Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

тому що свідки Єгови вважають своїм головним завданням служіння Богу і приділяють цьому багато часу.
    Звичайний студент який вважає себе католиком чи правлславним відвідує церкву здебільшого по святах.

2. Максим

Максим Well-Known Member

1. Якщо приділяється настільки багато часу, що на навчання не вистачатиме, то Свідкові того часу не вистачатиме і для роботи.

2. Не намагайтеся "легко" видозмінювати мої питання - я не писав про тих, хто "вважає себе" ;) Католики і православні відвідують церкву не тільки в свята, але і щонеділі, а також будь-коли ще, як відчують в цьому потребу.

Отже, ще раз:
    Якщо в Свідка, внаслідок завантаження служінням Богу, не залишається щодня 8-10 годин для навчання, то як він може працювати, не кажучи вже про якусь додаткову діяльність? Нехай і без освіти? ;)

• Подобається Подобається x 2
  3. Сергій аспірант

Кожен свідок Єгови визначає для себе особисто скільки часу присвячувати служінню, а скільки роботі чи освіті

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ото вже пішло по колу.... чому ж тоді освіта мішає служінню Богу?

• Подобається Подобається x 1
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

нові люди, нові думки. та й пупер - не свідок, як і Ви, зрештою :pardon:

позиція - спільна, а от форму її висловлення я можу аналізувати тільки в УГКЦ. І бруду я звідти ніколи не чула.
    наклеп. рішення суду тільки скасувало постанову про призупинення будівництва, про "ініціативу священиків" там ні слова.

в мене сестричка двоюрідна, маючи вищу освіту, викладацьку роботу, пішла працювати на завод секретаркою, саме бо "не ставало часу". А людина дуже талановита і розумна. Що там каже притча про закопані таланти?

Останнє редагування модератором: 24 кві 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

ініціатива справді була вірян місцевої церкви. Оскільки судовий позов було подано проти рішення міської ради, про цю деталь суд не згадував, оскільки це не стосувалось справи, тай свідки не наполягали на порушення справи про розпал релігійної ворожнечі.

Це було її особистим рішенням і думаю вам краще спитати чому вона вчинила саме так і спробувати прийняти і зрозуміти таке рішення. Я знаю викладачів свідків в ЛНУ і знаю що викладачі свідки є в політехніці.
    Зновуж таки нагадаю приклад з моєю однокласницею. яка пішла в монастир. не думаю що в когось її рішення викличе осуд. хоч прийняти його для їїдрузів було складно

Я згоден що слова окремих священників. ще не позиція церкви, але надто вже часто неточності, і перекручування зявляються про свідків Єгови на сторінках релігійної преси.

Заважатиме. якщо людина присвячуватиме їй увесь свій час, або освіта стане самоціллю. Тому свідки Єгови намагаються мати врівноважений погляд на освіту.

Останнє редагування: 24 кві 2009
  7. Ука

саме так і пояснила - нема часу проповідувати.

іншими словаим, те що бруд на СЄ ллється від церкви - ніщо інше як наклеп. Якщо додати, що Ви не є свідком, а Мертвий, котрий виклав цю тезу, є ним, картина вимальовується. Те, що говорять у своїх проповідуваннях свідки, то взагалі окрема тема.
    а монастир не є закопуванням талантів в землю. Часом
    навпаки - дає ширші можливості і для освіти, і для її застосування.

8. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Можна нескромне запитання?
    Чому жодне інше релігіне угрупування так не обговорюють як власне СЄ? Чим вони так насолили? Що такого поганого вони зробили і кому зіпсували борщ чи повітря?
    Чому нема теми про адвентистів, п*ятидесятників, протестантів... і так багато 266 сторінок написано про СЄ?

Це так, запитання для роздумів... можна сказати риторичні...

9. Сергій аспірант

Звідки ви взяли, що Мертвий є свідком. Дуже сумніваюсь, судячи з толерантності його дописів щодо вас.
    Мій допис стосовно наклепів. на свідків зі сторони церкви стосувавася головним чином РПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, хоча їх радо повторюють і віряни УГКЦ.
    Хоча якщо подумати віднесення свідків Єгови до тоталітарних, деструктивних(термін доречі введений Дворкіним) сект уже є наклепом.
    Ці конфесії давно не ведуть активної проповідницької діяльності і здебільшого ідуть на поступки державі та суспільству.

