. Бо чоловік не походить від жінки, але жінка від чоловіка, не створений бо чоловік ради жінки, але жінка ради чоловіка. Тому жінка повинна мати на голові знака влади над нею, ради Анголів".
    Але у зборі "Свідків Єгови" жінки того не дотримуються. Пояснюють це не спираючись на Писання, а нібито логікою: «Якщо поряд чоловіка немає, або молитву веде чоловік, а не жінка, то знаку влади не потрібно демонструвати». Але жінка, яка молиться подумки разом із збором і промовляючи «амінь», знаходиться у стані молитви, незалежно від того, «хто веде молитву». Писання не робить ніяких виключень для жінки, яка молиться, пояснюючи, що інакше «вона осоромлює свою голову». Тим паче, що там вказано, що це є не тільки знаком влади чоловіка, але робить вона це "РАДИ АНГОЛІВ".
    Але, якщо чесно признатися, то я власне не бачу у цьому особливого значення, біьше того,- не розумію, чому ап.Павло такій зовнішній формальності надавав значення. Я лиш звернула увагу на НЕБІБЛІЙНІ пояснення С.Є.

Last edited by a moderator: Apr 30, 2009
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ап. Пилип не мав за технологію приставати, але в даному випадку звернув увагу, скоріше, як випадок.

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

А вказівка Ісуса ходити і проповідувати по домах різних сіл і міст - це яка технологія? :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм...
    а де приставати до перехожих?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)