Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Причастя.
    С.Є. відзначають лише одну дату-день спомину смерті Ісуса. При цьому проводять обряд, який у інших конфесіях називається причастям. Згідно з вказівкою Ісуса: "Він прийшов і довершуючи діло нашого спасіння, тієї ночі, коли був виданий, узяв хліб і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: “Прийміть, споживайте, це Тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів це робіть на спомин про Мене” (Матвія 26:26, 1Кор.11:25).
    Так само по Вечері взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: “Пийте з неї ВСІ ця чаша - Новий Заповіт у Моїй Крові, що за вас і за багатьох проливається на відпущення гріхів! Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!”(Матвія 26:27-28, 1Кор.11:25).
    Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. (1Кор.11:26)
    Свідки Єгови приймають причастя лише символічно, (точніше не приймають взагалі), передаючи хліб і вино з рук в руки. А споживають це лише так званий «помазаний останок», який відносить себе до духовного уряду Ісуса з числа 144 тис. С.Є. пояснюють, ніби ці слова Ісуса стосувались лише його учнів (які будуть з Ним в уряді ), ніби інших присутніх не було, тоиу лише їх це стосується (і їхнього коласу - співправителів Христа - 144 тис.чол.), а отже ніби не стосуються рядових християн. При цьому спираються на цю цитату: «Повідую вам, що віднині не буду пити від плоду цього виноградного аж до того дня, коли буду пити з вами нове вино у Царстві Батька Мого».
    Але це ж лише символіка. Невже С.Є. вважають, що учні Ісуса, будучи (як духи) у ДУХОВНОМУ уряді Ісуса, питимуть справжнє вино і їстимуть справжній хліб? Слова: «Ідіть і навчіть всі народи……» (і багато інших вказівок) Ісус теж казав переважно до учнів, але це ж не дає підстав думати, ніби інших це не стосується. Отож, висновок, - БІБЛІЙНИХ підстав вважати, ніби причастя стосується вузького кола вибраних лише на основі того, що крім них інших не було –НЕМАЄ.
    «Прийміть, споживайте, це Тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів»
    Хіба Ісус «поламав» своє тіло лише за вибраний уряд? Хіба лише вибраним Він відпустив гріхи своєю смертю? Хіба лише за них віддав себе у жертву?
    «Пийте з неї всі , ця чаша - Новий Заповіт у Моїй Крові, що за вас і за БАГАТЬОХ проливається на відпущення гріхів
    Хіба лише для вибраних Він дав Новий Заповіт? Хіба лише за них Він пролив свою кров?
    І тут С.Є. звертаються до іншої цитати: «Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є!».
    Але прикол в тому, що під словом «негідно» вони вважають - «бути негідними небесного покликання (в уряді). Але ж біблійних підстав так вважати НЕМАЄ. Не можна виривати цитату з контексту. І коли ми прочитаємо весь 11-й розділ 1-го послання ап.Павла до Коринтян, то побачимо, що ап. Павло дорікав коринтянам, пояснюючи, що вони це роблять тому «негідно», - що ВПИВАЮТЬСЯ і ОБ’ЇДАЮТЬСЯ, не задумуючись над духовним :
    «А далі, коли ви збираєтесь разом, то не на те, щоб їсти Господню Вечерю. Бо кожен спішить з’їсти власну вечерю, і один голодує, а другий впивається. Хіба ж ви не маєте хат, щоб їсти та пити? Чи ви зневажаєте Божу Церкву, і осоромлюєте немаючих? Що маю сказати вам? Чи за це похвалю вас? Не похвалю! Бо прийняв я від Господа, що й вам передав, що Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб, подяку віддав, і переломив, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене! Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене! Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є!»
    Далі С.Є намагаються говорити, що тут мова йде про «тіло церкви». Але ж Ісус «ламав» на хресті не тіло церкви, а СВОЄ тіло, і робив це ЗА ВСІХ.
    Але, щоб поставити на цьому крапку, краще навести іншу цитату ( Ів. 6: 51-54):
    "Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє , яке Я за життя світові дам. Поправді кажу вам: Якщо ви споживати не будете тіла Сина Людського й пити не будете крови Його, то в собі ви не будете мати життя. Хто тіло Моє споживає та кров Мою п’є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня.
    Отже, потрібно дотримуватись слів Ісуса, який сказав: “Пийте з неї ВСІ, ця чаша - Новий Заповіт у Моїй Крові, що за вас І ЗА БАГАТЬОХ проливається на відпущення гріхів!»
    Хто вважає, що Ісус за нього не пролив кров, не поламав СВОЄ тіло і не дав Новий Заповіт, той нехай і не споживає.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви писали про очищення крові, втраченої під час аварій.
    Моделюємо ситуацію: людині в аварії обірвало руку, кров хлище навкруги, вона вже втратила півлітри і продовжує втрачати.... (продовжуйте далі,- як цей апарат допоможе очистити втрачену під час аварії кров)....