Талант - грошова одиниця в 1 ст н. є., а не талант в значені здібностей.
    Згоднен. що людина може проявити свої здібності в монастирі,
    але чому вона не може це зробити будучи свідком Єгови?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Адріасю...

А чому мені до сих пір ніхто з православних, протестантів, адвентистів не сказав, що моя віра - неправильна, і що дурниці католицький ксьондз каже, і тільки вони (православні, протестанти, адвентисти) справді розуміють зміст Писання?

Так само риторичне запитання...

• Подобається Подобається x 4
  11. Максим

Максим Well-Known Member

Дана тема - про Свідків, тому ми тут обговорюємо саме їх. Є ще тема про секти взагалі, а також окремі теми про РУНвіру, посланців з Лішні тощо.

З власного досвіду знаю випадки зруйнованих родин і скаліченого життя людей, близькі яких були завербовані Свідками. Окрім того, по роботі доводилося стикатися з жертвами діяльності подібних сект. Свідки просто найбільш чисельна подібна група в Україні та ряді інших країн, тому і з цими випадками стикаєшся найбільше. Зрештою, Ука теж саме такий приклад з власного досвіду наводила.

12. Сергій аспірант

http://www.risu.org.ua/ukr/news/article;8588/

Вони цього не кажуть але так думають, бо інакше який сенс їм було б залишатись протестантами
    З

[
    Не були завербованими, а зробили свій вибір. Те що їх рідні не змогли прийняти їх рішення свідчиь про брак толерантності. І дуже часто проблеми виникали саме через те що хтось вірив неправдивим повідомленням про свідків. То ж хто винен свідки чи ті хто поширює відверту неправду про них. Зновуж таки випадки зруйнованих сімей не рідкість і серед традийійних релігійних громад. З досить часто бачив родини в яких один з подружжя є свідком а інший ні і здебільшого в них невиникає великих проблем. Свідки єгови не вважають що різні релігійні погляди є підставою для розлучення. Врешты при нагоды запитайте самих свыдкыв як вони ставляться до подыбних ситуацый ы як часто вони у них виникають?

Не освіта. а спосіб і місце її здобуття

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:)

Я також думаю, що моя віра - найкраща, інакше чого б я залишалась католичкою?

Різницю відчуваєте?

14. Ука

дуже просто. жодне інше не є таким нав'язливим і агресивним.
    тому що змушена "відпрацьовувати" години проповідуванням, до якого більшість не має здібностей (вул Лінкольна - мій стандартниймаршрут щонеділі, то ж я знаю про що кажу), а часу підготовка і сам процес забирає стільки, що на працю над власними здібностями часу не залишається. і моя сестричка тому яскравий приклад.
    і де тут про ініціативу священиків? цікаво, якби посеред містечка, де 90% жителів складають свідки, вирішили будувати церкву, останні не спробували б це зупинити? До речі, зауважте, всі методи були законними і мирними - звернення, збір підписів тощо.

а що, СЄ пропонують альтернативу?

• Подобається Подобається x 5
  15. Сергій аспірант

Якщо чесно то не бачив жодної агресивності у свідків. Навпаки постійно наголошується на тактовності проповіді.
    Проте часто як агресія сприймається те що людина виголошує погляди які суперечать загально прийнятим. Іноді не досвідчені свідки . або люди старшого віку яким важко змінювати себе,можуть поводити себе нетактовно. Але це виняток а не правило

Напевно ви чули що у свідків Єгови є школа теократичного служіння, де вони вчаться як проповідувати. виголошувати промови тощо. Адже ораторами стають а не народжуються:)
    щодо вашої сестри то ваша неприязнь до свідків Єгови і вас кращою не робить і вашій сестрі напевно завдає болю.

16. Ука

але ж Ви і не свідок. чи не тому, що написання дисертації і проповіді не вміщаються в 24 години доби?

17. Максим

Максим Well-Known Member

Все залежить від рівня маніпуляції особистістю.

При першому базовому рівні маніпуляції жертва повністю усвідомлює свою належність до групи і обгрунтування, чому група повинна задовільняти свої інтереси (за рахунок інших людей). Така людина намагається провадити, так би мовити, гідну поведінку, хоч і не в гідному товаристві. Переважно це - розумово обдаровані та освічені люди з певними знаннями та вміннями, саме такі і будують кар'єру в сектах, оскільки усвідомлюють особисту вигоду.

