Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ні звичайно . Звідки таке взяли? На мій погляд швидще для взаємодопомоги

Цікаво як реагувати свідку якщо неповнолітня особа виявляє зацікавлення?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Він не повинен до неї підходити на вулиці. Це однозначно.
    Тут взагалі просто в руки брошурку пхають, де вказано місце, дату та час зібрання, тему також вказують. Хто хоче - прийде. Для розмов НЕ зупиняють нікого.

3. Сергій аспірант

Доречі такі норми введення проповідницької діяльночті введені і в Україні. Ось чому я піддав умніву твердження Миха що це були свідки Єгови

а якщо неповнолітній сам виявляє ініціативу?

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ще такого не бачила, аби люди, ще й неповнолітні, самі зачіпали свідків єгови на вулиці. :)))
    Якщо свідки стоять біля стенду на вулиці, а до стенду власне можна підійти й розпитати, то чому ні? :)

5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

це як? йде дитина. назустріч двоє. як Ви собі уявляєте її прояв зацікавлення? "любі пані, а розкажіть но мені щось?"

ага. Завжди починає говорити один, явно зелений. другий мовчки слухає. І як тільки починаєш заганяти на слизьке, то другий, оцінивши ситуацію, або допомагає, або ініціює швидше припинення дискусії. мабуть, аби молодого недосвідченого не "звели", а то ще сумніватися почне, чого доброго, контекст читати не за програмою.
    давно? то передайте там старшим, аби про це повідомили тих, хто курує Лінкольна-Миколайчука, а то пройти спокійно вулицею неможливо. а може ще й по хатах без запрошення перестали ходити?

• Подобається Подобається x 1
  6. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В Україні вже давно би було варто зробити закриті підїзди з дзвінками в низу. Якщо хтось заходить без дозволу - прирівнюється до взлому. Перший раз п’ятнадцять діб тюрми, другий півроку або більше.

7. Сергій аспірант

Ні просто такі дискусії, даремна трата часу. Одна справа коли людина щиро чимось цікавиться, коли хоче посперечатись і тоді пояснюй чи ні результату не буде ніякого.
    Не бачу жодної проблеми - не хочете розмовляти прямо про це скажіть. Я доречі теж у Львові живу і на лобі в мене не написано, що я прихильно ставлюсь до свідків Єгови, і ніхто ніколи мене не перепиняв на вултці і за руку не шарпав
    А звідки ви взяли. що свідки Єгови не звертають увагу на контекст?
    Я бачив і не раз]

Свідки Єгови провідують відкрито. натомість інші конфесії роблять це завуальовано прикриваючи проповідь курсами з і ноземної, мови, тренінгами, лекціями семінарами. які на перший погляд до релігії відношення не мають
    І якщо декілька занять справді присвячені іноземній мові, то решта все більше переходять на релігійну тематику. Звичайно закон таким чином не порушується.
    Але на мій погляд - шлях відкритої проповіді релігійних поглядів є більш чесним

Останнє редагування модератором: 29 кві 2009
  8. Максим

Максим Well-Known Member

Камінець у город саєнтологів :)))

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Даяно, ви мабуть не знаєте, що у школах уроки "християнської етики" проводяться за письмової згоди батьків. Особисто я ставила свій підпис під згодою запровадити такий урок у школі.

10. Сергій аспірант

Не тільки. Спостерігав це у більшості протестантських конфесій, мормонів.
    Після відвідин таких курсів моїх однокурсників, їх на протязі тривалого часу запрошували на проповіді та інші заходи. При чому відмови ніяк не допомогали.
    Якщо до свідків Єгови приходить людина її цікавить релігія і робить вона це свідомо.
    То на подібні курси приходять зовсім не тому, що цікавляься вченням наприклад мормонів. Такі курси можуть бути дієвим засобом впливу. особливо коли організовуються табори де діти пребувають в ізоляції від батьків. Немаю нічого проти якщо там знаходяться діти представників конфесіїї. яка це організовує, але як правило це не так

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

В будь-якому випадку проповідь не повинна зводитись до приниженого рівня "бери-не хочу", та це й не проповідь, а нав’язування. Людина сама собі вибере де, коли і з ким ій вивчати Боже Слово.
    Я теж не бачила.

12. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Сергію,хто записав нехристиян мормонів у протестанти.?
    Власне такими методами явної,нав"язливої агітації діють виключно нехристиянські проповідники і представники культів (кришнаїти,езотерики,мормони,свідки)
    Щось на наших вулицях не видно адвентистів,баптистів,п"ятидесятників які б роздавали свою літературу і це було би їхнім прямим обов"язком (як у свідків)

Так,і не мали багатотонних запасів такого "псевдобіблійного глямуру" як журнали свідків.

Останнє редагування модератором: 29 кві 2009
  13. Максим

Максим Well-Known Member

Тоді книжки вручну переписували і поліґрафія не була на такому рівні ;)

14. Сергій аспірант

Я лише перераховував конфесії. а не відносив їх до протестантів.
    ,
    Декілька років після легалізації діяльності їх можна було побачити на вулицях. Зараз ці конфесії використовують для проповіді радіо і телепрограми

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

А хіба Сторожова вежа не поліграфічне підприємство по виданню релігійної літератури?

16. Сергій аспірант

Спитали? І що ж такого страшного їй запропонували?

Швидше видавництво

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Суть зрозумала.
    Видавництво видає, Свідки Єгови розповсюджують, а хто отримує прибутки?

18. Сергій аспірант

Свідки Єгови видають літературу за рахунок добовільних пожертв, література розповсюджується безкоштовно. тому їх діяльність не є прибутковою

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

угу. і визначає це отой мовчазний "помічник" :)))

про це ми вже говорили. але ж Ви казали, що
    то як це розцінювати?
    бо мене досі перепиняють. а надто, якщо гуляю з дитиною чи неспішно йду в неділю з церкви.
    звертають, але вибірково, там де вигідно. пересвідчилася в ході дискусій і не раз. Вже декілька разів "досвідчений" забирав від мене "практиканта", не даючи мені дочитати контекст до тієї чи іншої цитати. кумедне видовище, я вам скажу :)))

• Подобається Подобається x 1
  20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Виглядає все пристойно.
    Вибачте, трохи вас помордую запитаннями, хто є автором цих видань?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)