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Можна спитати скільки років вашій дочці? І як саме її насагались примусити слухати

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

14 років.
    зупинили і намагалися вести розмову.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут за таке поліція би сама зупинила. Якби дорослий навіть просто питав дороги в дітей. :)))
    Дорослі не повинні до дітей приставати, незалежно від новин, які вони мають.
    Теж колись була свідком того, як на розі Вишенського й Піскової молодий хлопака зупинив дітей і втуляв їм кольорові книжечки. Як на мене, це неправильно. Взагалі якесь хворе.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ось тут я хотіла б захистити С.Є.
    Ви ж не звертаєтесь у міліцію, коли на уроках "Християнської етики" священик намагається завести розмову з вашою донькою?
    Ввічливої відмови у спілкуванні достатньо, С.Є. нікого не примушують розмовляти з ними. Апостоли також ходили і проповідували, а не сиділи у збудованих приміщеннях, чекаючи,- хто прийде. В інакшому випадку християнство не стало б світовою релігією. Отож, у вашому розумінні- апостоли також чіплялись до людей.Стосовно віку,- то дійсно, зважаючи що на вулиці.... дорослий - до дитини.... хоча де є якась стаття закону, що забороняє старшим звертатись і спілкуватись з дітьми? Напевно, якби з якоїсь приини на вулиці, з вашою дитиною розпочав розмову священик, то ви б не були проти, правда? ОТож, єдине сумнівне питаня - вік, тому саме у цьому плані я і визначитись якось не можу, як правильніше прокоментувати.

7. Liliyah Romanova

Вчитель - це вчитель! А приставання до дитини на вулиці ви прирівнюєте до уроку в школі??? :wacko::wacko::wacko: Ото вже люди цілком подуріли. :bad:
    Тільки ще більше переконуюся, що українці тільки чоло вміють розбити, в яку би релігію чи антирелігію не вступили.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно невлучне порівняння і моя позиція була б до будького, хто приставатиме з своїми ідеями до моєї дитини.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Порівняння з спілкуванням священика на уроці було з приводу таких слів МИХа -("Хотіли розповісти їй "добру новину"), і зважаючи на вік в контексті релігійних питань.
    Порівняння з апостолами було з приводу тотожності методу проповідування.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто... апостоли зупиняли будького і давай проповідувати?

11. Liliyah Romanova

Мені байдуже, ХТО підійде до моєї дитини: свідок, буддист, равин чи ксьондз. Це дитина і приставати до неї не повинні. Крапка.
    Щодо священика. Ви чомусь свято переконані, що от священику можна. Ні, не можна. Мало зараз шарлатанів, що бавляться в перебирання? А "монашки", що збирають гроші "на церкву"?
    Якщо я захочу, аби моя дитина чогось вчилася, я її сама за руку відведу, куди вважатиму за потрібне. Підросте - тоді їй мізки най пудрять і най сама думає, що та як.

Last edited: Apr 28, 2009
  12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вони проповідували будь-кому при будь-якій зручній нагоді. А як по-вашому, поширювалось вчення?
    "Пилип же підбіг і почув, що той читає пророка Ісаю, та й спитав: Чи розумієш, що ти читаєш?............" (Дії 8:30)
    Скільки вам подібних прикладів навести?

13. Сергій аспірант

але звідки вам відомо що це були саме свідки Єгови? Врешті проповідь неповнолітнім без згоди батьків не ажається прийнятною у свідків Єгови. Проте діти свідків можуть розпрвідати про свою релігію одноліткам.

Last edited: Apr 28, 2009
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

сто процент. А хто?
    крім них ніхто таким не займається. Та й видно їх здалеку: ходять по-двоє, з швидкістю не більше 0,75 км/год. цілими днями гуляють за закріпленою територією.

15. Сергій аспірант

Якщо це дійсно були свідки Єгови то вони допустились прикрої помилки. Хоча це могли бути і представники іншої конфесії.
    Досить часто побачивши на вулиці проповідників, їх ототожнюють із свідками але це можуть бути мормони, харизмати, тощо.

На вашу думку з яких спонук проповідують свідки Єгови?

16. Liliyah Romanova

Гм... якщо це свідки, то їх конче треба оправдати. :)))
    Верной дорогой идете, товарищи... ;)

Та яка різниця? Рамки в них є? Розумом вони користуються? Чи тупі автомати, що видають інфу кому лиш трапиться?

17. Сергій аспірант

що я їх не виправдовую, оскільки мені відома позиція свідків у даному питанні. Але ствержую що люди могли допуститись помилки.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

вони пропонували їй книжки... запитаю які....

19. Сергій аспірант

Я сам познайомився зі свідками будучи неповнолітнім, діти свідків були серед мої х однокласників.
    Рамки є звичайно. Адже проповідують тим хто хоче слухати, якщо людина не бажає продовжувати розмову їй достатньо чемно відмовитись. Хоча не досвідченим свідкам іноді важко виявляти достатню тактовність в такій ситуації.

Запитайте. До речі а як ваша донька поставилась до цього

Last edited by a moderator: Apr 28, 2009
  20. Liliyah Romanova

Серед моїх також. І свідки були, і рунвіряни... Але ніхто нікому не проповідував. Тільки на християнській етиці сперечалися, вчителька слова сказати не могла. :)))
    Дитина є дитина. Вона зазвичай зупиниться і буде слухати. І от цим власне й користуються всілякі, най не кажу хто. І це дуже сумно, бо це свідчить про людину негативно, а не позитивно.
    Так вони ж парами чого ходять? Не тому, що один наглядає за іншим?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)