При другому рівні маніпуляції жертва не має найменших підозр про вплив на власну свідомість, погляди, відчуття (в тому числі і релігійні). Внаслідок того, що жертва вважає маніпуляційне втручання власним внутрішнім голосом, чи то інтуїцією, ця особа не усвідомлює і не припускає можливість психоманіпуляції, а свої вчинки і рішення покладає за виключно особисто вмотивовані.

До речі, тут вже наводився Сергієм аргумент, що Свідки не роблять нічого протизаконного. Я апелював тим, що це всього лиш наслідок ліберального законодавства.

Допис Уки мені нагадав, що в Україні Свідки чіпляються до перехожих на вулиці. Я про це забув і відвик, власне тут я зі Свідками тому і не стикаюся так часто, як в Україні, оскільки за приставання до перехожих в більшості європейських країн можна скінчити у буцегарні і заплатити штраф.

18. iso

iso Well-Known Member

Допустимо, талант існував досить століть до н.е. І хоч в першоджерелі йшлося про гроші, в сьогоденній інтерпретації притчі талант розуміється, як дар (здібності)

Тобто, альтернатива-лише школа теократичного служіння
    З цим погоджуюся, але їхня "влізливість" - дратує. Манера перечіпати на дорозі незнайомих людей, стукатися до помешкань...

19. Ука

під здібностями я маю наувазі не проповідування, а дані Богом таланти. Можна і ведмедя навчити танцювати. але навіщо, якщо в нього є своя функція, передбачена Богом?
    справжніми ораторами (як і математиками, лікарями, філологами, акторами тощо) стають лише ті, хто ними народився, зумів (чи йому допомогли) розпізнати свій талант і вклав важку працю, аби його розвинути. Посади людину, нездібну до математичного мислення, вчити математику - він її вивчить, але ніколи, образно кажучи, не розвяже теорему Ферма.

20. Сергій аспірант

не думаю що б вони перешкоджали діяльності інших конфесій., принаймі жодного разу свідки Єгови не висували ідей про заборону тих чи інших релігійних організацій. Вони поважають закониі визнають право інших сповідувати свою релігію. Дивно чому про це слід нагадувати вірянам церков. Слід вказати ще на інший фактор в Ураїні не рідкість самозахопоення релігійних споруд, захоплення землі під будівництво храмів чи встановлення релігійних знаків - приклад хрест на Знесінні.
    Жодних фактів незаконного будівництва чи навіть порушення норм будівництва у свідків Єгови виявлено не було.
    Філіал свідків Єгови розташований поряд з католицьким монастирем і жодних конфліктів не виникає. До речі у журналах свідків бувають статті про інші релігійні групи - менонітів. квакерів, мормонів. Якщо ви звернете увагу на їх стиль то побачите що в них немає спроб образити представників цих течій.
    я покищо не свідок. чому це моя особиста справа. І впевнений ,що міг би суміщати і наукову і релігійну діяльність

про маніпуляції у свіків говорять часто. але реального прикладу навести не можуть

Я писав про неї в іншому контексті.
    Свідки Єгови наголошують на важливості середньої освіти. Щодо вищої це справа особистого вибору людини. але їй радять враховувати такі фактори як практичність. можливість працевлаштування. здібності тощо. На що часто абітурієнти уваги не звертають і в результаті витративши 5 років і купу батьківських грошей працюють на роботах де їм вистачило якісної середньої освіти. Я вже мовчу прорівень освіти в деяких наших вузах.

[
    Тим не менше в більшості країн Європи свідки Єгови застосовують саме це метод пропоавіді і жоних проблем у них не виникало. Крім того вічливої відмови цілком достатньо для припинення розмови
    Згадайте Мойсея- чи був він оратором? Чи всі апостоли були винятково здібними людьми? І врешті я знаю людей із вадами мовлення які завдяки школі теократичного служіння могли подолати свої вади. Врешті діти свідки- які беруть участь у Школі . поводяться себе більш впевнено на публічних виступах.
    Вивчення Біблії. вимагає від людини вміння мислити та аналізувати, декому доводиться вчитись цьому

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)